Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

En tatuering som minne av Jocke.

Jag och min dotter har saknat Joakim oerhört mycket och jag hade nästan glömt att andra saknar honom lika mycket. Joakims flickvän gifte sig med Joakims kompis. De ger också uttryck för saknad.

 

En vän till Joakim skrev på Facebook

"Nu har jag äntligen fått ett minne samt avslut till min kära vän.
Detta har jag länge tänkt på den sitter på insidan av min överarm. Och det känns jävligt bra." Kramar Paul
 

Joakim och Paul en midsommar då Joakim fyllde år

 

Paul är ingen typ av kille som är tatuerad och jag blev oerhört rörd av den här bilden.

Pauls mamma var en extra mamma för Joakim då jag följde min make på tjänsteresor i världen. Hon hade två söner som var ett par år äldre än Joakim. Jag kände mig oerhört trygg att hon tog hand om Joakim.

Dessutom hade Joakim ofta halsfluss och var sjuk och det hände en gång då jag var borta. Pauls mamma var läkare och skötte om honom på bästa sett så han var på benen igen på ett par dagar.
 

 Joakims pappa blev nyligen vän på FB med mig och min dotter. Han skrev "Jag bär min son intill mitt hjärta,till den dag jag dör.Sorgen går aldrig bort.Den bor i mitt bröst-tänker på honom dagligen- Pappa"

Mamma, pappa och Joakim i januari 1973

 

Det var fint skrivet. Jag har inte hört så mycket från honom sedan begravningen.

 

Det har inte blivit några blogginlägg på flera dagar, men jag har varit sysselsatt med annat. Vi behöver styra upp ordningen här i huset. Vi har fortfarande alla prylar i kassar sedan vi rensade husbilen i somras då vi sålde den.  Vi börjar få för mycket prylar och det är nödvändigt med en rensning.  Vi har svårt för att slänga saker. Barbarn vill ha nytt och döttrarna har också för mycket grejer. Alla har vi "up and downs" och det händer ganska mycket just nu.  Jag har inte riktigt hämtat mig från min sjukhusvistelse och åldrats i ansiktet och tappat vikt. Gillar inte våra nya kameror som tar alldeles för avslöjande bilder. Blir deppad av att se en gammal häxa i spegeln. 

 

Det var positivt i söndags då vi var inbjudna till vårt barnbarn som fyllde

 20 år. Till present hade hon önskat lattekoppar designade av Lasse Åberg. Det var slut  i alla affärer, till slut kunde vi beställa genom Lasse Åbergs hemsida. Barnbarnet fick också ett kort med Lasse Åbergs autograf.

Hon var bara 4 år då jag lärde känna henne. Idag är hon en ung intilligent vacker tjej. Det finns en bild i galleriet.

 

                      Barnbarnet Ebba 4 år

                                   20 år

 

Min dotter har tagit ledigt och är i Helsingborg och hälsar på sin pappa på lasarettet som är allvarligt sjuk. Jag var orolig för henne eftersom det är lång väg att köra. Det hade gått bra och det var fin väg. Hon bor på hotell några dagar för hennes pappa bor i Båstad i vanliga fall. Talade med dottern i telefon och hon var på väg hem och ska övernatta i  Östra Karup hos "syrran" som är "adopterad" av hennes pappa och hans fru. Systern är gift med en potatisbonde. Ann bodde några år där med sin pappa och gick i skola i Grevie från det hon var åtta år tills hon fyllde 13 år. Sedan fick jag ta hand om henne som tonåring då jag hade skilt mig från Joakims pappa.

Jag pluggade och hade dålig ekonomi, men det var rena ungomsgården i mitt hem på Frimurarvägen på Lidingö. 

 

Hon ville flytta hem till mig då pappan hade träffat en ny kvinna i Stockholm, men det tog slut. 

 

Jag har skrivit om rasen Helig Birma på en undersida till startsidan. Jag har inte hunnit läsa andras bloggar, men jag ska läsa allas bloggar och titta runt samt kanske kommentera en del.

 

Imorgon fredag är vi bjunda på lunch till dottern Pias svärföräldrar. De har köpt en seniorlägenhet på Danvikstull med utsikt över hela Stockholm. De åker sedan utomlands ett tag och spelar golf några veckor.

 

Min syster och svåger har åkt tre månader till Kanarieöarna. Mats yngsta syster bor också utomlands med sin make så här års. De har barn som bor i deras hus under tiden vilket är en fördel. Det brukade Joakim göra då vi reste bort.

 

 

Fredagen den 28 januari 2011 kl. 05:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

Spanaren hemsida 
2011-01-28 08:03
Vilken fin gåva du har som har kontakt med så många som gillade Joakim <3 Jag blir så rörd över den fina tatuering som Joakims bästa kompis har gjort <3 Har tänkt extra mycket på dig och din sjukdom dom sista dagarna så det kändes bra när du berättade *ler*. Försök med att vila, äta och bara göra det som känns emningsfullt. Med andra ord var rädd om dig <3<3<3<3<3 /kram
Cats hemsida 
2011-01-28 09:49
Tack för de värmande orden. Ja det är fantastiskt fina kompisar han hade. En flickvän skrev att hon var kär i honom sedan hon var tretton år. Först då hon var arton blev de ihop. Hon skrev massor av brev och dikter till Joakim då han var i Kiruna som jägare. Hon är skådespelerska och skickade en DVD med inlästa dikter av Dan Andersson och där hon sjöng och spelade. Hon är knuten till Malmö Stadsteater. En annan flickvän skickade trösteboken som hennes make har skrivit. Kram
le 
2011-01-28 09:58
Hej Cats. Önskar dej god bättring läste att din dotter skulle besöka sin syster .Vårat barnbarn bor oxså i östra Karup världen är liten ibland Ja nu är det snart dax med flyttningen skall bli skönt att slippa kryssa mellan kartongerna
Ha en bra dag kram
kram Gullan
Live 
2011-01-28 11:33
Fint skrivit <3
Kramiz
marias foto 
2011-01-28 15:31
Väldigt fint skrivet! Ta det lugnt och sköt om dig! Man måste inte hinna med att vara överallt.. kramar
Ann 
2011-01-31 23:06
Hej!
Jag måste tyvärr rätta dig lite där mamma, jag bodde och gick i skola i Västra Karup
((Kramiz))

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>