Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Färdiglagade musslor i vakuumförpackning.

Bra att ha hemma vid oväntat besök

Förra veckan hittade jag vakuumförpackade musslor från Cashelmara från  Irland. (Mussels in sauce.) Jag hittade musslorna på Coop/Konsum i Högdalen. Musslorna var färdilagade och mycket goda med vitlök. Bara att lägga in i micron. Klara på några minuter

  

www.cashelmara.ie/product/mussels.html

 

Keldasoppor har lång hållbarhet i kylskåp om de är oöppnade, minst tre månader. Därför har jag alltid Keldasoppor i kylen om jag får oväntat besök.

 

Till exempel Kelda fisk- och skaldjursoppa brukar jag ha några stycken förpackningar av. Det gäller bara att göra något av den färdigköpta produkten. Om jag får 2 gäster förutom oss två tar jag två paket Kelda.

Brukar också ha ett paket djupfrysta musslor i frysen, räkor med skal och styckfrysta rödspättefiléer.

 

  • Börja med att tina räkor från frysen som skalas och ta fram de djupfrysta  musslorna från frysen
  • Tillaga musslorna

 

Om det inte går att få tag i de färdiglagade blåmusslorna i vacuumförpackning tar jag djupfrysta som man själv får koka.

Jag brukar köpa frysta på ICA.

 

TILLAGNING AV BLÅMUSSLORNA.

  • 2 msk olja
  • 3-5 dl vitt vin
  • 2 vitlöksklyftor (finhackade)
  • 2 charlottenlökar (finhackade)
  • 1 persiljekvist
  • 1-2 dl grädde
  •  Fräs löken i oljan i en vid panna eller kastrull 
  • Slå på vinet och koka upp
  • Lägg i musslorna, några i taget så att vätskan inte kyls ner av de frusna musslorna.
  • Lägg på ett lock och låt musslorna koka tills dom öppnar sig, ca 5 minuter.
  • Lyft upp musslorna med hålslev.
  • Se till att alla musslor har öppnat sig, om inte kasta dessa. 
  •  Reducera vätskan till hälften på lite svagare värme.
  • Koka musselspadet ett par minuter till och tillsätt sedan vispgrädden.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Låt sjuda 2 min och lägg sedan tillbaka musslorna igen och rör om försiktigt.
  • Servera de vinkokta musslorna i skålar och strö över hackad persilja. Ha gärna en tom skål bredvid för skalen. Lägg en våtservett bredvid pappersservetten.
     

 FISK - OCH SKALDJURSOPPAN

2 paket Kelda  

Späder Keldasoppan beroende på antal gäster

med följande ingridienser

1-2 dl vitt vin

1-2 dl grädde

3-4 styckfrysta rödspettor som skärs i mindre bitar.

 Bongs fisk och skaldjurs fond 

Vid behov kan soppan redas med lite Maizena 

 

KRYDDOR

 

Fisken kryddas med lite citronpeppar och salt

Låt fisken sjuda i vinet ca en minut

Häll därefter vin och fiskbitarna i soppan

Smaka av med Bongs fisk- och skaldjursfond till lagom smak,(ca 1-2 msk) beroende på hur mycket vin och grädde som tillsätts.

krydda försiktigt med lite cayennepeppar. 

Ett par msk finhackad dill rörs ned i soppan.

 

SERVERAS MED 

 

Blanda finhackad persilja gärna bredbladig med endast det gula på en citron

(Det finns hyvel avsedd för att bara hyvla det yttersta på citronen)

Serveras bredvid

Hacka det tunna skalet på citronen

Servera musslorna  vid sidan om i skålar

Räkor ca 5-10 per person i en skål bredvid

Ett gott bröd och en hårdost passar bra till

Det bästa valet av dryck till soppan är ett friskt & fruktigt, torrt vitt vin.

 

Häll upp soppa på varma tallrikar eller i en varm soppskål

 

Jag har iblan  tagit en burk Abbas stora musslor i vatten. Dessa behöver man inte lagas till, men det är godare med tillagade musslor med skal.

 

 

Onsdagen den 6 april 2011 kl. 18:58

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

Spanaren hemsida 
2011-04-07 07:55
Nej detta har jag inte smakat och inte känns det som att jag vill det heller Men aldrig ska jag inte säga för vem vet
Hur smakar musslor egentligen?

/kram
Svar till Spanaren:
Cats hemsida 
2011-04-07 12:42
Det är en delikatess! Har du inte provat sniglar heller? Det är i alla fall godare än sniglar.
Kram
Svar till Cats:
Spanaren hemsida 
2011-04-07 15:43
Näpp inget av det har jag provat och inte färsk hummer heller
/kram
Svar till Spanaren:
Cats hemsida 
2011-04-07 16:50
Vad mycket gott du gott miste om!
Kalixrom har du väl ändå smakat hoppas jag.
Skaldjur är bra mat. Lika nyttigt som fisk.
Svar till Cats:
Spanaren hemsida 
2011-04-09 09:49
Nej inte rom från Kalix utan från Piteå
Väldigt dyrt men gott! Tror att det kostade 1000:-/ kg. Hummer är väl också dyrt?
/kram
Micca 
2013-12-06 09:54
Hej

Jag hade tänkt laga en fisksoppa idag med massor av gott Jag hittade längst in i frysen ett paket förkokta musslor i vitt vin och grädde Har väl glömt bort dem Men bäst före datum är 25 mars 2013 Vågar jag använda dessa i soppan Tacksam för svar snarast MVH Micca
Cats hemsida 
2013-12-06 11:29
Köpte du dem djupfrysta med bäst före datum? Jag skulle nog fråga leverantören för det står väl på paketet eller de som sålde paketet med musslor. Var de färska från början är det väl det datumet som gällde. Du får annars provkoka en mussla och lukta. Bäst före brukar vara att de inte är ett slutdatum, men hur lång tid efter bäst före beror väl på vad det är för vara.
ändrad 1 ggr, senast 2013-12-06 11:34 av Cats[svara]

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>