Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Dagboken den 7 april

Den 7 april

Vi bar upp ett extra bord från källaren idag inför festen på skärtorsdagen. Förra påsken kom jag över tyg på extra pris i påskfärger. Hade glömt bort tyget som passade bra nu till påsk.  Sydde två dukar av tyget och det blev fint. Vi hade ett gammalt båtbord (överdelen) som jag klädde med staniol och lade på buffébordet. Där kommer jag att lägga upp kallskurna italienska delikatesser, ostar, frukter m.m. Det blir en riktigt god italiensk buffé med pasta sallad. Det gillar våra barn och barnbarn. Det är en ganska enkel lösning då man är så många. Ska inte glömma att ta en bild och lägga upp på hemsidan.

Idag morrade Donna och jagade iväg en katt från tomten. Hon har blivit riktigt tuff och känner väl att nu har hon ansvar för reviret då inte Elliott finns längre. Jagade iväg med kameran, men fick ingen bild idag heller på den Heliga Birman.

Grannens katt kom och hälsa på, Greta döpt efter Greta Garbo för hon var så skygg.

Donna jagade iväg henne också. Första gången vi sett vår lilla Donna så kaxig. Vi tyckte att det var ett gott tecken. Hon börjar bli en självständig liten kattkvinna. Hon behöver inte längre Elliotts beskydd.

Jag brukar göra nässelsoppa på våren då nässlorna är späda. Kollade bakom den gamla ladugården till Ramsdalens gård där man kan plocka hur mycket nässlor som helst. De hade bara börjat spira. Om ca 14 dagar är det dags att skörda nässlor.

Då återkommer jag med recept på nyttig nässelsoppa som är så underbart god.

När min sysslings familj från USA var här bjöd jag dem på nässelssoppa, de var mycket misstänksamma till en börja, men även ungomarna tyckte det var en delikat soppa. De var också misstänksamma då jag bjöd på murkelsås till en bit oxfilé.  

 

Tisdagen den 7 april 2009 kl. 21:34

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Den 2 april mattips

Den 2 april

Mats fyller år och hans goda vän och barndomskamrat ville komma och uppvakta. Vi ska egentligen inte fira födelsedagen förrän på Skärstorsdagen. Vi gillar fisk och skaldjur och Mats hade önskat:

Saffransdoftande fisk-och skaldjurssoppa

4 personer

Ingridienser: Lax och rödspätta, musslor, räkor, och matlagningsgrädde, vin, saffran 1-2 vitlöksklyftor, charlottenlök, eller finhackad purjolök allt efter smak, dill och Bongs fiskfond.

Förr kokade jag alltid fonder själv, men har blivit latare med åren och tycker att Bongs olika fonder är helt okey. Brukar koka räkskal eller hummerskal och gör fond och lägger i frysen.

 Idag hade jag både djupfryst lax och rödspätta i frysen. ( Det går bra med andra fisksorter också, men det är gott att blanda) Musslor kan man antingen köpa  färska vid fiskdisken eller använda Abbas stora musslor på burk. Jag brukar alltid ha en burk musslor hemma.

Receptet:

Fräser den finhackade löken, vitlök med en klick smör och en påse saffran i en kastrull och häller på antingen fiskfond/skaldjursfond/ grönsaksfond efter smak. Använder musselspadet från burken, späder med vatten och lägger i rå fisk skuren i små bitar och späder med 3 dl matlagningsgrädde och en skvätt vitt vin. För rätt konsistens reder jag med Maizena.

Sist häller jag i musslorna och garnerar med färska  räkor och finhackad dill.

 

Köper man färska musslor brukar jag fräsa finhackad charlottenlök, finhackad rotselleri en panna , musslor och späder med 1 dl vatten 1 skvätt vitt vin. Tar upp musslorna och kollar att alla har öppnat sig. Kokar ihop soppan. 

Idag öppnade vi en flaska Gula änkan för att fira födelsedagen. 

 

Tisdagen den 7 april 2009 kl. 11:42

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Dagbok den 6 april 2009 om koloskopi

Den 6 april 2009

 

Så var det klart med koloskopiundersökningen. Fick en spruta i armen idag för att slappna av och det kändes som jag fått några glas vin. Man är ju väldigt utlämnad då en kamera ska föras in i ändtarmen. Sjuksköterskorna och läkaren var trevliga och vi skrattade så jag nästan glömde bort allt runt omkring mig. Läkaren skojade och sa det är tur att man är nykter då man ska undersöka dina krokiga tarmar. Är du verkligen säker på det sa jag. Det är ju måndagmorgon. Vi skämtade och skrattade.

 

Det gjorde faktiskt ont idag. En polyp till upptäcktes som knipsades bort och snittet brändes. Nya vävnadsprover ska tas på eventuella cellförändringar även på den polypen.

Nu ska jag vara ren från otäcka polyper och behöver inte komma tillbaka förrän om tre år. Blev hämtad vid Södersjukhuset och vi åkte hem och åt en god lunch. Jag var jättehungrig eftersom jag inte fått äta något sedan frukosten i söndags.

 

 

Tisdagen den 7 april 2009 kl. 08:21

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>