Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Långfredagen den 10 april

Igår plockade vi in all mat från buffén i kylskåpet och det som inte fick plats ställde vi ut på altanbordet. Jag somnade så fort jag lagt huvudet på kudden igår kväll. Idag tittade jag på alla fina viner som Mats hade fått i present som jag katalogiserade för att hålla någon ordning i källaren. Tog kort på Mats med alla presenter som han fått och som han sedan ska skicka som tackkort. Fick en jättefin present av Mats som jag egentligen skulle ha fått på påskafton. Ett ryskt fabergéägg i guld, silver och emalj som kallas clossoniearbete. Vilket fint smycke att ha runt halsen i en guldkedja. Hängde ägget i en guldkejaJag blev verkligen glad. Det var en total överraskning. 

 

Min bardomsväninna Anita ringde från USA och önskade glad påsk och hon kommer hit i slutet av maj. Hon kommer att bo hos oss. Det ska bli så roligt att träffa henne igen.

Jag hade lagt mina glasögon i soffan idag. Mats satte sig på dem och givetvis gick de sönder. Det är ju tur att jag numera inte har progressiva  glasögon som kostar tusentals kronor. För några år sedan gjorde jag en starroperation och fick samtidigt tillbaka mina falkögon. Köper numera läsglasögon på Överskottsbolaget och Claes Olsson.

De glasögon som gick sönder hade jag köpt på Apoteket för ca 200 kronor.

Nu har vi ätit rester från igår och imorgon åker vi till Lidingö och besöker min sons grav och min äldsta syster på Lidingö sjukhems demensboende.

 

Fredagen den 10 april 2009 kl. 21:39

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Skärtorsdagen den 9 april

Skärtorsdagen den 9 april

 Det blev en lyckad fest ikväll på Skärtorsdagen. Allt smakade bra och det är roligt när familjerna träffas. Tog en bild på maten. Kom inte ihåg att göra det förrän gästerna hade kastat sig över buffén. Alla var hungriga och det blev  mindre kvar än vad jag räknat med eftersom vi blev fyra personer färre då min dotters familj inte kunde komma. Min dotter ringde på torsdagsmorgonen och mitt yngsta barnbarn hade fått hög feber och ont i halsen. Vi bestämde att de kommer hit på måndag istället.

Nedan en bild på den italienska buffen, men fick inte med hela bordet.

Mats dotters svärföräldrar kom en halvtimme tidigare. Det blev stressigt sista halvtimmen att lägga upp allt kallskuret. Det tog längre tid än jag räknat med. 

När gästerna kom fick de ett glas mousserande Asti och Brut reserva Cinzano.

Alkoholfritt mousserande till dem som var under 18 år.

 Mats fick i födelsedagspresent en korg med vin, Eccoskor, en vårjacka och en stor förstoring på Mats med krans i håret, en bild jag tog för något år sedan. Mats dotter hade förstorat bilden och ramat in den jättefint.  En korg i metall som kan stå ute som var full av vårblommor. Jag hade köpt biljetter till Oscarsteatern i slutet av april som present.

 

Till Mozzarellaosten och tomaterna med basilika hittade jag en Crema di Balsamico från Zeta. Den passade väldigt bra till mozzarellan och tomaterna.  De italienska vinerna var mycket bra och hade vunnit på att vi lagrat dem i vårt vinskåp. Mina svärsöner som också blivit intresserade av vin tyckte väldigt bra om Amaronevinerna och de tre flaskorna tömdes snabbt. Sedan fick gästerna dricka lådvin, Lindemans från Australien med Cabernet Sauvignon druva och vitt vin Les fumes blanches, Sauvignon Blanc. Riktigt bra lådviner. Vi hade även både starköl och lättöl. Jag tycker Mariestads öl är mycket gott. Vi har hittat en mustig och god lättöl på Liedel 3,5% som heter Perlenbacher Premium Pils som är tillverkad för Lidl.  Vi brukar också ha ett helt alkoholfritt engelskt lageröl Kaliber som alternativ för dem som kör bil.

I morgon kommer diskmaskinen att gå hela dagen. På långfredagen blir det rester.

På påskafton ska Mats och jag äta en traditionell påsklunch med sill och snaps.

Till middag blir det en liten marinerad lammstek. 

 

Vid sådana här helger saknar jag sonen mer än någonsin. Vi firade alltid helgerna tillsammans. 

Därför är det värst då det är helg. Den stora sorgen kommer över mig. Joakim är inte bland oss längre. Jag saknar honom så oerhört mycket.  Han var så levande och plötsligt var han död den 28 augusti 2008 kl. 17.00.

Jag fattade inte vad ambulanspersonalen och polisen sa att han var död. Det tog tid för mig att förstå att han verkligen var död. Jag saknar hans humor och omtänksamhet. Vi har skrattat så mycket tillsammans. Jag ser med ledsnad att jag inte fick bli farmor, men samtidigt hade det varit tragiskt om han haft barn som  inte skulle fått en pappa, det hade det varit värre. Joakim älskade barn och de gillade honom. Joakim har fått en fin viloplats på Lidingö Kyrkogård med utsikt över kyrkviken. Tidigare var det inte kyrkogård just på den platsen och Joakim brukade fiska där och få gäddor i vassen.  Jag tror inte det går att förstå för någon som inte mist ett älskat barn, oberoende av ålder på barnet hur smärtsamt det är.

På påskafton ska jag åka till Lidingö och se till graven och sätta några krokusar. För 14 dagar sedan satte jag minipåskliljor.

Samtidigt besöker jag min syster på Lidingö sjukhem som blivit senil. Hon är 17 år äldre än jag. Hon blev änka i december förra året och kan inte klara sig själv längre.

Just nu säljer sonen det vackra hemmet på Lidingö. Det känns som jag förlorat en storasyster som jag alltid kunde bolla olika frågor med. Hon är så glad då man kommer och säger att hon trivs så bra och hon säger att alla är så snälla. Hon känner fortfarande igen mig och är stolt över sin lillasyster. Hon frågar minst 10 gånger under en timme var jag bor och om jag har några barn. Jag går alltid glad därifrån.

 

Fredagen den 10 april 2009 kl. 12:02

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>