Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Dagboken Påskafton

Påskafton den 11 april!

När jag klev upp i morse låg det en massa fjädrar utanför sovrummet. Jag tänkte är det någon som skämtar med mig på påskafton. Jag har aldrig sett Donna fånga en fågel under de åtta år som vi bott ihop med henne. Stackars lilla fågel. Hon måste ha ätit upp den för det var bara fjädrar kvar. Donna som är så kräsen då det gäller mat. Hoppas inte det blir en vana.

Vi intog en sillunch på terassen. Det var 21 grader varmt i solen. Vi tog en snaps Ålborg jubileum. Det är den enda snaps som jag tycker är god. Mats hade köpt utländsk färskpotatis, men det går inte att jämföra med färsk svensk potatis. Jag brukar sätta potatis i några plasthinkar för att få färkspotatis till midsommar.

 

Min dotters familj kommer på måndag. Pratade med mitt barnbarn och han kände sig bättre. Min dotter önskade sig dillkött. Hon lagar aldrig dillkött och deras barn har aldrig ätit det. Jag brukar handla i en liten utländsk butik i Rågsved där jag köper lammkött och kalvkött. Vi har vår fotvårdare där och då brukar vi passa på att handla, oftast lammkotletter och lammfärs. Nu åkte Mats till COOP i Haninge. Mats kom hem med två lammstekar med ben. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag brukar inte göra dillkött på lammstek. Ikväll får vi äta upp resterna från i torsdags.

 

Ska fundera på om det ska bli en lammstek i ugnen, eller dillkött.
Hade tänkt att åka till Lidingö kyrkogård idag och samtidigt hälsa på min syster på Lidingö Sjukhem. Ringde min systerson och han skulle också åka dit idag så då väntar jag tills imorgon så sprider vi besöken, min andra syster hade också varit och hälsat på henne nyligen. Min systerson berättade att han hade sålt min systers och svågers bostadsrätt i Gåshaga. Han hade begärt 4.950 millioner , men fått 6.3 millioner. Det finns tydligen gott om pengar och en del har råd, trots kristider. Min syster och svåger köpte en sjötomt på Lidingö i början av 60-talet. De hade slitit ihop till ett hus som de själva byggde och ritade. De hade inte fått någonting gratis. De flyttade till en lägenhet i Gåshaga på äldre dar. Sorgligt att min svåger dog i December förra året.  Min systerson berättade att när han kommer så tror min syster att det är hennes bror. ( Brorssonen är faktiskt lik min bror som ung) Min syster pratar hela tiden om att flytta hem till vårt hus i Möklinta. Min syster flyttade till Stockholm då hon var 16 år. I år ska hon fylla 83. Vår bror dog 2007. När hennes make begravdes trodde hon att det var vår pappas begravning. Vår pappa dog 1988.

När min svåger fick behandling på Danderyds sjukhus försvann min syster. De hittade henne på parkeringsplatsen letande efter sin Porche som hon hade för 20 år sedan. Det är så sorgligt. Min bror var fullkomligt klar i huvudet och lite äldre än min syster då han dog.  För övrigt är min syster kärnfrisk.

 

 

 

Lördagen den 11 april 2009 kl. 16:23

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>