Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Dagboken Påskdagen

Påskdagen den  12 april

Idag åkte vi till Lidingö. En underbar vårdag och det var många som var på kyrkogården. Allt var bortstädat på sonens grav. Det stora och lilla mosshjärtat och ljungen jag satte i höstas var borta. Det enda som fanns kvar var en kruka med mini påskliljor som jag satte där för 14 dagar sedan. De som satt penséer, pärlhyacinter och krokus på gravarna hade rådjuren betat av.  Det var bara påskliljor som fanns kvar. Rådjuren har haft fest. Vi tog hem lyktorna på graven. En klasskamrat från mellanstadiet och kompis även i vuxen ålder till min son är kyrkogårdsvaktmästare och han håller ett öga på graven. Det var också han som sänkte urnan i jorden i december förra året. Det är en otroligt vacker plats som ligger vid båtklubben på Lidingö. Joakim älskade båtar och han tävlingskörde i racerlopp redan då han var 14 år. En perfekt plats för honom. Där tog han gäddor på sitt kastspö och då var det inte  begravingsplats. Lägger in några bilder från idag i albumet Påsk i galleriet. Det var fullt med tussilago vid dammen som man grävt vid gravarna.

Besökte min äldre syster och hade scannat en del bilder som jag gjorde kopior av och tog med och jag skrev  på korten, vilka det var och när det var. Min syster tittade på bilderna om och om igen.

Det var bilder från hennes 60-årsdag på Kanarieöarna. Bilder från då vi syskon sammanstrålade med båtarna i ytterskärgården, samt en del gamla bilder från hennes barndom och bilder på vår älskade storebror som dog 2007.

 

Imorgon får det bli dillkött av stekarna. Starkt önskemål från Mats och min dotter.

Jag tror att varken min svärson eller barnbarnen aldrig någonsin ätit dillkött. Äldsta barnbarnet 14 år är och han jätteintresserad av matlagning. Hans bästa present på 14 årsdagen var en kokbok. När han gick i femman vann han en mattävling för alla  elever i femte klass i Sverige. Jag ska ge receptet på hans potatismos vid tillfälle som han själv hade komponerat. Nu ska vi göra kväll. Vi har ätit rester idag igen, men det var gott.

 

 

Söndagen den 12 april 2009 kl. 17:52

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>