Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Den 8 maj "kärt barn har många namn"

En dag till med jobb i trädgården, men jag hann klippa mig hos frissan också.

 Nu är det mitt i natten och jag kan inte sova efter det jag såg en oerhört spännande thriller på TV " Panic Room" med Jodie Foster. 

 

Min dotter skickade en vidio som jag skrattade åt " Det är tufft i förorten" Det är synd om dom som växer upp på Lidingö och Danderyd. Verkligen satir. Hon hade hittat den på Youtube. Skickade den vidare till min sons  gamla kompisar och min systerson och hans söner.

Varför går dagarna så fort numera?  Jag hinner ju ingenting. Kanske beror det på att jag gör allting långsammare när jag blivit äldre. Går det så här fort dröjer det inte förrän jag fyller nittio. 

Sista året jag jobbade fick jag högt blodtryck. Jag trodde inte på vad sköterskan sa. Nej, sa jag det är fel, jag har alltid haft närapå för lågt blodtryck.

Sköterskan ville att jag skulle uppsöka en läkare på vårdcentralen.

 

Stressad som jag var då satt jag i vårdcentralens väntrum och en läkare ropade upp mitt egentliga förnamn som är Barbro och Mats efternamn.   Då reste sig en annan kvinna samtidigt som jag och läkaren frågade om vi båda hette Barbro Lindström. Jag blir ofta kallad fru Lindström. För alla tror att vi är ett etablerat gammalt gift par.  Jag satte mig ner igen generad och sa nej inte jag.  Folk i väntrummet tittade på mig. Jag tror att de tänkte , vet inte människan vad hon heter. Till saken hör att jag har tre förnamn och två efternamn. Mitt första förnamn Inger har jag aldrig använt och jag har alltid använt mig av mitt mellan efternamn Weismann.  Tror inte att någon på jobbet ens visste om mitt riktiga efternamn som jag bara skriver i officiella sammanhang då jag måste skriva båda efternamnen.

Efter en stund kommer en ny läkare och jag hör inte upp förrän han säger finns det verkligen ingen Inger och mitt riktiga efternamn. Jag flög upp från stolen och säger ursäkta för egentligen heter jag Babsan Weismann. Dom som satt kvar i väntrummet stirrade allt mer förvånade på mig.

I nästa vecka måste jag till vårdcentralen igen för koll och ny medicin och ta blodtrycket och träffa en läkare. Hoppas jag inte gör bort mig igen. Jag har gjort det en gång tidigare också. Jag blir så nervös i väntrum till läkare. Jag hade tills jag fyllde sextio inte varit på en vårdcentral tidigare. 

 

Lördagen den 9 maj 2009 kl. 01:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>