Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Söndagen den 10 maj

Mats barnbarn fyllde 13 år idag. En jättefin kille. Farmor och farfar och morfar och jag uppvaktade samt familjen. Vi trivs i varandras sällskap och vi umgås lite med farföräldrarna. På kvällen grillade vi entrecote. Vi fick potatis som var bakad i ugn.

Mats har 6 barnbarn och ett barnbarnsbarn som är 5 år. Jag har 2 barnbarn, så det blir många födelsedagar att fira och Mats äldsta dotter fyller snart 50 år. Då kommer Mats dotters moster och morbror samt hennes kusiner med sina familjer till Stockholm för att fira födelsedagen. De bor i Geneve. Det är alltid roligt att träffa Mats döttrars moster. Vi håller kontakt via facebook. När mostern kommer till Stockholm brukar hon bo hos oss.

 

Idag fick jag en bild på det trogna ringduvsparet som kommer och sätter sig på vår trädgårdslampa. Idag lät de sig inte skrämmas så jag kom nära för att kunna ta den här bilden. Det var massa fåglar idag för vi har inte tagit bort fågelfrömataren.

Grönfinkar, koltrastar, bofinkar, entita, talgoxar, blåmesar och hackspetten samt några till.   

Såg Birman i regnet och först idag satte jag ut lite torrfoder och vatten. När vi åkte iväg med bilen satt han en bit bort vid sin lada och tittade på oss. Katten verkar leva här dygnet runt. Läste efterlysningar på försvunna katter, men fick inget napp. Man kan ju inte vara säker på om han tillhör någon i området eller inte

 

Söndagen den 10 maj 2009 kl. 23:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Den 9 maj

Lördagen den 9 maj. Mattips fläskfile .

Mattipset finns sist i dagens Dagbok!

Det är en fin och solig dag, men det har blåst rejält så vi var tvungna att rulla upp markisen så att den inte skulle gå sönder.

Vi har hunnit med en hel del. Vi har högtryckstvättat tre trappor på tomten och målat entrétrappan gråblå som blev snyggt till nya stenbeläggningen  i trädgården. Nu återstår bara att måla trappen vid gaveln där vi har kattluckan och eventuellt trappan ner till vägen. Bilderna  visar hur det ser ut nu och förut. 

På baksidan har vi krypoxbär som täcker en bergvägg som vätter mot grannen.

Den håller på att ta över och har spridit sig. Vi drog bort flera meter långa utväxter som rotat sig där vi inte vill ha den. Vi har mer jobb att göra där.

Vi såg Birma katten  smita förbi och jag försökte att locka den till mig. Katten stannade upp och tittade på mig, men sprang sedan iväg och kröp in i hålet till den gamla torkladan.

Funderade på att ställa ut lite torrfoder vid torkladan och en skål med vatten.

I natt igen vaknade vi av kattbråk vid kattluckan så nu har vi stängt innerdörren till tvättstugan där vi har kattluckan. Vill Donna gå ut kan hon göra det från vårt sovrumsfönster,  Vi letade efter en present till Mats 12 åriga barnbarn som fyller  13 år i morgon. Jag tycker inte det var länge sedan vi var på hans dop.

Talade med mitt barnbarn Wiktor som snart fyller 15 år. Jag är så stolt över honom.

Han är kamratstödjare i skolan och i sjöscouterna har förldrarna instiftat ett pris för bästa kompis och Wiktor fick priset 1000 kr och diplom förra året. Nu går han en ledarutbildning inom scouterna. I kväll hade han tagit guld i riksmästerskapet  i karate i grenen Shito Ryo.  Dessutom är han mycket duktig i skolan och ambitiös.  Alla våra barnbarn är så duktiga. Vi har så mycket att glädjas åt.

Fläskfilé

Vi hade tänkt att grilla ute, men det blåste för mycket. Jag hade lagt en fläskfilé i marinad, men jag helstekte den i en stekpanna.  Före marineringen hade jag putsat den och tagit bort senor.

 

Jag använder alltid dubbla plastpåsar när jag marinerar kött så att allt kött täcks. Jag hade köttet i marinad några timmar.

 

Lagen: Japansk soya, olja, lite balsamvinäger och min kryddblandning från Österlen som innehåller bl a timjan och citrontimjan och kyndel mm. En stor vitlöksklyfta som jag delar i bitar. Lite flingsalt och vitpeppar från kvarn. Man tar vad man har och tycker om. Jag brukar ha i lite flytande honung, men jag hade inget kvar. 

 

Jag har en stor stekpanna där hela filén rymdes, men den kan också delas. Steker i lite smör och olja. När den fått fin stekyta fick den ligga under lock på svag värme. Hällde i resten av marinaden. Jag satte i en termometer och provade om den var klar efter ca en kvart tills den uppnådde 70 gradet. Jag låter alltid kött vila ca 5-10 minuter i staniolpapper. Det är gott med klyftpotatis som läggs i ungnen med lite ringlad olja över.

Vi hade en mjuk vitlöksost ( Boursin ) som vi åt till köttet i stället för ört- eller vitlökssmör. Kompletterade  med en enkel sallad. Oftast gör jag sallad på strimlad kål eller isbergssalad. Det smakade bra.

Pröva Boursinost istället för vitlökssmör till kött.

 

Söndagen den 10 maj 2009 kl. 10:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>