Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Dagboken den 15 och 16 maj

I fredags var jag  på gym på förmiddagen och bestämde mig för att göra ett uppehåll och kanske fortsätta i höst på ett annat gym som ligger i närheten där vi bor. Jag får motion och styrketräning i trädgården just nu. Jag hade andra inbokade tider och uträttade det som jag skulle som var inbokat på fredagen. Mats och jag åt en sen lunch på Gourmethuset i Vendelsö. Dock var det väl ingen gourmetmat. Vi hann också med att åka till Stenbolaget och jag kunde med egna ögon se att de inte hade de kullerstenar som jag tänkt mig. Vi har en köttbod som har mycket bra kött så vi köpte två fina entrecoter.

Vi var fortfarande ganska mätta på kvällen. Därför blev det färsk grön sparris med citronsmör och flingsalt.

Rev citronskal och blandade i smöret och citronsaft. Kokade sparrisen i ca 5 minuter. Skar av ca 4 cm längst ner på Stjälkarna. Grön sparris behöver inte skalas.

Egentligen är sparris en rätt som inte passar ihop med vin. Provade ett vitt vin som gick ganska bra ihop med sparrisen.

Vi såg på TV " Så ska det låta" som vi tycker är underhållande.

 

Idag lördag åkte vi iväg till sopstationenn med en hel kärra med skräp. En del var trädgårdsavfall och gamla slipers. Vi gjorde en snabb rensning i garaget, men när jag ville kasta några grejer som jag inte tyckte att vi behövde sa Mats att han skulle lämna tillbaka kärran idag och det fanns inte mer plats på kärran. Det är svårt att rensa i röran.

Idag lördag kom Birman igen. Han blev väldigt rädd då den stötte ihop med mig vid husknuten. Jag talade lungt till den och frågade om den ville ha mat. Jag stod helt still och den stannade och tittade på mig en lång stund. Jag hämtade en skål med torrfoder och en skål vatten. Han vågade sig inte fram. Jag satte mig ner och bara iakttog honom. Sedan kom Donna fram och han blev klart inresserad och gick fram och de nosade på varandras nos.  Jag satt blickstilla.  Nu kunde jag se att pälsen håller på att växa ut. De lade sig ner och tittade. Då jag reste mig drog han sig tillbaka. De lade sig båda två på trappen vid kattluckan. Birman rullade runt och såg ut att trivas. Han gick fram och åt av torrfodret och drack vatten. Sedan ville Birman nosa lite mer på Donna och på svansen, men då fick han ett slag på nosen av Donna så där vart det stopp. Han lade sig underdånigt ner. Donna är kastrerad så hon är inte intresserad av att bli nosad i baken. Efter en stund kommer den svarta katten och Donna smet in genom kattluckan. Efter en liten stund började Den svarta katten och Birman slåss. Donna gillar inte den svarta katten och kommer alltid inrusande då han är utanför. Hon morrar åt den svarta katten genom fönstret.

Nog om kattprat. Vi grillade entrecoterna till middag och det har varit en fantastisk fin dag. Det märks att det är skillnad på kött från köttboden och det man köper i vanliga affärer.

Jag blev jättebesviken att Malena Ernman kom på 21 plats . Hon var bland de bästa i mitt tycke. Det var ju roligt att norrmannen vann på Norges nationaldag.  

 

Söndagen den 17 maj 2009 kl. 07:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>