Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Dagboken den 22 maj och lite trött.

Det kändes segt idag och vi kom sent i säng i natt. Mats hade fått agera chaufför och kört fd. svägerskans familj från  hotellet vid Vasaplan och till Nacka och tillbaka igen till hotellet sent på natten.  Idag kände jag mig som kärringen mot strömmen. Det regnade, men det solade upp mot kvällen och jag  gick ut en stund och jobbade i trädgården.  I morgon skulle vi äta lunch allihop hos Mats andra dotter i deras hus i Vallentuna. Nu hade det blivit bestämt över mitt huvud att vi skulle till deras sommarställe i Furusund istälet. Mats och jag skulle ta varsin bil och köra gästerna från hotellet till Furusund och tillbaka. Plötsligt kände jag att jag hade inte lust att göra det. Antagligen skulle det bli mörkt innan det var dags att åka tillbaka och jag har fått betydligt sämre mörkerseende på äldre dar.

Hade jag varit yngre hade jag gjort det.

 

Jag blir nästan vansinnig när någon annan bestämmer vad jag ska göra. Sade blankt nej att det vill jag inte. Hade det varit till Vallentuna hade det varit okey.

Mitt barnbarn fyller 15  år på onsdag och jag kände att jag hellre ville hitta en uppskattad present till honom på lördag och ägna mig åt annat. Jag känner mig fruktansvärt självisk.

Det är skönt när man blir äldre och vågar säga nej och man själv får bestämma hur man vill disponera sin tid. Har jag fel ??? Jag har i hela mitt liv inrättat mig efter vad andra vill att jag ska göra. Jag är så glad att Mats respekterar att jag säger ifrån ibland.

Är det andra som känner så, eller är jag en egoistisk häxa?

 

Fredagen den 22 maj 2009 kl. 22:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Dagboken den 21 maj och 50 års festen.

Mats dotter hade 50 års fest för de närmaste släktingarna. En mycket lyckad fest. Vi var ca 30 personer och 10 av dem bor i Schweitz.  Mats döttrars moster och kusinerna bor i Lousanne. De är fransktalande, men tack och lov talade alla engelska. Mostern som är danska, flyttade tidigt till Frankrike och gifte sig.

Mostern har bott hos oss ett par gånger när hon varit på besök i Sverige.

Vi har en stående inbjudan till Lousanne. Mats har varit där på bröllop, men då jobbade jag och kunde inte åka med.

 

Jag kom lite tidigare och tillsammans fixade vi 30 Toast Skagern.  Det gick som på löpande band och vi skojade att vi var ett bra team som borde öppna Catering.

Mats andra dotters man är en hejare på att grilla och fick inviga Webergrillen som vi samlat till. Han grillade helstekta oxfiléer. Mats barnbarn är jätteduktiga och tonåringarna bar in förrätterna till bordet och plockade ut tallrikar. Vi kunde sitta i familjens uterum och veranda och det kändes inte trångt trots att vi var så många.  Döttrarna till födelsedagsbarnet var inbjudna till Lousanne ett par veckor förra sommaren för att få öva sin skolfranska.

Alla talade engelska med varandra, talen hölls också på engelska. Det var en uppsluppen stämning och det sjöngs på både franska och svenska.

Jag fick mosterns man mitt emot mig vid bordet och det var en anspråkslös och intressant man som var mycket berest och han hade nyligen gått i pension. 

Han är en framgångsrik cancerforskare och sonen jobbar som hudcancerläkare. Mosterns make var ett par år äldre än jag och nybliven pensionär.  Jag frågade vad  han tyckte om pensionärslivet. Han hade fullt upp att göra och var mentor till unga forskare och han hade blivit vald till  borgmästare. Han och hela familjen från Schweitz hade en underbar humor och vi fick många glada skratt den här kvällen. Idag skulle alla till Wasamuseet och Skansen.

 

Fredagen den 22 maj 2009 kl. 12:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>