Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Dagboken den 1 juni.

 

 

Anita får det oranga kuvertet en gång om året. Anita har bott i USA sedan hon var 21 år. Hon hade kuvertet med sig och jag sa att hon skulle ringa försäkringskassan och fråga om hon kommer att få lite pension från Sverige. Hon sade att det är väl ingen idé eftersom hon menade att hon jobbat så kort tid i Sverige.

 

Jag ringde upp Försäkringskassan och knappade in hennes personnummer och de kopplade mig vidare till utlandsavdelningen och jag räckte över telefonluren till Anita. Hon förklarade sitt ärende. De frågade efter hennes personnummer och Anita säger att hon har inget personnummer, bara ett security nummer. Jag fick ingripa och ropa att du har visst ett personnummer och pekade på det i det orange kuvertet. Det är ju min födelsedag. Det är väl inget personnummer. Damen på Försäkringskassan skrattade hjärtligt. 

 

De skulle skicka en ansökningsblankett till hennes adress i Florida. De trodde att hon skulle få lite pension. Hade hon jobbat  i ett EU-land hade det varit lättare.

Anita jobbade i massa år som flygvärdinna på Pan Am som gick i konkurs och hon förlorade en del av sin berättigade pension. Det ska bli intressant att se vad hon kan få i pension från Sverige som svensk medborgare.

Anita skulle tillbringa två dagar hos sin kusin som kom och hämtade henne idag. Kusinen bor nära Arlanda och sedan åker hon hem till USA igen.

 

Måndagen den 1 juni 2009 kl. 19:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Dagboken söndagen den 31 maj.

Min väninna och jag sov länge eftersom vi suttit ute och pratat halva natten.

Vi tog cabriolen och åkte till Cervera i Länna. Anita ville köpa presenter från Orrefors glasbruk till några vänner i USA.

Jag köpte en studentpresent till Mats barnbarn som tar studenten på tisdag.

Vi tog också en sväng  till Haninge Centrum. Vi åt lunch vid tvåtiden och jag gjorde en omelett med skinka tomat och ost samt gräslök. dagen gick så fort då vi alltid har så mycket att prata om.

 

Vi åt en sen middag och jag stekte dubbelpanerad rödspätta med med färskpotatis till. Det uppskattades av Anita. 

Vi kom sent i säng ikväll också och jag visade henne mina gamla sparade dagböcker från slutet av 50-talet och i början av 60-talet. Vi har så många roliga minnen ihop.

Vi skrattade så vi tjöt och tårarna rann. 

 

Måndagen den 1 juni 2009 kl. 18:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Dagboken den 30 maj

Vilken underbar helg rena högsommaren. Mats besiktade vår gamla cabriolet i fredags som gick igenom utan någon anmärkning. Vi har den avställd på vintern i garaget. I helgen var det dags att ta en tur i det vackra vädret.

 

Hämtade min väninna vid Stockholms Centralstation. Jag var orolig för att det skulle vara svårt att ta sig igenom stan då det var Stockholm Maraton, men det var lättare än vanligt.

 

På kvällen åt vi en västkustsallad med räkor, musslor och crabsticks, råa champignoner i skivor, sparris, gröna ärter, isbergssallad, tomater och gurka samt finhackad dill

Dressing på olja, vinäger, salt och peppar, en nypa socker och lite vatten och italiensk salladskrydda samt en riven stor vitlöksklyfta.

Serverade ett vitt vin Sauvignon  Blanc och franskt bröd med Boursin ost.

 

Min väninna och jag satt uppe halva natten och pratade gamla minnen.

Förr när vi var yngre brukade vi sitta uppe och prata hela natten. Jag skulle vilja att hon flyttade hem till Sverige nu när hon blivit änka och inte har några barn i USA.

 

Måndagen den 1 juni 2009 kl. 17:57

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>