Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Den 3-4 juni

 

 Nuu grönskar det i dalens famn och en doft av äng och lid...

 

Det är kallt ruggigt och regn , men vilken doft som slog emot mig av olika blomdofter. Det doftar som ljuvligast efter ett regn. Plockade en liten bukett liljekonvaljer vid tomtgränsen mot skogen. Jag såg inte till Birman vid den gamla torkladan.

Den pampiga kastanjen vid Ramsdalens gård.

 

 

Högt blodtryck och försvunna blodprovsresultet.

 

I onsdags var det dags. Tiderna på vårdcentralen har blivit ändrade 2 gånger. Jag måste ha en fobi och tycker det är obehagligt att träffa läkare. Jag är som en struts som stoppar huvudet i sanden. Jag får ingen ny blodtryckssänkande medicin förrän jag träffar en läkare. Jag är lite orolig för mina fötter som svullnar. Tittar på "Fråga doktorn på TV som propagerar för stödstrumpor. Hur kul är det att gå med stödstrumpor i sommarvärmen.

Jag har tidigare haft ovanligt lågt blodtryck. Det var först då vi flyttade till Vendelsö som jag behövde uppsöka en vårdcentral. Sista åren var mitt jobb oerhört stressigt med omorganisationer och färre anställda och vi som blev kvar fick fler olika arbetsuppgifter och inga gamla arbetsuppgifter togs bort.

Från att ha jobbat med kvalitetsutveckling, blev det till slut att försöka upprätthålla en verksamhet som någorlunda fungerade. Allt kretsade kring att hålla budgeten.  

 

Blodtrycket var för högt igår trots att jag äter medicin. I dag fick jag komma tillbaka för att ta en massa olika prover och det ska vara på fastande mage. Läkaren var trevlig och jag känner mig mer bekväm med kvinnliga läkare.  Det fanns bara journalfört prover som togs 2004 i samband med att jag fick högt blodtryck.

 

Det märkliga var att de prover jag tog i november 2005 i Högdalen och 2007 i Årsta

fanns inte journalförda. Det var nästan så jag inte kände mig betrodd att jag försökt smita ifrån provtagningarna. Fick ett telefonnummer och tog själv tag i saken och ringde till Unilab. De hittade provsvaren. Jag hörde aldrig något från Vendelsö vårdcentral vid den tiden så jag trodde att proverna hade varit  bra. 

Jag skickade ett fax till min läkare att Unilab faxar över resultaten av de gamla proverna.

Läkaren ringde idag på eftermiddagen och hade hittat provsvaren i datorn.  Proverna hade varit bra 2005 och 2007, de såg mycket bra ut. Inga fel alls. Fortfarande inget kolestrol.

Då får man hoppas att proverna från idag visar samma resultat.

Mats och jag brukar skoja att vi kommer att få förhöjda levervärden eftersom vi dricker 1-2 glas vin varje dag och lite till på helgerna.

Än så länge har vi inte fått det. Jag tror inte att vi har anlag för alkoholism heller.

Jag ska inte göra samma misstag som min make gjorde. Samlade dyra goda viner och sparade och sparade och så dog han. 

 

Vi dricker upp dom har vi sagt. Vi har fått så många bra viner. När barnen var här en gång tog vi upp en Rioja grand reserva som hade passerat bäst före datum.  Jag tror att det var en flaska som Mats fick på 60 årsdagen för 15 år sedan och då var den redan lagrad. Nu behöver det inte vara för något särskilt tillfälle vi tar ett bättre vin.

I två dagar har Mats lagat maten. Stekt pölsa med potatis och rödbetor igår och idag ser jag fram emot fiskbullar i hummersås förstärkt med lite vitt vin och en tesked hummerfond.  Jag gillar verkligen det.

 

 

Torsdagen den 4 juni 2009 kl. 17:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>