Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Den 5 juni

Började dagen tidigt med att gå på mördarjakt, dvs jag jagade mördarsniglar som passar på att visa sig då det regnat. Jag hittade först en stor brun snigel som var på väg att mumsa i sig de späda ringblommorna som började komma upp. Sedan hittade jag ytterligare 5 stycken som jag lade i en hink med lock. Sedan häller vi på kokhett vatten, eller rättare sagt gör Mats det. 

 

Idag var det väder för att städa. Städade också ett toalettskåp och kastade en del. Jag brukade tänka ibland, hoppas  gästerna inte öppnar skåpet på gästtoaletten för då skäms jag.  Jag har konstigt nog alltid en bra ordning i skåpen i badrummet.  Nu blev det fint.

 

Igår ringde Anita och sa goodbye så idag har hon rest tillbaka till Florida. Vi undvek att prata politik den här gången. Anita har alltid varit en stor anhängare av president George Bush.  Hon bodde några dagar hos mig för några år sedan, strax efter att USA invaderat Irak . Vi hade diamentralt olika åsikter om Bush och blev nästan osams för första gången.  Vi idiotförklarade varandra.  Jag försökte förklara att vi har olika informationskällor och hon tyckte att Sverige var felunderrättade och var helt säker på att Irak låg bakom 11 september attackerna i USA. Att Irak hade kärnvapen var det ingen tvekan om och hon ville inte lyssna på att Hans Blixt och en delegation inte hade hittat något som tydde på det. 

Den här gången frågade jag vad hon tyckte om president Obama. Anita tyckte att Obama bara lovade, men var vältalig, men hon trodde inte han skulle lyckas och han bara tryckte upp mer pengar osv.. .. Jag kände att det var inte läge att diskutera.

 

Jag hörde och såg talet på TV i morse som Obama höll i Kairo. Vilken strålande diplomat och vad klok han är. Jag tror verkligen att han kan sätta kraft bakom orden då han säger att han vill medverka till att sätta igång en fredsprocess och att bosättningarna från isralerna ska upphöra på Västbanken och att han ska aktivt arbeta för att det blir två stater.  Må den israeliska regeringen bäva.

Jag mådde så dåligt då bombningarna av Ghaza pågick att jag skrev till några partiledare att Sverige måste reagera mot bombningarna. Jag köper forfarande inga varor från Israel.

Jag tänkte ett tag sluta kalla mig för Weismann som är ett judiskt namn. Jag var gift Weismann och jag har behållit Weismann som mellannamn eftersom min son hette Weismann och jag har identifierat mig med namnet i 38 år.

 

 Obama var också klok att ta upp hur viktig Islam varit för honom och USA.

Det kanske verkar konstigt att jag är så glad för att mina sysslingars familjer i USA tyckte lika illa om Bush, som jag och Mats. De röstade för Obama och jublade när han blev president.

Man kan nästan börja tro att hela världen inte är så galen och ond när man lyssnar på Obama. 

 

Fredagen den 5 juni 2009 kl. 17:57

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>