Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Den 8-9 juni

Satte 4 st steppsalvia på vår baksida. Omplanterade pelargoner som inte såg mycket ut för världen efter vintern. Jag tycker det är så fint med Mårbacka pelargoner.

Eftersom vi har en skogstomt har jag inte så många planteringsytor. Doften av liljekonvaljer slog emot mig och det blir fler och fler på tomten och en massa blåbär kan jag plocka direkt intill terassen varje sommar.  

 På måndagkvällen blev det fisk i kapprock på grillen. Det är så gott att lägga fiskfilé från kolja eller annan fisk i staniol tillsammans med en klick smör, men jag tog istället lite rapsolja ikväll, rivet skal av citron och lite pressad citron, färska kryddor från min kryddodling och salt och peppar.

 

I tisdagskväll lagade jag fullkornspasta med lammfärssås. Hade några champignoner kvar som jag hackade och fräste med lammfärsen. Krossade tomater, örtkryddor,salt och peppar, starkt paprikapulver, spiskummin,vitlök, lite kalvfond  och 1 dl rött vin. Tomatsallad till. Det smakade bra!

 

Vi tog upp från källaren en flaska Gran Coronas , Gran Reserva från 1988 från Torres. Antingen har jag köpt den i Spanien, eller så fick Mats den på sin 60 årsdag för 15 år sedan. En del viner blir inte bättre av att lagras. Vinet var fortfarande ganska gott, men hade nog passerat bäst före datum. Jag har gjort ett kartotek över våra viner och vi inser att de äldsta måste vi dricka upp nu annars blir dessa viner matlagningsvin.

  

I måndags morse fick jag svar på mina prover som togs i förra vekan. Jag har alltid tidigare haft bra värden. Den här gången var det inte lika bra. För höga värden då det gällde blodfetter. Läkaren skrev en remiss till en dietist.

Jag hade knappt några sjukdagar under de 25 år jag jobbade i Stockholms stad. Var mycket sällan ens förkyld. Ska ta nya prover om tre månader. Läkaren tröstade mig med att nu var jag äldre och ska vara försiktig med att äta fett. Jag menade att ny forskning visar att vi behöver fett. Fick inget gehör för det.

 

Jag lärde känna ett invandrarpar för några år sedan. Han hade bott här och talade hygglig svenska men inte hans fru. De var väldigt gulliga och kom hit och matade våra katter om vi var borta några dagar.

Igår kom hon förbi för de ska skiljas och hade ett brev från Försäkringskassan som hon ville att jag skulle förklara vad som menades. Hon bor nu i en annan kommun.

Det var ett beslut om att de skulle betala tillbaka en del av bostadsbidraget de fått 2007. Det var ingen större summa och de skulle betala hälften var. Hon har aldrig jobbat och haft inkomster eftersom de har barn. Hon har utbildning och har jobbat i sitt tidigare hemland. Nu kan hon inte få jobb och läser svenska. Mannen har besöksförbud så hon har hamnat i en knepig situation. Jag har hjälpt henne med kontakter med socialtjänsten så nu har hon bara försörjningstöd att leva på.

Socionomen inom mig vaknade till liv och jag tog kontakt med Försäkringskassan.

De undrade förstås vem jag var och jag faxade över en fullmakt som hon skrivit  på.

Jag såg en del felaktigheter i beslutet så jag skrev och begärde omprövning på grund av särskilda skäl.

Försökte stoppa att det börjar löpa dröjsmålsränta från den 15 juni för henne. Maken som har jobb får ta på sig hela skulden anser jag. Han borde ha anmält inkomständring.

Socialtjänsten skriver ett intyg som jag ska bifoga brevet.

Detta tog en hel del tid under måndagen.

Kontakten med myndigheter kan inte vara lätt då man talar och förstår svenska dåligt och inte heller talar engelska.

 

Under tisdagen kom jag överens med mitt barnbarns farmor att vi köper en present tillsammans då Patrik fyller 9 år på fredag.  Han önskar en balansplatta till sitt Wii spel som kostar 1190 kr. Mats och jag åkte till Siba och köpte presenten. Farmor och jag bor ganska nära varandra så hon brukar åka med oss till Ekerö. Oftast tar vi färjan vid Slagsta då vi åker dit. Patrik har utlovat att vi ska få pappas riktigt goda grillade hamburgare och pommes frites direkt från fritösen. Min svärson gör själv hamburgarna som inte alls smakar som Mac Donalds och egen tillagad hamburgerdressing. Mina barnbarn vill bara ha pappas grillade hamburgare.

Jag måste nog ta reda på hemligheten hur han gör.  Mina barnbarn tycker att mormors köttbullar är godast, det är jag jättestolt över.

 

  

 

Onsdagen den 10 juni 2009 kl. 07:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>