Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Dagboken den 12 juni

 

Idag har vi uppvaktat mitt barnbarn som fyllde 9 år. Han blev jätteglad för balansplattan till sitt Wii-spel. Det är faktiskt ett vettigt spel som gör att de får motion. Alla kompisar och tonåringar var fullt sysselsatta hela kvällen.

Jag är lite orolig för att mina två barnbarn får allt för dyra presenter. Min svärson  och hans bror ger barnen väldigt dyra presenter och min dotter och jag har pratat om detta och vi är av samma åsikt. Vi tror inte det är bra. Jag var själv ensam mamma då mina barn var 6 år och 12år och jag pluggade på universitetet. Ann tyckte det var nyttigt att leva under knappa omständigheter för kompisarna på Lidingö fick många gånger allt de pekade på, för att föräldrarna hade dåligt samvete att de jobbade så mycket att de inte hade tid med sina barn. De kompenserade detta med pengar och dyrbara presenter.

Ann fick jobba på loven då hon var 14-15 år och rensa ogräs på Lidingö kyrkogård.

När joakim var i samma ålder sålde han cocos bollar.

Jag var chockad över att yngsta barnbarnet fått en motordriven fyrhjuling som jag tror kostar ganska mycket. Längst till vänster på bilden åker han på sin fyrhjuling.

Äldsta barnbarnet visade sitt betyg i åk 8. Han hade 8 mvg resten vg och ett g i slöjd. I alla kärnämnen hade han mvg. Farmor sade att han är som min äldsta son som alltid hade bäst betyg i allting. Idag är han läkare och specialiserad inom neuvrologi, men jag vet inte vad barnbarnet  vill ägna sig åt i framtiden. Ett tag ville han bli kock. Nu vill han bli fotograf, men då kanske på fritiden, eller veterinär. Ett tag trodde jag att han blir nog författare då jag läste hans långa fantasifyllda berättelser som han började skriva då han var 11 år.

Nu ska Wiktor på konfirmationsläger i 4 veckor på en ö i Skärgården.

Jag har sagt till Ann att det är viktigt att den yngsta får bli bäst i någonting och inte bli jämförd med sin bror. Den yngsta slår alla i pingis och det stärker hans självförtroende och det är jag glad över. 

 

Jag har inte haft tid att skriva på ett par dagar. Det blev mer jobb än jag räknat med att hjälpa en invandrarkvinna som hamnat i en svår situation. Det är inte lätt att ha att göra med Försäkringskassan.  Hjälpte henne med att begära omprövning av ett beslut och åberopade  särskilda skäl. Eftersom det har uppstått en skuld börjar det löpa 8% dröjsmålsränta från och med måndag. Att behandla en omprövning tar minst 8 veckor och säkert längre då det är semestertid. Begärde att hon får en avbetalningsplan och att 100 kronor dras från barnbidraget varje månad. Om det blir ett beslut som befriar henne från skulden och fd maken ensam får stå för hela skulden får hon pengarna tillbaka. I annat fall kan man överklaga till länsrätten som kan ta 1-2 år. Tror att det är svårt att få igenom det.

Jag kände att jag kokade av ilska, men höll mig lugn och saklig. Jag menade att hon hade rätt med en tolk i kontakt med Försäkringskassan då det gäller beslut.

Då fick jag till svar att då får kommunen ordna det. Både statliga och kommunala myndigheter omfattas av Förvaltningslagen upplyste jag damen om.  Alla beslut ska kommuniceras med den det berör.

För övrigt har jag de här dagarna kompletterat i min rostfria låda med kryddor för en del överlevde inte vintern. Den franska dragonen går det inte att ta död på, den kommer frodigt år från år.

 

Lördagen den 13 juni 2009 kl. 01:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>