Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Den 14 juni

Regn, regn och ändå mera regn. Kyligt och jag vill inte gå ut. Nu blommar våra Rhodendronbuskar och gullregnet. Jag borde ta bilder på prakten, men det regnar ihållande.

  Donna har knappt lämnat sin korg idag. Hon var ute ett tag i natt. Vaknade av att hon låg bredvid mig i sängen, blöt och med spinnmotorn på högsta volym.

 

Jag upptäckte att det inte finns någon reklam längre på min hemsida. Är den så dålig att ingen vill annonsera längre?

 

Mats åkte och köpte en till markis för de nya utemöblerna.  Den här helgen har vi varit inne och inte gjort någonting, mer är än slappat. Tänt en brasa i öppna spisen lyssnat på en talbok tillsammans. ."Damernas detektivbyrå". 

Lyssnat på klassisk musik som vi gjorde så ofta tidigare 

 

Jag lagade fisk i lördags igen, exprimenterade lite, men jag tyckte inte det blev så gott som jag trodde. Mats åt med god aptit. Gjorde fisk i ugn med mosad ansjovis, matgrädde, tillsatte hackat ägg och  gräslök de sista 5 minuterna. Totalt ca 15 minuter i ugnen. Jag kommer inte att göra den maträtten en gång till.  

 

Jag retar mig på Jan Björklund i Folkpartiet. Han var en anledning till att jag inte ville vara medlem  i folkpartiet längre. Nu uttalade han sig i TV igen ikväll. Han driver skolfrågor på ett populistiskt sätt.  I den nya förslaget till skollag ska ungdomar inte kunna få en andra chans att  läsa på komvux. Tacka vet jag Bengt Westerberg då var Folkpartiet ett liberalt parti. Jag tror att det är många socialiberaler som lämnat partiet. Våra barnbarn har mycket bra betyg, men det finns skoltrötta ungdomar som mognar i olika takt.

Min son var trött på skolan och hade dyselexsi, men läste senare i livet på komvux. 

Jag hade möjlighet att få en ny chans och läste in gymnasiet på komvux för att vara behörig för universitetsstudier. Samhället tjänar  på det. Jag har sett så många invandrarungdomar som kommer till Sverige då de är mellan 13-15 år och börjar i svensk skola. De har stora svårigheter med språket och klarar inte målen i nian. Då läser de på individuella programmets gymnasielinjer och får dåliga betyg. När de lärt sig bra svenska ska det finnas en möjlighet för dem att läsa in gymnasiet på komvux. Det ska vara allas rättighet att få förbättra sina betyg. Det kan ju också bero på sjukdom, eller andra orsaker till dåliga betyg på gymnasiet. Nu får jag väl synpunkter från någon folkpartist som tycker som partiledare Björklund. Jag har skrivit mail flera gånger till honom då jag var kritisk till vissa frågor som han tagit upp.

   

Vi blev sugna på falukorv i kväll. Ibland blir man bara sugen på något som man inte ätit på ett tag. Ibland helsteker jag falukorv och gör snitt i den och lägger i snitten ost, senap och  ketchup eller chilesås.

Så här brukar jag laga falukorv ibland:

Lägger gul lök eller charlottenlök lök och purjolök i lite olja i ett ungseldfast form ca 5 minuter i ugnen. Löken ska bara bli lite mjuk.Tar krossade tomater, kryddade med salt och peppar och lite italiensk salladskrydda som jag lägger på löken och placerar korvstaplarna ovanpå.

Skär falukorven i skivor. Lägger på senap, chilesås, och en ostskiva på varje falukorvsskiva. Sedan lägger jag tre skivor på varandra och strör på skorpsmulor.

Sedan in i ugnen 175 grader tills de får färg. Jag har varmluftsugn och det går ganska fort att osten smälter och skorpsmulorna får färg.

 

Söndagen den 14 juni 2009 kl. 21:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>