Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Den 16 juni

 Idag har vi sol igen! Nu kan man gå ut och njuta av dagen.

 

Katter är vanedjur och har sina egenheter. Donna älskar att framåt kvällen lägga sig i de blomlådor vi har. Antagligen är jorden varm och skön. I lådorna på terassen kommer det upp blommor så där kunde hon inte ligga längre och hon försökte på alla sätt att tränga sig ner bland blommorna tidigare.

Sedan hittade hon min låda med kryddväxter. Där kunde hon ligga och sniffa in rosmarin och fransk dragondoft. Ikväll satt hon och tittade på lådan med kryddor och glodde på mig, det var som hon sa ; Hur kunde du plantera salvia och Basilka där jag ska ligga och och gosa. Hon fösökte istället på nytt med lådorna på terassen, men det gick inte. Får nog lägga jord i en kruka utan att plantera något så får det bli hennes egen kruka.

Hon såg på mig så anklagande. På bilden från slutet av maj ligger hon och njuter bland kryddorna samtidigt som Birman ser upp till henne.

Mats sa att han köpt en likadan markis som vi har över matplatsen på terassen för några dagar sedan. Idag regnade det inte och vi skulle passa på att sätta upp den.

Den var inte alls likadan. Han sa att trodde den var det. Det var den fulaste markis jag sett. Jag är så känslig för färger och vad som passar tillsammans i mönster

och färg. Speciellt då man har två markiser på terassen som inte är lika. Vad gör man i ett samboförhållande då man blir förbannad över den andres impulsköp utan att rådfråga mig. Han ville ju bara överraska. Trodde jag skulle bli glad. Oftast blir jag det. Det fanns ingen annan markis att byta den mot på Bauhaus som var bättre. Försöker att tänka på alla goda sidor Mats har och vad spelar det för roll egentligen. Den fyller ju trots allt en funktion.

 Det var inte så lätt att få upp den. Tur att man har styrketränat på gym för den var ganska tung.

 

Upptäckte liljebaggar på liljorna som snart blommar i våra lådor på terassen.

De är vackert lackröda de små baggarna, men deras larver är glupska och äter snabbt upp  bladen. Kollade på internet om det fanns tips på hur man blir av med dem. Larverna ser ut som små sniglar. Jag ser rött! Hatar skadedjur. Tog död på mördarsniglar idag som jag samlade i en hink igår. Mats hällde kokande vatten på dem.

Fångade baggarna i en glasburk och larverna. Ve eldade upp dem i vår mexikanska spis på terassen. Fick tips på internet att man kan lägga  myrr runt liljorna och skaka på bladen med jämna mellanrum så ramlar de ner och dör.

 

Idag har vi diskuterat att sälja husbilen. V i  trivs bäst hemma och sedan min son dog är det svårt att få någon som passar huset och Donna. Mats är så orolig att ta med Donna i husbilen. Innan vi träffades hade Mats en katt som försvann då han och dåvarande sambon var ute med husbilen. De fick tillbaka henne efter 3 månader.

Vi har ju allt vi behöver här hemma. Fyrahundra meter till en fin badsjö i skogen som det tar ett par minuter att cykla till.

Vi har naturen runt oss och ett bekvämt hus och som är som ett bekvämt landställe. Jag har rest så mycket och känner mest för hemmets trygga vrå numera. Vi kan göra utflykter och ta en skärgårdsbåt till Mats gamla sommarställe på en ö skärgården som hans äldsta dotter tagit över. Finns ett fint hus till där på tomten som vi alltid kan låna . Vi kan åka till den andra dotterns sommarställe i Furusund. Den 12 juli konfirmeras mitt barnbarn ute på en skärgårdsö och vi är givetvis inbjudna.

Vi brukar åka till Utö och äta lunch på värdshuset och bada i havet om somrarna.

 

Min sons första flickvän kommer till Stockholm i juli med skådespelarkollegor och tolkar Dan Andersson med sång och musik. Det blir också i Skärgården och vi har gjort upp om att träffas.

I morgon annonserar vi husbilen har vi bestämt. 

 

Tisdagen den 16 juni 2009 kl. 23:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>