Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Tjafs med Fösäkringskassan

Dagboken den 30 juni.

Min dotter har födelsedag i morgon. Jag känner intuititivt vad hon vill göra på sin födelsedag. Vi är så lika. Bli utbjuden av sin man på ett mysigt ställe, kanske tillsammans med deras bästa vänner. Så får det bli! Jag har inbjutit hennes familj till oss med övernattning de närmaste dagarna. Jag kan inte fatta att jag har en dotter som fyller 43 år. De kommer att ta båten tillsammans med vännerna och åka till en krog på Ekerö.

Det här inlägget är varken roligt, eller tips på hur man hanterar kontakter med statliga myndigheter.

Idag kom min vän hit som jag hjälper och företräder gentemot försäkringskassan. Hon ville visa mig ett brev att hon blivit anvarig att betala tillbaka hela skulden  som hon och hennes fd make ska solidariskt dela på. Jag har hjälpt henne med en avbetalningsplan och omprövning av beslutet. Hennes man står fortfarande folkbokförd på hennes adress.Utan hennes vetskap. Han har inte bott där på ett år. Nu kan hon inte få bostadsbidrag, eftersom han har jobb. Försäkringskassans handläggare är väldigt stelbenta. De hänvisar hela tiden till lagen.

Jag blev arg och frågade efter diarienummer på beslut. Det visade sig att de inte har angivit något diarienummer på ärendena. En handläggare påstod att de inte behöver diarienummer än i de fall de  gäller omprövningar. Då undrade jag varför det inte fanns diarenummer på den bekräftelse jag fått om omprövning av beslut.

Har varit i kontakt med skattemyndigheten. Vilken skillnad att tala med dem, vilken servicekänsla. Jag sade att hon och hennes make inte bor tillsammas, att de är skilda. Skatteverkets handläggare bad om ursäkt att de hade så mycket att göra. Hon kommer i dag att kungöra, och efterlysa makens nya adress, trots deras överbelastning av ärenden. Hon lovade att tala med Försäkringskassan eftersom min vän saknar inkomst och han har arbete. Jag kan inte redogöra för detaljer. Skattemyndigheten och Försäkringskassan är två staliga myndigheter, men vilken skillnad i ordning och service och förståelse.

Den dam jag pratade med som var handläggare på Skatteverket sa att det finns också handläggare på Försäkringskassan som är mänskliga och ser på hur regler kan tolkas på ett positivare sätt. Försäkringskassan åberopade lagen och jag frågade om han läst förarbetena till lagen. Jag menade att lagen kan tolkas olika. Jag tror att han aldrig har läst förarbeten till lagen om bostadsbidrag. Oj vad tråkigt det här blev! Jag blir alltid så engagerd i människors problem i kontakt med myndigheter. Halva dagen gick åt till att stå i kö för samtal med myndigheter.

 

Tisdagen den 30 juni 2009 kl. 22:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Den 29 juni och mås på hett plåttak.

Ännu en underbar sommardag. Vi hade lämnat in husbilen för service för att kolla upp bilens elverk. Den var inte klar att hämta idag.

Vi bestämde att vi tackar ja till Mats dotters stående inbjudan till en lunch på deras sommarställe i Furusund. Vi ringde henne och hon blev jätteglad för hon är ensam med sin 12 åriga dotter denna vecka.  Vi åkte först till Lidingö och vattnade på min sons grav. Rådjuren hade ätit upp blommorna på rosorna. De som sköter graven bredvid sa då jag var där och planterade att rådjuren bara är där på våren och äter  penséer.  De har erfarenhet sedan 2007 och har inte haft några problem med rådjur på sommaren. De planterade också likadana rosor som jag och de var också uppätna. Så var det med det. 

 

Mats dotter "Nette" bjöd på en trerätters lunch. Små danska smörrebröd med sill. (deras mamma var ju danska)   Grillad lax på japanskt  sätt och kryddor med en underbart god sallad med nudlar, lök paprika med mera och rostade sesamfrön. Barnbarnet gjorde efterrätt med choklad muffins. Sedan blev det bad.

Vem har hört talas om mås på hett plåttak? Jo katt på hett plåttak, det känner jag till. En mås låg på ägg på deras bod och flämtade i värmen. önskade att jag haft en riktigt bra kamera  för att ta en närbild på måsen.

Bilden finns i blandade bilder där du kan klicka så blir bilden större.

 Jag är så imponerad av mats dotter. Hon gör fina träarbeten, smider i järn, gjuter i cement, och har gjort fina arbeten i lera. Hon är trä- och metallslöjdslärare.

 

  Jag tyckte hon skulle skaffa en hemsida på zoomin och visa sina alster.

Oj vad dagen gick fort!

Vi var hemma vid ca kl. 21 på kvällen. Vi köpte räkor på hemvägen och gott bröd som vi intog vid vårt cafébord på framsidan. Schersminen hade börjat blomma och det doftade smultron. Vi satte på klassisk musik och njöt  av kvällen och tände ljus.  Trots att det var måndag tog vi och öppnade en flaska vitt vin. Det ända som störde stämningen var ungdomar på väg till och från sjön på mopeder utan ljuddämpare.

 

Tisdagen den 30 juni 2009 kl. 00:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>