Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Nu får min hemsida vila!

Nu tar jag semester! Kommer inte igen på ett tag! kanske lägger jag ner sidan på zoomin.

 

Lördagen den 25 juli 2009 kl. 21:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

Min födelsedag den 24 juli

Vilken mysig födelsedag!

 

Ett flertal personer ringde och gratulerade och jag kunde ta det ganska lungt under dagen. Fick hälsningar och grattis på Facebook bl a från mina släktingar i USA, födelsedagskort och mail.

Vädret under dagen var ostadigt, men jag hade tur att mot kvällen kom solen fram och det blev varmt och skönt. Jag öppnade en flaska champagne Vincomte de Castellane när dotterns familj kom. Den smakade bra. En torrr prisvärd Champagne för 235 kr.

 

Jag var otroligt glad över att få ett citronträd. Jag har många gånger tittat på citronträd och önskat mig ett sådant. Jag har tyckt att de varit för mycket pengar utifall jag skulle misslykas att sköta det på rätt sätt. Kan jag lyckas med citronträdet ska jag önska mig ett olivträd, eller apelsinträd till nästa födelsedag. Problemet är att få ner träden på källarplanet när det blir risk för frost. Brukar hålla ett rum svalt runt 10-15 grader på vintern.

Min dotter kom med en stor bukett röda rosor från sin trädgård och nyplockade kantareller. Jag fick en skön ansiktscreme, och lite andra småsaker som var jättebra att ha. Bästa presenten från dotterns familj var ett värdebevis på en klassisk behandling från "liveit.se" där jag kan välja en ansiktsbehandling, eller massage och mycket mer. 

Fick en bok som hette "Buzz Aldrin Vart tog du vägen i myllret?" Lite kul eftersom vi härstammar från samma släkt i Värmland.

   

Familjen hade aviserat att de önskade något som var lagat   i lergrytan. Det var skönt att slippa passa mat i köket. Jag kunde i lugn och ro öppna mina presenter och samtidigt avnjuta lite småplock som förrätt. Jag hade gjort tunnbrödsrullar med renstek och pepparrot som jag skulle skära i skivor och som jag glömde att ta fram. (Sorry, Ann!)

 

De hade aldrig smakat mat tillagad i lergryta. Wiktor, äldsta barnbarnet  trodde möjligen att de ätit det i Turkiet. I alla fall det doftade gott från grytan.

Jag har aldrig lagat mat i lergryta för sex personer.

 

Var lite försiktig med kryddningen. Mitt yngsta barnbarn sa  genast när han smakade på köttet "Det smakar ju inget" Han bad om salt och peppar och jag tyckte inte att det var lika gott som när jag lagar mat för bara Mats och mig. Tog fram salt och peppar så var och en kunde krydda efter smak. Trots detta tog all mat slut väldigt snabbt. Det var en mustig smak för övrigt och köttet var mört.

Vi hade kollat i Munskänkarnas tidning som rekommenderade ett vin från Nya Zeeland

 

"Southern Ocean" Hawkes Bay med Cabernet Merlot från 2008 nr 95104 pris 89 kr.

Munskänkarnas beskrivning av vinet:

Mer än prisvärt ett fynd i sin prisklass.

"Ung, öppen,fruktig med svarta vinbär, plommon,korint, röd paprika och lite ek. Medelfyllig, rik, fruktig  smak med bärtoner, klara syror, skaplig längd och rent slut. Ny, druvtypisk årgång."    

 

Vinet smakade mycket bra. Svärsonen fick bara en smutt samt lukta på vinet. Han ångrade sig nog att han lovat köra bilen tillbaka till Ekerö.

Ann hade ju redan börjat med champagne så hon kunde ju inte köra. Vi satt ute tills det började skymma.

Barnbarnen fick vad de önskat till efterrätt, kladdkaka med vispgrädde och jordgubbar. Barnbarnet berättade om konfirmationslägret och var väldigt nöjd. Han siktar på att bli scoutledare.

Tack för en mysig födelsedag! 

 

Lördagen den 25 juli 2009 kl. 12:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Dagboken den 23 juli

Dagen före min födelsedag.

Nu börjar man verkligen känna att vid 67 blir man en riktig tant, åtminstone i andras ögon. Den bild jag ser i spegeln av mig själv är egentligen inte jag.

Jag har en helt annan självbild. Mats hade tagit en närbild på mig och plötsligt såg jag ett ansikte fullt med rynkor. Jag har alltid tyckt att gamla människor är vackra. Ansikten som visar spår av ett liv av erfarenhet och klokhet. Inga utslätade ansikten, utan ansikten som uttrycker något.

Det gäller andra, men jag gillar inte mina rynkor. Därför undviker jag solen i år. Förra året var jag brun som en pepparkaka. Det var nog därför huden torkades ut.

 

Jag har funderat på vad jag ska ha för middag i morgon. Det blir bara min dotter och hennes familj som kommer. Hon tyckte jag skulle laga något i lergrytan. Hon var nyfiken på sjömansbiffen. Det var inte så länge sedan de var här och då grillade vi entrecote från Köttboden som var hängmörad. Jättegott. Å andra sidan var det inte länge sedan Mats och jag åt sjömansbiff, men det smakade bra och Mats hade inget emot det, tvärtom.

 

Jag har önskat mig ett citronträd i födelsedagspresent i en likadan kruka som fikonträdet har.

Mats åkte och handlade inför morgondagen och jag tyckte att han var borta ganska länge.

Han kunde inte smyga med att han handlat ett citronträd när han kom tillbaka, med massa små gröna citroner... Oj vad fint det var, en likadan kruka som fikonträdet har hade han hittat på Coop.

Vad glad jag blev!!! Vi planterade trädet i citrus jord som han köpt.

Citrusträdet ska stå svalt och ljust på vintern, precis som  änglatrumpeten och fikonträdet.

Hoppas jag kan sköta om det så vi kan skörda citronerna.

 

För ett par år sedan fick jag två azaleor på stam av Joakim  till julen. Jag sätter ut krukorna på sommaren och sedan brukar de börja blomma framåt jul med massor av vita blommor. Nu har en av azaleorna redan börjat blomma.

Det blev fint på terassen och man får en känsla av medelhavsatmosfär.

Nu är klockan 4.00 på morgonen och jag vaknade av att regnet öste ner och en blöt katt kom och trampade i min säng. Donna brukar vara försynt och väcker oss inte på natten. Nu ville hon ligga på mig så långt upp mot ansiktet som möjligt. I vanliga fall smyger hon sig upp vid fötterna. 

 

Igår åt vi upp den andra halvan av fläskfilen som jag skar i tunna skivor och marinerade i olja och vinäger, örtkryddor, kapris, lite flytande honung och en pressad vitlöksklyfta, finhackad persilja samt salt och peppar . Till det gjorde jag en potatisgratäng. Det var inte så dumt.

 

 

Fredagen den 24 juli 2009 kl. 04:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Dagboken onsdagen den 22 juli

 

Aborrfiléerna stekte jag ganska sent i går kväll och det blev god natta mat.

Vaknade tidigt i morse konstigt nog. Mats sov djupt och Donna låg vid mina fötter och fortsatte sova fast jag steg upp ur sängen.

 

Kollade Faceboook och hemsidan. Jag hörde att någon tog sig in genom kattluckan. Öppnade dörren till tvättstugan där vi har kattluckan. Blixtsnabbt smet en katt ut och jag hann inte se om det var Birman, eller den svarta katten. Ställde en skål med torrfoder vid kattluckan och vatten.

Förmodligen var det mat som var anledning till att katten tog sig in genom kattluckan. Stängde dörren igen till tvättsugan.

 

Hämtade morgontidningen och det var en underbart skön morgon. Fick lust att ta en skogspromenad. Klädde på mig och tog på mig stövlarna.  Försökte locka med mig Donna på en promenad, men hon ville fortsätta att sova i min säng. Hon vet mycket väl vad ordet promenad betyder och brukar springa till dörren förväntansfullt i vanliga fall.

 

Det var helt tyst i skogen, bara några fåglar som kvittrade och en hackspetts ihärdiga knackade på ett dött träd för att söka föda.

Jag hade tagit med mig min lilla korg om jag skulle hitta kantareller. Hittade ett blåbärsställe och satte mig ner och mumsade på de goda bären direkt från blåbärsbusken. Funderade på om jag skulle plocka blåbär i korgen, eller kantareller. Mats är inte så förtjust i blåbär så jag bestämde mig för att försöka hitta svamp. Mats tycker bara om blåbärspaj.

 

Det var en magisk morgon. Jag gick ner till Ramsjön och det var ingen som tog ett morgondopp.

 

Jag var frestad att ta ett nakenbad, men ibland är hundägare vakna tidigt så jag avstod. Jag hade världens bästa kantarellställe i en grop vid sjön. Brukade kunna plocka min lilla korg full av kantareller. Förra året sågades alla träd ner vid sandstranden. Därefter har det inte funnits några kantareller där. Jag trodde man skulle bygga ut stranden, men alla fula stubbar är kvar som på ett kalhygge. Förstår inte vad det var bra för.

 

 Lyckan var fullständig och jag hittade fina kantareller på ett nytt ställe.

Jag ringde till Mats och talade om att jag gått ut på en skogspromenad.

Han hade precis stigit upp från sängen och höll på att göra frukost. Han hade undrat vad jag var.

Efter att jag varit ute några timmar drog jag mig hemåt.

 

Mats frågade om blåbären var klara när jag kom hem. Blev lite snopen att han frågade om det.

Han hade precis tittat på TV 1 där det varit ett inslag om hur nyttigt det är med blåbär. Han berättade att man ska äta en halv decilter varje dag för att sänka kolestrolhalten, blåbär är bra för ögonen och blåbär innehåller antioxidanter. Det har jag sagt till honom tidigare, men då lyssnade han nog inte.

Jag sa att jag har nog ätit mer än en deciliter nu på morgonen. Nu vill han att vi plockar blåbär dvs (jag) och fryser in.

På kvällen blev det helstekt fläskfilé med kantareller.

 

Min dotter hade mailat över bilder på sina rosor i trädgården. Det är gammeldags rosor som doftar helt underbart. Jag har försökt att odla rosor i vår trädgård utan framgång. Jag tror att vår jord är för sur, trots att jag köpt rosjord och rosgödsel. Dessvärre äter också rådjuren upp knopparna. Hoppas hon tar med sig en rosenbukett på min födelsedag.

Bilder från dotterns trädgård.

Rosorna är enormt stora som framgår av bilden då man ser mitt barnbarn i förgrunden.

 

Torsdagen den 23 juli 2009 kl. 00:57

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Dagboken Tisdagen den 21 juli.

 

I måndags den 20 juli fyllde min syster år. Hon är 10 år äldre än jag (mellansyster). Jag ringde henne kl 8.00 och grattade. Vi hade talat med varandra förra veckan och hon ville att vi skulle kommatill deras landställe på hennes födelsedag , en liten ö utanför Hässelby Strandbad. Vi hade sagt att vi hörs och ser hur vädret är. De köpte en sjötomt i slutet på 50-talet på Lambarö. Det  är tradition att vi systrar träffas på Lambarö varje år den 20 juli.

När jag vaknade så regnade det och blåste och det var bara 14 grader varmt. Det är trevligare då det är fint väder så man kan bada och sitta ute och äta i deras lusthus. Vi sköt upp besöket.

Hon berättade att de hade lagt nät och fått både gös och aborre, men det skulle hon lägga i frysen tills vi kom ut nästa gång. Jag vet inget bättre än hennes nyfiskade stekta aborre. 

 

Vi bestämde att våra gubbar får bjuda ut oss på något evenemang istället lite senare så vi kan fira våra födelsedagar tillsammans.  När vi nu avvaktar med att fira våra födelsedagar kommer syrran åka hem och plocka av vinbären och koka saft. Hennes barn och barnbarn firade henne i lördags.

Min dotter aviserade att de kommer på fredagkväll och uppvaktar mig på födelsedagen. Jag hade tänkt att inte bjuda någon. Jag tycker inte om att fylla år längre. Dottern med familj är det alltid roligt att träffa.

 

Jag fick två vänförfrågningar idag på Facebook. En av vänförfrågningarna var från en vän som fyller 90 år i början av nästa år. Still going strong. Han var en gång pilot och flög postflyget  till Norrland. Det är så intressant att höra honom berätta om den tiden och krigsåren.

Den andra vänförfrågan var från en gammal kompis till Joakim som bor på Gotland. Han hade blivit trebarnspappa.

Nu har det blivit 47 Facebookvänner.

 

Själv skickade jag en vänförfrågan till Buzz Aldrin. Vi kommer från samma släkt på min mormors sida, liksom Tage Erlander och Svennis. De flesta från Värmland och Sunne trakten verkar vara släkt på ett eller annat sätt.

Jag tror knappast jag får något svar från Buzz Aldrin för han hade bara en vän på Facebook. Skrev några rader  och önskade honom en trevlig dag med anledningen av 40 års jubileet och månlandningen. 

Måndagen var en riktig slappardag framför  datorn, omväxlande med en bok och lite vanligt stök som det blir i ett hem.

 

Idag åkte jag in till Huvudstaden och lämnade tillbaka ID-brickan i guld som jag köpte till barnbarnets konfirmation. Jag tyckte att den var alldeles för tunn. Beställde en tjockare och handgjord. Lämnade in lite guldsmycken i utbyte som jag inte använt på minst 15 år. Han har inte fått sina presenter än eftersom hans farmor och farbror har rest utomlands. På själva konfirmationen ville man på Wässarö att konfirmanderna inte skulle ta emot  presenterna där utan hemma.

 

När jag kom ut från guldsmeden kom en riktig störtskur.

Jag rusade in i en affär som säljer alla möjliga billiga prylar och köpte ett paraply för 19 kr. Paraplyet vändes ut och in i blåsten. Okey vad kan man förvänta sig av ett paraply för 19 kronor.

Därför passade jag på att gå in i Östermalms saluhall. Oj vad mycket gott....  Det ska man ju inte göra då man är hungrig och snart lunchdags. Det blev fisk! Nyfångad aborrre. Tänkte på syrrans aborrar. Jag köpte skivad flatål som vi åt till lunch. Vi åt ålen på grovt danskt rågbröd med sallad, gräslök och äggröra.

 Mats fru var danska så han blev lyrisk över smörrebrödet som jag gjorde. Han berättade om sin svärmors goda smörrebröd och jag tänkte på min danska svärmor som öppnade en smörrebutik i Taormina som maffian lade en bomb utanför.

Hon ville inte samarbeta med dem. Oj jag skulle kunna skriva en bok om min underbart galna danska svärmor, som dog för många år sedan.

 

Min dotter ringde på min mobil då jag var på väg hem. Hon var i skogen och plockade svamp med Zimba. Hon tog bilder med sin telefon som hon skickade till mig.  

Så har ännu en dag gått och jag som också handlade aborre i Östermalmshallen. Vet inte hur vi ska orka äta upp den idag.

 Kanske blir vi hungriga  efter TV programmet halv åtta hos mig

 

 

 

Tisdagen den 21 juli 2009 kl. 19:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Barnbarnets Vinnarmos

Bondmos från Sundbyskolan

(Barnbarnets recept) 

Portioner: 4
Tid: 35 minuter


Ingredienser:

9 medelstora potatisar
1 liten bit selleri
1/2 lök
1 morot
1 medelstor palsternacka
1 lagerblad
1 tsk salt
lite muskotnöt
lite aromat
ca 1 dl mjölk
ca 50 g smör

Skala och skölj av potatisen och rotsakerna.
Skär rotsakerna och potatisen i bitar och koka dem i vatten med salt och lagerblad tills de är mjuka.

Ta bort lagerbladet och mosa allt med mjölk och smör. Smaka av med riven muskot och lite aromatsalt.

Moset är gott till köttbullar, tipsar receptförfattarna - klass 5 från Sundbyskolan, Ekerö.

 

 

Lördagen den 18 juli 2009 kl. 13:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Dagboken

Torsdagen var en solig och vacker dag. Jag tog bilen  och åkte till Lidingö. Åkte till Plantagen på Lidingö och köpte Taklök som jag planterade på graven. Taklökarna som jag planterade tidigare blommade fint. Talade med en ung änka och hennes tonårsbarn som var och satte blommor vid graven bredvid. Hon tyckte att det var så fint på min sons grav. De hade inte fått sin gravsten än. Vi diskuterade rådjuren och vad man kan plantera.

 

Tog en liten nostalgitripp förbi husen där jag bott under mina 46 år på Lidingö. Tänkte att åka förbi PIONs kolonilott, men tiden gick fort. Jag har också en stående inbjudan att fika med min svågers syster på Lidingö. Hon brukar ta med sig min syster hem ibland.

 

Jag åkte vidare till demensboendet och hälsade på min äldre syster Maj. Handlade två kartonger med jordgubbar och tog med den ena till henne.

Jag kom precis till kaffet och underhållning med dragspelsmusik och sång.

Min syster sjöng för fullt "Maj på Malö, vackra Maj" och jag blev förvånad att hon kom ihåg hela texten utantill. Personalen sa att hon brukar sjunga och hon har fortfarande en fin röst.

Det blev en heldag på Lidingö så jag handlade en liten bit Serrano kryddad kassler med mig hem.( Kasslern kan jag verkligen rekommendera)

Hade broccoli och blomkål kvar som jag kokade i lättsaltat vatten i 5-6 min. Gjorde en gratängsås och skivade i lite Västerbotten ost och rörde ner en äggula.

Serranokryddade kasslern åt vi kall i tunna skivor till gratängen. Lite tomatsallad som tillbehör.

Mums!  Jag tycker alldeles för mycket om god mat. 

 

Lördagen den 18 juli 2009 kl. 10:29

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Sjömansbiff i lergryta, mat för en lat

Mat för en lat

Jag hade nästan glömt hur gott det blir att laga mat i en lergryta.

Köpte en lergryta för några år sedan på rea.

Sedan låg den i sin förpackning och jag var osäker på hur man tillagade mat i en lergryta.

Nu har jag börjat använda den!  Det blir jättegott det man tillagar...

ljuvliga dofter sprider sig från grytan i ugnen och det vattnas i munnen.  

 

Jag lägger hela grytan i vatten ca en timme.

Det här sättet att laga mat är verkligen bra  för den late. Lergrytan sköter om tillagningen. Jag brukar ta en långpromenad på en och en halv timme. 

Igår kopplade jag av med en bok i väntan på att maten skulle bli klar.

 

Recept på sjömansbiff:

Ca 500 gr lövbiff

OBS 2 personer

Gör man mer måste man också krydda mer

och anpassa övriga ingridienser därefter annars är det risk att det blir smaklöst

 

Rå potatis

Gul lök

1 flaska Porter, eller mörkt öl

1 morot och en tomat

1-2 msk grönsaksfond och/eller kalvfond

Salt och peppar från kvarn

lite örtkryddor är gott att ha i grytan

och ett lagerblad

 

 • Lägg skivad okokt potatis i botten på den blötlagda grytan
 • skivad gul lök
 • salt och peppar
 • skär den råa lövbiffen i två bitar och täck potatisen med lövbiff
 • krydda med salt och peppar
 • ta sen ett lager till med potatis och lök och lövbiff
 • potatis överst i grytan
 • lägger i en hel skalad morot och en delad tomat i grytan
 • häller i 2-3 msk Bongs grönsaks och/eller kalvfond
 • en aning (japansk) soya.
 • lite örtkrydda som du tycker är god
 • lagerblad
 • häll en flaska porter över det hela

I många recept sockrar man lite för att väga upp det beska i portern och det gjorde också jag, men jag tog bara ett par nypor

OBS! Ugnen ska vara kall! när man sätter in grytan

Ställ in grytan i ugnen och sätt på ugnen  

200-225 grader

jag hade först på 225 grader, men satte ner värmen  efter trekvart

Det tar 1,5 timme i ugnen från det du sätter in den i en kall ugn. Du känner på doften i köket när grytan är klar.

Ibland har jag behövt krydda köttet när det är klart om jag varit för snål med kryddningen från början. 

 

Lördagen den 18 juli 2009 kl. 09:13

Recept | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Odlade laxens baksida

Visst är lax gott men...... det finns en baksida!

Inkokt kall lax i gelé finns på recept i bloggen den 21 juni, men då visste jag inte detta!

 

Jag brukar gå in på hemsidan på SVT och se  inslag som jag missat på TV.

Där finns ett intressant program om den odlade norska laxen som är så populär på svenska matbord och som lovprisas av så många. Odlad fisk har blivit en gigantisk exportindustri i Norge. ( Det visste jag) men....

 

Jag har aldrig tänkt på  att fiskfodret som laxen äter före slakt är tillverkat av annan ofta rovfiskad fisk ur världshaven. För att producera 1kg lax krävs det 2,5 kg annan fisk via fiskmjöl. Alltså...ju mer norsk lax vi äter dess mindre fisk i våra hav. Nu följer den odlade torsken, spättan, flundran osv i samma spår....Det går åt ännu mer annan fisk för att odla torsk.  Island tar upp massor av fisk och har en omfattande fiskmjölsindustri och gör fiskmjöl även på matfiskar som makrill. Blåvittling och ansjovis är så gott som utfiskade.

Detta förändrar min syn på odlad fisk? Nu kommer jag ställa krav på att den fisk jag i fortsättningen äter ska vara fisk som är ekologiskt hållbart odlad. Nu blir det nog mindre norsk odlad lax på vårt middagsbordet.

Ett jättebra reportage som fick mig att tänka till.

Kopiera adressen nedan och se reportaget.  

 http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=106354&a=1454150&lid=puff_1455414&lpos=extra_0

 

 

Lördagen den 18 juli 2009 kl. 08:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Trött på kantarellplockare vid tomtgränsen!

Nu är det många som är ute efter kantareller!

 

Nu efter regnen har det blivit fart på trafiken med svampletare. Jag gillar inte att de letar svamp öppet vid vår tomtgräns. Det är ju inte så lätt att se var vår tomt slutar eftersom en del av tomten är skogstomt.

 

De parkerar utanför hos oss eftersom allmän väg slutar här. Jag stod på tomten bakom häcken och en kvinna klev ur bilen och sa till medpassageraren. Det är här jag hittat så mycket kantareller. Jag hade precis plockat kantarellerna vid tomtgränsen och kände en viss tillfredsställelse.  Efter ett tag hörde jag att hon sa "Det är konstigt att jag inte hittat någon svamp här förra året heller". De hade inte upptäckt mig. Första åren vi bodde här visste jag inte att det fanns kantareller och de som bodde här tidigare plockade aldrig svamp.

För ett par år sedan såg jag en man med sin hund som satt på huk och plockade något. Då gick det upp ett ljus och jag förstod vad han plockade för det var inte längre säsong för liljekonvaljerna.

 

Idag ca 75 meter från vårt hus skulle jag skörda de svampar  som var små och som jag lät stå kvar den 8 juli. Då går en "kärring" där och plockar. Hon var så upptagen av att leta så hon såg inte mig. Jag ställde mig och började ropa på Donna.

Då blev hon stressad och låtsades att det var blåbär hon plockade. Jag frågade henne om hon sett en svartvit katt.

 

"Hittar du några blåbär?" Ó frågade jag och sa att här brukar det inte växa så mycket blåbär. Bättre du försöker längre in i skogen och pekade mot Svartbäckens håll.

Donna kom plötsligt och såg undrande på mig för hon hade hört att jag ropade Hon vill inte missa en skogspromenad.

"Kärringen" gick åt det håll jag pekade. De svampar jag sparat fanns inte kvar, men det var några kantareller som hon inte hittat. Jag tror att hon vände tillbaka senare. Hon ville väl inte visa mig "sitt" kantarellställe. 

 

En sommar hittade jag just det här stället. Det var fullt av små, små kantareller. Sedan blev det veckor av torka och Mats och jag gick in i skogen på kvällarna med varsin vattenkanna och vattnade. Vi lade över löv så ingen skulle se de små fina gulingarna.

Dagen före min födelsedag vattnade vi igen och kantarellerna hade blivit så pass stora att det var dags att plocka. Jag sa de kanske växer lite till och bestämde mig för att plocka dem nästa dag. Vi sade till varandra "Det är väl ingen som letar svamp i den här torkan." Närmaste grannarna plockar aldrig svamp. På min födelsedagsmorgon gick jag dit för att skörda .

Svamparna var borta!!

Snopet! Vi som hade burit så många kannor med vatten.

Jag hade planerat att bjuda min dotters familj och sonen med flickvän på svamptoast som förrätt.

Fick åka och handla utländska kantareller på ICA istället som inte alls var så fina. Vi skrattade åt det hela och sa nästa år sätter vi upp en skylt. I år får du vattna själv, men det gjorde vi förståss inte.

 

Middagstips

Busgott! Vi åt nötfärsjärpar med mos på blomkål och broccoli  med smörstekta kantareller. Vi öppnade en Coto De Imaz Rioja 2004.

Donna fick 1 hg rå köttfärs så hon blev också lycklig!

Vi satt ute och åt tills det var dags att titta på TV "Halv åtta hos mig" Det missar vi aldrig. Sedan var det underhållning hela kvällen på TV.

 

Nu är det ingen idé att plocka svamp bredvid vår tomt då jag har koll varje dag. Garanterat svampfritt för alla andra svamplockare.

Onsdagen blir en strålande dag!!

Ha det så skönt alla bloggläsare!

 

Onsdagen den 15 juli 2009 kl. 09:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Måndag den 13 juli

Donna och Birman

Donna har börjat sova ute på nätterna de sista dagarna. Hon har hittat en favorit plats bland dynorna på soffan under markisen. Birman ligger också på terassen vid soffan och sover på nätterna. 

 

Idag måndag hade jag lovat att ta hand om sonen till invandrarkvinnan som jag hjälper att företräda gentemot Försäkringskassan. Jag åkte till Tyresta som har ett naturmusem som representerar alla nationalparker.

 

 

Typiskt den enda dag i veckan så är det stängt på måndagar. När hans mamma kom och skulle hämta honom så fikade vi och åt smörgås.

Han är sex år och så fort hans mamma kom började han testa gränser och uppförde sig väldigt illa. Kastade sig över det färska brödet och pålägget och lastade in i munnen. Fruktansvärt bordsskick. Mamman reagerade inte på det, eller  då han lade upp fötterna på bordet. ( vi satt ute och åt vid vår nya utemöbel) då kände jag att måttet var rågat för min del. Jag sade till honom att här lägger man inte upp fötterna på bordet utan då får du gå  ifrån bordet för så gör man inte här. Han lade en massa skräp på bordet och jag bad honom ta bort det. Han ville ha glass och han ville att jag skulle fortsätta att spela dataspel. Jag sa att det blir varken glass eller dataspel förrän du tar bort det du lagt på bordet. När han trodde att jag inte såg tog han bort det han lagt på bordet. Då fick han glass och jag fortsatte att spela med honom.

Mamman har så dåligt samvete mot sonen så han styr henne. Jag påpekade att nu accepterar människor hans beteende som "charmigt" jag sa att hon måste sätta gränser och visa vem som bestämmer både för hans skull och sin egen.

 Har jag fel? Får man lägga sig i och säga till andras barn???

 

Talade med min brorsson som inte hinner komma på lunch i morgon då han ska hämta sin syster och sambon i Värtahamnen. Kl 12.00 ska han hämta någon dam i Sala vid tåget för det är Möklintavecka. Vi bestämde att de kommer vid ett annat tillfälle och sover över.

 

Hann gå och klippa mig på eftermiddagen och göra några diskreta slingor. Lagade Broccoligratäng med rökt skinka.

Jättegott!

Ha en bra Tisdag!

Babsan och Donna 

 

Måndagen den 13 juli 2009 kl. 21:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Äntligen måndag

Äntligen måndag!

 

Vi har haft en fin helg med sol och blåst. Mats och jag har löst korsord och lyssnat på en talbok tillsammans. Författaren heter Nick Hornby och boken heter " Om en pojke". Det är en berättelse om en ovanlig vänskap, mellan en man och en pojke på 12 år. Det är en ömsint och fin berättelse med inslag av humor.

 

Dottern har lagt in bilder till mig på Facebook som bara jag kan se. Hon har både videofilmat och tagit bilder.  

Det ser väldigt fint ut på Wässarö.

 

De konfirmationer jag har varit på under senare år är i Vallentuna och Nacka och de är mycket annorlunda än då jag konfirmerades för mer än 50 år sedan. 

 

Alla konfirmander på Wässarö är scouter och de konfirmerades i sina scoutkläder. Fick löfte om att ladda upp några bilder från konfirmationen.

De fick en god lunch på Wässarö. 

Det blir mottagning i nästa vecka med anledning av konfirmationen. Det hade varit mycket stämningsfullt och man kan förstå att antalet gäster hade begränsats för att alla skulle få plats i matsalen. Det var flera konfirmationsgrupper. Farmor hade aldrig varit på svensk konfirmation eftersom hon är katolik. Hon tyckte det var en mycket fin cermoni. Jag är glad för att hon och Wiktors farbror fick vara med.

 

Måndagen den 13 juli 2009 kl. 07:57

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Fredag igen!

 Åhå ja ja, det blåser i träa idag!

Det blåste ordentligt och jag vågade inte ta någon skogspromenad för det finns många murkna stora träd i vår skog som kan knäckas och jag tar inga risker att få ett stort träd över mig.

 

Ännu en födelse dag!

Min brorsdotter som bor i Sala fyller 60 år idag. Ringde flera gånger. Till slut fick jag tag i min svägerska i Möklinta som berättade att hon åkt på en fyradagarskryssning till Estland och Ryssland.  Ringde henne på mobilen och bjöd in henne och sambon på lunch på tisdag då de anländer till Stockholm. Brorsonen ska hämta dem så jag ska ringa honom också.

 

 Konfirmation

I morgon konfirmeras barnbarnet ute på Wässarö. Vi bestämde att vi inte åker dit utan istället kommer till  mottagningen hemma hos dem några dagar senare.

Varje konfirmand har fått platser för 5 familjemedlemmar. Nu följer farmor och hans farbror med, förutom mamma och pappa och lillebror. I annat fall hade det blivit jag och hans farmor.

 

Det är en 2,5 timmars bilresa till Singö och sedan hämtas man i öppen båt till Wässarö som tar ca 30-40 minuter. Sedan får man gå flera kilometer till kapellet. Uppvaktning vill man inte ska ske där utan hemma hos varje konfirmand. Är det fint väder så kan det bli en riktigt trevlig dag.

 

Jag har knappt sovit i natt! Det har varit fullmåne den här veckan och det är många som säger att man sover dåligt då. Donna skulle absolut ligga vid fötterna och gubben sov gott och ZZZZZnark ...bättre högljutt än tomt i sängen.

 

Gick upp kl 3.00 och surfade på mina brorsbarns hemsidor och kollade vad mina vänner på Facebook gör.

 

Pensionär på riktigt

Idag känner jag att jag blivit pensionär på riktigt.

Fick min första inkomstpension och tilläggspension från Försäkringskassan. Efter skatt är det ungefär hälften av vad jag fick i lön efter skatt förra året då jag jobbade. Sedan får jag från Stockholms stad lite tjänstepension och  från AMF. Nu blir det att dra åt svångremmen.

Känner mig betraktad som om jag numera tillhör den grå inproduktiva massan.  Per Nuder kallade oss 40-talister för fläskberget.

Han sjönk i min aktning efter det uttalandet. Tänk vad mycket erfarenhet vi har som inte tas tillvara. I Österländsk kultur finns en helt annan syn på äldre.

 

Pratade med läkaren på vårdcentralen som ringde igår och hon var inte nöjd med mitt blodtryck och nu ska jag ta 20 mg istället för 10 mg av blodtrycksmedicinen. Jag sa att jag vill inte ta tabletter. Det får man räkna med då man blir äldre sa hon.

  

Så talade hon om att det är viktigt att jag motionerar minst en halvtimme varje dag.....(Vet jag väl) Jag skulle minska på fett i maten... orkade inte diskutera ny forskning som pekar på att man behöver lite fett. Tar hellre smör än Bercell och steker kantareller i.  Läkaren frågade  om jag rökte och det gör jag inte. Sedan frågade hon om alkohol. Då sa jag att min man och jag håller på och dricker upp våra viner som vi samlat i många år innan de blir dåliga och vi vill gärna njuta av dem medan vi lever. Då skrattade hon och frågade  hur mycket det var per dag. Hon sa att du behöver ju kanske inte dricka vin till maten varje dag. ( Det gör vi inte heller) men jag sa då är risken stor att vinerna blir för gamla och förstörda. 

Min fd make samlade viner och så dog han knall och fall, utan att han hunnit smaka på de bästa vinerna.  Det ska inte hända oss! (Det sa jag inte)

Önskar en skön och avkopplande helg!

 

 

 

 

Fredagen den 10 juli 2009 kl. 21:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Kantarell toast mums!

 

Tog med mig Donna på en kortare tur i vår skog. Jag hittade kantareller. Räcker nog till en toast till Mats och mig.

Upptäckte att Birman gick efter oss i skogen. Jag har inte sett honom på ett tag. När jag vände mig om och lockade på honom sprang han iväg. Det är Donna han gillar inte mig.

 

Birman kanske bor i Svartbäcken och går genom skogen.

I Svartbäcken känner jag ingen och det bor mycket folk där.

 

Var kallad till vårdcentralen i morse för att mäta blodtrycket igen. Jag hade sittande 150/85 tros att jag äter blodtrycksnedsättande medicin. Jag mättes både på längden och bredden. (midjan) Jag hade blivit 2 cm kortare än vad som står i passet. Tur att vikten inte står i passet för jag var betydligt lättare då passet utfärdades, då hade jag deppat ihop om jag fått svart på vitt på hur många kilo jag gått upp.

Får se om läkaren har synpunkter på mitt BMI. 

Känner mig lite överviktig. Gubben tröstade mig och sa att det är nog muskler du fått på gymet. Runt midjan???

 

Ringde dottern, men hon tyckte inte det var så farligt högt blodtryck. Hon sa att jag måste motionera mera. Själv är hon en riktig hurtbulle. Hon springer i skogen 6 km fyra dagar i veckan och gympar. Zimba tycker inte att det är så roligt att springa. Hon hinner inte  nosa på alla goa lukter. Då kommer hon på efterkälken och får springa ännu fortare. Jag skoja med dottern att det är ju djurpågeri. Ärligt talat  har Zimba blivit av med sin övervikt.   

 

Tog en längre sväng sedan utan Donna och kollade mina svampställen, kantarellerna var så små så dom fick stå kvar. 

Har kvar av kålhuvudet och jag tänker laga bantarsoppa, dvs Kålsoppa på mormors vis. Kål lär förbränna fett. Lägger i lite korv till Mats mot slutet så blir han nöjd.

Kantarelltoasten var riktigt mumsig. Kanske lägger jag ut recept på kantarelltoast och vitkålssoppa. Det är ju inget märkvärdigt att laga till. Jag har märkt att många går in via google och läser recept, jag har en vision att våra fina svenska recept inte får glömmas bort. Marmor fortsätt och skriv dina fina kakrecept för jag tror att det är viktigt att vår generation delar med oss av vår erfarenhet. Våra barnbarn är intresserade av den mat vi lagar och kollar vad vi ätit.

 

 

Onsdagen den 8 juli 2009 kl. 20:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

RECEPT på COLESLAWE

Coleslaw är gott till grillat. Jag hade kvar sedan igår då vi grillade entrecote.

Idag tog jag Chorizokorv och skar i skivor och stekte och det var jättegott med Coleslaw som tillbehör.  Coleslawen var bättre än igår.

4 personer som tillbehör till grillat

 • 3 dl tunnt strimlade morötter
 • 3 dl fint strimlad vitkål
 • 1 äpple
 • 1 dl creme fraiche
 • 1-2 matskedar majonäs
 • 1 tsk Dijonsenap
 • salt och svartpeppar

Riv morötter på rivjärn så det blir tunna strimlor ( grova sidan)

Riv ett äpple på rivjärnet

Strimla vitkålen  tunnt med kniv

1 dl creme fraiche

1-2 matskedar majonäs (efter smak)

1 tsk Dijonsenap

Salt och svartpeppar

Blanda runt alla ingredienserna

Låt stå i kylskåp ett par timmar innan servering

Nästan godare nästa dag om det blir något över.

 

Tisdagen den 7 juli 2009 kl. 05:03

Recept | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Dagboken måndagen den 6 juli

Måndag morgon och mitt huvud känns så tungt...

Mats satte igång att tvätta husbilen. Han skulle börja med taket så jag skyndade mig ut. Jag är alltid så rädd när han klättrar på stegar. Man får ju sämre balans när man är äldre.

Dessutom blir det halt på taket och underlaget är hårt om han skulle snubbla och ramla ner. Tog med mig mobilen för säkerhets skull och kameran.

 

Jag tänkte vad gör jag om han trillar ner och slår i huvudet i asfalten. Jag stod där med hjärtat i halsgropen och slog av och på högtryckstvätten efter de order jag fick från husbilens tak.

 

Taket var rejält smutsigt och smutsvattnet rann ner och sedan hjälptes vi åt att tvätta hela husblilen.

Svärsonen erbjöd sig igår att hjälpa honom för han hade skaffat en ny jättebra högtryckstvätt. De tyckte vi kunde komma över till Ekerö i veckan och ta med oss husbilen.

Det var jättesnällt av honom, men Mats vill inte besvära.

 

Imorgon tänker han göra rent takrännorna. Då får jag i halsgropen igen. Det var värre på Lidingö där det var det tre våningar.

Min syster ringde och berättade att hon besökt vår "storasyster"  Det fungerar jättebra med besöksboken som jag gjorde i ordning sist vi var där. Hon bor på sjukhem sedan hennes make dog i december förra året. Hon är på en demensavdelning. Vår äldre bror var fullkomligt klar när han dog och min syster som är 10 år äldre än jag visar verkligen inga tecken på demens. Hennes man är 20 år äldre än jag och det kan ingen tro. De är verkligen på alerten. Nu  SMSAR syrran också. Vågade knappt berätta att det gör inte jag. Nu måste jag lära mig. Det verkar inte svårt. Syrran  fick adressen till min hemsida och ska kika där. Jag har glömt att berätta för henne att jag har en hemsida.

 

Mammas kusin i USA är över 90 år och vi kan kommunicera via Facebook. Mormors bror blev nästan 100 år och var kanonpigg och klar i huvudet. Hoppas att man fått några av dessa gener.

 

Donna har knappt lämnat min sida idag.

 

Ha en bra måndagkväll!

önskar

Babsan och Donna

 

 

 

Måndagen den 6 juli 2009 kl. 18:21

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Söndagen den 5 juli

Söndagen den 5 juli

 

 

Vi firade min dotters födelsedag i efterskott. Det är trevligt att grilla.

Vi tog ett mousserande vin som välkomstdrink. En Charles De Fere  från cuvèe Jean-Louis.  Jag hade hämtat en Cornas Chapoutier 1990 från Frankrike. Vi korkade upp den en stund före gästerna anlände. Jag luktade på korken och sa att det var odrickbart. Istället öppnade vi en Wyndham Estate 2005 Bin 555 med Shiraz druva. Som jag vet är ett säkert kort och som svärsonen tycker är gott.

 

Svärsonen bad att få smaka och lukta på första flaskan och sa att den doftade gott. Jag som hade tyckt att korken luktade vinäger. Vi smakade på det tegelröda vinet som var jättegott. Så fel jag hade! Alla gästerna tyckte att vinet smakade fantastiskt. Wyndham Estate var i smaken  ganska enkel fast det är ett 100 kronors vin i jämförele med det andra.

 

Jag bjöd på en enkel liten förrätt under tiden medan vi väntade på att bricketterna skulle bli lagom heta för att grilla köttet.

Jag fick detta enkla recept av champignonodlare i Navarra.

Chapignonhattar med vitlökssmör med persilja i. Jag sätter dem i en liten eldfast tallrik som är gjord för sniglar med små urholkningar och sedan gratinerar jag dem i ugnen. Enkelt och mycket gott.  Serveras med lite flingsalt.

 

De hängmörade entrecoterna från köttboden var mycket bra.

Min svärson är road av matlagning och han fick grilla medan jag kollade Bearnaisen och plockade fram Colslawe som jag gjort tidigare under dagen. Serverade ugnsbakad klyftpotatis och rotfrukter som tillbehör och en enkel sallad. Ann och jag tycker inte att Bearnaise är så gott så tog vitlöksmöret som vi gjort till champignonerna. Svärsonen malde bara grovsalt från kvarn på entrecoterna för att få fram den goda köttsmaken. Sedan fick man själv krydda efter behag. Jag hade tänkt köpa T-bonestek som man aldrig ser i affärerna längre. Det var slut på dem i Köttboden och de får nya om 14 dagar. Då kommer jag att vara först i kön. Jag undrar varför man inte kan köpa T-bonestek längre  i vanliga affärer. Är det någon som vet?

 

Mitt yngsta barnbarn njöt i stora drag då han fick sin kladdkaka med grädde och jordgubbar.

 

Min dotter hade plockat rosor i sin trädgård och tagit med sig. Jag undrade plötsligt varför  inte mina rosor slagit ut.

Upptäckte att alla knoppar var avknipsade. Vem misstänker man då. Grannarna i skogen, de vackra rådjuren förståss.

 Dottern konstaterade att det var pepparrot som växte i Häcken. På Ekerö där hon bor ligger en gammal före detta gurkfabrik där det växer massa pepparot. Grannarna till henne har sagt att man ska beskära rötterna i juni. Verkar bökigt.  

Det enda tråkiga var att Donna sprang in i skogen då hon fick syn på Zimba. Zimba gillar katter, men det kan ju inte Donna veta. Zimbas bästa kompis är dotterns katt Simon.

 

Gästerna bröt upp vi 9.00 tiden på kvällen. De vill inte att 9-åringen ska få allt för sena vanor.

Jag gick ut och letade efter Donna i skogen inte så långt från huset. Då upptäckte jag små knoppar av kantareller på mina hemliga ställen. Det bådar gott för svampsäsongen. Donna såg jag inte till, trots att jag ropade på henne.

 

Mats och jag satt ute en stund på terassen och då kom Donna jamande och beklagade sig.

 

Det var en mycket trevlig kväll och så hade vi tur med vädret.

Önskar er en trevlig måndag! Donna ligger på skrivbordet och spinner och njuter av att huset är hundfritt.

Babsan och Donna

 

 

Måndagen den 6 juli 2009 kl. 07:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Pepparot i häcken!

Är det pepparrot som växer i häcken?

Jag bara undrar?

Varje år har jag rensat bort dom, när de var små plantor.

En växt var nästan lika hög som jag. De har en blomställning, men den har inte slagit ut än. Upptäckte  dem när jag skulle fota Schersminen från utsidan. Jag som älskar pepparrot! Får väl gräva upp och smaka på roten... Den får blomma först!

 

Känner ni doften av Schersmin?

 

Vi har en fantastiskt fin köttbod i Trollbäcken. De hängmörar och styckar själva och köttet är närproducerat. Jag tror det kommer från Hammersta Gård. Det är alltid fullt med folk i butiken. Smakar det så kostar det också. Jag köpte tills i morgon entrecote som var väldigt fin. Vi blir aldrig besvikna när vi handlat i Köttboden. De har en hemsida www.kottboden-trollbacken.se . Pensionärer har 10% rabatt månd.tisd.onsd. De har också recept på sin hemsida.

Tills ikväll köpte jag 2 skivor fläskkarre som såg fina ut. Vi ska grilla både idag och i morgon.

Jag tänker sälja min Pontiac! Se nästa blogginlägg!

Donna gillar inte att jag sitter vid datorn, det är så ont om plats för henne på skrivbordet.

Ha en skön lördagkväll!

Babsan &

Ska njuta av en fin kväll!

 

Lördagen den 4 juli 2009 kl. 16:52

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Fredag igen!

Planer som inte blir av!

Vi hämtade husbilen på morgonen. Vi har haft den inlämnad för översyn av elverket. 

Vi hade planerat att åka till staden idag. Mats hade en hel del ärenden att uträtta och jag skulle köpa en konfirmationspresent till barnbarnet. Jag skulle sedan ta bilen under tiden gubben var kvar i stan. ( Svårt att hitta parkeringsplats i Stockholm ). Jag hade planerat att åka till Lidingö för att vattna blommorna på graven och hälsa på min syster på sjukhemmet.

Då kom  och . En riktig rotblöta. Jag funderade om det bara var en lokal åskskur.  Ringde och pratade med vaktmästaren på Lidingö kyrkogård och frågade om det regnade där. Han försäkrade mig om att det hade regnat väldigt mycket. Han sa att jag inte behövde vara orolig för de vattnar varje kväll.

 Tänk att ingenting blir som man planerat. Det är bättre att ta dagen som den kommer. Mats åkte själv in till stan.

Köpa presenter igen!

Jag tog min  och ett för att åka och handla en present till dottern.  Hittade en bra grej! Behövde inte lämna Vendelsö. De kommer på söndag till oss.

Sedan var det konfirmationspresenten till barnbarnet.

Istället för att åka till Hellströms guld, ringde jag dit för att höra mig för om priser på en ID-bricka i guld. Jag jobbade hos Hellströms på 70-talet. Min fd. arbetsgivare och goda vän jobbade tills nyligen. Nu spelar han bara golf. Sonen som är lika gammal som min dotter har helt tagit över verksamheten. Det är ju 37 år sedan jag jobbade där och alla guldsmederna som jobbade på den tiden har gått i pension. Vi var ett glatt gäng som hade mycket roligt tillsammans. Det är lika många guldsmeder idag som då. Det verkar inte vara någon krisbranch. Jag får fortfarande rabatt där.

(Barnbarnet kan inte läsa detta för på Wässarö har han nog inte tillgång till dator, tror jag). I så fall har han nog annat att kolla på. Jag köpte en ID-bricka i guld per telefon och bad hämta den.

På den tiden var vi den första smedjan som gjorde ID-brickor i guld. Jag hade tagit med min dotters ID-bricka som alla barn får när de föds. Alla guldsmederna blev tända på idén att tillverka ca 100 st miniatyr-ID brickor inför julen 1966 tror jag det var. Annons och bild infördes i en tidning. Det blev så stor efterfrågan så det gick inte att producera fler till den julen.  

Nästa jul hade de stora guldsmedsfirmorna med maskinell tillverkning snott idén.  Då gjorde vi tandpetare i guld istället. Idag beställer även Hellström sina ID-brickor.

 

Det var då det! Inte så vackert längre!

 

Har hållit på och sopat upp allt skräp som kommer från träden. Vi har köpt en apparat som man blåser bort löv och sånt. Tog fram den när det torkade upp efter regnet. Skräp som kommer från träd syns så bra på markstenen.  Nu har nästan rhodedendron sett sina bästa dagar så jag vred av vissna blomställningar. Vi har hela framsidan och en gavel med rhodedendron. Det blir många blomställningar att vrida av. Synd att blomningstiden blev så kort i år.

 

Mycket att glädjas åt!

Nu har schersminen börjat att blomma och det doftar ljuvligt som smultron. Den rosa lilla spirean har slagit ut och klätterhortensian slår snart ut i full blom.

Jag har världens snällaste och mest omtänksamma man vid min sida. Vi har jättefina döttrar och barnbarn. Jag disponerar min dag som jag vill. Kan man ha det bättre?

 

Trafikkaos i Stockholm!

Mats kom hem och han hade suttit fast i Söderledstunneln i mer än en halvtimme. Det är fullkomlig kaos i Stockholmstrafiken. Det pågår vägarbeten överallt och det är knappt framkomligt.

Det finns bara en fil för närvarande mot skanstullsbron och där hade en grävmaskin fastnat... folk var och gick runt i tunneln och sedan skulle bilarna backa. Mats tyckte att en motorcykelpolis borde varit på plats.. Ingen visste vad som hänt...Massa stora lastbilarfullkomlig kaos.

Han var glad över att vara hemma igen! Han hade köpt ungnötslever till mig som jag bara ska steka och röra ihop asjovissmör med kapris till. Till sig själv hade han köpt några starka korvar som inte jag gillar.

Jag önskar er alla en skön och avkopplande fredagskväll!

 

Babsan och Donna

 

Nu har Donna lagt sig på halva tangentbordet och pockar på min uppmärksamhet. Hon gillar också lättstekt lever.

 

Fredagen den 3 juli 2009 kl. 17:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Den 1 juli min dotters 43 åriga födelsedag.

 

Idag fyller min dotter 43 år och jag känner mig inte äldre än så. Hur är det möjligt? Tiden går allt för fort. Jag har talat med dottern flera gånger idag. Dottern hade fått en fint arbandsur De firar hennes födesedag med de närmaste fyra vännerna. 

De tar sina båtar och åker till en restaurang ute på Ekerö. Hon tog en bild som hon skickade till mig och Mats. Den lilla bilden till vänster. Vi "gamlingar" tyckte att "ungdomarna"  kunde få fira henne på restaurang. Anns svärmor bor i närheten hos oss så vi ska fira henne senare hemma hos oss.  

  

Idag hade vi tänkt ta en tur till Nynäshamn och äta lunch på hamnkrogen. Det var  så det kan vi göra en annan dag. Det är trevligt att sitta där och äta räkor.

Idag surfade jag på nätet och hittade ett klipp där Andreas Franzén sjöng opera. Han är från Lidingö. Han sjöng på min sons begravning. Andreas debuterade i Maj på Drottningsholms teatern i en operaföreställning i rollen som kung av Skottland av Händel. 

På begravningen sjöng Andreas inte opera. Andreas spelade både gitarr och piano och sjöng "Tears in heaven" av Eric Clapton, "Himlen är oskyldigt blå" av Kenny och Ted Gärdestad och Bob Dillans "Knocking on heavens door" Det gjorde han gudomligt bra. Kantorn spelade "Håll mitt hjärta"  och "Time to say goodbye" "Så skimrande var alltid havet" Prästen läste en dikt.  Många sade att det var den vackraste begravning de varit på för det var så mycket sång och musik. Jag ordnade så att han sjöng även på Mats brors begravning och alla undrade vem han var som sjöng så vackert.

 

Min dotter hade talat med sin son idag som är på konfirmationsläger. Alla var lite krassliga,men barnbarnet sa att han var frisk. Antagligen för att inte ville oroa sin mamma. Snart blir det konfirmation.

Vi har tagit det lungt idag. Lagade fullkornspasta och använde det jag hade i kylen till en pastasås. Champignoner, lök, vitlök, tomater och yougert.  Mats tyckte det var gott, själv är jag mer kritisk.

 

 

Onsdagen den 1 juli 2009 kl. 21:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>