Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Fredag igen!

Planer som inte blir av!

Vi hämtade husbilen på morgonen. Vi har haft den inlämnad för översyn av elverket. 

Vi hade planerat att åka till staden idag. Mats hade en hel del ärenden att uträtta och jag skulle köpa en konfirmationspresent till barnbarnet. Jag skulle sedan ta bilen under tiden gubben var kvar i stan. ( Svårt att hitta parkeringsplats i Stockholm ). Jag hade planerat att åka till Lidingö för att vattna blommorna på graven och hälsa på min syster på sjukhemmet.

Då kom  och . En riktig rotblöta. Jag funderade om det bara var en lokal åskskur.  Ringde och pratade med vaktmästaren på Lidingö kyrkogård och frågade om det regnade där. Han försäkrade mig om att det hade regnat väldigt mycket. Han sa att jag inte behövde vara orolig för de vattnar varje kväll.

 Tänk att ingenting blir som man planerat. Det är bättre att ta dagen som den kommer. Mats åkte själv in till stan.

Köpa presenter igen!

Jag tog min  och ett för att åka och handla en present till dottern.  Hittade en bra grej! Behövde inte lämna Vendelsö. De kommer på söndag till oss.

Sedan var det konfirmationspresenten till barnbarnet.

Istället för att åka till Hellströms guld, ringde jag dit för att höra mig för om priser på en ID-bricka i guld. Jag jobbade hos Hellströms på 70-talet. Min fd. arbetsgivare och goda vän jobbade tills nyligen. Nu spelar han bara golf. Sonen som är lika gammal som min dotter har helt tagit över verksamheten. Det är ju 37 år sedan jag jobbade där och alla guldsmederna som jobbade på den tiden har gått i pension. Vi var ett glatt gäng som hade mycket roligt tillsammans. Det är lika många guldsmeder idag som då. Det verkar inte vara någon krisbranch. Jag får fortfarande rabatt där.

(Barnbarnet kan inte läsa detta för på Wässarö har han nog inte tillgång till dator, tror jag). I så fall har han nog annat att kolla på. Jag köpte en ID-bricka i guld per telefon och bad hämta den.

På den tiden var vi den första smedjan som gjorde ID-brickor i guld. Jag hade tagit med min dotters ID-bricka som alla barn får när de föds. Alla guldsmederna blev tända på idén att tillverka ca 100 st miniatyr-ID brickor inför julen 1966 tror jag det var. Annons och bild infördes i en tidning. Det blev så stor efterfrågan så det gick inte att producera fler till den julen.  

Nästa jul hade de stora guldsmedsfirmorna med maskinell tillverkning snott idén.  Då gjorde vi tandpetare i guld istället. Idag beställer även Hellström sina ID-brickor.

 

Det var då det! Inte så vackert längre!

 

Har hållit på och sopat upp allt skräp som kommer från träden. Vi har köpt en apparat som man blåser bort löv och sånt. Tog fram den när det torkade upp efter regnet. Skräp som kommer från träd syns så bra på markstenen.  Nu har nästan rhodedendron sett sina bästa dagar så jag vred av vissna blomställningar. Vi har hela framsidan och en gavel med rhodedendron. Det blir många blomställningar att vrida av. Synd att blomningstiden blev så kort i år.

 

Mycket att glädjas åt!

Nu har schersminen börjat att blomma och det doftar ljuvligt som smultron. Den rosa lilla spirean har slagit ut och klätterhortensian slår snart ut i full blom.

Jag har världens snällaste och mest omtänksamma man vid min sida. Vi har jättefina döttrar och barnbarn. Jag disponerar min dag som jag vill. Kan man ha det bättre?

 

Trafikkaos i Stockholm!

Mats kom hem och han hade suttit fast i Söderledstunneln i mer än en halvtimme. Det är fullkomlig kaos i Stockholmstrafiken. Det pågår vägarbeten överallt och det är knappt framkomligt.

Det finns bara en fil för närvarande mot skanstullsbron och där hade en grävmaskin fastnat... folk var och gick runt i tunneln och sedan skulle bilarna backa. Mats tyckte att en motorcykelpolis borde varit på plats.. Ingen visste vad som hänt...Massa stora lastbilarfullkomlig kaos.

Han var glad över att vara hemma igen! Han hade köpt ungnötslever till mig som jag bara ska steka och röra ihop asjovissmör med kapris till. Till sig själv hade han köpt några starka korvar som inte jag gillar.

Jag önskar er alla en skön och avkopplande fredagskväll!

 

Babsan och Donna

 

Nu har Donna lagt sig på halva tangentbordet och pockar på min uppmärksamhet. Hon gillar också lättstekt lever.

 

Fredagen den 3 juli 2009 kl. 17:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>