Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Dagboken måndagen den 6 juli

Måndag morgon och mitt huvud känns så tungt...

Mats satte igång att tvätta husbilen. Han skulle börja med taket så jag skyndade mig ut. Jag är alltid så rädd när han klättrar på stegar. Man får ju sämre balans när man är äldre.

Dessutom blir det halt på taket och underlaget är hårt om han skulle snubbla och ramla ner. Tog med mig mobilen för säkerhets skull och kameran.

 

Jag tänkte vad gör jag om han trillar ner och slår i huvudet i asfalten. Jag stod där med hjärtat i halsgropen och slog av och på högtryckstvätten efter de order jag fick från husbilens tak.

 

Taket var rejält smutsigt och smutsvattnet rann ner och sedan hjälptes vi åt att tvätta hela husblilen.

Svärsonen erbjöd sig igår att hjälpa honom för han hade skaffat en ny jättebra högtryckstvätt. De tyckte vi kunde komma över till Ekerö i veckan och ta med oss husbilen.

Det var jättesnällt av honom, men Mats vill inte besvära.

 

Imorgon tänker han göra rent takrännorna. Då får jag i halsgropen igen. Det var värre på Lidingö där det var det tre våningar.

Min syster ringde och berättade att hon besökt vår "storasyster"  Det fungerar jättebra med besöksboken som jag gjorde i ordning sist vi var där. Hon bor på sjukhem sedan hennes make dog i december förra året. Hon är på en demensavdelning. Vår äldre bror var fullkomligt klar när han dog och min syster som är 10 år äldre än jag visar verkligen inga tecken på demens. Hennes man är 20 år äldre än jag och det kan ingen tro. De är verkligen på alerten. Nu  SMSAR syrran också. Vågade knappt berätta att det gör inte jag. Nu måste jag lära mig. Det verkar inte svårt. Syrran  fick adressen till min hemsida och ska kika där. Jag har glömt att berätta för henne att jag har en hemsida.

 

Mammas kusin i USA är över 90 år och vi kan kommunicera via Facebook. Mormors bror blev nästan 100 år och var kanonpigg och klar i huvudet. Hoppas att man fått några av dessa gener.

 

Donna har knappt lämnat min sida idag.

 

Ha en bra måndagkväll!

önskar

Babsan och Donna

 

 

 

Måndagen den 6 juli 2009 kl. 18:21

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Söndagen den 5 juli

Söndagen den 5 juli

 

 

Vi firade min dotters födelsedag i efterskott. Det är trevligt att grilla.

Vi tog ett mousserande vin som välkomstdrink. En Charles De Fere  från cuvèe Jean-Louis.  Jag hade hämtat en Cornas Chapoutier 1990 från Frankrike. Vi korkade upp den en stund före gästerna anlände. Jag luktade på korken och sa att det var odrickbart. Istället öppnade vi en Wyndham Estate 2005 Bin 555 med Shiraz druva. Som jag vet är ett säkert kort och som svärsonen tycker är gott.

 

Svärsonen bad att få smaka och lukta på första flaskan och sa att den doftade gott. Jag som hade tyckt att korken luktade vinäger. Vi smakade på det tegelröda vinet som var jättegott. Så fel jag hade! Alla gästerna tyckte att vinet smakade fantastiskt. Wyndham Estate var i smaken  ganska enkel fast det är ett 100 kronors vin i jämförele med det andra.

 

Jag bjöd på en enkel liten förrätt under tiden medan vi väntade på att bricketterna skulle bli lagom heta för att grilla köttet.

Jag fick detta enkla recept av champignonodlare i Navarra.

Chapignonhattar med vitlökssmör med persilja i. Jag sätter dem i en liten eldfast tallrik som är gjord för sniglar med små urholkningar och sedan gratinerar jag dem i ugnen. Enkelt och mycket gott.  Serveras med lite flingsalt.

 

De hängmörade entrecoterna från köttboden var mycket bra.

Min svärson är road av matlagning och han fick grilla medan jag kollade Bearnaisen och plockade fram Colslawe som jag gjort tidigare under dagen. Serverade ugnsbakad klyftpotatis och rotfrukter som tillbehör och en enkel sallad. Ann och jag tycker inte att Bearnaise är så gott så tog vitlöksmöret som vi gjort till champignonerna. Svärsonen malde bara grovsalt från kvarn på entrecoterna för att få fram den goda köttsmaken. Sedan fick man själv krydda efter behag. Jag hade tänkt köpa T-bonestek som man aldrig ser i affärerna längre. Det var slut på dem i Köttboden och de får nya om 14 dagar. Då kommer jag att vara först i kön. Jag undrar varför man inte kan köpa T-bonestek längre  i vanliga affärer. Är det någon som vet?

 

Mitt yngsta barnbarn njöt i stora drag då han fick sin kladdkaka med grädde och jordgubbar.

 

Min dotter hade plockat rosor i sin trädgård och tagit med sig. Jag undrade plötsligt varför  inte mina rosor slagit ut.

Upptäckte att alla knoppar var avknipsade. Vem misstänker man då. Grannarna i skogen, de vackra rådjuren förståss.

 Dottern konstaterade att det var pepparrot som växte i Häcken. På Ekerö där hon bor ligger en gammal före detta gurkfabrik där det växer massa pepparot. Grannarna till henne har sagt att man ska beskära rötterna i juni. Verkar bökigt.  

Det enda tråkiga var att Donna sprang in i skogen då hon fick syn på Zimba. Zimba gillar katter, men det kan ju inte Donna veta. Zimbas bästa kompis är dotterns katt Simon.

 

Gästerna bröt upp vi 9.00 tiden på kvällen. De vill inte att 9-åringen ska få allt för sena vanor.

Jag gick ut och letade efter Donna i skogen inte så långt från huset. Då upptäckte jag små knoppar av kantareller på mina hemliga ställen. Det bådar gott för svampsäsongen. Donna såg jag inte till, trots att jag ropade på henne.

 

Mats och jag satt ute en stund på terassen och då kom Donna jamande och beklagade sig.

 

Det var en mycket trevlig kväll och så hade vi tur med vädret.

Önskar er en trevlig måndag! Donna ligger på skrivbordet och spinner och njuter av att huset är hundfritt.

Babsan och Donna

 

 

Måndagen den 6 juli 2009 kl. 07:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>