Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Fredag igen!

 Åhå ja ja, det blåser i träa idag!

Det blåste ordentligt och jag vågade inte ta någon skogspromenad för det finns många murkna stora träd i vår skog som kan knäckas och jag tar inga risker att få ett stort träd över mig.

 

Ännu en födelse dag!

Min brorsdotter som bor i Sala fyller 60 år idag. Ringde flera gånger. Till slut fick jag tag i min svägerska i Möklinta som berättade att hon åkt på en fyradagarskryssning till Estland och Ryssland.  Ringde henne på mobilen och bjöd in henne och sambon på lunch på tisdag då de anländer till Stockholm. Brorsonen ska hämta dem så jag ska ringa honom också.

 

 Konfirmation

I morgon konfirmeras barnbarnet ute på Wässarö. Vi bestämde att vi inte åker dit utan istället kommer till  mottagningen hemma hos dem några dagar senare.

Varje konfirmand har fått platser för 5 familjemedlemmar. Nu följer farmor och hans farbror med, förutom mamma och pappa och lillebror. I annat fall hade det blivit jag och hans farmor.

 

Det är en 2,5 timmars bilresa till Singö och sedan hämtas man i öppen båt till Wässarö som tar ca 30-40 minuter. Sedan får man gå flera kilometer till kapellet. Uppvaktning vill man inte ska ske där utan hemma hos varje konfirmand. Är det fint väder så kan det bli en riktigt trevlig dag.

 

Jag har knappt sovit i natt! Det har varit fullmåne den här veckan och det är många som säger att man sover dåligt då. Donna skulle absolut ligga vid fötterna och gubben sov gott och ZZZZZnark ...bättre högljutt än tomt i sängen.

 

Gick upp kl 3.00 och surfade på mina brorsbarns hemsidor och kollade vad mina vänner på Facebook gör.

 

Pensionär på riktigt

Idag känner jag att jag blivit pensionär på riktigt.

Fick min första inkomstpension och tilläggspension från Försäkringskassan. Efter skatt är det ungefär hälften av vad jag fick i lön efter skatt förra året då jag jobbade. Sedan får jag från Stockholms stad lite tjänstepension och  från AMF. Nu blir det att dra åt svångremmen.

Känner mig betraktad som om jag numera tillhör den grå inproduktiva massan.  Per Nuder kallade oss 40-talister för fläskberget.

Han sjönk i min aktning efter det uttalandet. Tänk vad mycket erfarenhet vi har som inte tas tillvara. I Österländsk kultur finns en helt annan syn på äldre.

 

Pratade med läkaren på vårdcentralen som ringde igår och hon var inte nöjd med mitt blodtryck och nu ska jag ta 20 mg istället för 10 mg av blodtrycksmedicinen. Jag sa att jag vill inte ta tabletter. Det får man räkna med då man blir äldre sa hon.

  

Så talade hon om att det är viktigt att jag motionerar minst en halvtimme varje dag.....(Vet jag väl) Jag skulle minska på fett i maten... orkade inte diskutera ny forskning som pekar på att man behöver lite fett. Tar hellre smör än Bercell och steker kantareller i.  Läkaren frågade  om jag rökte och det gör jag inte. Sedan frågade hon om alkohol. Då sa jag att min man och jag håller på och dricker upp våra viner som vi samlat i många år innan de blir dåliga och vi vill gärna njuta av dem medan vi lever. Då skrattade hon och frågade  hur mycket det var per dag. Hon sa att du behöver ju kanske inte dricka vin till maten varje dag. ( Det gör vi inte heller) men jag sa då är risken stor att vinerna blir för gamla och förstörda. 

Min fd make samlade viner och så dog han knall och fall, utan att han hunnit smaka på de bästa vinerna.  Det ska inte hända oss! (Det sa jag inte)

Önskar en skön och avkopplande helg!

 

 

 

 

Fredagen den 10 juli 2009 kl. 21:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>