Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Måndag den 13 juli

Donna och Birman

Donna har börjat sova ute på nätterna de sista dagarna. Hon har hittat en favorit plats bland dynorna på soffan under markisen. Birman ligger också på terassen vid soffan och sover på nätterna. 

 

Idag måndag hade jag lovat att ta hand om sonen till invandrarkvinnan som jag hjälper att företräda gentemot Försäkringskassan. Jag åkte till Tyresta som har ett naturmusem som representerar alla nationalparker.

 

 

Typiskt den enda dag i veckan så är det stängt på måndagar. När hans mamma kom och skulle hämta honom så fikade vi och åt smörgås.

Han är sex år och så fort hans mamma kom började han testa gränser och uppförde sig väldigt illa. Kastade sig över det färska brödet och pålägget och lastade in i munnen. Fruktansvärt bordsskick. Mamman reagerade inte på det, eller  då han lade upp fötterna på bordet. ( vi satt ute och åt vid vår nya utemöbel) då kände jag att måttet var rågat för min del. Jag sade till honom att här lägger man inte upp fötterna på bordet utan då får du gå  ifrån bordet för så gör man inte här. Han lade en massa skräp på bordet och jag bad honom ta bort det. Han ville ha glass och han ville att jag skulle fortsätta att spela dataspel. Jag sa att det blir varken glass eller dataspel förrän du tar bort det du lagt på bordet. När han trodde att jag inte såg tog han bort det han lagt på bordet. Då fick han glass och jag fortsatte att spela med honom.

Mamman har så dåligt samvete mot sonen så han styr henne. Jag påpekade att nu accepterar människor hans beteende som "charmigt" jag sa att hon måste sätta gränser och visa vem som bestämmer både för hans skull och sin egen.

 Har jag fel? Får man lägga sig i och säga till andras barn???

 

Talade med min brorsson som inte hinner komma på lunch i morgon då han ska hämta sin syster och sambon i Värtahamnen. Kl 12.00 ska han hämta någon dam i Sala vid tåget för det är Möklintavecka. Vi bestämde att de kommer vid ett annat tillfälle och sover över.

 

Hann gå och klippa mig på eftermiddagen och göra några diskreta slingor. Lagade Broccoligratäng med rökt skinka.

Jättegott!

Ha en bra Tisdag!

Babsan och Donna 

 

Måndagen den 13 juli 2009 kl. 21:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Äntligen måndag

Äntligen måndag!

 

Vi har haft en fin helg med sol och blåst. Mats och jag har löst korsord och lyssnat på en talbok tillsammans. Författaren heter Nick Hornby och boken heter " Om en pojke". Det är en berättelse om en ovanlig vänskap, mellan en man och en pojke på 12 år. Det är en ömsint och fin berättelse med inslag av humor.

 

Dottern har lagt in bilder till mig på Facebook som bara jag kan se. Hon har både videofilmat och tagit bilder.  

Det ser väldigt fint ut på Wässarö.

 

De konfirmationer jag har varit på under senare år är i Vallentuna och Nacka och de är mycket annorlunda än då jag konfirmerades för mer än 50 år sedan. 

 

Alla konfirmander på Wässarö är scouter och de konfirmerades i sina scoutkläder. Fick löfte om att ladda upp några bilder från konfirmationen.

De fick en god lunch på Wässarö. 

Det blir mottagning i nästa vecka med anledning av konfirmationen. Det hade varit mycket stämningsfullt och man kan förstå att antalet gäster hade begränsats för att alla skulle få plats i matsalen. Det var flera konfirmationsgrupper. Farmor hade aldrig varit på svensk konfirmation eftersom hon är katolik. Hon tyckte det var en mycket fin cermoni. Jag är glad för att hon och Wiktors farbror fick vara med.

 

Måndagen den 13 juli 2009 kl. 07:57

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>