Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Trött på kantarellplockare vid tomtgränsen!

Nu är det många som är ute efter kantareller!

 

Nu efter regnen har det blivit fart på trafiken med svampletare. Jag gillar inte att de letar svamp öppet vid vår tomtgräns. Det är ju inte så lätt att se var vår tomt slutar eftersom en del av tomten är skogstomt.

 

De parkerar utanför hos oss eftersom allmän väg slutar här. Jag stod på tomten bakom häcken och en kvinna klev ur bilen och sa till medpassageraren. Det är här jag hittat så mycket kantareller. Jag hade precis plockat kantarellerna vid tomtgränsen och kände en viss tillfredsställelse.  Efter ett tag hörde jag att hon sa "Det är konstigt att jag inte hittat någon svamp här förra året heller". De hade inte upptäckt mig. Första åren vi bodde här visste jag inte att det fanns kantareller och de som bodde här tidigare plockade aldrig svamp.

För ett par år sedan såg jag en man med sin hund som satt på huk och plockade något. Då gick det upp ett ljus och jag förstod vad han plockade för det var inte längre säsong för liljekonvaljerna.

 

Idag ca 75 meter från vårt hus skulle jag skörda de svampar  som var små och som jag lät stå kvar den 8 juli. Då går en "kärring" där och plockar. Hon var så upptagen av att leta så hon såg inte mig. Jag ställde mig och började ropa på Donna.

Då blev hon stressad och låtsades att det var blåbär hon plockade. Jag frågade henne om hon sett en svartvit katt.

 

"Hittar du några blåbär?" Ó frågade jag och sa att här brukar det inte växa så mycket blåbär. Bättre du försöker längre in i skogen och pekade mot Svartbäckens håll.

Donna kom plötsligt och såg undrande på mig för hon hade hört att jag ropade Hon vill inte missa en skogspromenad.

"Kärringen" gick åt det håll jag pekade. De svampar jag sparat fanns inte kvar, men det var några kantareller som hon inte hittat. Jag tror att hon vände tillbaka senare. Hon ville väl inte visa mig "sitt" kantarellställe. 

 

En sommar hittade jag just det här stället. Det var fullt av små, små kantareller. Sedan blev det veckor av torka och Mats och jag gick in i skogen på kvällarna med varsin vattenkanna och vattnade. Vi lade över löv så ingen skulle se de små fina gulingarna.

Dagen före min födelsedag vattnade vi igen och kantarellerna hade blivit så pass stora att det var dags att plocka. Jag sa de kanske växer lite till och bestämde mig för att plocka dem nästa dag. Vi sade till varandra "Det är väl ingen som letar svamp i den här torkan." Närmaste grannarna plockar aldrig svamp. På min födelsedagsmorgon gick jag dit för att skörda .

Svamparna var borta!!

Snopet! Vi som hade burit så många kannor med vatten.

Jag hade planerat att bjuda min dotters familj och sonen med flickvän på svamptoast som förrätt.

Fick åka och handla utländska kantareller på ICA istället som inte alls var så fina. Vi skrattade åt det hela och sa nästa år sätter vi upp en skylt. I år får du vattna själv, men det gjorde vi förståss inte.

 

Middagstips

Busgott! Vi åt nötfärsjärpar med mos på blomkål och broccoli  med smörstekta kantareller. Vi öppnade en Coto De Imaz Rioja 2004.

Donna fick 1 hg rå köttfärs så hon blev också lycklig!

Vi satt ute och åt tills det var dags att titta på TV "Halv åtta hos mig" Det missar vi aldrig. Sedan var det underhållning hela kvällen på TV.

 

Nu är det ingen idé att plocka svamp bredvid vår tomt då jag har koll varje dag. Garanterat svampfritt för alla andra svamplockare.

Onsdagen blir en strålande dag!!

Ha det så skönt alla bloggläsare!

 

Onsdagen den 15 juli 2009 kl. 09:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>