Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Dagboken Tisdagen den 21 juli.

 

I måndags den 20 juli fyllde min syster år. Hon är 10 år äldre än jag (mellansyster). Jag ringde henne kl 8.00 och grattade. Vi hade talat med varandra förra veckan och hon ville att vi skulle kommatill deras landställe på hennes födelsedag , en liten ö utanför Hässelby Strandbad. Vi hade sagt att vi hörs och ser hur vädret är. De köpte en sjötomt i slutet på 50-talet på Lambarö. Det  är tradition att vi systrar träffas på Lambarö varje år den 20 juli.

När jag vaknade så regnade det och blåste och det var bara 14 grader varmt. Det är trevligare då det är fint väder så man kan bada och sitta ute och äta i deras lusthus. Vi sköt upp besöket.

Hon berättade att de hade lagt nät och fått både gös och aborre, men det skulle hon lägga i frysen tills vi kom ut nästa gång. Jag vet inget bättre än hennes nyfiskade stekta aborre. 

 

Vi bestämde att våra gubbar får bjuda ut oss på något evenemang istället lite senare så vi kan fira våra födelsedagar tillsammans.  När vi nu avvaktar med att fira våra födelsedagar kommer syrran åka hem och plocka av vinbären och koka saft. Hennes barn och barnbarn firade henne i lördags.

Min dotter aviserade att de kommer på fredagkväll och uppvaktar mig på födelsedagen. Jag hade tänkt att inte bjuda någon. Jag tycker inte om att fylla år längre. Dottern med familj är det alltid roligt att träffa.

 

Jag fick två vänförfrågningar idag på Facebook. En av vänförfrågningarna var från en vän som fyller 90 år i början av nästa år. Still going strong. Han var en gång pilot och flög postflyget  till Norrland. Det är så intressant att höra honom berätta om den tiden och krigsåren.

Den andra vänförfrågan var från en gammal kompis till Joakim som bor på Gotland. Han hade blivit trebarnspappa.

Nu har det blivit 47 Facebookvänner.

 

Själv skickade jag en vänförfrågan till Buzz Aldrin. Vi kommer från samma släkt på min mormors sida, liksom Tage Erlander och Svennis. De flesta från Värmland och Sunne trakten verkar vara släkt på ett eller annat sätt.

Jag tror knappast jag får något svar från Buzz Aldrin för han hade bara en vän på Facebook. Skrev några rader  och önskade honom en trevlig dag med anledningen av 40 års jubileet och månlandningen. 

Måndagen var en riktig slappardag framför  datorn, omväxlande med en bok och lite vanligt stök som det blir i ett hem.

 

Idag åkte jag in till Huvudstaden och lämnade tillbaka ID-brickan i guld som jag köpte till barnbarnets konfirmation. Jag tyckte att den var alldeles för tunn. Beställde en tjockare och handgjord. Lämnade in lite guldsmycken i utbyte som jag inte använt på minst 15 år. Han har inte fått sina presenter än eftersom hans farmor och farbror har rest utomlands. På själva konfirmationen ville man på Wässarö att konfirmanderna inte skulle ta emot  presenterna där utan hemma.

 

När jag kom ut från guldsmeden kom en riktig störtskur.

Jag rusade in i en affär som säljer alla möjliga billiga prylar och köpte ett paraply för 19 kr. Paraplyet vändes ut och in i blåsten. Okey vad kan man förvänta sig av ett paraply för 19 kronor.

Därför passade jag på att gå in i Östermalms saluhall. Oj vad mycket gott....  Det ska man ju inte göra då man är hungrig och snart lunchdags. Det blev fisk! Nyfångad aborrre. Tänkte på syrrans aborrar. Jag köpte skivad flatål som vi åt till lunch. Vi åt ålen på grovt danskt rågbröd med sallad, gräslök och äggröra.

 Mats fru var danska så han blev lyrisk över smörrebrödet som jag gjorde. Han berättade om sin svärmors goda smörrebröd och jag tänkte på min danska svärmor som öppnade en smörrebutik i Taormina som maffian lade en bomb utanför.

Hon ville inte samarbeta med dem. Oj jag skulle kunna skriva en bok om min underbart galna danska svärmor, som dog för många år sedan.

 

Min dotter ringde på min mobil då jag var på väg hem. Hon var i skogen och plockade svamp med Zimba. Hon tog bilder med sin telefon som hon skickade till mig.  

Så har ännu en dag gått och jag som också handlade aborre i Östermalmshallen. Vet inte hur vi ska orka äta upp den idag.

 Kanske blir vi hungriga  efter TV programmet halv åtta hos mig

 

 

 

Tisdagen den 21 juli 2009 kl. 19:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>