Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Nu får min hemsida vila!

Nu tar jag semester! Kommer inte igen på ett tag! kanske lägger jag ner sidan på zoomin.

 

Lördagen den 25 juli 2009 kl. 21:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

Min födelsedag den 24 juli

Vilken mysig födelsedag!

 

Ett flertal personer ringde och gratulerade och jag kunde ta det ganska lungt under dagen. Fick hälsningar och grattis på Facebook bl a från mina släktingar i USA, födelsedagskort och mail.

Vädret under dagen var ostadigt, men jag hade tur att mot kvällen kom solen fram och det blev varmt och skönt. Jag öppnade en flaska champagne Vincomte de Castellane när dotterns familj kom. Den smakade bra. En torrr prisvärd Champagne för 235 kr.

 

Jag var otroligt glad över att få ett citronträd. Jag har många gånger tittat på citronträd och önskat mig ett sådant. Jag har tyckt att de varit för mycket pengar utifall jag skulle misslykas att sköta det på rätt sätt. Kan jag lyckas med citronträdet ska jag önska mig ett olivträd, eller apelsinträd till nästa födelsedag. Problemet är att få ner träden på källarplanet när det blir risk för frost. Brukar hålla ett rum svalt runt 10-15 grader på vintern.

Min dotter kom med en stor bukett röda rosor från sin trädgård och nyplockade kantareller. Jag fick en skön ansiktscreme, och lite andra småsaker som var jättebra att ha. Bästa presenten från dotterns familj var ett värdebevis på en klassisk behandling från "liveit.se" där jag kan välja en ansiktsbehandling, eller massage och mycket mer. 

Fick en bok som hette "Buzz Aldrin Vart tog du vägen i myllret?" Lite kul eftersom vi härstammar från samma släkt i Värmland.

   

Familjen hade aviserat att de önskade något som var lagat   i lergrytan. Det var skönt att slippa passa mat i köket. Jag kunde i lugn och ro öppna mina presenter och samtidigt avnjuta lite småplock som förrätt. Jag hade gjort tunnbrödsrullar med renstek och pepparrot som jag skulle skära i skivor och som jag glömde att ta fram. (Sorry, Ann!)

 

De hade aldrig smakat mat tillagad i lergryta. Wiktor, äldsta barnbarnet  trodde möjligen att de ätit det i Turkiet. I alla fall det doftade gott från grytan.

Jag har aldrig lagat mat i lergryta för sex personer.

 

Var lite försiktig med kryddningen. Mitt yngsta barnbarn sa  genast när han smakade på köttet "Det smakar ju inget" Han bad om salt och peppar och jag tyckte inte att det var lika gott som när jag lagar mat för bara Mats och mig. Tog fram salt och peppar så var och en kunde krydda efter smak. Trots detta tog all mat slut väldigt snabbt. Det var en mustig smak för övrigt och köttet var mört.

Vi hade kollat i Munskänkarnas tidning som rekommenderade ett vin från Nya Zeeland

 

"Southern Ocean" Hawkes Bay med Cabernet Merlot från 2008 nr 95104 pris 89 kr.

Munskänkarnas beskrivning av vinet:

Mer än prisvärt ett fynd i sin prisklass.

"Ung, öppen,fruktig med svarta vinbär, plommon,korint, röd paprika och lite ek. Medelfyllig, rik, fruktig  smak med bärtoner, klara syror, skaplig längd och rent slut. Ny, druvtypisk årgång."    

 

Vinet smakade mycket bra. Svärsonen fick bara en smutt samt lukta på vinet. Han ångrade sig nog att han lovat köra bilen tillbaka till Ekerö.

Ann hade ju redan börjat med champagne så hon kunde ju inte köra. Vi satt ute tills det började skymma.

Barnbarnen fick vad de önskat till efterrätt, kladdkaka med vispgrädde och jordgubbar. Barnbarnet berättade om konfirmationslägret och var väldigt nöjd. Han siktar på att bli scoutledare.

Tack för en mysig födelsedag! 

 

Lördagen den 25 juli 2009 kl. 12:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>