Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Ekerö

 

Jag är en stor beundrare av dotterns rosenträdgård. Jag har aldrig sett sådana rosor som dessutom doftar. Det växer rosor överallt. För några år sedan fick hon en vinranka av mig. Den hade verkligen växt och var översållad med goda druvor. Den bästa växten i växthuset tycker barnbarnen. De har jordgubbsland, hallonland, krusbär, vinbär. örtkryddgård och allt verkar trivas och blir frodigt. En äppelsort var redan färdig.

 

Barnbarnet blev väldigt överraskad. Jag tror inte han hade räknat med att få någon konfirmationspresent från mig. Han blev glad och tyckte det var en jättefin present. Det gladde mig att han tyckte den var fin ID-brickan och att det var lite tyngd i den. 

 

Vi satt kvar i trädgården tills solen gick ner och det var som att sitta någonstans utomlands med syrsor som spelade.  Svärsonen grillade och det var en mycket trevlig kväll.

Barnbarnet tog på sig ID brickan i guld. Egentligen gillar jag inte smycken på män, men en diskret  ID bricka tycker jag är snyggt. Han fick också veta historien bakom den första ID brickan som tillverkades för hand av Hellströms guld. Det blev en succé på 60-talet. Vi kunde inte producera mer och efterfrågan var större. Alla grossister tog upp idén.  Jag kläckte ändock idén som fler borde ha kommit på. Sedan dess kan ID brickor att köpas i varje guldsmedsaffär. Tyvärr är de tunna som rakblad.

 

Ikväll träffade jag en hund som är vegetarian. Det är Zimbas bästa hundkompis och granne. En Schäferhane som inte gillar kött. Husse och matte berättade att han älskar gurka. När han hörde ordet gurka satte han sig utanför växthuset där dottern odlar gurka. Han äter inte kött längre. Endast grönsaker och potatis. Hussen och matten är inte vegeterianer utan det har hunden kommit på alldeles själv. Det tyckte jag är märkligt.

 

Mats och jag avslutade kvällen med att lyssna på datorn på ett gammalt sommar program med Tage Danielsson från 1982. Tips till er som gillar sommarpratarna i p1. Där finns alla sommarprogram inspelade. I morgon ska vi lyssna på Lars Ulvenstam från 1981. Rekommenderar verkligen att lyssna på några gamla sommarprogramspratare.

 

Måndagen den 10 augusti 2009 kl. 00:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>