Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Kräftpremiär

Idag den 13 augusti är det kräftpremiär! På eftermiddagen blev detblixt och dunder. Sedan kom .

 

Igår när jag handlade strömming såg jag att ICA i Brandbergen sålde 1 kg färska svenska kräftor för 239 kr.

 

Jag tänkte köpa en hink, men jag ville höra med Mats först om han var sugen på kräftor.

Idag åkte han dit och nu kostade samma småländska kräftor 139 kr. Ibland är det bra att inte fatta snabba beslut. Tjänade 100 kr på det. Hoppas dom är goda. Vi ska äta dom i morgon.

Ikväll blir det ärtsoppa och plättar.

Mats och jag har redan ätit kräftor den här sommaren.

När det är kräftpremiär brukar vi vara hos min syster på Lambarö. När jag talade med henne så hade de inte fått några kräftor i sina burar. De sade på Nyhetsmorgon att Fiskeristyrelsen hade provfiskat i Mälaren satt ut 100 burar och bara fått 10 kräftor under 2 dagar. De menade att det var den sena våren som var orsaken. De gömmer sig då de ömsar skal och det gör dom nu.

 

Vi hade ju damm med Kojfiskar på Lidingö och under senare år odlade vi kräftor i den. Jag undrar ibland hur de som köpte huset har skött om fiskarna och kräftorna, eller om  Hägern tog alla fiskarna.

 

Min syster och svåger brukar komma till oss när det är surströmmingspremiär. Dagen efter brukar vi ägna oss åt med att plocka svamp.

Dotterns familj hade fiskat tillsammans med en grannfamilj på Ekerö och de fick tre kilo. Det var inte Mälaren utan en insjö där de löst fiskekort. De hade bara 5 burar.

När man var yngre var det så hysteriskt med kräftpremiären. Det skulle vara mycket folk, hattar och lyktor och alla attribut som hörde till en kräftskiva.

Visst var det kul då, men jag saknar det inte. 

 

Torsdagen den 13 augusti 2009 kl. 18:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Tidig torsdagmorgon

GOD MORGON!

Idag är det torsdag. Himlen ser röd ut och det tyder på att det blir en solig morgon. Det är så vackert vid den här tiden då solen är på väg att gå upp.

Nu har det hänt igen! Vaknade mitt i natten av att TVn stod på i sovrummet på för hög volym. Det var varmt och jag låg där i sängen och vred och vände på mig och på kudden.

 

Gick in på Facebook och kollade istället och jag hade fått ett meddelande från dottern som hade lagt upp en ny profilbild.

 

Trots att jag är mamma kan jag tycka att jag har en så vacker dotter. ( Jag antar att alla mammor tycker att deras barn är bäst och vackrast) Dem vi älskar är alltid vackra. När hon var liten och vi var i Spanien fick jag frågan. Hur har ni kunnat få en så vacker dotter. Den frågan ställer jag mig fortfarande. Inte bara vacker hon är klok, har empati för andra människor och väldigt omtyckt bland dem som känner henne.

 

Hon hade fått en kommentar på den nya profilbilden på engelska från en vän i USA, "Grapes of Wrath"som översatt betyder på svenska "Frukta vredens druvor" Hon undrade om jag förstod kommentaren. Det är titeln på en bok av John Steinbeck. Jag skrev ett svar att om man dricker för mycket vin ska man frukta druvans vrede. Uttrycker är hämtat från bibeln. 

Inget särskilt har hänt den här veckan. Mats har varit på läkarbesök. Talade med min syster och hon hade varit och besökt vår stora syster på demensboendet. Det känns så trist för oss att se henne i den miljön. Hon har alltid varit en positiv och glad person och det har förstärkts när hon blev äldre. Tur är väl det.

 

Ikväll stekte jag strömmingsflundror och gjorde potatismos. Det borde man göra oftare så gott som det är. Det var länge sedan jag gjorde en kaka. Jag gjorde en äppelkaka på syrliga äpplen från dotterns trädgård. Jag hade slut på vetemjöl så jag tog bovetemjöl och det blev väligt lyckat.

Nu är klockan snart 5 på morgonen och jag trodde datorn fått fnatt, men Donna ligger  med en tass på tangentbordet och sover och ställer till det upptäckte jag. Nu går vi och lägger oss i sängen i stället.

 

 

 

 

 

-

 

Torsdagen den 13 augusti 2009 kl. 04:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>