Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Dagboken torsdag och surströmmingspremiär.

Egentligen finns det ingen premiär längre för varken kräftor eller surströmming. Idag inföll den gamla surströmmingspremiären.

Vi brukar i alla fall passa på att äta surströmming på detta datum. Vi har några burkar kvar sedan förra året för vi tycker surströmmingen smakar bäst då den lagrats. Vi laddar upp med surströmming så vi kan äta när vi får lust och känner för det under hela året.

Dagen till ära öppnade vi en en Mannerströms burk. Den innehåller bara romstinna honor. Mats öppnade burken i en hink med vatten på gaveln av huset. Detta gör vi för att slippa flugor.

 

Vi äter surströmmingen på hårt tunnbröd med mandelpotatis, ( idag blev det färskpotatis istället) fint hackad rödlök och creme fraiche.

Mats är koncentrerad på att göra sin surströmmingsklämma.

När min syssling från USA var här med sin familj, berättade hon att hennes farmor som var gift med min mormors bror brukade berätta om att de åt surströmming. Hon var fiskardotter från höga kusten i Norrland.

 

De försökte hitta en burk surströmming i juni, men de hittade ingen. Sista dagen innan de skulle åka tillbaka till USA berättade de att de hade letat efter surströmming utan framgång. Vi sade att vi har ett par burkar i kylen i husbilen. De fick burkarna i present och de blev jätteglada. Jag hörde inget sedan och jag var nyfiken hur de hade tyckt om vår delikatess.

 

Jag fick ett svar att tyvärr var den inte bra utan den luktade illa och det var ingen fisk i burken bara någon sorts soppa. De hafe haft burken i kabinen då de flög hem och burken hade de inte bevarat i kylen. Jag var glad att burken inte exploderade på vägen hem i flygplanet. Surströmming var inget för min sysslings familj.

 Mats kollega på Telia berättade att han brukade köpa Oskars surströmming i en liten butik på Söder. Där kunde han alltid hitta favoritleverantörens surströmming. När det var surströmmingsdags och sin vana trogen gick han till sin butik. Butiken hade övertagits av en invandrare. Han frågade efter Oskars surströmming. Den nya ägaren visste inte riktigt vad han menade. Han kom tillbaka efter en stund och frågade om han menade hundmat. Han ville bli av med burkarna och sålde dem för 5 kr styck. Du ska väl inte äta dem själv frågade den nya affärsinnehavaren. Fy fan jag öppnade en burk och det är inte människoföda därför säljer jag dem billigt.

Mats kollega köpte resterande burkar. Jag har alltid undrat om det var en skröna, eller om det var sant det han berättade. 

 

Torsdagen den 20 augusti 2009 kl. 21:47

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Dagboken onsdag

Vi hade bestämt att åka till Lidingö på onsdagen. En underbart solig och skön dag. Vi började med att äta lunch på Jernet. Jättetrevligt! Vi åt stekt strömming och potatismos. Jag tog med min gamla kamera i fickan och fotade lite i Lidingö Centrum. Blåbärskartongerna påminde mig om att jag ska plocka lite mer blåbär.

Torghandel i Lidingö Centrum. På torsdag får jag gå ut i blåbärsskogen igen.

När vi närmade oss gravplatsen kom en massa lågt flygande gäss i formation. Nya kameran låg i fotoväskan och vi hann inte få upp den.

Ska man hinna få bra bilder ska nog kameran hänga runt halsen. Jag tror att det var Canadagässen som brukar hålla till vid gravplatsen. 

 

Jag hade tagit med en sax för att klippa  stäppsalvian, men den var fortfarande fin så det behövdes inte. Jag hade tagit med mig rosjord och rosgödning och fyllde på med ny jord.

Ett par hade Pick Nick invid gravplatsen. De var helt upptagna av att kyssas.

 

Varför väljer man en sådan plats för pick nick undrade jag. Det är nog några kändisar sa Mats som har en kärleksrelation som de inte vill visa och därför har de valt den här platsen.

Mats har ganska livlig fantasi och jag sa då kan vi leka papparassi, men vi plockade inte upp Nikonkameran igen ur väskan, men jag tog en bild med kameran som jag hade i fickan och fotade utsikten från graven. 

 Det blev ingen papparassibild med gamla kameran.

Givetvis blev det ett besök på demensboendet också.

Konstigt nog längtar jag inte tillbaka till Lidingö, trots att jag bodde där i nästan hela mitt liv. 

 

 

 

 [ Läs mer » ]

Torsdagen den 20 augusti 2009 kl. 08:19

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>