Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Katter är fascinerande och underbara.

Vi vaknade tidigt vid femtiden. Donna kom in med en väldig fart genom springan i sovrumsfönstret. Ut i köket och åt lite torrfoder. Sedan kom hon upp i min säng. Den här veckan verkar det vara jag som får hennes uppmärksamhet. Hon hoppade upp och lade sig på mitt bröst så nära mitt ansikte som möjligt och hennes spinnmotor drog igång på högsta volym. Förra veckan var det husse som fick den äran hela veckan.

 

Katter är gåtfulla och jag slutar aldrig fascineras. Jag har haft flera katter och var och en har haft sin personlighet.

Jag funderade jag över varför Donna fördelar sin kärlek och favoriserar en av oss ungefär varannan vecka.

 

Donna är snart 9 år och hon sover allt mer på dagarna. Jag tycker att hon börjar bli tjock. Idag hade hon lagt sig för att sova i nedre planet. Hon gillar inte då vi går upp och vill bädda.

 

Vid tvåtiden ropade jag att det var dags för en promenad. Efter 3 minuter kom hon upp för trappan gäspade och stretschade. Hon var mycket tveksam om hon skulle följa med på promenaden i skogen, eller inte. När hon såg att även husse skulle med satte hon fart. Hon rusade förbi oss in i skogen och gömde sig och hoppade fram och lekte hej vilt. Upp och ner på trädstammar. Det var en promenad på en halvtimme som var nyttig för oss alla tre.

 

Jag strövade sedan i två timmar och letade svamp i sakta mak.

Det är torrt i vår skog. Dåligt med svamp, men jag hittade de första trattkantareller, ännu inte så stora.

Jag plockade strävsoppar, taggsvamp, kantareller och tickor samt sandsopp. 

När jag kom tillbaka satt Donna och väntade på mig vid vår tomtgräns. Mats sade att hon suttit där hela tiden sedan jag smet iväg för att plocka svamp.

 

Måndagen den 14 september 2009 kl. 21:50

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

En ny vecka och högtryck.

En ny solig vecka

Måndagmorgon och enligt väderrapporten kommer vi få en solig och fin vecka i hela landet. Det hade ju varit idealiskt att ta en tur med husbilen den här veckan. Typiskt att det är tandläkarbesök för Mats och ögonundersökning för mig på Sophiahemmet och jag ska ta blodprover på vårdcentralen inför läkarbesöket nästa vecka.

Lite tid ska vi väl få att vistas i skog och mark.

 

Vi uppvaktade Mats yngsta dotter igår som fyllde år. Det var bara hennes familj och vi. De hade varit till Västerås för hon hade fått ett fallskärmshopp i present av sönerna, men tyvärr var det för molnigt och det blev uppskjutet till ett annat tillfälle.

 

Hennes make stekte röding och hade gjort en varm fisksås med rom som smakade mycket bra. Till förätt fick vi en varm broschetta med hackad tomat, röd paprika och basilika med smält mozzarellaost. Kändes bra för mitt lättare liv. Jag väger 1 kg mindre jämfört med förra veckan.

 

Om fyra veckor flyger Mats döttrar med sina män till New York och då tar vi hand om kusinerna Axel och Roxanne som båda är 13 år. De ska bo hos oss i 8 dagar. Vi och barnbarnen tycker att det ska bli roligt.    

 Världen är liten de kommer förmodligen att flyga samma plan som min systerson och hans söner. De har aldrig träffats, men det är ju ett märkligt sammanträffande. 

 

Måndagen den 14 september 2009 kl. 09:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>