Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Att rensa i röran

Mats håller på att tömma ett gigantiskt förråd på Skeppargatan och han har svårt att kasta saker. Förrådet ska vara tomt den 1 oktober. Jag tycker att det börjar bli allt fler prylar som hamnar här hemma. Mats svärsöner har hämtat en del från lokalen. Jag känner att jag vill rensa i röran. Köpte en bok med samma namn som jag ville att Mats skulle läsa, men han känner ett motstånd att befatta sig med boken. Ett känsligt kapitel.

 

 

I torsdags steg jag upp i ottan och var pigg och utsövd. Satte mig vid datorn en stund och läste nyheter. Jag har sagt till Mats att jag tycker det är onödigt att prenumerera på en morgontidning. Det är dessutom jobbigt att göra sig av med allt papper som hamnar i brevlådan.

 

Jag var sugen på te och en smörgås, men måste vara fastande då jag ska ta blodprover. Labbet på Vendelsö vårdcentral öppnade kl 8.00.

Jag var vid vårdcentralen kvart i åtta och det var kö utanför. Helt otroligt.

 

En liten mikrobil hade parkerat mitt på strecket mellan två parkeringsplatser och upptog därmed två parkeringsplatser som det är ont om vid vårdcentralen. Det väckte en en viss irritation och en man som kom efter mig frågade vem som ägde mikrobilen. Han fick inget svar, bara en kommentar från en annan herre i kön som tyckte att det var djävla sätt att parkera sin bil på det sättet.

Folk parkerar där och går ut och rastar sina hundar hann jag notera. 

 

Strax före åtta öppnades dörrarna och folk vällde in, De flesta skulle till labbet och skyndade sig att ta nummerlappar. Jag fick vänta drygt en halvtimme på min tur. Det var säkert  fler än jag som inte fått frukost för det var en irriterad stämning.En del som kom efter mig fick stå för det inte fanns tillräckligt med sittplatser. Hu tänkte jag, kanske en hel del ska ta prov för att se om de har svininfluensa.

 

Åkte och handlade färskt bröd och skyndade mig hem för Mats skulle iväg till tandläkaren. Vår tandläkare är också vår budbärare ibland, för han och hans fru som är tandhygenist är närmaste granne till dotterns familj och bästa vänner. Vi hade ett program till Patriks dator som han tog med sig hem.

 

Inte för att jag har bacillskräck, men jag är väldigt noga med att tvätta händerna länge då jag varit ute bland folk, har även kvar en flaska handsprit sedan tidigare som jag ställt fram. 

Kände mig trött och orkeslös idag på eftermiddagen. Hoppade över en snabb promenad. Kokade falukorvs skivor i buljong med lök och gjorde pepparrotsås med potatis till lunch. Blir bara soppa till middag.

Jag blir trött av att bara tänka på vad som skulle behövas göras här hemma  Jag kände att jag måste tillsammans med Mats göra upp en plan. Frös och gick och lade mig en stund och somnade.

 Hoppas att fredagen ger mig mer energi tänkte jag.

Min syster ringde och väckte mig. Hon hade opererat ett öga för gråstarr i tisdags. Hon hade fått en återbudstid. Ska även operera det andra ögat.

 Hon frågade om det fanns svamp. Vi har ju en tradition att de brukar komma över till oss och plocka svamp och äta surströmming. Det brukar vara mysigt att sitta ute och tända en brasa i vår mexikanska spis och sätta på infravärmen.  Vi bestämde inget utan avvaktar vädret.

 

 

Fredagen den 18 september 2009 kl. 03:23

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>