Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Hotet kanske var bus,eller godis

Det blev en obehaglig upplevele den här kvällen. Mats gick ut i förrådet och fixade en del saker. När han kommer tiillbaka står tre killar på trappen och vill bjuda på godis. Alla är längre än Mats och i sjuttonårsåldern. Han frågade vad de ville. De ville ha sprit eller pengar i utbyte mot godis. Mats uppfattade situationen som hotfull. Mats säger att vi varken har sprit eller pengar hemma. Mats lyckas ta sig in och låsa dörren. Vi undrar vad är detta? 

Vi pratade om det sedan och vi kan fatta att barn ringer på dörren och tigger pengar och godis, men när ungdomar gör det kan det vara skrämmande. Jag frågade om de var utklädda och det minns han inte.

Vi hade glömt att tända lampan vid trappen så det var ganska mörkt. Jag undrar om det är vanligt numera att även äldre tonåringar går runt och ringer på dörrar då det är Holloween? Jag tycker väldigt illa om när barn också springer runt och tigger. Bus eller godis är en otrevlig sed som vi tagit över efter modell USA, tycker i alla fall jag.

 

Lördagen den 31 oktober 2009 kl. 22:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

En stämningsfull Allhelgonakväll

Det blev en stämningsfull Allhelgonakväll. Vi kom till Joakims grav vid skymningen.

Jag klippte ner stäppsalvian. Dottern och hennes familj hade redan varit där och tänt ett ljus och pyntat Joakims grav. Jag satte en cyklamen som ska klara 7 minusgrader och tände ett ljus.

 

Vi gick till min svågers grav och det fanns ljus även där. Min brorson har varit och firat sin 50 årsdag i New York med sina tonårssöner och kanske var de på samma flyg som Mats döttrar och svärsöner. Han hade i alla fall tänt ljus på sin pappas grav och var tillbaka. 

 

 

Vi fick buljong och goda oststänger och sedan satt vi i kyrkan och lyssnade på orgelmusik och tänkte på våra anhöriga som inte fanns med oss längre.

 

Efter orgelmusiken vandrade vi tillbaka till graven i mörkret och det var fler ljus tända på Joakims grav. Det är fler som tänkte på honom.

 

Mats hade tänt ljus för döttrarnas mamma och sina föräldrar och bror som är begravda i Vallenuna.

Det är så märkligt att Mats satt vid sin lillebrors dödsbädd kl 6.00 på morgonen den 28/8 förra året och jag fick dödsbudet att min son dött den 28/8 kl. 18.00. Det var dubbel sorg för oss. En mycket tuff tid.

 

Min brorsdotter sköter om mina föräldrars grav i Sala så jag vet att hon tänt ljus för sin farmor och farfar.

 

 

Lördagen den 31 oktober 2009 kl. 19:58

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Liv i huset igen

Blev klippt och fönad idag av min vän och det blev riktigt bra. Hon får en stjärna för det.

Hon hade sin son med sig som genast skyndade sig till biljardbordet. Jag kan inte förstå att en sjuåring kunde föra ett sånt oväsen ensam. Han lät  som fyra barn på en gång. Stackars Donna hon for som en pil ut genom kattluckan.

 

Min dotter hade också planer på att åka till Joakims grav på Lidingö och tända ljus, men vi skulle höras lite senare.

På Allhelgonadagen ordnar kyrkan med ljusföräljning

och bjuder på varm buljong med tilltugg vid kyrkan och man kan lyssna på orgelmusik mellan 15 och 18 i kyrkan varje timme i 45 minuter. 

 

 

Dottern skulle passera Buttericks och skaffa lite Halloween grejer. 

Fick en hälsning från min syssling i USA som firar Halloween.

De har alltid Holloweenparty och klär ut sig.

 

Lördagen den 31 oktober 2009 kl. 12:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nu är det tyst i huset

Nu är det tyst i huset. Axel ville att Roxanne skulle komma. Storasyrran pluggade. Roxanne sover där i natt. Hon ville bli hämtad kl 8.00 i morgon. Då får vi nog ringa och väcka henne. Hos oss sov de fram till 10-11 på dagarna. Hon och hennes storebror ska göra fint och förbereda för Halloween då  föräldrarna kommer hem.

Hittade en lapp på skrivbordet från Roxanne som värmde våra hjärtan. Så gulligt skrivet.

Donna går runt i huset och myser. Själv har jag legat i sängen till och från idag. Förkylningen går inte över och jag hostar hela tiden. Jag ingår i en population som ska rapportera till Smittskyddsinstituet när jag blir sjuk. Ja har så pass lite feber så jag har inte rapporterat än till www.sjukrapport.se

 

 

Fick igår kontakt med en kompis till Joakim. De dansade och uppträdde i ihop då de var 12-14 år. Vi hittade varandra på facebook genom en annan gemensam vän. På bilden Joakim som älskade att uppträda. De hade också båda varit med i Sagateatern på Lidingö.

Hade ett långt meddelande från honom där han önskade mig god morgon. Han hade fått adressen till min hemsida och hade varit inne och kikat i album och läst på webdisken. Han frågade om jag kom ihåg att de dansat på en fredsgala på Operan, vilket jag hade glömt. Jag lade upp två artiklar på webdisken som handlade om dem då de dansat på en festival på Lidingö, vilket han hade glömt. De hängde ihop hela tiden och båda ville vara bäst. Båda ville göra koreografi  till danserna. De gled ifrån varandra i 14 årsåldern. De hade som vuxna också jobbat ihop en tid. Han skulle besöka graven i helgen. Nu har jag fått ytterligare en ny vän på Facebook.

Just nu sitter Mats och jag vid våra datorer och Donna har lagt sig bredvid mig på skrivbordet. Vi lyssnar på mjukjazz med Chet Baker.

Kanske blir det en whisky före maten. Tror det är bra mot förkylning.

Brukar inte gilla whisky i vanliga fall.

 

Fredagen den 30 oktober 2009 kl. 18:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Lila utmaning blev orange!

Fick en utmaning från marmor att ta fram 7 lila grejer. Det blev visst fler!

Ametister, violpastiller, biljardboll, liten duk, skyddsängel, duchcreme,böcker

Inte helt lätt var det! Jag hade svårt att hitta något i enbart lila.  Funderade om det var lila,eller ceris. Nedan är resultatet!

Utmanar Ann, Tina och Åse 

att ta fram 7 orange saker hemma och fota.

Lägger upp bilderna på på den här sidan sen. 

Tinas orange saker kom rekordsnabbt.

Ann tyckte det var lätt som en plätt

 

Fredagen den 30 oktober 2009 kl. 16:39

Utmaningen | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Förkylningstider

Förkylningen har brutit ut, men det känns bättre när allt lossnar. Jag vill helst ligga i sängen och sova. Känner mig lite febrig idag och trött.

 

 

Mats och Roxanne satt uppe i gårkväll och såg en DVD. Benjamin Buttons otroliga liv som bygger på F.Scott Fitzgeralds novell från 1920-talet om en man som föds 80 år gammal och sedan åldras baklänges. Låter konstigt, men de tyckte att jag skulle se den idag då de ska till Kungens kurva på bio. Filmen "This is it" om Michael Jacksson har premiär. Det var enda bigrafen som hade biljetter kvar.

 

Idag är det önskemål om dillkött till middag. Roxanne har aldrig ätit kokt kött. Mats har försäkrat henne om att det är det godaste han vet.

 Ska laga dillkött på lamm.

Axel vill att Roxanne kommer hem till honom i morgon.

Mats är snäll och kör över henne till Nacka i morgon.

Axel tycker det är tråkigt hemma. Alla kompisar är på höstlov. På lördag kommer föräldrarna hem och då kör Mats Roxanne tillbaka till Vallentuna och sätter ljus på gravarna vid Vallentuna kyrka.

 

Jag tycker att det är svårt att hitta en bra frissa som kan klippa.
Jag hade en duktig frissa på Östermalm, som tog mer och mer betalt. Salongen renoverades lyxigt och priset höjdes ännu mer. Nu har jag prövat mig fram hos olika frisörer i Haninge. En del har varit rena klåpare som klippt mig. De har klippt fram min virvel bak så den framträder allt mer.

Förra lördagen ringde invandrarkvinnan som jag hjälpt i kontakten med olika myndigheter.Hon ville komma över och hälsa på med sin son. Jag tyckte att det var bättre nästa lördag.Sist hjälpte jag henne att skriva ett CV för att hon skulle själv ordna en praktikplats för att få aktivitetsstöd. Hon visade mig då sina översatta betyg och hon hade en gedigen utbildning som frisör och praktisk erfarenhet. Hon hade dels, inte jobbat på några år i sitt yrke och dels kände hon sig osäker på svenskan. Därför ville hon ha en praktikplats.

 Nu har hon fått en praktikplats och var glad för de tyckte att hon var duktig och kunderna frågade efter henne. Hon ville återgälda för att jag hjälpt henne. Hon frågade om hon fick klippa mig som tack, i så fall skulle hon ta med saxarna. Det passade bra.

Jag hade glömt att det är Allhelgonaafton på lördag.  Jag ska ju åka till Lidingö kyrkogård och sätta ljus och sedan hade jag planerat att besöka min syster. Ringt massa gånger för att ändra tiden med henne. Jag får inget svar. Jag får besöka min syster en annan dag.

Nu ska jag kurera mig!

 

Torsdagen den 29 oktober 2009 kl. 14:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Tacos

Mats och jag fick assistera i köket då Roxanne lagade Tacos. Det blev för stressigt för henne att både steka köttfärs och tärna tomat, gurka,paprika, sallad, mosa avocado med vitlök med mera för att vi skulle hinna med att se på TV " Bonde söker fru."

Det var så gott med Tacos så det kommer vi att laga i fortsättningen också lite oftare.

Sedan satt vi och pratade om Allhelgonahelgen och Haollween. Vi kom in på Joakims död. Roxanne gillade Joakim och hade blivit väldigt ledsen då han dog. Barn och ungdomar tyckte om honom.

Jag berättade att jag hade en video inspelning från MTV galan i globen 2000 där Joakim dansar i en glaskupol till Ricky Martins låt "She bangs" som vann.

Hon visste inte om att han varit  i Globen och dansat. I morgon ska vi titta på videon där många fler kända artister framträder bl a Madonna.

 

Torsdagen den 29 oktober 2009 kl. 03:45

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nyfödda Salukivalpar.

 

 Dinos syster har fått valpar, men vi har bestämt oss för att vi ska inte ha någon valp. Visst är valpar söta, men...vi har blivit för bekväma.

Jag har vilat idag! Har lite feber. Mats åkte iväg med båda tonåringarna till Nacka Forum. De släppte ut hundarna hemma hos Axel. Axels storasyster pluggar på Universitetet och har haft en kompis som har sovit över på nätterna. Nu kan inte kompisen sova över resten av veckan och därför ville hon att Axel skulle komma hem. Hon ska plugga hemma från och med i morgon.

Axels andra syster pluggar i England som han pratar med via Skape.

 

 Storasyster har tillgång till en av familjens bilar och har åkt hem varje dag och släppt ut hundarna.

 

Ikväll ska Roxanne laga Tacos till oss, alldeles  själv.  Hon och Mats har handlat alla tillbehör. Nu ska vi ha en myskväll igen.

 

 

 

 

Onsdagen den 28 oktober 2009 kl. 19:06

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Det är trevligt med tonåringar i huset

Femte dagen med tonåringar boende hos oss.

Igår blev det Naturmuséet i Tyresta Nationalpark. De sov länge så vi åt frukost först vid kl 11.00.

 

Jag kände mig hängig och stannade hemma. När de kom tillbaka hade jag lagat stuvade makaroner med köttbullar, sallad och riven morot.

De åt med god aptit och massor av sallad. Mats dotter sa att det är svårt att få Axel att äta sallad. Det förstår jag inte. Han tyckte dressingen på olja och vinäger med italiensk salladskrydda och vitlök var så god så man kunde dricka den. Det är väl så att allting smakar bättre då man är borta.

Det har blivit mycket dataspel och DVD-filmer den här veckan. Vi har fått ta upp en extra säng för de vill ligga och prata med varandra och se på TV.

Donna beter sig konstigt.

Hon hade lagt sig på bordet på terassen så att hon kunde titta in genom fönstret. När hon fick se mig hoppade hon ner och gick till altandörren.

Jag öppnade, men hon vägrade komma in. Hon gick till husknuten och satte sig och jamade. Jag följde efter och det var som om hon ville visa mig något. Hon sprang över till grannen mitt emot och satte sig på deras trapp och vägrade komma fast jag lockade på henne.  

 

På kvällen låg hon på terassen och vägrade komma in. Hon som i vanliga fall inte gillar att vara ute när det är blött. Mats gick ut och hämtade henne, då bet hon Mats. Inte hårt, men hon visade sitt missnöje. 

 

Hon blev sur på mig då jag skulle reda ut en tova hon fått. Det brukar aldrig

vara några problem. Hon låg bredvid mig på skrivbordet och den här gången hoppade hon ner. Vände sig om vid dörren och tittade på mig och fräste.

Vi börjar tro att hon är svartsjuk för att hon får inte all vår uppmärksamhet.

Jag hade mitt lakan kvar på soffan på nedre planet. Där ligger hon på nätterna. Hon är nyfiken på Roxanne och Axel och sätter sig utanför datarummet och tittar på dem.

Sena middagar

Igår blev det marinerade kycklingben med ris och sallad. Axel frågade om jag marinerat själv och det hade jag gjort. Han sa att det var de godaste kycklingben han ätit . Han påminde mig att jag hade bakat ett matbröd en gång som också var det godaste bröd han ätit. Jag kommer ihåg att jag gjorde ett bröd ibland där receptet var mitt eget. Måste kolla i min gamla hårddisk om jag har receptet kvar. Minns att jag skrev upp det.

 

Det blev en sen och mysig kväll med mycket prat.

Vaknade i natt och hade ont i halsen och kände som om jag var på väg att få en förkylning. Gick upp och tog tre pressade vitlöksklyftor och lade på äppelskivor. Det brukar hjälpa.

 

 

Onsdagen den 28 oktober 2009 kl. 14:43

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Höstlov

 

Dagens tonåringar behöver verkligen sina lov och bara få vara, ta det lungt och få sova ut.

Mats och jag hade ambitionen att göra en del aktiviteter med barnbarnen, men de tyckte det var onödigt. De  sade att det var skönare att bara vara här och jag undrade om det inte blev tråkigt. De tycker om att umgås med oss och prata. Vi har tittat i album då de var nyfödda fram till 2004. Det var bilder de aldrig hade sett tidigare och de skrattade och ville scanna några bilder. Nedan Axel och Roxanne 1998

 

Vi får väl se om det är lika roligt att vara hos oss när det  gått några dagar.  

Axel har i vanliga fall fotbollsträning och handbollsträning och går i idrottsklass och det är tuff  träning nästan vaje dag.  Roxanne spelar innebandy och går i en enskilt driven skola med höga krav på eleverna.

 

Jag frågade Axel om han ville bli fotbollsproffs. Han svarade till min överraskning att han ville bli beteendevetare. Hans gudmor  jobbar

som personalchef utomlands och han sa till mig att du är väl också beteendevetare. Han var inte så intresserad av något tekniskt yrke, eller hålla på med programering, eller jobba som systemerare och konsult som morfar och pappa.

 

Igår hade vi tänkt åka tll Tyresta naturmuseum och sedan gå urskogsspåret, men tiden gick så fort och de sov länge så det blev försent. De behöver ju få röra på sig också tyckte vi.

Ett besök där är i alla fall inplanerat idag. Vi får se hur det blir, för nu tar vi dagen som den kommer.

De är otroligt hur ofta och mycket en tonåring äter. De har verkligen  god aptit. Igår fick de sin önskerrätt Sushi.

 

Min dotter och hennes väninna ville ta ett flyg med sina nioåringar till London under lovet. Sönerna ville hellre att de skulle åka till ett äventyrsbad och sova över på hotell. De hamnade i Gustavsvik i Örebro. Där finns nordeuropas största inomhusbad, en anläggning för bad och avkoppling med upplevelsebad och stor vågbassäng, vattenrutsch, jetströmmar, vattenkanoner och annat kul. Från upplevelsesbadet kan man simma ut i en gigantisk uppvärmd bubbelpool som ligger utomhus. Patrik och hans kompis blev överlyckliga. Det var inte särskilt dyrt med övernattning på hotellet.

Jag är glad för Patriks skull som älskar äventyrsbad.

Nedan en bild jag tog på Patrik 2006 som hela tiden ville vara i poolerna då vi gjorde en kryssning till Estland.

Jag undrar hur mitt äldsta barnbarn har det på Wässarö med scouterna. Jag tycker att det inte verkar vara något vidare att sova i tält den här årstiden. Det är ju skönt att det fortfarande är ganska milt väder. Han har sovit ute med bara ett vindskydd i sämre väder, så han är ju van. Han har själv valt vad han ville göra på höstlovet.

 

Jag tror att vi har högre ambitioner som morföräldrar att hitta aktiviteter än vad de  förväntat sig.  Vi vill att ju att de  ska ha så roligt som möjligt.  Får barnen välja vad de vill göra på sitt lov blir det mindre aktiviteter.  Åtminstonde är det så i vår familj.

 

Tisdagen den 27 oktober 2009 kl. 09:28

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Musikalen Cats på Cirkus

 

Jag köpte en fin inbunden bok innan föreställningen istället för ett program.

 

 "Cats- De knepiga katternas bok." Alla texter i musikalen finns med i boken som var illustrerad av Axel Scheffler.

Musikalen bygger på en bok med originaltiteln "Old Possum´s Book of Practical Cats" av TC Eliot, en berömd författare som var fascinerad av katter. TC Eliot fick nobelpriset i litteratur 1948 för andra böcker han skrev.

 

Jag berättade för barnbarnen att det är dikter från boken som beskriver olika kattkaraktärer i muikalen.

Axel sa till mig förnuftigt innan föreställningen. Även om jag inte skulle gilla Cats så ser jag det som allmänbildande.

Det var en riktigt bra föreställning och andra akten tyckte jag var bäst. Jag ryser varje gång jag hör Memory sjungas. Nytt för mig var akrobatiken i föreställningen. Nu har jag sett Cats i London, New York och i Stockholm två gånger. Föreställningarna har haft olika kvaliteter.

Barnbarnen var förtjusta och tyckte den var jättebra, likaså Mats.

Det hände saker hela tiden både på scenen och ute bland publiken.Jag läste en recention i SVD från den 4 sept efter premiären som stämmer på pricken med vad vi tyckte. Finns nu på min webbdisk på zoomin. Vi tyckte att det var svårt att höra texterna i första akten.

Per Myrberg 76 år var lysande i sin roll. Hans röst bar nästan bäst av alla röster.  

På väg hem i bilen beställde vi Thaimat för avhämtning i vår lilla kvarterskiosk som gör underbart god thaimat och Sushi.

När vi kom hem tog vi på oss våra nyinköpta Cats tröjor. Tonåringarna hade sett att vi hade en DVD med Cats inspelad i London med Elaine Paige som katten Grizabella. 

 

De ville se och jämföra. Där satt vi alla fyra och såg Cats en gång till i två timmar. Axel lade sig på spikmattan en stund.

Vi tyckte att de var bättre sminkade och klädena gjorde skådespelare och dansare mer kattlika och man uppfattade texterna bättre och hörde vad de sjöng. Roxanne satt och bläddrade i boken och följde texterna.

Jag satt en stund med Donna och jag tänkte på vår fina katt Elliott i sin himmel som var döpt efter kattälskaren TC Eliot.

 Det blev en lyckad kväll. De ville berätta för sina föräldrar om kvällen, men då kom vi på att de var och såg musikalen Hair på kvällen.

 Det ringde i vår dator tidigare under dagen och det var föräldrarna som längtade efter sina tonårsbarn.

 

Axel pratar med sin pappa i New York

Roxanne pratar med sin mamma som också är i New York

 Det hördes bra och vi hade högtalare på och bilden var också skarp. Det bästa är att det inte kostar något om båda har Skape. Nu har jag också fått en webb kamera monterad på min dator.

Tänk om någon ringer via Skape och jag svarar i hårrullar och är knappt klädd. Nu får man tänka sig för hur kameran är riktad.

 Önskar er en skön måndag!

 

 

 

 

Måndagen den 26 oktober 2009 kl. 08:07

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

En lugn söndagmorgon

Det är söndagmorgon  och våra tonåringar sover. Vi hade en trevlig dag igår. Mats hämtade dem och på vägen hit stannade de vid Maxi och handlade. De utspisades med  hamburgare på Mac Donald. Till middag hade Mats handlat  lövbiff och pommes frites samt bearnaissås, enligt deras önskemål.

 

De undrade var katten var någonstans och jag förklarade att hon fortfarande var stressad av att ha bott ihop med en hund så jag bad dem att försiktigt närma sig henne.Donna låg och sov på nedre planet. De gick ner och började spela biljard och de var väldigt högljudda skrattade och skrek. Upp kom Donna i en väldans fart och ut genom kattluckan. Hon lade sig på trädgårdssoffan under tak där jag lagt ut några dynor.  Lyckades locka in henne med en rå lövbiff så småningom och sedan stängde jag in henne i vårt sovrum.

De ville se vad vi har för DVD filmer och hittade Gladiatorerna en film som handlar om det antika Rom. Mats och jag hade inte sett filmen, eftersom det är en film som innehåller många skrämmande scener så bestämde vi att de inte fick titta på den själva. Det var en riktigt överraskande bra film.

 

Efter filmen blev vi sittande och pratade om antikens historia. Oj vad många frågor de hade. Mats är ju från början utbildad som lärare och mycket pedagogisk. Axel är en reflekterande kille. Jag trodde att det var mest fotboll som rörde sig i hans huvud. Han frågade mig om det antika Egypten och om jag trodde att det var med hjälp utifrån rymden pyramiderna hade byggts. Han menade att det är ju ingen idag som kan förklara hur de byggts. Jag berättade lite om hur det såg ut inne i pyramiderna och visade bilder.  Han vet att jag skrivit om mina resor, för hans pappa har också börjat med det sade han.

Visade mitt dokument om Egypten som ligger på webbdisken på hemsidan.

 

Vi pratade en hel del under kvällen och försökte via Skape nå deras föräldrar. Axel skickade ett SMS från sin mobil och fick till svar att de var ute på en bar och inte packat upp datorn.

Kvällen slutade med att de somnade till en annan DVD film Jalla Jalla.

Roxanne har sovit över hos oss en hel del, men Axel var så liten när

vi brukade vara barnvakt till honom. De tyckte att det var spännande att få sova borta.

Vi avslöjade den stora hemligheten att vi ska gå på Musicalen Cats i morgon eftermiddag.

 Cats hade premiär den 11 maj 1981 i London och den hade premiär på Broadway den 7 oktober 1982 på Winter Garden Theatre där den gick ända fram till den 19 juni 1997. Det var rekord för ingen musikal hade gått så länge på någon teater.

Berättade för dem att jag såg Cats i London och New York samt i Stockholm på 80-talet.

Jag ser fram mot föreställningen i eftermiddag.

 

Söndagen den 25 oktober 2009 kl. 06:40

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Skape

 

Teknikens under där jag inte hänger med längre. Mats dotter hade laddat ner Skape. Idag gjorde Mats detsamma. Vi testade och kunde prata med dottern via nätet genom en webb kamera.

Nu kan vi ha kontakt med döttrarna då de är i New York och det kostar inget.

 

I går morse vaknade Dino och ylade. Vi undrade vad som hänt och han låg på soffan och såg olycklig ut. Det lät som om han grät. Antingen hade han drömt, eller blev orolig då jag ställt alla hans saker i hallen. Han känner på sig att något ska hända, men förstår inte riktigt vad.
Mats och hans dotter åkte iväg för att lämna tillbaka hundarna.

Jag satte korsdrag i huset och vädrade ut hundlukten och hängde ut plädarna som Dino legat på. Tvättade bomullsfiltarna som Donna brukar ligga på.

Tog bort gallren och allt blev som förr. Gick ut på terassen och skulle ropa på Donna. Där stod en vacker rådjursbock och mumsade på resterna av mina ringblommor. Han for iväg upp i skogen som ett skott. Vi blev lika överraskade båda två.

 

Talade med min dotter som antagligen reser till London på höstlovet med en väninna och deras söner som är nio år. Väninnan jobbar inom SAS. Mitt yngsta barnbarn vill hellre vara hemma. Mitt äldsta barnbarn Wiktor tältar på Vässarö och har amält sig som volontär på scoutlägret tillsammans med sin flickvän som också är scout.

 

Fick mail från Mats barnbarn Axel att han brukar äta fil och flingor på morgonen och gillar Sushi och att han kan laga mat.

Tonåringarna kommer i dag och ska bo här på sportlovet. Axel ska bara vara här tills på onsdag för då kommer hans 18 åriga syster hem som inte vill sova ensam i deras hus.

 

 Roxanne stannar veckan ut. Hon kan också laga mat och är duktig på att göra Tacos. De ska få laga middag varsin dag då de är här.

Nu på morgonen då jag sitter vid datorn så undersöker Donna varje rum och vrå och försäkrar sig om att hunden är borta.

Önskar er en trevlig lördag!

 

Lördagen den 24 oktober 2009 kl. 08:06

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Spagettioperan Regina

 

Det var bra länge sedan Mats och jag var ute och åt och var på teater. Det var i april då vi var på Oscarsteatern.  Det var ett tag sedan.

 

Vi kom samtidigt på att vi ville gå på Spagettioperan Regina på Drottninggatan. Varenda gång jag har varit på Regina har det blivit en upplevelse. Jag har varit där många gånger, ibland på personalfest där.  Ibland var jag där med jobbarkompisar, kulturnämnden, eller tillsammans med goda vänner. Alla som vi varit där med har blvit positivt överraskade, trots att en del inte varit älskare av opera.

 

Maten har alltid varit utsökt. Det finns en trerätters teatermeny och en lyxmeny att välja på.

Teatermenyn och föreställningen kostar för pensionärer 645 kr.

Vill man ha öl eller vin och någon drink kan man köpa det i baren.

Det är de uppträdande som serverar. Föreställning som vi ska gå på heter Cirkus. Det händer alltid något överraskande under föreställningen.

Om någon blev intresserad och vill veta mer är web adressen

www.regina-operamathus.com

Vi kände att vi behövde göra något roligt i den mörka och dystra månaden november. Vi fick också en inbjudan till en fest hos goda vänner i mitten av november. Det är roligt att ha något att se fram emot.Inför teatern ska jag utnyttja skönhetsbehandlingen i början av november som jag fick i present av dottern. 

 

Onsdagen den 21 oktober 2009 kl. 19:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Att tala med djur

Vaknade strax före kl.6.00 i morse av en röst som sa ta bort hunden. Yrvaken trodde jag det var Mats som yttrade sig och frågade vadå, var är hunden. Inget svar. Mats var inte ens i närheten. Kände en tyngd över bröstet och stirrade in i ett par kattögon. Donna hade lagt sig på mitt bröst då jag sov. Ibland känns det som man kan tala med djur genom tankeöverföring. Verkar kanske helknäppt. 

 Det är inte första gången detta händer. Jag har hört talas om att en del människor kan prata med djur och har hela tiden tyckt att det är en bluff. Jag är inte så säker längre.

Med koncentration börjar jag tro att det är inte  helt omöjligt att  kommunicera med djur, men det krävs träning.

 

Onsdagen den 21 oktober 2009 kl. 07:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Finns det snygga hundhalsband för människor?

Det är nyttigt att tänka positiva tankar. Försöker att tänka på allt jag har, istället för det jag inte har.

Det är en rikedom att ha barnbarn och bonusbarnbarn, sammanlagt åtta som förgyller vårt liv. 

 

På lördag får vi hit två glada trettonåringar som ska bo hos oss under höstlovet. Föräldrarna åker till New York.

 De kommer att få en överraskning på söndag.. här är en ledtråd,,,,,,

 

 

Dino och Jaaz får komma hem till sin husse på fredag. Han längtar och längtar och känner så här utan hundar.

I morse var Dino riktigt trött och sov länge.  Mats dotter tycker vi ska skaffa en valp istället.  Leveransklar i jul, men jag tror att vi avstår. Man behöver ju inte förverkliga alla sina drömmar.

Mats tog en långpromenad med Dino vid Lycksjön idag.

 Här kommer en kärlekshälsning från Dino till Bengt

 

Borta bra, men hemma bäst! Längtar efter husse!

 

Jag undrar om du syr halsband till människor också?

Jag skulle vilja ha ett liknande som Dino har.  Försökte prova Dinos, men det var inte så lätt. Jag hade för stort huvud. Det skulle säkert bli succé bland oss mogna kvinnor som börjar få rynkiga halsar.

Jag minns att jag hade ett svart sammetsband runt halsen med ett hjärta som barn.

 

Donna blev lite modigare i dag och vågade sig självmant upp för trappan då Dino sov. Jag tog en skogspromenad med Donna som jag tror hon uppskattade och det var hundfritt i skogen.

På fredag kan hon andas ut!

 

Idag åkte Mats till vårdcentralen för att vaccinera sig mot  influensa.

Det var slut på vaccinet så han fick åka till en annan vårdcentral.

Jag tillhör ingen riskgrupp så jag avvaktar.

 

Nu ska jag kryddspäcka regnbåge tillsammans med tomat vin och smör med mer och lägga i foliepaket i ugnen.

 

 

 

Tisdagen den 20 oktober 2009 kl. 18:35

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Underbart är kort

Nu är hösten här med en dramatisk himmel. Tänk hur lyckligt lottade vi är som har fyra årstider. Underbart med årstidernas växlingar. Det saknar min bästa väninna i Florida. Hon fruktar orkanerna, det behöver inte jag göra. Sommaren är för kort och vintern för lång i norra Sverige tycker min brors barnbarn.

 

Vintern var bästa årstiden för mig som barn. Med snön kom nya lekar. Vad roligt det var med kälke, spark, skridskor, skidor, snöänglar, snögubbar, snögrottor och snölyktor och julen. 

 

Som vuxen blev det slalom, då var det alltid för lite snö när jag ville åka skidor. Då fick man söka sig till alperna eller svenska fjällen.   

 

Efter vintern kommer den efterlängtade våren som blev för kort i år.

Sommaren blev också för kort då det fortfarande var snö i april.

 

Nu är hösten min bästa vän med allt det innebär. Hoppas inte den blir för kort.

 

Hädanefter får min tanke och dröm om en hund då jag blev pensionär vila. Jag får nöja mig med min porslinssamling av dalamatinerhundar i fortsättningen. Ingen kompis på mina skogspromenader.

 

Längtan blev för stark. Sådant kan man också bli sjuk av. Jag kände på mig att Dinos husse skulle ångra sig. Det är lätt att förstå. 

På fredag får han återförenas med sina vackra hundar. Underbart är kort.

Jag har blandade känslor. Jag önskade en följeslagare på mina skogspromenader. Dino är en otroligt fin hund. Donna kanske får tillbaka sitt förtroende för oss. Det är positivt. 

Jag förstår att du ville ha tillbaka dina fina hundar. Vi kommer att sakna honom.

Donna är överlycklig och det kan jag också förstå.

 

Söndagen den 18 oktober 2009 kl. 23:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Till minne av Joakims begravning 2008-10-16

Idag är det 1 år sedan Joakim begravdes 2008-10-16

Därför har jag öppnat minnesalbumet med bilder från Lidingö kyrka och  lagt upp programmet från begravningen. Jag kommer att ha albumet öppet några dagar för alla. Det finns på webbdisken.

Tänder ett ljus och tänker på honom.

 

 

 

Fredagen den 16 oktober 2009 kl. 18:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Unika besökare på hemsidan

I gårkväll kollade jag statistiken igen och det var 2084 unika besök under perioden 2009-03-13 och 2009-10-14. Vad betyder egentligen unika besök undrar jag. Är det någon som vet?

I morse stod det längst upp på sidan statistik att det var 2096 unika besök.

 

Idag är det inget uteväder. Varken Dino eller Donna ville gå ut. Öppnade fönstret en stund för Donna. Hon satt där och tittade en stund, men sedan gick hon tillbaka till soffan för att sova.

Egentligen skulle jag behöva gå ut i trädgården och blåsa löv och ta in fikonträdet och förbereda för vintern. Jag skulle också vilja sätta lite lökar till våren. Ta bort vissnade växter. Det finns så mycket att göra både ute och inne.

 

Fick ett mail att Dino kan hoppa över ett kompost galler. Satte en filt på gallret så att han inte skulle se henne. Bar upp Donna och släppte henne i hallen. Mats satt med honom i soffan och hade ett koppel på honom just då för säkerhets skull. Fort ut genom kattluckan. Donna satt sedan en bra stund utanför och kikade in genom kattluckan

Dino märkte inte att Donna smög förbi gallret. Nu ska Mats åka till Tyresta by, eller Rudan för att rasta honom. 

 När hon ser att Mats tar med sig Dino i bilen brukar hon komma in. Hon har världens koll på allt.

 

Bad Mats att köpa bacontärningar och parmesanost. Jag blev så sugen på min sicilianska Cabonara.

 

Fredagen den 16 oktober 2009 kl. 12:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Är män och kvinnor så olika?

Ibland när jag läser olika blogginlägg så tänker jag på hur olika män och kvinnor tänker ibland. Hur missförstånd kan uppstå i en relation. Ibland tror vi att ens partner kan tolka ens tankar. Hur viktigt det är att vi är tydliga mot varandra. Jag kanske beklagar mig hos min partner och vill bara ha tröst och empati, men jag vill inte att min partner löser problemet.

 

Jag läste en bok i mitten av 90-talet som gav mig en Aha-upplevelse Det finns två sorters människor. De bor på varsin planet, Venus och Mars. På planeten Venus odlar invånarna sitt känsloliv. Invånarna på Mars är inte intresserade av känslor..." Egentligen är det lika bra att inse det - vi kommer från olika planeter. Vi män och kvinnor. Och egentligen är det underligt att vi någonsin kan mötas. Med den här jämförelsen visar läkaren John Gray hur det vanligaste konflikterna uppstår mellan män och kvinnor. Han ger råd om hur vi rent praktiskt skall hantera dessa skillnader, och hur förståelsen mellan parterna kan öka. Det är en bok som jag skulle vilja rekommendera till både män och kvinnor.

"Män är från Mars och kvinnor från Venus" av John Gray

 

Torsdagen den 15 oktober 2009 kl. 21:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Allt går att lösa!

 

Idag känns allt bättre än i går kväll. Allt går att lösa om man får tänka lite.

Jag var mest arg på mig själv i morse, men jag var inte beredd på att Dino skulle jaga Donna från rum till rum och att hon inte kunde ta sig ut genom kattluckan för att dörren av någon anledning var stängd.När jag hittade Donna klockan tre på natten tog jag med täcket och kudden och gick ner till Donna och sov där och då blev hon lugn.

Plötsligt såg jag lösningen. Enkelt, ett galler till mellan hallen och vardagsrummet så kan Dino vara med oss och Donna har fri passage till alla andra rum och köket. Nu har det blivit galler mellan hallen och vardagsrummet. Här vistas vi mest och han gillar det rummet med fönster mot skogen.

Donna ligger ju mest och sover på dagarna. Vi har en öppen planlösning i huset där kök,matrum, hall, vardagsrum saknar dörrar. Allt i ett. Efter kvällspromenaden är han trött och vill sova i sitt rum och då kan Donna äga resten av huset. 

Hon kan fortsätta äta där hon är van att äta och ligga på mitt skrivbord.

Dino är inte så trevlig att ha i köket när jag lagar mat. Dino vill gärna " lägga sin nos i blöt" väldigt intresserad av matlagning.  Nu har han inte fri tillgång till köket. Han snor gärna mat om man vänder ryggen till.

 

Mats tog med sig Dino idag så han fick rasa av sig med dotterns salukihundar. Det gillade han. Sedan fick han en långpromenad och kom hem trött och hungrig.

 Direkt när Mats tog bilen och åkte iväg med Dino hörde jag ett högt jamande. Hon satt på trappan och ville komma in.

Vi gick ner i kväll för att hålla Donna sällskap. Hon tittade misstänksamt på Mats och hoppade ut genom fönstret där nere som jag öppnat i ett av rummen där jag förvarar växter.

Jag är en ganska envis person. Jag brukar säga " Har man tagit djävuln i båten så ska jag ro honom iland" med det menar jag inte att Dino är djävul.

Jag skrev ett långt mail till Dinos husse att allt är väl.
 

Tänk att man vid 67 kan lära av sina misstag. Jag är också glad för att det finns vänner som är ärliga på zoomin som tyckte mitt blogginlägg var för personligt. Tack så mycket, det var ett bra påpekande!

Sov länge i morse, men jag redigerade gårdagens inlägg lite grann. Man ska nog inte skriva blogginlägg då man är så upprörd som jag var i går kväll.

Mats tyckte det var mysigt att se Jaaz och Dino tillsammans igen.

 

 

Torsdagen den 15 oktober 2009 kl. 18:47

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Kris!

Vid niotiden ikväll bad jag Mats gå ut med Dino. Dino låg i vardagsrumssoffan tillsammans med oss och sov. Donna trodde att det var fritt fram.

Hon kom upp som hon brukar och trodde kusten var fri.

 

Jag såg inte att hon kom upp, men hon vet att Dino brukar sova så här dags.   Dino flög upp och började jaga henne i huset. Jag FICK PANIK. Detta fick inte hända. Blev jätteförbannad på Dino och Mats och hotade att ta Donna med mig och flytta. Det var en hemsk upplelvelse och jag uppfattade att hon kämpade för sitt liv. Så allvarligt var det.  

Jag grät av förtvivlan att det inte funkar.

Det kommer bli jättesvårt att hitta henne igen. Det var så nära att Dino fick tag i henne. Mats hade stängt dörren till tvättstugan där hon har sin kattlucka. Jag vill inte ha en ihjälbiten katt.

Just nu kan jag inte tänka klart.

Hjälp vad gör man! Det är liksom kört att de ska bli vänner. Jag är så ledsen. Donna blev ju rädd då han försökte hoppa över gallret i söndags.  Därför har hon hållit sig undan.

Jag har varit ute en timme och letat med ficklampa efter Donna. Hittade en annan katt på tomten som inte är vän med Donna. Den här katten kanske är tuffare och kan ge Dino en näsbränna. Tänkte locka in honom.

Hade det varit någon av mina tidigare katter  Elliott eller Sotis hade detta aldrig hänt. Därför gick det bra när Elliott levde och Dino var valp.

De hade inte sprungit utan satt sig ner lungt och värdigt och tittat i hundens ögonen. Det har jag sett så många gånger då stannar hunden och vågar inte närma sig katten.

Jag är fortfarande i lite chocktillstånd och så ledsen att detta hände.

  Nu har jag varit ute och letat igen efter Donna och klockan är snart ett på natten. Ingen Donna som ger sig till känna. Har hon tappat förtroendet för oss.

Klockan tre i natt dök Donna upp efter att jag ropat och letat. Jag känner mig helt utmattad. Nu ligger hon på undervåningen igen och jag har öppnat en burk mat som hon fortfarande är för stressad för att äta.

 

Onsdagen den 14 oktober 2009 kl. 21:31

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Varma mackor i kväll

Nu har Dino hittat Donnas favoritplats på renfällen framför öppna spisen.

 

Idag ramlade Dino ner från soffan i vardagsrummet då han låg och sov på rygg. Sedan lade han sig framför öppna spisen.

Donna ligger och är sur på nedre våningen. Hon gick på sin låda idag och det har nog aldrig hänt tidigare. Hon uträttar alltid sina behov utomhus. Jag öppnade ett fönster på nedre våningen och klippte bort lite buskar så hon kunde gå ut, men det var inget väder för henne.  Nu har jag kommit underfund med hur Donna vet att Dino är vaken. Han skakar på sig då han går upp. Donna har bra hörsel.

Dino ska ha mat två gånger om dagen morgon och kväll. Vi åt isterband med stuvad potatis till lunch och Dino har ett otroligt stort matintresse och kollar i kassen när vi handlat. Det kändes tufft att inte ge honom något. Han är lydig och säger man gå bort så gör han det.

 Han fick slicka min tallrik med lite, lite rester på sin bestämda matplats.

 

Efter sista kvällspromenaden vi 9-10 på kvällen får han lägga sig i sitt rum.

Då kommer Donna upp och regerar i hela huset under natten.

Hon luktar överallt och vill inte ligga där hon känner lukten av hund.

På övervånigen har hon tillgång till sin kattlucka.

Vi håller hela nedervåningen hundfri.

 

Dino somnade i sitt rum mitt på dagen och jag stängde dörren.

Dino kan öppna dörren till sitt rum så nu får jag leta efter en nyckel. Jag vill ha honom där på natten än så länge. Han sover i och för sig hela natten.

Idag har han inte fått så mycket motion. Han ville inte vara ute någon längre stund.

Han har krävt ganska mycket uppmärksamhet av mig  idag och vill att jag ska busa med honom. Sitter jag vid datan kommer han och gnäller och vill att jag ska komma, då går han till köket. Får han iget tar han fram en leksak och vill busa med mig.

Jag hinner knappt laga mat. Eftersom vi åt en sen bastant lunch blir det varma mackor med skinka, dijonsenap, ost och skivad banan till mig och några med tomat till Mats. Till det gör jag vitkålssallad.

Enkelt och lätt (Se recept på mackorna).

 

Onsdagen den 14 oktober 2009 kl. 19:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Idag snöade det i Vendelsö

 

Jag har min gosestund med Donna som ligger bredvid mig vid datorn.

 

 Ute snöar det och Donna vill inte gå ut.Visst är det vackert med snö, men det är svårt att pulsa i snö när man går i skogen. Längdskidor har jag inte åkt på många år. Slutade med det då jag började med slalom. Nu åker jag inte slalom heller. Vi får hopppas att snön smälter bort och att man får njuta av hösten lite längre. Jag tycker att det inte var så länge sedan vi hade massor av snö. På den här bilden är det inte den snö som kom i morse.

 

Ibland undrar jag varför besökare till hemsidan inte lämnar något avtryck i gästboken. Jag ser att de läser bloggen och tittar på massor av bilder. Igår kväll hade jag 2020 besökare och i kväll var det 2046 unika bsökare.

Även då jag surfar runt med tärningarna och tittar lite närmare på en hemsida så tackar jag för titten och/eller  ger en kommentar.

Själv ska jag ha en mysdag och njuta av att vara inomhus.

Mats har lovat att ta alla promenader med hunden idag. Han tyckte synd om mig för jag blev plötsligt illamående efter frukosten och kräktes.Igår kräktes hunden och jag undrar om vi fått kräksjuka i huset?.  

  

 

 

 

Ha en trevlig dag önskar jag alla som besöker hemsidan.

 

 

 

Dino sov till 8.30. När Donna hörde att Dino hade vaknat så försvann

Donna till nedre planet.  Jag har aldrig träffat en så tystlåten hund tidigare. Jag förstår inte att Donna hör när han vaknar.

Dino ville inte heller gå ut. Mats fick tvinga ut honom en kort stund.

 

Onsdagen den 14 oktober 2009 kl. 10:38

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Saluki en ras som fanns för 4000 år sedan

 

En kall och blåsig dag med regn.

Idag packade jag upp alla Dinos kläder och grejer. Det var täcken för olika väderlekar.

Jag hade inte sett alla fina halsband som hans husse hade tillverkat. Otroligt fina. Jag tog en bild och vill tacka Bengt som följer min blogg hur det går. En dag hoppas jag att du kan återförenas med din älskade Dino. Jag vet hur mycket Dino betydde för dig och jag vet att Dino saknar sin husse. Det märks. Mats har blivit ett surrogat.

 Jag tog en bild för jag var så imponerad av Dinos vackra halsband. Jag hittade också läderhalsbandet som han får använda till vardags.

 

Läste lite på Google  om Saluki.

Gracil elegans, kraftfull snabbhet, reserverad vänlighet och en hel del egensinne. Ungefär så skulle man i ett nötskal kunna beskriva Salukin, den arabiska vinthunden. Men rasen är förstås mycket mer än så. Den är till exempel sannolikt den äldsta hundrasen vi har. Fynd i Mellanöstern har visat att man redan för 6 000 år sedan höll salukiliknande hundar. Man vet att det i området fanns hundar som såg exakt ut som dagens salukis för 4 000 år sedan.

 

Klart intressant. Katter har ju också en intressant historia och var " något av gudar i Egypten"

 

Just nu är det en otrolig röra i vår hall med alla Dinos pinaler. Jag får nog röja ut en garderop i hallen för Dino. Mats och jag får istället dela på den andra garderoben. Jag behöver sätta upp krokar för alla koppel och halsband, eller röja ut en låda i hallbyrån.

 

Jag tänkte själv ta med Dino på en en skogspromenad idag. Han stannade på yttertrappan och ville inte följa med mig. Jag blev väldigt snopen. Ropade på Mats. Han ville att Mats också skulle följa med. Han litade tydligen inte på mig. Vi fick ta promenaden båda två, men jag höll i kopplet.

 

Det blev en skogspromenad på ett par kilometer. Jag var helt andfådd när jag kom tillbaka. Det är bra med ett flexkoppel för då kan han jogga iväg i sin egen takt.

 

Donna är fortfarande på sin vakt. Dino sov efter promenaden och jag stängde dörren till Dinos rum och hämtade upp Donna. Precis när jag gett henne mat hördes något ljud från Dinos rum. Donna satte fart mot katt luckan och försvann ut.

 

Efter ett par timmar gick jag ut i kylan och blåsten och ropade. Hon kom som ett skott och jag tog upp henne i famnen och bar in henne utan att hon gjorde motstånd. Det går trots allt framåt.  

 Snart inser hon nog att hon måste acceptera Dino, för hon ogillar höstrusket.

 

 

Tisdagen den 13 oktober 2009 kl. 20:47

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Min morgon

 

God morgon!

Gick upp kl 7.00. Donna låg redan och väntade på mig i datarummet. 

 

Kollade in i Dinos rum och han sover fortfarande.

Han fick en sen kvällspromenad. Han är trött på mornarna. Skönt tycker Donna och jag.

Jag gillar lugnet på morgonen med en katt som ligger bredvid och spinner.

 

Kollade min statistik hur många som besökt hemsidan och det var  2020  besökare sedan mitten av mars i år.

 

Jag dricker mycket sällan kaffe, kanske en kopp i veckan. I morse blev  jag av någon anledning sugen på en kopp kaffe.

Jag bad Mats ta fram ett par bullar från frysen och mala bönor i elektriska kaffekvarnen för det är det enda kaffe jag dricker.

 

Lugnet är slut kl 8.00. Mats ropar att Dino kräkts. Han fick bara sin Doggy igår. Bengt, hans husse sa att han brukar kräkas ibland.

Vi får väl avvakta. Han är försäkrad i Agria om det blir ett veterinärbesök. Jag är tacksam att Mats tar morgonpromenaden. Det har blivit så ruggigt väder. Vi har ingen snö än tack och lov: 

 

Tisdagen den 13 oktober 2009 kl. 08:11

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Bio ikväll

Ikväll ska vi gå på vår kvartersbio och se "Flickan som lekte med elden"

Våra husdjur har helst velat vara vara inne idag. Donna var ute en sväng tidigt på morgonen. Det verkar som hon vet att Dino är en riktig sömntuta på morgonen. Donna hade först lagt sig i ett av gästrummen. När Dino vaknade sköt jag till dörren så att hon skulle vara i fred. När Dino hade varit ute låg hon inte kvar på sängen. När hon hörde hans tassar mot golvet gömde hon sig under sängen. När Dino vaknar springer hon ner för trappen och lägger sig. Hon vet att han inte kommer ner där. Det är bra med kompostgaller. Jag har varit nere och gosat med henne så hon inte ska känna sig bortglömd.

 

Vi har lekt med Dino i omgångar. Han vill inte sluta. Efter leken vill han sova. Helst i soffan i vardagsrummet. Det är tur att vi har stora ytor.

Det börjar likna kärlek banne mig mellan Mats och Dino, precis som när han var valp. Minns hundar sin barndom? Mig gillar han då jag rör mig i köket. En Saluki får inte bli tjock, så det gäller att skärpa sig. Det känns svårt att inte ge honom någon godbit, men jag håller på att han ska äta på bestämda tider. Jag får inte mycket gjort nu. Det blir stökigare och stökigare för varje dag i huset.

 

 

 Ikväll får Dino ligga i sitt rum medan vi går på bio.

Det är bekvämt att ha en kvartersbio som visar filmer när de är som mest aktuella.

Vi har ju läst Stig Larssons böcker och ibland kan man bli besviken när det gjorts film på böcker. Både "Män som hatar kvinnor" och  " Flickan som lekte med elden" Filmerna var lika spännande som böckerna. Trots att jag kunde handlingen så var det oerhört spännande. Det var många otäcka våldsscener.

När vi kom hem sov Dino i sitt rum och Donna promenerade runt på vår övervåning som om hon ägde hela huset.

Jag gav henne mat, men i datarummet och stängde dörren. Då blev hon störd och vägrade äta. 

Jag tyckte att det var viktigt att Dino fick sin kvällspromenad. Dino gillar inte att vara ute i det här vädret. Donna gick ut och Dino iakttog henne genom fönstret utan att skälla.

Jag önskar att jag kunde få Dino och Donna att acceptera varandra som dottern fått med sin katt Simon och Zimba, men det är bara ett önsketänkande.

 

Måndagen den 12 oktober 2009 kl. 17:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Dino och Donna som hund och katt

Det blev ingen långpromenad vid Tyresta by för min del. Jag var ute och ropade på Donna för hon brukar inte gilla att vara ute då det är blött.

Hon kom inte fram då jag ropade. Jag vet att hon går inte långt från vårt hus. Jag var ute ett par gånger och tyckte jag hörde ett svagt jamande inifrån ladan. Hon brukar alltid svara då jag ropar. När vi får främmande brukar hon gömma sig ute och kommer fram så fort alla har åkt. Vi prövade om hon skulle komma fram om Mats tog med Dino bilen och åkte till Tyresta by.

Då kom hon, men hon vägrade att gå in. Hon sprang förbi mig pratande som om hon ville att jag skulle följa efter. Hon vände sig om flera gånger och försäkrade sig om att jag följde efter. Hon satte sig och åt gräs, sedan smet hon in i den gamla ladan. Hon vägrade att komma ut igen.

Jag gick hem och hämtade min jacka och kameran låg i fickan. Hade just innan Mats åkte iväg tagit en bild på Mats och Dino. 

 

Donna tyckte nog att vi två skulle flytta in i ladan, eller den gamla ladugården.

 

 

När jag var på väg tillbaka till ladan ser jag henne komma ut därifrån.Jag bar hem henne igen och det var första gången hon morrade.

När vi kom till ytterdörren försökte hon att slita sig loss. Väl innanför dörren rusade hon direkt till kattluckan och jag hann fånga henne innan hon smet ut igen.

 

Därefter sprang hon ner för trappan till nedre planet. Vi har satt ett galler till trappan med en springa som hon kommer igenom. Efter en stund gick jag ner och letade efter henne. Jag fick leta en bra stund innan jag hittade henne. 

Hon ville inte komma fram från sitt gömställe. Hon var mycket förnärmad.

Jag lockade fram henne till slut och pratade lungt med henne och gosade tills hon slappnade av och började spinna.  Jag satt bredvid henne och läste och då var hon nöjd.

Mats hade gått 5 km i snabb takt i Tyrestaskogen. Dino var trött och lade sig på sin fönsterplats.

 Mats somnade för han är inte van att få så mycket motion och frisk luft på en och samma dag.

 Nu har Dino ätit och lagt sig på soffan i sitt rum. Jag har tagit ner mat och vatten till Donna. Han har fått ett tuggben som man köper i affären. Vi åt sen lunch så nu får vår middag vänta.

 Jag trodde inte Dino skulle få plats på pallen.

 

 

Söndagen den 11 oktober 2009 kl. 18:37

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Dag 2 med katt och hund under samma tak

Donna och jag fick en riktigt lång gosestund i morse framför datorn. Hon kurrade och lät som en motor.

Dino är morgontrött. Det var som hon kände på sig att han sov. När Dino vaknade  försvann hon spårlöst. Tittade på nedre våningen, men hittade henne inte.

Mats tog en långpromenad i skogen med Dino. Mats var alldeles andfådd när de kom tillbaka. Jag höll på och fixa frukost. Dino var och nosade på sin mattunna.

Jag värmde vatten och löste upp torrfodret och blandade i lite kött och morötter från igår samt lite leverpastej. Han åt med god aptit.

Han får välja var han vill vara, men gillar sitt eget rum  bäst. Där kan han ligga och titta ut. Än så länge har jag inte sett några rådjur, eller älgar runt knuten. Stänger dörren till Dinos rum då han är lugn och sover, utifall Donna kommer in. Jag tar det försiktigt i början. Nyss gick Dino runt och nosade i huset och speciellt mycket där Donna brukar ligga. Stängde dörren till sovrummet om hon  vill gå in genom fönstret. Stängde även dörren till tvättstugan om hon vill gå in genom kattluckan. 

Vi ska gå ut på en långpromenad lite senare, men först ska jag leta reda på Donna, för hon brukar inte gilla när det regnar och hon blir blöt om tassarna.

Det är nyttigt för oss att komma ut och röra på oss. Fortsättning följer ikväll.....i nytt blogg inlägg

 

Söndagen den 11 oktober 2009 kl. 10:50

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Första dagen med katt och hund under samma tak.

 

Dino kom hem till oss under eftermiddagen. Jag stod i köket och kokade oxbringa med märgben. Jag ville att Dino skulle känna sig välkommen. Hundar är som karlar. Kärlek går genom magen, eller vad det heter.  Han blev klart intresserad av vad jag höll på med. Jag ringde Mats dotter och frågade om hennes Saluki fick äta märgben. Ja det det fick dom. Gissa om jag blev populär när Dino fick ett stort märgben. 

Donna var ute och hade observerat Dino när Mats kom hem. Hon hade satt sig ner och stirrat på Dino. 

Dino undersökte hela huset och jag är övertygad att han kände dofter av Donna. Han undersökte särskilt noga alla platser där Donna brukar ligga.

 

 Jag såg att Donna satt vid kattluckan. Hon ville inte komma in. Jag lockade in henne då Mats var på en skogspromenad med Dino. Hon nosade på alla Dinos saker som han hade med sig. Hon var väldigt på sin vakt. Donna smög sig sedan till kattluckan och var beredd på att hoppa ut och det gjorde hon då Mats kom tillbaka med Dino.

Dino hade med sig ett helt flyttlass. Sängar, täcken, tandborste, mat och massor av saker. Ett flex koppel med löparlina gladde mig särskilt.

 

Donna vägrade att komma tillbaka. Jag var ute en halvtimme och ropade på henne. Hon brukar alltid komma då jag ropar. Mats var också ute och ropade, men hon kom inte. 

Dino ville inte ha sin Doggy. Han satt i köket hos mig och tittade på mig med sina underbart vackra ögon.

Jag gav honom en portion oxbringa ned mosad potatis och morötter med buljong

Gissa om han njöt av måltiden. Till oss gjorde jag pepparrotskött.

Jag har ikväll snubblat två gånger över Dinos ställning för matskål och vatten. Måste hitta ett bättre ställe.

Gick ut och letade efter Donna med ficklampa. Det verkade som hon hade tagit sin tillflykt till den gamla torkladan.

 

Donna kom springande fram till mig och jag lyfte upp henne och bar helt sonika hem henne.

Dino hade somnat i en fotölj i sitt rum och jag lade på honom en bommullspläd. Han vill gärna ha något över sig då han sover.

 

Jag talade med Dinos husse och gav en rapport om hur det gått. Jag tycker jättesynd om honom som behövde lämna bort en så fin hund.

Donna fick mat och grädde och sedan gick hon och letade i alla rum. Hon förstod att det var en hund någonstans, men det var ingen som skällde. Hon var säkert konfunderad, men gick och lade sig i ett av gästrummen. 

Dino vaknade och han ville ha sällskap. Stängde dörren till Donna. Han kom och ville vara med oss då vi tittade på "Här är ditt liv" på TV.Han gick runt i huset en stund och verkade orolig.

Jag hämtade Dinos husses t-shirt och en pläd och han kom och lade sig bredvid oss i soffan i vardagsrummet. Han somnade tryggt med husses t-shirt under nosen. Öppnade dörren till rummet där Donna var. Nu var det hennes tur att undersöka var hunden fanns.

Vi stängde kattluckan och sovrumsfönstret.

 

 

Donna tittar in i Dinos rum, men hon ser ingen hund. Då vaknar Dino och Donna smiter ner till undre planet där vi satt ett kompostgaller vid trappen med en springa som bara hon kommer igenom. Jag hade visat henne tidigare på dagen den smitvägen.  

Mats tog kvällspromenaden med Dino kl 22.00.

Sedan fick Dino ligga i sitt rum.

Donna kom upp och skulle lägga sig i vår säng, men då flög Dino upp och jag trodde han skulle hoppa över gallret.

Vi öppnade sovrumsfönstret och kattluckan i natt. I morse när jag vaknade sov Dino sött i soffan i sitt rum. Donna var ute, men nu ligger hon bredvid mig och spinner.

Det är viktigt att både katten och hunden känner sig trygga.

Jag hoppas verkligen att det här ska gå bra. Det kommer att ta tid, men det är jag medveten om.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Söndagen den 11 oktober 2009 kl. 07:54

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Om hundar och spikmattan

Vaknade kl 3.00 i natt och kände mig lite orolig inför lördagen. Det är idag som Dino flyttar in hos oss.  Jag visste ingenting om rasen Saluki innan jag träffade Mats. Mats mamma hade Saluki och Mats dotter har haft Saluki sedan tonåren.

Som barn hade vi Spets och Collier som var min storebrors hundar.

Under de 15 år som Mats och jag bott ihop har jag lärt känna Pias hundar.

De är helt underbara med barn och ligger gärna i husets soffor och bara tar det lungt och myser. Ute förvandlas de från en doktor Jekylll till en mr Hyde.

Får de en möjlighet att jaga ett rådjur så dödar de rådjuret. Detta skrämmer mig.

Jag har alltid sagt att när jag blir pensionär ska jag skaffa hund igen.

Då har jag närmast tänkt på en Labrador, eller Dalmatiner som jag hade när min dotter föddes.

  

När min son föddes var det Labradorer som gällde.

 

Nu ska jag lägga mig på vår nyinköpta,"Spikmatta"

En del säger att det är bluff, men jag kan faktiskt koppla av på spikmattan.

Läste en artikel i senaste Villa Aktuellt som publicerade en undersökning som visade att 96,7 procecent svarat att de får en mycket god effekt av spikmattan. Kommer återkomma i min blogg om spikmattan.

 

 

Lördagen den 10 oktober 2009 kl. 04:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Dagboken torsdag

Under torsdagen var Mats runt och tittade på olika lösningar på att stängsla in en bit av vår tomt. På baksidan visade sig att det är berg och sten under gräsmattan så det går inte att få ner stolpar. 

Vi tittade på motsatta sidan av huset där Donna inte har sin kattlucka.

Den sidan vistas vi sällan på. Det skulle kosta ca 8000 kr att inhägna den sidan. Dessutom en massa jobb. Förr hjälpte Joakim oss en hel del men sorgligt nog påminns man om att nu finns ju inte han längre.

Jag sa till Mats att han får åka till dottern i Nacka några gånger i veckan. Hon har en stor inhägnad tomt för sina Saluiki där Dino kan rasa av sig och leka med sin mamma och släktingar. Mats hade handlat Kompostgaller för att stänga en del av huset för Dino så att Donna kan ha en fristad. Han hade också köpt påsar.

 

Jag läste marmors blogginlägg om Easdaq och hur mycket motion han får. Mats bleknade lite då jag berättade det. Det var ju faktiskt min tanke med hund att vi skulle ta långa promenader.

På torsdagkvällen ville Mats bjuda på ett glas vin på nedre planet där han har hållit på och röja upp. Vi hade en vattenskada förra året som kom från ett läckande rör i köket ovanför. Vi har bokhyllor där och fick slänga en massa vattenskadade böcker,främst min kurslitteratur från universitetet, men dessa hade jag ändå ingen nytta av längre.

Vi hade hantverkare här i ett halvår som rev en innervägg och fläktar som torkade upp fukten. Sedan var det snickare, målare, mattläggare som avlöste varandra. Mats sk hobbyrum  var också hans kontor med en massa gamla datorer som han meckade med. Dessa har nu körts iväg till återvinningen.

 

Jag har knappt orkat gå ner i det stora rummet efter förödelsen. Mats har också sin stora LP samling där. Nu hade det blivit riktigt fint.

Han satte på en inspelning med jättebra jazzmusik och det svängde ordentligt och sångerskan sjöng riktigt bra. Han frågade mig om jag kunde gissa vilka som spelade. Jag blev förvånad när det var en inspelning av Mats egna  band från början av 80-talet. 

Jag visste att han spelat trummor i olika band och att han fått AT jazzens pris i sin ungdom, men jag har bara hört honom spela en gång. Det var första gången vi var ute tillsammans 1994. Det var på Lars Attlings jazzklubb på Timmermansgatan och då hoppade Mats in och spelade trummor och fick jättemycket applåder. Jag hade då ingen aning om att han spelade trummor.

Nu sade jag till honom att han skulle plocka fram sina trummor igen som står i förrådet sedan den dag vi flyttade in i det här huset.

Marmor har lagt in musik på sin hemsida och jag vet inte hur hon gjort, men det skule vara roligt att lägga in Mats inspelning så ni kunde höra hur bra dom spelade.

 

Fredagen den 9 oktober 2009 kl. 05:53

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Dino kommer att få eget rum.

Vaknade tidigt av att sovrumsfönstret blåste upp. Donna låg på mitt bröst. Det kändes tungt att andas. Ute var det storm och regn. Jag var kanonpigg.

 Kunde inte somna om. Satte mig vid datorn. Jag hade fått en hälsning på hemsidan från Mats barnbarn som pluggar i England den här terminen. Det gladde mig.

Tog bilen till vårdcentralen i morse där jag skulle skulle utsättas för glukosbelastning. Jag blev stucken i fingret och mitt blodsocker var fullkomligt normalt. Jag fick dricka en flaska glukos på fastande mage.

Jag hade inte ätit sedan kl.19 tisdags kväll. Jag fick dricka ett halvt glas vatten på morgonen. Sedan satt jag på vårdcentralen i två timmar drygt och läste en bok. Sedan blev det ett nytt stick i fingret.

Jag frågade vad som var normalt och mitt blodockervärde var mycket bra efter glukoschocken. Ingen risk för diabetes 2. Kändes befriande.

 

 

Idag har det varit en planeringsdag för Mats och mig för att göra omställningen för både Donna och Dino så smärtfri som möjligt.

Vi tänkte börja med att inhägna en liten del av tomten. Mats har åkt till Bahaus för att titta på olika lösningar. Donna har sin kattlucka och utgång på gaveln så hon har sitt område och hon kan komma ut på framsidan och i skogen.

Dino får eget rum bredvid vårt sovrum. Det är vårt gamla rum.

Det finns ingen dörr till vårt sovrum, men ett valv där vi kan sätta upp

ett kompostnät, eller haka upp en spalje. Mats dotter har gjort så i sitt hus för att stänga ut hundarna från vissa delar i huset. Nedan Dinos blivande rum med stora fönster och soffor som han gillar.

 

 Jag har talat med Dinos husse i Linköping. Fått veta Dinos mattider och vad han äter. Hur lydig han är etc. Dinos korg och täcke och lite andra nödvändiga attilraljer kommer vi att få ta över.  Dino gillar köttbullar och han snor all mat som ligger framme om man vänder ryggen till. Det gäller att inte ha honom lös hur som helst för han har en stark jaktinstinkt. Jag bad husse skicka med en gammal T-shirt som han kan lukta på för att bli lugn första tiden. Han gillar att titta ut genom fönstret och har inte fått sova i sängen.

fortsättning följer.... Dino kommer hem på lördag eftermiddag.

 

Onsdagen den 7 oktober 2009 kl. 18:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Saluki

Det känns ganska pirrigt och ansvarsfullt att bli hundägare.  Fick kontakt med nuvarande ägaren idag. Det känns tryggt att Mats dotter har stor erfarenhet av Saluki och är uppfödare.

Jag har massor av frågor. Fick bilder idag på Dino som vuxen. Måste lära mig Dinos hela namn.

 Här är Dino (Xass Farah Diya al Din)  2006 blev han "Årets LC saluki i Sverige". Numera har han blivit för smart för Lure coursing och genar så han lättare kan ta trasan. Det är bättre att vara lite korkad ibland om man skall lyckas i sport, eller har jag fel?

 

Dino fick ta emot priset på Salukiringens stora "Summer show" på Mariefred. Flest poäng i Sverige.

På Lördag hämtar Mats dotter Dino och Dinos kusin Jaaz.

Xass Farah Diya Al Din and his cousin Xass Farah E'Jaaz.

Fortsättning följer.... Hur ska det gå med en katt som inte  gillar hundar och en hund som jagar katter.  Nuvarande ägaren sa att det var bäst att ha munkorg på Dino i början. Dino hoppar över staket som är mer än en halv meter höga. 

 

 

 

 

Tisdagen den 6 oktober 2009 kl. 13:56

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Följ med på en skogspromenad!

Igår tog jag ingen skogspromenad, det var för regningt och blåsigt.

Det har blivit ett behov att få röra på sig i minst en timme varje dag och helst i skogen.

I höst hoppar jag över gymet och tar fram vår motionscykel och styrketräningsapparat istället och går en rask promenad varje dag.

Donna ville inte följa med på promenad idag. Hon föredrog att ligga kvar på sin renfäll och mysa.

När vi får ta hand om Dino då kommer man att tvingas ta en promenad varje dag och jag antar att det blir jag, så det är ju bra att börja öva redan nu.

När man inte har katten med sig så träffar man ibland riktigt trevliga hundägare. I dag mötte jag en blivande pensionär med en jättefin Collie.

Vi pratade en stund. Om Mats visste att jag träffar främmande karlar i skogen skulle han nog vara mer pigg på att hänga med.

 Tog kameran med mig, men det var inte några fina höstfärger i vår skog. Det är inte så många lövträd. Orkade inte ta med mig stora kameran.

Det är mycket upp och ner i skogen så det dröjer inte så länge förrän man blir både svettig och andfådd.

Jag fotade härom dagen på mitt trattkantarellställe en gran som växt på ett konstigt sätt.  

 

 På min skogsväg finns en tall som växer på en sten. Varje gång det har stormat undrar jag om tallen står kvar.

 Jag går nästan alltid en sväng till Ramsjön. En fin skogssjö.

 Här växer fridlyst Lummer i massor. När jag var barn tog man in vintergrön Lummer till jul och dekorerade med. 

Jag mår så oerhört bra då jag vistas i skogen och där har jag också bearbetat min sorg.

 

Jag hittade även några trattkantareller idag, trots att jag inte hade som målsättning att plocka svamp. Ibland undrar jag varför skogen betyder så mycket för mitt välbefinnande. Det var också avgörande för köpet av vårt hus att skogen var vår närmaste granne. 

 Min mormor och mamma och mina syskon gick mycket i skogen. Både min dotter och jag tycker det är skönt att rensa huvudet och gå skogspromenader. Är det det sociala arvet från mormors förfäder som var Svedjefinnar i Värmland,elva generationer tillbaka tiden.

Det kan man fundera på.

 

Måndagen den 5 oktober 2009 kl. 17:35

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Kantarelltoast

 

Rensa kantarellerna och om det är stora kantareller skär i mindre bitar.

Lägg kantarellerna i en varm stekpanna och koka av vattnet i svampen.

Stek i smör med lite charlottenlök

Krydda med salt och peppar (lite lyx en  tesked sherry)

Späd med grädde

Om du inte använder vispgrädde så red med lite maizena

Rosta en skiva bröd och du har en jättegod toast

finhacka lite persilja och strö över

 

 

 

Måndagen den 5 oktober 2009 kl. 13:12

Recept | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Dino

 

 

Mats dotter ringde idag och berättade att hon ska åka och hämta Dino nästa lördag. Jag är väldigt kluven om vi ska ge honom ett nytt hem eller inte.  med tanke på att ha både hund och katt.

Prognosen var inte bra för Dinos nuvarande husse. Mats dotter som föder upp Saluki gav Dino till Mats för fem år sedan när han fyllde år och gick i pension. Jag tyckte då att det var okey. Vi hade honom på prov och då gick det bra med katt och hund tack vare Elliott.

 

Jag jobbade heltid då och jobbade ofta över så jag kunde inte ta ansvar för en hund. Mats skulle genomgå både en ryggoperation och knäoperation och Mats dotter skulle ta hand om Dino under den tiden. Det tog längre tid än vi räknat med innan Mats blev bra i sitt knä och kunde gå promenader. Därför bestämde vi att Mats dotter skulle hitta ett bättre hem för Dino.

 

Idag tänkte jag på gårdagen då Donna blev jagad av två hundar och hur hon skulle reagera om vi får en hund i huset.

Dino ville sova i vår säng för 5 år sedan. Jaha, tänkte jag ska det bli konkurrens om vår säng igen.

 

Mats dotter har lovat att omplacera honom om det visar sig att det inte går att ta hand om honom. Han har gått på dressyr och lär vara väl uppfostrad.

Mats dotter har lovat ta hand om honom om vi ska resa bort.

Mats har haft Saluki tidigare och är van vid hundrasen och jag kan hålla med om att de har ett trevligt temperament.

Mats dotter får låna honom inför tävlingar och utställningar. Vilket dilemma! Vet inte vad jag vill. Jag har ju också haft en tanke på att skaffa hund då jag blev pensionär.

När jag var nygift hade vi en Dalmatiner och jag har tagit hand om andras hundar en hel del.

Jag har ju i alla fall hundvana.  Min dotter har två katter och en hund och det har gått bra. Zimba och Simon är bästisar.

 

 

Lördagen den 3 oktober 2009 kl. 19:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Pastasås med trattkantareller och gula kantareller

Jag hittade både gula kantareller och trattkantareller på min skogspromenad.

 

Pastasås

Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar.

Lägg i stekpanna utan smör och låt svampen koka av i sitt eget vatten.

Stek kantarellerna i smör med lite hackad charlottenlök och 1-2 vitlöksklyfta(Går lika bra med gul lök också)

Häll på matlagningsgrädde i proportion till mängden kantareller och smaksätt med kycklingfond,eller kantarellfond, salt och peppar och en liten skvätt konjak eller lite sherry.

Lite Creme Bonjour (mjukost)(1 msk) med vitlök, eller kryddor  i såsen sätter extra smak till pastasåsen. Det blir väldigt gott. Smaka av och krydda hela tiden för bästa resultat. Strö över såsen med finhackad persilja före serveringen.

Servera såsen med Tagliatelle,

 

 

Lördagen den 3 oktober 2009 kl. 06:00

Recept | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

En solig fin och kall höstdag.

 

Det känns lite vemodigt att det är höst. Vi har till största delen en skogstomt och många växter i krukor utomhus. Idag har Mats och jag tagit in  krukväxter som står ute på sommaren.

 

 

Mina azaleor med vita blommor på stam som jag fick av Joakim julen 2006 har blommat i sommar. De brukar blomma till jul. Nu får vi se om det blir blomning i december igen.

Änglatrumpeterna och potatisblomman och fikonträdet har vi också tagit in i väntan på frosten.

 

Plockade av alla gröna tomater, kanske kan man sylta tomaterna, som jag gjorde ett tidigare år och det var väldigt lyckat. 

 

Klippte av Dahliorna och tog in luktärter och höstaster som snittblommor. Planterade salvia och Rosmarin i krukor och tog in. Franska dragonen och timjanen klarar sig i kylan i sin rostfria låda. Snittblommorna pryder sin plats inomhus.

Mats och jag hann också med en skogspromenad i det vackra vädret och vi tog Donna med oss. Vi hann bara komma ca 150 meter från vårt hus så   kom två stora hundar som fick syn på Donna och jagade henne. Deras husse kunde inte kalla in sina hundar och han fattade inte att hans hundar jagade en katt. En katt kan klara av en hund men inte två. Donna hann springa hem och tog sig in genom kattluckan. Det är inte första gången Donna blir jagad av hundar. I fortsättningen blir det nog svårt att motivera henne att följa med på skogspromenader. 

Vi plockade både trattkantareller och gula kantareller som blev till en underbart god pastasås gjord på matlgningsgrädde smaksatt med lite konjak och kycklingfond. Vi kokade tagliatelle till pastasåsen.

 

Lördagen den 3 oktober 2009 kl. 05:11

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Glukosbelastning

 

När jag var hos läkaren i förra veckan ville hon för säkerhets skull kolla mitt blodsockervärde under belastning och skrev remiss till labbet. Normalvärde är 4-6 och mitt var 6,3.

Jag bestämde mig för att idag åka till vårdcentralen för att kolla blodsockerhalten. Jag hade fastat sedan igår kväll.

Trots att jag var där klockan åtta var det kö till labbet.

De hade dessutom dataproblem så det tog tid. Fick vänta i en timme.

 

Jag hade inte fått några instruktioner av läkaren. Jag visste inte att  undersökningen skulle ta 2,5 timmar och jag hade inte fastat tillräckligt länge så de bokade en ny tid med mig. Jag får inte ens borsta tänderna på morgonen inför glukosbelastnings undersökningen. Nästa onsdag får jag komma tillbaka och då kommer jag att få dricka 75 g glukos, dvs druvsocker löst i vatten. Sedan blir det antar jag stick i fingret före och efter. Egentligen undrar jag varför jag måste sitta på vårdcentralen i 2,5 timmar. Kan glukosbelastningen vara farlig för mig? Eller vad?

 

Mats blev inte så glad att jag skulle tillbaka nästa onsdag och tyckte det var slarvigt av läkaren att inte ge förhållningsregler.Nu sprack planen med att ta en tur med husbilen. Förresten hade han själv en inbokad tid på fredag.

Vi har inte hört något hur det blir med Dino och hur Dinos husses diagnos ser ut. Jag gissar att han kommer behålla Dino så länge som han kan. Han är väldigt fäst vid hunden. 

Tog in citronträdet igår kväll då det var risk för frost och lade en duk över tomatplantan. Det var 0 grader då jag steg upp i morse. Dahliorna hade inte frusit tack och lov.Frosten är inte bra förr blommorna. Trist tycker jag.

 

 

Torsdagen den 1 oktober 2009 kl. 11:48

Hälsa och vård | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>