Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Dagboken torsdag

Under torsdagen var Mats runt och tittade på olika lösningar på att stängsla in en bit av vår tomt. På baksidan visade sig att det är berg och sten under gräsmattan så det går inte att få ner stolpar. 

Vi tittade på motsatta sidan av huset där Donna inte har sin kattlucka.

Den sidan vistas vi sällan på. Det skulle kosta ca 8000 kr att inhägna den sidan. Dessutom en massa jobb. Förr hjälpte Joakim oss en hel del men sorgligt nog påminns man om att nu finns ju inte han längre.

Jag sa till Mats att han får åka till dottern i Nacka några gånger i veckan. Hon har en stor inhägnad tomt för sina Saluiki där Dino kan rasa av sig och leka med sin mamma och släktingar. Mats hade handlat Kompostgaller för att stänga en del av huset för Dino så att Donna kan ha en fristad. Han hade också köpt påsar.

 

Jag läste marmors blogginlägg om Easdaq och hur mycket motion han får. Mats bleknade lite då jag berättade det. Det var ju faktiskt min tanke med hund att vi skulle ta långa promenader.

På torsdagkvällen ville Mats bjuda på ett glas vin på nedre planet där han har hållit på och röja upp. Vi hade en vattenskada förra året som kom från ett läckande rör i köket ovanför. Vi har bokhyllor där och fick slänga en massa vattenskadade böcker,främst min kurslitteratur från universitetet, men dessa hade jag ändå ingen nytta av längre.

Vi hade hantverkare här i ett halvår som rev en innervägg och fläktar som torkade upp fukten. Sedan var det snickare, målare, mattläggare som avlöste varandra. Mats sk hobbyrum  var också hans kontor med en massa gamla datorer som han meckade med. Dessa har nu körts iväg till återvinningen.

 

Jag har knappt orkat gå ner i det stora rummet efter förödelsen. Mats har också sin stora LP samling där. Nu hade det blivit riktigt fint.

Han satte på en inspelning med jättebra jazzmusik och det svängde ordentligt och sångerskan sjöng riktigt bra. Han frågade mig om jag kunde gissa vilka som spelade. Jag blev förvånad när det var en inspelning av Mats egna  band från början av 80-talet. 

Jag visste att han spelat trummor i olika band och att han fått AT jazzens pris i sin ungdom, men jag har bara hört honom spela en gång. Det var första gången vi var ute tillsammans 1994. Det var på Lars Attlings jazzklubb på Timmermansgatan och då hoppade Mats in och spelade trummor och fick jättemycket applåder. Jag hade då ingen aning om att han spelade trummor.

Nu sade jag till honom att han skulle plocka fram sina trummor igen som står i förrådet sedan den dag vi flyttade in i det här huset.

Marmor har lagt in musik på sin hemsida och jag vet inte hur hon gjort, men det skule vara roligt att lägga in Mats inspelning så ni kunde höra hur bra dom spelade.

 

Fredagen den 9 oktober 2009 kl. 05:53

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>