Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Dino och Donna som hund och katt

Det blev ingen långpromenad vid Tyresta by för min del. Jag var ute och ropade på Donna för hon brukar inte gilla att vara ute då det är blött.

Hon kom inte fram då jag ropade. Jag vet att hon går inte långt från vårt hus. Jag var ute ett par gånger och tyckte jag hörde ett svagt jamande inifrån ladan. Hon brukar alltid svara då jag ropar. När vi får främmande brukar hon gömma sig ute och kommer fram så fort alla har åkt. Vi prövade om hon skulle komma fram om Mats tog med Dino bilen och åkte till Tyresta by.

Då kom hon, men hon vägrade att gå in. Hon sprang förbi mig pratande som om hon ville att jag skulle följa efter. Hon vände sig om flera gånger och försäkrade sig om att jag följde efter. Hon satte sig och åt gräs, sedan smet hon in i den gamla ladan. Hon vägrade att komma ut igen.

Jag gick hem och hämtade min jacka och kameran låg i fickan. Hade just innan Mats åkte iväg tagit en bild på Mats och Dino. 

 

Donna tyckte nog att vi två skulle flytta in i ladan, eller den gamla ladugården.

 

 

När jag var på väg tillbaka till ladan ser jag henne komma ut därifrån.Jag bar hem henne igen och det var första gången hon morrade.

När vi kom till ytterdörren försökte hon att slita sig loss. Väl innanför dörren rusade hon direkt till kattluckan och jag hann fånga henne innan hon smet ut igen.

 

Därefter sprang hon ner för trappan till nedre planet. Vi har satt ett galler till trappan med en springa som hon kommer igenom. Efter en stund gick jag ner och letade efter henne. Jag fick leta en bra stund innan jag hittade henne. 

Hon ville inte komma fram från sitt gömställe. Hon var mycket förnärmad.

Jag lockade fram henne till slut och pratade lungt med henne och gosade tills hon slappnade av och började spinna.  Jag satt bredvid henne och läste och då var hon nöjd.

Mats hade gått 5 km i snabb takt i Tyrestaskogen. Dino var trött och lade sig på sin fönsterplats.

 Mats somnade för han är inte van att få så mycket motion och frisk luft på en och samma dag.

 Nu har Dino ätit och lagt sig på soffan i sitt rum. Jag har tagit ner mat och vatten till Donna. Han har fått ett tuggben som man köper i affären. Vi åt sen lunch så nu får vår middag vänta.

 Jag trodde inte Dino skulle få plats på pallen.

 

 

Söndagen den 11 oktober 2009 kl. 18:37

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Dag 2 med katt och hund under samma tak

Donna och jag fick en riktigt lång gosestund i morse framför datorn. Hon kurrade och lät som en motor.

Dino är morgontrött. Det var som hon kände på sig att han sov. När Dino vaknade  försvann hon spårlöst. Tittade på nedre våningen, men hittade henne inte.

Mats tog en långpromenad i skogen med Dino. Mats var alldeles andfådd när de kom tillbaka. Jag höll på och fixa frukost. Dino var och nosade på sin mattunna.

Jag värmde vatten och löste upp torrfodret och blandade i lite kött och morötter från igår samt lite leverpastej. Han åt med god aptit.

Han får välja var han vill vara, men gillar sitt eget rum  bäst. Där kan han ligga och titta ut. Än så länge har jag inte sett några rådjur, eller älgar runt knuten. Stänger dörren till Dinos rum då han är lugn och sover, utifall Donna kommer in. Jag tar det försiktigt i början. Nyss gick Dino runt och nosade i huset och speciellt mycket där Donna brukar ligga. Stängde dörren till sovrummet om hon  vill gå in genom fönstret. Stängde även dörren till tvättstugan om hon vill gå in genom kattluckan. 

Vi ska gå ut på en långpromenad lite senare, men först ska jag leta reda på Donna, för hon brukar inte gilla när det regnar och hon blir blöt om tassarna.

Det är nyttigt för oss att komma ut och röra på oss. Fortsättning följer ikväll.....i nytt blogg inlägg

 

Söndagen den 11 oktober 2009 kl. 10:50

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Första dagen med katt och hund under samma tak.

 

Dino kom hem till oss under eftermiddagen. Jag stod i köket och kokade oxbringa med märgben. Jag ville att Dino skulle känna sig välkommen. Hundar är som karlar. Kärlek går genom magen, eller vad det heter.  Han blev klart intresserad av vad jag höll på med. Jag ringde Mats dotter och frågade om hennes Saluki fick äta märgben. Ja det det fick dom. Gissa om jag blev populär när Dino fick ett stort märgben. 

Donna var ute och hade observerat Dino när Mats kom hem. Hon hade satt sig ner och stirrat på Dino. 

Dino undersökte hela huset och jag är övertygad att han kände dofter av Donna. Han undersökte särskilt noga alla platser där Donna brukar ligga.

 

 Jag såg att Donna satt vid kattluckan. Hon ville inte komma in. Jag lockade in henne då Mats var på en skogspromenad med Dino. Hon nosade på alla Dinos saker som han hade med sig. Hon var väldigt på sin vakt. Donna smög sig sedan till kattluckan och var beredd på att hoppa ut och det gjorde hon då Mats kom tillbaka med Dino.

Dino hade med sig ett helt flyttlass. Sängar, täcken, tandborste, mat och massor av saker. Ett flex koppel med löparlina gladde mig särskilt.

 

Donna vägrade att komma tillbaka. Jag var ute en halvtimme och ropade på henne. Hon brukar alltid komma då jag ropar. Mats var också ute och ropade, men hon kom inte. 

Dino ville inte ha sin Doggy. Han satt i köket hos mig och tittade på mig med sina underbart vackra ögon.

Jag gav honom en portion oxbringa ned mosad potatis och morötter med buljong

Gissa om han njöt av måltiden. Till oss gjorde jag pepparrotskött.

Jag har ikväll snubblat två gånger över Dinos ställning för matskål och vatten. Måste hitta ett bättre ställe.

Gick ut och letade efter Donna med ficklampa. Det verkade som hon hade tagit sin tillflykt till den gamla torkladan.

 

Donna kom springande fram till mig och jag lyfte upp henne och bar helt sonika hem henne.

Dino hade somnat i en fotölj i sitt rum och jag lade på honom en bommullspläd. Han vill gärna ha något över sig då han sover.

 

Jag talade med Dinos husse och gav en rapport om hur det gått. Jag tycker jättesynd om honom som behövde lämna bort en så fin hund.

Donna fick mat och grädde och sedan gick hon och letade i alla rum. Hon förstod att det var en hund någonstans, men det var ingen som skällde. Hon var säkert konfunderad, men gick och lade sig i ett av gästrummen. 

Dino vaknade och han ville ha sällskap. Stängde dörren till Donna. Han kom och ville vara med oss då vi tittade på "Här är ditt liv" på TV.Han gick runt i huset en stund och verkade orolig.

Jag hämtade Dinos husses t-shirt och en pläd och han kom och lade sig bredvid oss i soffan i vardagsrummet. Han somnade tryggt med husses t-shirt under nosen. Öppnade dörren till rummet där Donna var. Nu var det hennes tur att undersöka var hunden fanns.

Vi stängde kattluckan och sovrumsfönstret.

 

 

Donna tittar in i Dinos rum, men hon ser ingen hund. Då vaknar Dino och Donna smiter ner till undre planet där vi satt ett kompostgaller vid trappen med en springa som bara hon kommer igenom. Jag hade visat henne tidigare på dagen den smitvägen.  

Mats tog kvällspromenaden med Dino kl 22.00.

Sedan fick Dino ligga i sitt rum.

Donna kom upp och skulle lägga sig i vår säng, men då flög Dino upp och jag trodde han skulle hoppa över gallret.

Vi öppnade sovrumsfönstret och kattluckan i natt. I morse när jag vaknade sov Dino sött i soffan i sitt rum. Donna var ute, men nu ligger hon bredvid mig och spinner.

Det är viktigt att både katten och hunden känner sig trygga.

Jag hoppas verkligen att det här ska gå bra. Det kommer att ta tid, men det är jag medveten om.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Söndagen den 11 oktober 2009 kl. 07:54

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>