Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Kris!

Vid niotiden ikväll bad jag Mats gå ut med Dino. Dino låg i vardagsrumssoffan tillsammans med oss och sov. Donna trodde att det var fritt fram.

Hon kom upp som hon brukar och trodde kusten var fri.

 

Jag såg inte att hon kom upp, men hon vet att Dino brukar sova så här dags.   Dino flög upp och började jaga henne i huset. Jag FICK PANIK. Detta fick inte hända. Blev jätteförbannad på Dino och Mats och hotade att ta Donna med mig och flytta. Det var en hemsk upplelvelse och jag uppfattade att hon kämpade för sitt liv. Så allvarligt var det.  

Jag grät av förtvivlan att det inte funkar.

Det kommer bli jättesvårt att hitta henne igen. Det var så nära att Dino fick tag i henne. Mats hade stängt dörren till tvättstugan där hon har sin kattlucka. Jag vill inte ha en ihjälbiten katt.

Just nu kan jag inte tänka klart.

Hjälp vad gör man! Det är liksom kört att de ska bli vänner. Jag är så ledsen. Donna blev ju rädd då han försökte hoppa över gallret i söndags.  Därför har hon hållit sig undan.

Jag har varit ute en timme och letat med ficklampa efter Donna. Hittade en annan katt på tomten som inte är vän med Donna. Den här katten kanske är tuffare och kan ge Dino en näsbränna. Tänkte locka in honom.

Hade det varit någon av mina tidigare katter  Elliott eller Sotis hade detta aldrig hänt. Därför gick det bra när Elliott levde och Dino var valp.

De hade inte sprungit utan satt sig ner lungt och värdigt och tittat i hundens ögonen. Det har jag sett så många gånger då stannar hunden och vågar inte närma sig katten.

Jag är fortfarande i lite chocktillstånd och så ledsen att detta hände.

  Nu har jag varit ute och letat igen efter Donna och klockan är snart ett på natten. Ingen Donna som ger sig till känna. Har hon tappat förtroendet för oss.

Klockan tre i natt dök Donna upp efter att jag ropat och letat. Jag känner mig helt utmattad. Nu ligger hon på undervåningen igen och jag har öppnat en burk mat som hon fortfarande är för stressad för att äta.

 

Onsdagen den 14 oktober 2009 kl. 21:31

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Varma mackor i kväll

Nu har Dino hittat Donnas favoritplats på renfällen framför öppna spisen.

 

Idag ramlade Dino ner från soffan i vardagsrummet då han låg och sov på rygg. Sedan lade han sig framför öppna spisen.

Donna ligger och är sur på nedre våningen. Hon gick på sin låda idag och det har nog aldrig hänt tidigare. Hon uträttar alltid sina behov utomhus. Jag öppnade ett fönster på nedre våningen och klippte bort lite buskar så hon kunde gå ut, men det var inget väder för henne.  Nu har jag kommit underfund med hur Donna vet att Dino är vaken. Han skakar på sig då han går upp. Donna har bra hörsel.

Dino ska ha mat två gånger om dagen morgon och kväll. Vi åt isterband med stuvad potatis till lunch och Dino har ett otroligt stort matintresse och kollar i kassen när vi handlat. Det kändes tufft att inte ge honom något. Han är lydig och säger man gå bort så gör han det.

 Han fick slicka min tallrik med lite, lite rester på sin bestämda matplats.

 

Efter sista kvällspromenaden vi 9-10 på kvällen får han lägga sig i sitt rum.

Då kommer Donna upp och regerar i hela huset under natten.

Hon luktar överallt och vill inte ligga där hon känner lukten av hund.

På övervånigen har hon tillgång till sin kattlucka.

Vi håller hela nedervåningen hundfri.

 

Dino somnade i sitt rum mitt på dagen och jag stängde dörren.

Dino kan öppna dörren till sitt rum så nu får jag leta efter en nyckel. Jag vill ha honom där på natten än så länge. Han sover i och för sig hela natten.

Idag har han inte fått så mycket motion. Han ville inte vara ute någon längre stund.

Han har krävt ganska mycket uppmärksamhet av mig  idag och vill att jag ska busa med honom. Sitter jag vid datan kommer han och gnäller och vill att jag ska komma, då går han till köket. Får han iget tar han fram en leksak och vill busa med mig.

Jag hinner knappt laga mat. Eftersom vi åt en sen bastant lunch blir det varma mackor med skinka, dijonsenap, ost och skivad banan till mig och några med tomat till Mats. Till det gör jag vitkålssallad.

Enkelt och lätt (Se recept på mackorna).

 

Onsdagen den 14 oktober 2009 kl. 19:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Idag snöade det i Vendelsö

 

Jag har min gosestund med Donna som ligger bredvid mig vid datorn.

 

 Ute snöar det och Donna vill inte gå ut.Visst är det vackert med snö, men det är svårt att pulsa i snö när man går i skogen. Längdskidor har jag inte åkt på många år. Slutade med det då jag började med slalom. Nu åker jag inte slalom heller. Vi får hopppas att snön smälter bort och att man får njuta av hösten lite längre. Jag tycker att det inte var så länge sedan vi hade massor av snö. På den här bilden är det inte den snö som kom i morse.

 

Ibland undrar jag varför besökare till hemsidan inte lämnar något avtryck i gästboken. Jag ser att de läser bloggen och tittar på massor av bilder. Igår kväll hade jag 2020 besökare och i kväll var det 2046 unika bsökare.

Även då jag surfar runt med tärningarna och tittar lite närmare på en hemsida så tackar jag för titten och/eller  ger en kommentar.

Själv ska jag ha en mysdag och njuta av att vara inomhus.

Mats har lovat att ta alla promenader med hunden idag. Han tyckte synd om mig för jag blev plötsligt illamående efter frukosten och kräktes.Igår kräktes hunden och jag undrar om vi fått kräksjuka i huset?.  

  

 

 

 

Ha en trevlig dag önskar jag alla som besöker hemsidan.

 

 

 

Dino sov till 8.30. När Donna hörde att Dino hade vaknat så försvann

Donna till nedre planet.  Jag har aldrig träffat en så tystlåten hund tidigare. Jag förstår inte att Donna hör när han vaknar.

Dino ville inte heller gå ut. Mats fick tvinga ut honom en kort stund.

 

Onsdagen den 14 oktober 2009 kl. 10:38

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>