Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Är män och kvinnor så olika?

Ibland när jag läser olika blogginlägg så tänker jag på hur olika män och kvinnor tänker ibland. Hur missförstånd kan uppstå i en relation. Ibland tror vi att ens partner kan tolka ens tankar. Hur viktigt det är att vi är tydliga mot varandra. Jag kanske beklagar mig hos min partner och vill bara ha tröst och empati, men jag vill inte att min partner löser problemet.

 

Jag läste en bok i mitten av 90-talet som gav mig en Aha-upplevelse Det finns två sorters människor. De bor på varsin planet, Venus och Mars. På planeten Venus odlar invånarna sitt känsloliv. Invånarna på Mars är inte intresserade av känslor..." Egentligen är det lika bra att inse det - vi kommer från olika planeter. Vi män och kvinnor. Och egentligen är det underligt att vi någonsin kan mötas. Med den här jämförelsen visar läkaren John Gray hur det vanligaste konflikterna uppstår mellan män och kvinnor. Han ger råd om hur vi rent praktiskt skall hantera dessa skillnader, och hur förståelsen mellan parterna kan öka. Det är en bok som jag skulle vilja rekommendera till både män och kvinnor.

"Män är från Mars och kvinnor från Venus" av John Gray

 

Torsdagen den 15 oktober 2009 kl. 21:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Allt går att lösa!

 

Idag känns allt bättre än i går kväll. Allt går att lösa om man får tänka lite.

Jag var mest arg på mig själv i morse, men jag var inte beredd på att Dino skulle jaga Donna från rum till rum och att hon inte kunde ta sig ut genom kattluckan för att dörren av någon anledning var stängd.När jag hittade Donna klockan tre på natten tog jag med täcket och kudden och gick ner till Donna och sov där och då blev hon lugn.

Plötsligt såg jag lösningen. Enkelt, ett galler till mellan hallen och vardagsrummet så kan Dino vara med oss och Donna har fri passage till alla andra rum och köket. Nu har det blivit galler mellan hallen och vardagsrummet. Här vistas vi mest och han gillar det rummet med fönster mot skogen.

Donna ligger ju mest och sover på dagarna. Vi har en öppen planlösning i huset där kök,matrum, hall, vardagsrum saknar dörrar. Allt i ett. Efter kvällspromenaden är han trött och vill sova i sitt rum och då kan Donna äga resten av huset. 

Hon kan fortsätta äta där hon är van att äta och ligga på mitt skrivbord.

Dino är inte så trevlig att ha i köket när jag lagar mat. Dino vill gärna " lägga sin nos i blöt" väldigt intresserad av matlagning.  Nu har han inte fri tillgång till köket. Han snor gärna mat om man vänder ryggen till.

 

Mats tog med sig Dino idag så han fick rasa av sig med dotterns salukihundar. Det gillade han. Sedan fick han en långpromenad och kom hem trött och hungrig.

 Direkt när Mats tog bilen och åkte iväg med Dino hörde jag ett högt jamande. Hon satt på trappan och ville komma in.

Vi gick ner i kväll för att hålla Donna sällskap. Hon tittade misstänksamt på Mats och hoppade ut genom fönstret där nere som jag öppnat i ett av rummen där jag förvarar växter.

Jag är en ganska envis person. Jag brukar säga " Har man tagit djävuln i båten så ska jag ro honom iland" med det menar jag inte att Dino är djävul.

Jag skrev ett långt mail till Dinos husse att allt är väl.
 

Tänk att man vid 67 kan lära av sina misstag. Jag är också glad för att det finns vänner som är ärliga på zoomin som tyckte mitt blogginlägg var för personligt. Tack så mycket, det var ett bra påpekande!

Sov länge i morse, men jag redigerade gårdagens inlägg lite grann. Man ska nog inte skriva blogginlägg då man är så upprörd som jag var i går kväll.

Mats tyckte det var mysigt att se Jaaz och Dino tillsammans igen.

 

 

Torsdagen den 15 oktober 2009 kl. 18:47

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>