Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Förkylningstider

Förkylningen har brutit ut, men det känns bättre när allt lossnar. Jag vill helst ligga i sängen och sova. Känner mig lite febrig idag och trött.

 

 

Mats och Roxanne satt uppe i gårkväll och såg en DVD. Benjamin Buttons otroliga liv som bygger på F.Scott Fitzgeralds novell från 1920-talet om en man som föds 80 år gammal och sedan åldras baklänges. Låter konstigt, men de tyckte att jag skulle se den idag då de ska till Kungens kurva på bio. Filmen "This is it" om Michael Jacksson har premiär. Det var enda bigrafen som hade biljetter kvar.

 

Idag är det önskemål om dillkött till middag. Roxanne har aldrig ätit kokt kött. Mats har försäkrat henne om att det är det godaste han vet.

 Ska laga dillkött på lamm.

Axel vill att Roxanne kommer hem till honom i morgon.

Mats är snäll och kör över henne till Nacka i morgon.

Axel tycker det är tråkigt hemma. Alla kompisar är på höstlov. På lördag kommer föräldrarna hem och då kör Mats Roxanne tillbaka till Vallentuna och sätter ljus på gravarna vid Vallentuna kyrka.

 

Jag tycker att det är svårt att hitta en bra frissa som kan klippa.
Jag hade en duktig frissa på Östermalm, som tog mer och mer betalt. Salongen renoverades lyxigt och priset höjdes ännu mer. Nu har jag prövat mig fram hos olika frisörer i Haninge. En del har varit rena klåpare som klippt mig. De har klippt fram min virvel bak så den framträder allt mer.

Förra lördagen ringde invandrarkvinnan som jag hjälpt i kontakten med olika myndigheter.Hon ville komma över och hälsa på med sin son. Jag tyckte att det var bättre nästa lördag.Sist hjälpte jag henne att skriva ett CV för att hon skulle själv ordna en praktikplats för att få aktivitetsstöd. Hon visade mig då sina översatta betyg och hon hade en gedigen utbildning som frisör och praktisk erfarenhet. Hon hade dels, inte jobbat på några år i sitt yrke och dels kände hon sig osäker på svenskan. Därför ville hon ha en praktikplats.

 Nu har hon fått en praktikplats och var glad för de tyckte att hon var duktig och kunderna frågade efter henne. Hon ville återgälda för att jag hjälpt henne. Hon frågade om hon fick klippa mig som tack, i så fall skulle hon ta med saxarna. Det passade bra.

Jag hade glömt att det är Allhelgonaafton på lördag.  Jag ska ju åka till Lidingö kyrkogård och sätta ljus och sedan hade jag planerat att besöka min syster. Ringt massa gånger för att ändra tiden med henne. Jag får inget svar. Jag får besöka min syster en annan dag.

Nu ska jag kurera mig!

 

Torsdagen den 29 oktober 2009 kl. 14:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Tacos

Mats och jag fick assistera i köket då Roxanne lagade Tacos. Det blev för stressigt för henne att både steka köttfärs och tärna tomat, gurka,paprika, sallad, mosa avocado med vitlök med mera för att vi skulle hinna med att se på TV " Bonde söker fru."

Det var så gott med Tacos så det kommer vi att laga i fortsättningen också lite oftare.

Sedan satt vi och pratade om Allhelgonahelgen och Haollween. Vi kom in på Joakims död. Roxanne gillade Joakim och hade blivit väldigt ledsen då han dog. Barn och ungdomar tyckte om honom.

Jag berättade att jag hade en video inspelning från MTV galan i globen 2000 där Joakim dansar i en glaskupol till Ricky Martins låt "She bangs" som vann.

Hon visste inte om att han varit  i Globen och dansat. I morgon ska vi titta på videon där många fler kända artister framträder bl a Madonna.

 

Torsdagen den 29 oktober 2009 kl. 03:45

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>