Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Konsten att välja skola

Diskuterade med dottern som varit på gymnasieinformation. Wiktor vill gå Naturvetenskaplig linje på antingen Viktor Rydbergs gymnasium, vid Odenplan, eller Vittra på Södermalm, alternativt Mikael Elias i Stadshagen.

 

Jag tipsade dottern om Utbilningsförvaltningens sida där alla gymnasieskolors brukarundersökningar finns. Där kan man göra jämförelser med både Kommunala och privata gymnasieskolor.

På utbildningsförvaltningen finns brukarundersökningar för både förskola, fritidshem och grundskolor, både privata och kommunala.

 

Brukarundersökningarna görs av Stockholms stads utrednings- och statistikkontor. Det är inte så lätt att hitta brukarundersökningarna på nätet.

Det kan ju vara bra att känna till att man kan jämföra olika skolor. Ispektörsrapporter och kvalitetsredovisngar finns också. http://www.stockholm.se/utbildningsforvaltningen

och för hela Sverige www.skolverket.se

När man väljer förskola,förskoleklass, eller grundskola är det i första hand skolans upptagningsområde, eller närhetsprincipen som ger företräde till  skolan.

 

Ville bara dela med mig. Kanke är det aktuellt för någon att

välja skola. 


Det är ju en djungel att välja gymnasieskola. Det är svårt att komma in på dessa tre gymnasier. Wiktors bästa kompisar och flickvännen vill också gå Naturvetenskaplig linje. Helst vill de nog gå i samma gymnasium.

Det kan ju bli väldigt tufft att gå på ett gymnasium där alla elever är så studiemotiverade. De ska gå på gymnasiemässan. Det krävs i princip MVG i alla ämnen för att gå i de skolor de vill komma in på. Få se om de blir klokare då de varit på mässan.

 

 

Söndagen den 8 november 2009 kl. 18:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Fars dag

Idag är det FARS DAG!

En ros till alla moderna pappor  som är engagerade i sina barn och ris till pappor som inte bryr sig om sina barn.

 

Mats döttrar har ringt och grattat på fars dag.

Farsdagspresenterna har han redan fått av båda döttrarna.

 

Det varken regnar, eller blåser och det är 7 grader varmt. Lite spridda moln på himlen. Vaknade tidigt då det fortfarande var kolsvart ute och satte mig vid datorn.

Jag blev förvånad och glad då jag hade en vänförfrågan på Facebook från Charlotta Huldt Ramberg som sjöng på Regina. Jag skickade henne ett meddelande och bifogade bilden samt tackade för en lysande föreställning. Charlotta till höger på bilden.

 

Hon fick nyligen Fellbompriset. Charlotta är, operasångerska, regissör, konstnärlig ledare och grundare av Spaghettioperan, Reginateatern i Stockholm. Hon fick pris för utveckling och förnyelse av operakonsten och "för hennes självuppoffrande och engagerade arbete med

Spagettioperan Regina".


 Ikväll hade vi tänkt lyssna på konsert i Högdalens kyrka kl. 19.00 
 J. Brahms: Ein Deutsches Requiem med Jeanette Bjurling, sopran och
Jesper Taube, baryton samt Vantörs Kammarkör tillsammans med
medlemmar ur Sveriges Radios Symfoniorkester
Dir. Inger Nordebo Dahlkvist. 

Dottern sa nej
 

Min dotter tyckte att jag ska fortsätta att kurera mig så vi avstår gratiskonserten.Det gör ont i bröstet då jag andas djupt. Tog en slemlösande brustablett och dottern tyckte att jag ska kontakta vårdcentralen på måndag om jag inte blir bättre.Trots allt kan jag andas, men hostar fortfarande. Tror inte att jag har feber. Jag gör alltid som min dotter säger. Hon är duktig i sitt yrke. 

 

Idag på Fars dag tänker jag på min pappa som dog 1988. Han och min mamma ligger på kyrkogården i Sala. Mamma dog när hon var lika gammal som jag i influensan i december 1971.

 Jag har stor repekt för influensa och brukar vaccinera mig varje år mot den vanliga influensan. Min dotter tvingade barnbarnet att ta sprutan för han ville inte. Dottern sade till honom tänk om du blir sjuk och måste vara hemma från skolan. Det tog skruv. Han var inte rädd för att få influensa, men han ville inte vara borta från skolan. Han fick ont i armen och hög feber. Efter ett dygn var han återställd.

Nu ska jag mysa med Donna

Jag önskar er en trevlig skön söndag!

 

 

 

Söndagen den 8 november 2009 kl. 12:55

Dagboken | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>