Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Vad innebär en flumskola?

 

Stockholms stads kvalitetsutmärkelse

Vad innebär en flumskola?  och var hittar man en sådan. Den frågan ställdes av en vän på facebook. Det blev en livlig debatt. Några skämtade till det och trodde kanske i Kristiania. Någon skrev "Det är väl en såndär skola där man är snäll mot barnen. Hemska tanke."

 

Flera hade långa inlägg där de beskrev hur nöjda de var med barnens skolor, speciellt de kommunala skolorna. Några var kritiska mot enskilt drivna skolor som väljer vilka elever de tar emot. Någon hade bytt tillbaka till en kommunal skola

 

Flumskola har blivit ett mantra för en viss partiledare. De som inte satt sig in i hur den kommunala skolan jobbar idag och suttit med på lektioner tar till sig populistiska uttalanden som ordning och reda i skolan. Alla skolor sätter upp tydliga ordningsregler tillsammans med föräldraråd, elevråd, lärare och rektor.

 Ordningsreglerna går på remiss till alla vårdnadshavare och elever.

Skolkande elever följs upp med samtal tillsammans med elev och förälder. Det är föräldrarnas skyldighet att se till att barnen går i skolan enligt föräldrabalken. Skäll inte på skolan utan det behövs stöd till föräldrarna i sin föräldraroll.Jag har fd, kollegor skolpsykologer som jobbar med det.

 Det finns tydliga kriterier för vad man ska uppnå för att få ett visst betyg. Det finns mätmetoder för att upptäcka om en elev har svårigheter i ett visst ämne och väl utvecklade uppföljningsmetoder.

Jag anser att Björklund slår in öppna dörrar för att vinna röster.

Jag har gått med i en grupp som jag fick tips om på facebooksidan sidan med skoldebatten.

 

Detta är en bild som från slutet av 1900-talet så dessa elever är vuxna idag

 

Jag har jobbat med skolutvecklingsfrågor för förskola och skola under många år. Varit examinator för kvalitetsutmärkelsen i Stockholms stad.

 Har kopierat texten från sidan från intressegruppen:

"Vi är många i Sverige som är intresserade av skolfrågor och skolutveckling och som följer skolministerns och utbildningsministerns debattinlägg och uttalanden med alltmer tilltagande uppgivenhet.

Jan Björklund och Lars Leijonborg har en oöverträffad förmåga att fokusera på problem i skolan och inom utbildningsväsendet i stort. Dessa båda herrar tycks helt ha missat nymodiga tankegångar som handlar om att fokusera på lösningar, kreativitet och att stimulera företagsamhet och entreprenöriella förmågor hos elever i den svenska skolan.

Vi tar nu initiativ till en stödgrupp för Jan och Lars som handlar om att genom allmänt positiva tillrop, mail, insändare och debattartiklar öppna deras ögon för en positiv och framgångsfokuserad skolutveckling i landet.

Vi kan även tänka oss att starta en insamling för att skänka lämplig litteratur till ministrarna som kan bidra till att öka deras kunskaper inom området skolutveckling."

 

 Jag har jobbat med skolutvecklig och utvecklingsfrågor i tio år. Jag är socialliberal och är inte längre medlem i Folkpartiet sedan i somras. Jag försökte tona ner Björklund för kategoriska uttalanden och varnade för att rektorer och lärare som röstat på folkpartiet inte kommer att göra det inför nästa val. Istället kanske han vinner röster från Sverige Demokraterna för sin ställning vad gäller invandrarpolitiken vid folkpartistämman som han dock inte fick igenom.

Jag var kontaktperson för lärarkandidater och samarbetade med lärarhögskolan. 

Dagens skola respekterar eleverna och lär dom bli självständigt tänkande människor. Jag är imponerad av alla eldsjälar i våra skolor, som kränks av att skolor kallas flumskolor.

 Jag vet att det här är ett kontroversiellt inlägg, men jag vill hylla alla lärare som gör ett gigantiskt jobb i våra skolor, som inte fokuserar problemen utan ser till lösningar.

 

Måndagen den 23 november 2009 kl. 23:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Söndag i november

En av mina vänner på facebook som är min dotters kompis sedan barnaåren har fått ett eftertraktat miljöpris "International category of the green awards" Han är marinbiolog och jag känner mig stolt som en morsa.

Han är en bra förebild för barnbarnet.

 

Denna söndag har jag tillbringat på Lidingö. Det var så länge sedan jag hälsade på min syster eftersom jag har haft en envis influensa. Hon är så rörande positiv och trivs där hon är. Jag hoppas jag aldrig blir dement.

Jag blir ändå ganska ledsen då jag ser hur de har det på denna demensavdelning. Måste ringa den medicinskt ansvariga sjuksköterskan på Lidingö som jag jobbat ihop med då det gäller kvalitetsfrågor.

 

En av mina vänner på facebook undrade vad flumskola är. Jag är så arg på Björklund och hans populistiska politik och det var en anledning att jag inte längre ville jobba för folkpartiet. Jag var en av många rådgivare till Lejonborg, men Björklund skadar partiet. Därför är jag inte längre medlem.

Jag kommenterade att en flumskola är svår att hitta i vårt avlånga land.

 

 Så var den här helgen till ända

Ha det gott!

Babsan

 

Måndagen den 23 november 2009 kl. 05:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>