Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

The same procedure as last year?

 

 Yes,the same procedure as every year dear Mats

 

Gott Nytt År önskar jag er alla som läser bloggen!

 

 

 Idag firar Mats och jag vår 16:e nyårsafton tillsammans. Jag sov över nyårsafton 1994 och sedan blev jag kvar. Det var det bästa jag gjort och på den vägen är det fortfarande.

 

Idag gnistrade träden och buskarna av rimfrost. En svag sol som lyste. Det är en fantastisk vy ut över skogen! Glömde ta med kameran då jag luftade Donna. Den lilla valpen fryser för att gå med på en promenad. Vi fick med ett stickat täcke, men hon blir kall om tassarna.

Rådjuren brukar komma fram  på kvällen, men ikväll är det för många smällare. Första nyåret i Vendelsö trodde vi skulle bli lugnt för det är många i vår ålder, men vi har förstått att det är  barnbarn som kommer och hälsar på och då ska morfäder och farfäder smälla raketer.

 

Donna ligger en trappa ner och snusar på min kudde. Hon brukar alltid ta sin tillflykt dit på nyårsafton då det börjar smälla ute. 

 

 

Lilla valpen rusar runt i huset och hittar på bus. Min dotter gav mig instruktioner om att vi ska inte låtsas om att det smäller och bara vara som vanligt. Hon har nyss fått tag i en rulle toaapper  som hon har rullat ut i huset. Hon kissade på fällen igen, men jag är mer rädd om våra fina mattor. Hon har en oerhörd fart antingen sover hon, eller så är det full gas. Det finns inget mellanläge. Vi har svårt att hålla koll på henne.

Vi beslutade att stänga av halva huset.  Hon får vara där vi är. Det var enklast att ta bort finmattan i gästrummet. Jag är rädd för att hon ska tugga på sånt som är farligt. Mats serverade mig paté i gästrummet med bubbelvatten.  Han vände ryggen till och hon var snabb och tog en mumsbit. Vi intar nog våra humrar i gästrummet.

 Nu finns det inga mattor i den här delen av huset som vi inte är rädda om.

Nu ska jag titta på Grevinnan och betjänten. Jag lade upp grevinnan och betjänten på min facebook sida. Kan inte lägga upp från YouTube här på zoomin.

Ha det bra och ett gott slut på det gamla året.

 

Torsdagen den 31 december 2009 kl. 19:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Dagen före nyårsafton och en valp i huset.

Nu kvällen före nyårsafton är det riktigt kallt och grått ute. När jag lyfter ut Dalia då hon sovit för att kissa, darrar hon och lyfter på tassarna, men hon är duktig och uträttar sina behov. Det har hänt "olyckor" två gånger idag. Först kissade hon på renfällen och sedan bajsade hon i badrummet. Dalia är förlåten. Skulle inte själv villa kissa ute i den här kylan. Hon kräver hela min uppmärksamhet. Hon vill bita mig, men då säger jag ifrån och det förstod hon inte. Då morrade jag som en hund och hon slutade genast och slickade mig istället.

 

Donna ligger fortfarande andra dygnet under skrivbordet på nedre våningen och deppar över sitt öde. Gick ner och pratade med henne och hade några små bitar rå oxfilé som jag bjöd på. Det var inte helt fel.

Jag har lagat Coeur de filé provencale.  Dalia verkar gilla vitlök. Hon var helt galen då jag lagade mat. Krafsade på mina bakben. Hon fick smaka rester och vitlöken var inga problem.

Det är jobbigt med en liten valp i huset. Det finns masor av faror i ett hem. Farliga växter, sladdar som är intressanta att tugga på, Farliiga leksaker etc.

Jag som har jobbat med barnsäkerhet i förskolor och hos dagbarnvårdare och gjort inspektioner började göra en lista för valpsäkerhet i hemmen. Tala om yrkesskada.

 

Onsdagen den 30 december 2009 kl. 19:58

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Andra dagen med Dalia

Donna ligger under skrivbordet en trappa ned och är sur. I natt gick jag ner och lade mig för att hon inte skulle känna sig utstött, men hon ville inte veta av mig.

 

Pia hade skickat mail till Saluki Center i Abu Dhabi som hon ska besöka. De mailade tillbaka en hel del bilder och välkomnade henne att besöka dem. Några bilder var på en annan känd svensk besökare på Saluki Centrum.

 

 

Salukin är beduinernas och furstarnas högst prisade jakthund sedan

årtusenden tillbaka och rasen ser fortfarande ser likadan ut.

 

 Dalia har funnit sig väl tillrätta. Leker och sover och jag är särskilt populär. Igår somnade hon på mitt tangentbord. Just nu ligger Dalia i mitt knä och sover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onsdagen den 30 december 2009 kl. 12:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Dalia och Donna

Nu är hon här Da-lia med betoning på första stavelserna, uttalas inte som blomman.

Hon är duktig och säger till då hon behöver uträtta sina behov. Vi släpper ut henne i snön och det går fort att bajsa och kissa och sedan snabbt in igen. Donna låg i vardagsrummet och sov när hon kom. Donna försvann bakom soffan. Donna blängde på mig och undrade vad är nu detta? Jag tog fram Donna när Dalia låg och sov så hon skulle få titta på Da-lia, men det ville inte Donna för hon vände direkt. Vet ej var Donna gömmer sig i huset. Hon är i alla fall inte ute. Donna har sin kattlåda en trappa ner så jag antar att hon håller till där någonstans. Jag gav Donna mat innan Dalia kom. Da-lia är så liten och gullig. Nyfiken, lekfull och sover. Sedan äter hon med med god aptit. Hon vill helst sitta i vårt knä. I morgon visar jag nytagna bilder på Da-lia

 

 

 

 

 

Tisdagen den 29 december 2009 kl. 18:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Måndag

Vi hade glömt kameran idag. Den här bilden tog jag nyårsafton 2007/2008 hemma hos oss. 

Nu börjar jag bli dagvill. Är det måndag idag? Julhelgen har passerat så fort. Vi har varit hos min syster och svåger och ätit lunch idag. Hjortstek med kantarellsås och och hasselbackpotatis. Hemmagjord svartvinbärsgele. Till förrätt lite sill och hemgravad lax.

Kaffe och massa hemlagade kakor på mammas recept.

Vi har alltid så mycket att prata om. Jag visade syrran min hemsida. Syrran var helt ointresserad och tyckte att det måste vara mycket jobb med hemsidan. Hon läser hellre böcker och skriver vanliga brev. Jag tror att hon aldrig någonsin kommer att läsa min blogg, möjligen svågern. Nu åker de till Kanarieöarna och blir borta i sju veckor. Min svåger fyller 87 år nästa år och många säger att han är ett biologiskt under. Han är kanonpigg och på alerten både fysiskt och klar i huvudet. Syrran brukar säga att hon som är tio år yngre orkar inte med att hålla samma takt som han.

 

 

Måndagen den 28 december 2009 kl. 23:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Annandagen

Vi har varit till Mats dotter i Nacka. Yngsta dottern och maken hade lagat Avocadosoppa med räkor och torkad skinka. Dottern Pia och hennes make hade lagat kalkon. Vi träffade Salukivalpen som ska bo hos oss i 10 dagar. Hon var bara för gullig. Ett riktigt litet charmtroll. Oj vad många pussar jag fick.

Hur ska man kunna värja sig och inte bli fodervärdar. Jag har bara lovat att ta hand om valpen då de är i Oman. Mats är helt såld. Pias svärföräldrar har avrått oss och sagt att vi ska tänka på att Mats är 90 år om 15 år. Vi kommer inte att orka med en Saluki. Tänk att jag har aldrig tänkt på att Mats är 90 år om 15 år. Vi har bott ihop i 15 år och den tiden har gått så fort.

Vi hade så trevligt och det var länge sedan jag fick skratta så mycket.

 

Söndagen den 27 december 2009 kl. 05:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

En fin julafton

 

Det blev i alla fall en vit jul!

Vart tog min bil vägen?

 

 

Det blev en lugn julafton. Gick upp ganska tidigt och griljerade skinkan. Det blev en tidig lunch med skinksmörgås och risgrynsgröt. 

Vi åkte förbi Gärdet och lämnade en blomma till våra vänner, därefter till Lidingö kyrkogård. Det var massa snö och små gångar fram till gravarna. Det var nästan lika mycket folk som på Allhelgonadagen. Nackdelen med en liggande gravsten är att man måste sopa fram den under snön. Vi tände ljus och marshaller.  

 Bilden nedan är utsikten från Gravplatsen på julafton , Lidingö kyrkogård

Sedan var det tid att besöka syrran på demensboendet. Vi hade med oss en stor bukett röda tulpaner i en vas. Jag är glad så länge hon känner igen mig och blir glad när jag kommer.

 

När vi kom hem dukade jag upp en liten julbuffé  för Mats och mig.

Vi skulle ju inte ha några julklappar.

 Jag hade tidigare fått en klocka och nya fårskinnstofflor. Efter maten gav vi varandra en bok i julklap. Jag överraskade med varsin dubbeltriss.

Mitt yngsta barnbarn lämnade med en julklapp från honom.  Det var något som han tyckte om och han var säker på att jag också skulle göra det.

När jag öppnade presenten trodde jag att det var en ballongvisp.

Det var en pryl för huvudmassage. Ringde Patrik och tackade. Han sade att att den var så skön så man får rysningar.

Min vännina i Florida ringde och vi pratade en bra stund. Hon hade 20 grader i skuggan.

 

Donna är glad för att vara inomhus, hon sitter i fönstret och tittar på fåglar, rådjur och en hare som brukar skutta förbi.

Igårkväll var jag så trött så jag glömde logga ut. 

Önskar er som läser detta en god fortsättning på julen!

 

 

 

 

Fredagen den 25 december 2009 kl. 14:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

En fridefull jul

Idag kom våra beställda julkort med posten. Jag undrar var dom har varit. Vi skulle ha fått dem senast den 16 december. Det var väl inte det vi hade tänkt att ägna oss åt idag att skriva julkort. Minst en vecka senare än utlovat fick vi våra julkort.

 

Till vänner på Facebook Scannade jag in julkortet och skickade med E-post.

 

Nu har vi kommit hem från min dotters familj där vi överlämnat julklappar till barnbarnen och Mats fixade yngsta barnbarnets dator som han ärvt av oss. Nu kanske han kan spela mer avancerade spel.

 

Jag hade hemlagade köttbullar med  mig och Wiktor och Patrik åt med god aptit. De är inte vana att få hemlagade köttbullar.

Vi prövade varandras sill som smakade ganska lika. Inte så konstigt eftersom jag lärt dottern lägga in sill.  Skinkan var nästan klar när vi kom. Den var mycket bra. Det är något speciellt att smaka på skinkan då den fortfarande är varm.  Glömde den gravade laxen som låg i kylskåpet i husbilen. Jag hade tänkt ge dem halva laxen. Nu får jag ta med till Pia på annandagen. Vi provade den när vi kom hem och den smakade bra.

 

Visade Ann Trösteboken som hon ville läsa efter mig. Författaren är Liselottes man. Det fanns en bild på honom. Dottern sa genast, men till utseendet är han väldigt lik Joakim. Faktiskt var han väldigt likt Joakim.

Fick svar fån Lidingö stad idag på min fråga om kvalitetsuppföljning av demensboeendet. I februari får jag uppföljningsrapporten då den blir officiell då den tagits i äldrenämnden.

 

Nu är det dags att lägga sig och om jag inte hör av mig så önskar jag en God Jul till alla som läser min blogg på zoomin. 

 

Det är något magiskt med julafton. Vi har alla våra minnen hur vi tycker en julafton ska vara. Jag har positiva minnen. Många som jag känner har blandade känslor inför julen. Vi har stora förväntningar att allt ska vara frid och fröjd och många har upplevt att det blivit tvärtom.

Önskar er alla en frideful jul

 

Torsdagen den 24 december 2009 kl. 01:06

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

I sista minuten får den late bråttom

I sista minuten får den late bråttom. Lagat lite mer julmat idag. Förr lagade jag en sylta till jul som min mamma och stora systrarna alltid gjort. Pressylta/rullsylta som är det bästa på julbordet. Förra julen hittade jag en sylta i affären vid charkdisken som var minst lika god. Den brukar bara finnas till jul fick jag veta förra året. I år fanns den inte alls. Jag blev så besviken. Hoppas min syster har gjort syltan.

Det är första julen vi inte ska ha gäster hos oss. Vi firar annandagen hos Mats dotter. Kanske tar vi redan då med valpen hem. Pia sa att hon är en liten tuffing.

 

Köpte några sista i minuten småsaker till barnbarnen. I år får de pengar istället. Jag tar med lite hemlagade köttbullar och sill till dotttern i morgon kväll då vi ska avsmaka deras skinka. Hon ska också få en till burk hemlagad plommansylt. Vi vuxna har bestämt att vi ska inte ge varandra julklappar. Det skapar bara stress att hitta på julklappar.

 

Fick Trösteboken idag som julklapp på posten av en fd. flickvän till Joakim, där hennes sambo är medförfattare till boken. Vilken omtanke att ge den till mig i julklapp. Det fanns en gripande dedikation i boken som gladde mig särskilt mycket.  Vi har haft en omfattande korrespondans på FB idag.

 

Det här är också första julen som jag inte städat kliniskt rent i alla vrår.

Vi beställde och betalade personliga julkort på Vistaprint. Nu sitter vi här och har inte fått några julkort och på Vista print säger dom att posten måste ha slarvat bort dem. Vi får massor av julkort av släkt och goda vänner och vi vet inte riktigt hur vi ska göra. Ska vi vänta till nyår, eller?

Ha en skön dag före dapparedagen önskar jag edar alla.

Barbro och Donna

 

Tisdagen den 22 december 2009 kl. 22:52

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Fanny och Alexander söndag

Fanny och Alexander söndag.

 

Nu får det snart räcka med snö. Mats fastnade med bilen då han skulle handla lite matvaror som tagit slut.

 

Slentrianmässigt råkade jag ha SVT 24 på i arbetsrummet samtidigt som jag kollade om jag fått mail. Då började filmen Fanny och Alexander. Jag har inte sett filmen sedan 1983, eller 1984. Jag satte mig i vardagsrummet och blev helt tagen av filmen igen. Hade glömt hur bra den var. Jag hade också glömt att den var så lång. Det var så roligt att se alla dessa skådespelare som Allan Edwall och Jarl Kulle med flera. Tror inte jag uppskattade skådespelarprestationerna på samma sätt på 80-talet.

 

Jag som skulle göra så mycket annat idag. Dövade mitt dåliga samvete genom att städa vardagsrummet samtidigt som jag tittade på filmen.

 

Mats fick själv dammsuga och städa resten av huset, men han unnade mig  att se filmen för han hade sett den på TV tidigare. Dessutom blev han illa berörd av Jan Malmsjös roll som biskop.   

 

Jag hann i alla fall grava lax och laga middag och lite till. Syrran ringde och bjöd in oss på julmiddag den 27 december, eller den 28 december. Smakade av inlagd sill som jag gjorde i fredagsmorse på ett paket Abbas urvattnade steksill.

Jättegod! Det jag hade gjort var  att dra skinnet av sillen.

Gjorde en ett,två tre lag, en del 12% ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten. Kokade upp.

 

Lade i lagerblad, några kryddnejlikor, kryddpepeppar och vitpeppar.

Lagen fick svalna i en kastrull med lock utomhus. Varvade sedan sillbitar, rödlök, slantad morot ett par slantar pepparrot och lite gula senapsfrön i en väl rengjord glasburk.

I morgon börjar julveckan!

Det kanske blir min mest avslappnade jul hittills.

 

Söndagen den 20 december 2009 kl. 20:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Världen är liten ibland.

För några dagar sedan fick jag en hälsning i min gästbok på zoomin från en före detta flickvän till min son. Det gladde mig väldigt mycket. Joakim sa att vi var så lika varandra. Jag har blivit mistänksam när söner söker flickvänner som är lika deras mamma. Jag gillade verkligen Liselotte och sörjde att det tog slut. Forskade aldrig i orsaken. Hon hade blivit väldigt tagen av att Joakim var död. Hennes sambo har skrivit en bok som heter Trösteboken som hon vill ge mig i julklapp. Hon ville ha min adress. Liselotte skriver: 

 

"Barbro! Om det nu hade varit år 1968 så hade vi bott grannar...!!! När jag såg din adress så fick jag rysningar. Vendelsö, där bodde jag från det jag var 10 dagar gammal tills vi flyttade till Blekinge när jag var 3,5 år. Var bara tvungen att ringa min mamma och fråga vilken adress vi bodde på och mycket riktigt  vi bodde på   i huset bredvid."

Är det inte konstigt? Nu bor Liselotte i Vallentuna där Mats bott, och där hans yngsta dottter och barnbarn bor. Kanske är de grannar.

 

Lördagen den 19 december 2009 kl. 22:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Myskväll vid brasan

När Mats åkte för att handla var det  -1 grad och han var bara borta ca 1 timme. När han kom tillbaka hade temperaturen sjunkit snabbt.

Nu är det riktigt kallt här i Vendelsö -12 grader. I arbetsrummet är det varmt från våra 2  Satt i en t-shirt. Gick in i vardagsrummet och där var det kyligt. Nu får vi tända en brasa i öppna spisen.

 

När det blir så här kallt kommer rådjuren ut från skogen och vill ha morötter och Mats handlade idag 6 kg morötter.  Vi besväras inte av dem resten av året. De är otroligt skygga.

Har nyss skurit morötter i slantar och lagt ut till dom. Såg att andra grannar lägger ut äpplen, men vi har inga äppelträd.

 

Nu ska Mats bjuda mig på en Dry Martini. Det är ju fredagkväll.

Såg att han har gjort det mysigt och tänt ljus. Sedan ska jag steka entrecote.

 

Tänk på småfåglarna och koltrastarna. Nu har vi köpt äpplen och mer russin till koltrastarna.

 

Donna ligger i badrummet på värmeslingorna i golvet och sover. Det är hennes favoritplats, i hallen och i badrummet där vi har värmeslingor. Hon har en sandlåda om hon tycker det blir för kallt att gå ut och uträtta sina behov. När vi går ut och hämtar tidningen på morgonen smiter hon snabbt ut. Uträttar det hon ska och sedan in genom dörren som ett skott.

 

Nu ska vi ha en riktigt skön kväll och mysa med brasa och äta gott.

Tänk hur bra vi har det i vårt land.

 Snart ska vi titta på Bonde söker fru. Sedan sitter vi oftast och lyssnar på musik. Ikväll blir det trumpetaren Miles Davis tur att gotta våra öron och sinnen.

 

Önskar er alla en skön och avslappnad kväll.

 

 

Fredagen den 18 december 2009 kl. 18:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Tack för alla fina julkort!

Jag har skrivit ut alla fina julkort jag fått på zoomin. Jag har inte utrymme att spara dom i galleriet. Ligger på 93 procent av det totala utrymmet för bilder.

Snälla ni jag har inte ens lärt mig att skicka julkort än. Jag har mycket att lära och jag gillar utmaningar. Tack marmor för nya tapeten, men jag lyckades inte fullt ut att få den på rätt plats. Zoomin har blivit en mycket viktig plats för mig.  Google innebär om man söker på Weismann och då  hamnar man på min hemsida. På så sätt har jag fått kontakt med många av min sons vänner som inte visste att han inte finns längre i detta liv. Jag har också fått veta vad Joakim betytt för många. Jag vet att Joakim ville detta. Han ville inte bli bortglömd och därför gör jag allt för att han ska bli ihågkommen. Det var viktgt för honom.

 

Kram alla underbara människor på zoomin och googlare.

Barbro

 

Torsdagen den 17 december 2009 kl. 22:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Insnöad

Nu snöar det ordentligt här i Vendelsö. Det blåser och vi har snö ända upp till ytterdörren. Vår lilla vägstump är inte särskilt prioriterad av kommunens plogbilar. Tack och lov bor det folk i slutet av  grusvägen ner mot sjön. De har en traktor och plogar sin egen väg och  även vägstumpen vid vårt hus.

 Traktorn plogar vår väg

 

Torsdag förmiddag 17 dec. 2009

Det är en lång kö av småfåglar till fröautomaterna. Pulsade i snö upp till stövelskaften för att fylla på med mer frö.

Idag får bilarna stå!

 

 

Det är fint med snö också!

 

Ramsdalen

 

Tankar om julmaten

Fick ett paket salt steksill över då jag lagade stekt sill med löksås. 

Funderar på att testa den som inläggningsill för den är lite fetare än den urvattnade inläggningssillen. .

 

 

Jag ska försöka låta bli att laga för mycket mat den här julen. Min svärson vill gärna att jag lagar en vitlöksströmming som jag gjorde en midsommar. Jag har glömt hur jag gjorde, men brukar pröva mig fram, men har inte hittills lyckats laga den igen. Vet bara att jag hade gravat den och dragit av skinnet.

OBS!

Livsmedelsverket rekommenderar att strömming som gravas ska ha varit fryst minst ett par dygn i -20 grader. Jag tänker köpa  ett paket djupfryst strömming så slipper jag proceduren med att frysa den själv.

 

Jag ska fråga döttrarna om det är något de vill att jag ska laga och ta med till deras julbord.

Det blir väl mina köttbullar, strömmingslåda och inlagd sill. Skinka ska vi ha, men de gör döttrarna själva.  Janssons frestelse gör vi för eget bruk.

 

Torsdagen den 17 december 2009 kl. 12:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Sopsortering

 Del 1 Söndag

Idag känner jag mig trött och vissen. Kunde inte sova på hela natten eftersom jag kom sent i säng. Jag ska aldrig mer dricka kaffe sent på kvällen. Somnade vid sju tiden på morgonen och sov till tolv på dagen.  

 

Jag fick för mig att det var måndag idag. Började gallra i vårt skafferi. Började med hyllan matoljor, grilloljor, senap och ketchup,chilesås med mera. Grilloljorna och slattar av matolja som luktade härsket, dessa hällde jag i en liten plastdunk. Ska sedan lämnas på miljöstationen. Det fanns en hel del att slänga med gamla bäst före datum.

Sorterade glasflaskor och hårdplastflaskor. Diskade flaskor och glasburkar. Då säger Mats att det är väl onödigt att diska och hälla ut innehållet. Du är nog den enda som gör det. Trodde att jag hörde fel. Mats sa när jag åker till sopstation så lämnar de glas med innehållet kvar. Det ska ju ändå brännas.

Är det så folk gör i allmänhet??? Jag kände mig riktigt upprörd. Var tvungen att gå in på nätet och läsa sopsorteringsregler.

Där stod det att glasflaskor ska vara tömda på sitt innehåll rena och torra. Det gällde all annan förpacking av metall och hårdplast också.

                                §§§

Del 2 Födelsedags middag i lördags

Det var trevligt igår på middag hos dottern & svärsonen. Svärsonen fick mest presenter i flytande form. Han köper aldrig själv Whisky och Gin. Av brorsan fick han en extra fin olivolja och en förnämlig maltwhisky. Vi hade köpt flytande vi också. Han började att öppna paketet med en burk gröna oliver och han såg snopen ut. Sedan fattade han vad det var i paketet, en flaska Tangueray hans favorit Gin och en flaska extra dry Martini.

 

Det är alltid trevligt att träffa hans mamma och broderns familj. 

Till förrätt fick vi  chapignonhattar fyllda med vitlöksmör och finhackad persilja bakade i ugn, fint upplagda och med en liten bit vitt bröd och lite grönt på tallriken.

 

Lammsteken var perfekt och dottern hade gjort en sås på svart trumpetsvamp och trattkantareller och potatisgratäng med en god sallad.

Vinet som serverades var från Australien med Pinot Noir druva.

Kaffe och tårta.

 I morgon kväll blir det fest igen på restaurang Elverket. Då tar vi inte bilen tror jag. Jag tror att Mats svärsöner har abbonerat hela restaurangen för sin firmafest. Deras företag fyller 10 år. Ett stabilt företag med många stora kunder.

 

Söndagen den 13 december 2009 kl. 19:06

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Julklapp

Igår var jag och Mats och handlade i Haninge centrum. Mats frågade vad jag önskade i julklapp. Jag har inte haft ett fungerande armbandsur på bra länge. Sedan jag blev pensionär tycker jag inte att det varit så viktigt att hålla reda på tiden.

När jag slutade röka för 15 år sedan började jag att lägga pengarna i en burk som jag skulle ha köpt cigaretter för. Det blev ganska mycket pengar på kort tid. Köpte mig en Gucciklocka, som jag aldrig skulle kommit på att köpa. Jag var så stolt över att jag lyckats sluta röka.

Förra året hade jag Gucciklockan i en ficka på min morgonrock som jag körde i tvättmaskinen. Gissa vad som hände. Det var den Gucciklockan. Kommer aldrig mer att fungera.

Nu köpte Mats en klocka till mig för ca 400 kr och snyggare än min dyra Gucciklocka som kostade 4000kr.

Kanske lite tråkigt att veta vad man får i julklapp, men det brukar alltid bli en julklapp till.

 

Lördagen den 12 december 2009 kl. 05:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Gör mos av en knöl

 Talade som vanligt med min dotter idag och vi kom in på ämnet böcker. Vi är båda med i Boktipset på nätet. Idag talade vi om kokböcker och hon nämnde en kokbok som Wiktor var med i. Vadå??? ....undrade jag. Visste inget om att det blivit en bok.

 

Wiktor var med i en mattävling när han gick i femman. Han hittade då på ett recept som han kallade Bondmos. Wiktors lag vann en av de fyra semifinalerna i landet, en av finalerna var i Eskilstuna i hård konkurrens med andra skolor i landet. 

 

Det ingick också kunskapasfrågor i tävlingen

 

 Finalen var i Stockholm på Kajsa Warg på söder i Stockholm. Självklart var jag då på plats. Det var kända kockar i juryn.

Barnens Bästa kokböcker är resultatet av mattävlingarna Gör mos av en knöl, Trilla en köttbulle och Flippa Pannkaka.

Försökte få tag i en av kokbökerna Barnens bästa potatismos, men den var slutsåld. Det fanns ett exemplar kvar på Akademibokhandeln vid Sergelstorg. Bad dem lägga undan boken. Lite kuriosa att ha en kokbok med ett recept där Wiktor  hittade på ett av dem och med bilder.

 

Måltidsakademin har utsett Barnens Bästa kokböcker till Årets bästa måltidslitteratur 2008 i klassen Barn och mat. Motivering: "Tre stilsäkra och roliga matböcker, där barn i massor skapat, lagat, smakat och tävlat om bästa mos, bästa pannkaka och bästa köttbullar - en inspirationsbok.

 Wiktor mosar sitt Bondmos under koncentration

 

Målet med bokprojektet har varit att i samarbete med barnen och deras lärare ta vara på den kreativitet, uppfinningsrikedom och matlust som tävlingen väcker hos de tävlande. Att publicera deras arbete är att sätta värde på deras kunskap och visa respekt för deras tankar om vad mat kan vara.

 

Böckerna är sammanställda, skrivna och formgivna av Ami Hovstadius och Anna Lind Lewin. Fotografi av Ulf Huett.

Skolorna har fått dessa böcker gratis genom allmänna arvsfonden.

Böckerna ges ut av Tiden förlag, www.tiden.se.

Skolor som vill ha fler ex beställer böckerna genom sin läromedelsleverantör, pris cirka 90 kr-100 kr st.

I övrigt kan böckerna köpas från de flesta bokhandlare eller från nätbokhandeln.

Wiktor fick en extra födelsedagspresent av mig då han fyllde 14 år.

Han fick många fina presenter, men tyckte att kokboken var klart bästa presenten.Då hade jag ingen aning om att det skulle ges ut en kokbok senare " Barnens bästa kokböcker".

Trevlig fredagkväll!

 

 

Fredagen den 11 december 2009 kl. 19:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Fredagmorgon och bilder från Lux

Vaknade och var klarvaken strax före fyra. Jag brukar inte vara småhungrig så dags. Kände att det var lika bra att gå upp och kolla i kylskåpet. Vi hade kvar risgrynsgröt från lunchen igår.

Smakade bra med gröt och en skinksmörgås. Satte på TV 1 och fastnade vid en dokumentärfilm som jag undrade varför det inte sänds då de flesta är vakna. "Mitt Ghaza" oerhört intressant.

 

Satte mig vid datorn och kollade bilder från Nobelfesten i dagens tidningar på nätet. En enda gång hade jag haft möjlighet att få gå på Nobelfesten, men då pluggade jag på Universitetet och hade inte råd att varken hyra, eller köpa en klänning.

Jag hade fått några bilder via mail från dottern från deras kväll på LUX.

Det blir ju nästan som en följetong, men jag visar några bilder i slutet på det här inlägget.

 

I år tänker jag inte baka lussekatter. Kanske jag kan få några av dottern på lördag.

 

Ska köpa present idag till svärsonen, kanske blir det Henriks kokbok.

Svärsonen är road av matlagning. Här kommer några bilder från Restaurang LUX. Inte var det några stora portioner, men de hade fått fler rätter än vad som fanns med på Avsmakningsmenyn. De drack också viner som var anpassade till maten.

Ikväll blir det mys framför och Idol.

Önskar er entrevlig fredag!

 

 

 

Fredagen den 11 december 2009 kl. 07:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Henrik Norströms kokbok

Jag vet vad jag ska önska mig i julklapp. En kokbok av Stjärnkocken Henrik Norström. "Mitt nära kök" I kokboken bjuder han på många av sina bästa matlagningstips och favoritrecept, där han också berättar om  färgstarka vänner bland hängivna, småskaliga uppfödare, fiskare och producenter av förnämliga lokala råvaror.

Henrik bjuder på en mängd inspirerande recept till nya spännande smakupplevelser. Man får praktiska råd och tips som gör det lättare att lyckas i köket. .

Dottern skrev i min blogg då hon kom hem från att ha ätit på Restaurang LUX. Hon lovprisade maten. Det var den godaste mat hon hade ätit. Det var små och många, många rätter som de fick avsmaka. De åt i flera timmar. De fick spray i munnen  för att väcka/rensa smaklökarna.

 

Henrik Norström, är ju en stjärnkock som driver restaurangerna Lux Stockholm, Bro Hof Lux och nya havsgrillen B.A.R. på Blasieholmen. Henrik lagar modern mat med svenska smaker av närproducerade färska råvaror - allt efter säsong. Det är Electrolux gamla personalmatsal som blivit K-märkt.

 

Restaurang LUX har en stjärna i Michilin sedan 2003 och Henrik blev årets kock 2006. Henriks kokbok har redan fått pris. 

Inte undra på att dottern tyckte maten var utsökt.

 

Googlade på Henrik Norström och fick fram att Henrik Tog silver 2001 i världens mest prestigefyllda kocktävling som går av stapeln vartannat år.

 Om den presigefyllda kocktävlingen

 Det var 1987 när arrangörerna av den stora hotell- och restaurangmässan i Lyon bad mästerkocken Paul Bocuse initiera en kocktävling för att höja statusen på evenemanget. Den etablerade sig snabbt som den mest prestigefyllda matlagningstävlingen i världen och betraktas i dag som det inofficiella världsmästerskapet och avgörs vartannat år, alltid i Lyon.

Nedan bilder från den kända restaurangen Paul Bocuse i Lyon.

 

 

 

 

Torsdagen den 10 december 2009 kl. 19:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

LUX på lilla Essingen

Idag fyller svärsonen 52 år. Ringde och grattade honom och han sa att han tyckte inte det var länge sedan som han var på min 50 årsfest.

 

Vi är inbjudna på lördag att äta middag tillsammans med hans brors familj och mamma. Svärsonen berättade med stolthet att sonen fick  MVG på provet i både kemi och matematik .

Han och dottern ska gå ut och äta på restaurang Lux på Lilla Essingen.

Jag antar att det är små gourmeträtter, om man ska orka allt detta. Restaurangen har fått pris för bästa totalupplevelse.

Verkar spännande tycker jag. Det vattnas i munnen när man läser vad de ska äta ikväll.

Jag hade aldrig hört talas om restaurangen, men jag är ju inte ute i svängen längre. 

Restaurang LUX Avsmakningsmeny Vinter

 • Fjärsing från Nordsjön, sjuden och halstrad , Grebbestad ostron,chutney på gröna tomater, störkaviar och varm havsjuice
 • Rådjur från Sörmland, bräserat och stekt, sockrade enbär, selleripuré,sky- och druvjuicekokt brysselkål
 • Kungskrabba och pilgrimsmussla från Norska havet, stekt bläckfisk,oreganokryddad sallad med selleri och potatis serveras med krabb-och rotfruktssky
 • Lammstek från Horsviken, tryffelsjuden, trattkantareller,
  pepparrotskryddad sylta och Halländsk svartkål
 • Diamantpäron från Märsö gård, eau de vie-eldade,
  med riven Löfsta blå och hasselnötter
 • Gröna druvor från Italien, frostade, med vaniljparfait,
  havssalt och svartvinbärssorbet

Det ska bli intressant  att höra vad de tyckte om restaurangen.

Dottern skulle skicka bilder på maten via mobilen.

 

 

Onsdagen den 9 december 2009 kl. 16:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Besprutad med Vaccin

 

Idag tog jag mig till vårdcentralen för att ta en spruta mot den vanliga influensan. Jag fick ett stick i vänstra armen och av bara farten blev det ett stick i den högra också mot influensan.

 

På vårdcentralen tyckte de att det var lika bra att ta båda på en gång annars skulle jag få vänta tre veckor mellan sprutorna. Jag visste inte att man kunde ta vaccin mot båda influensorna samtidigt.

 

På vägen hem köpte jag salt sill. Blev så sugen på att steka sill med löksås. Det gillade Mats.

 

Sedan satt jag och kände efter om jag skulle bli dålig av vaccinet. Jag tittade på TV1, en gammal film " Lilla Fridolf och jag" Tycker det är roligt att se miljöer, bilar och kläder från på 50-talet. Tiden då man hade vida kjolar med massa underkjolar och Farah Diba frisyr.

Än så länge känner jag mig bara lite stel i båda armarna.

 

Tisdagen den 8 december 2009 kl. 17:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Spagettikväll och opera.

Alla sover, tyst det är i huset, tyst i......

Det är söndagmorgon och jag tassar runt för att inte väcka Axel och Mats. Jag har hämtat tidningen och matat koltrastarna, men det är så milt väder så de borde kunna  hitta mask i jorden.

 

Det var roligt att träffa syrran och svågern igårkväll. Det är inte så ofta vi ses under vinterhalvåret. De kom nyligen hem från en längre vistelse i Spanien och sedan bär det iväg igen i januari och den här gången blir de borta i sju veckor på Kanarieöarna.

 

 

Min syster är 77 och svågern ska snart fylla 87. Ingen kan tro att de båda har uppnått en så aktningsvärd ålder. Piggare och gladare pensionärer får man leta efter med ljus och lykta. Jag önskar att man fick vara så på alerten i både i knoppen och i kroppen då man kommit upp i den åldern.

 

Vi var på Spagettioperans julföreställning. Vi köpte vin och öl i baren.

 

Jag har aldrig sett så mycket folk tidigare på Regina mat- och operahus. Mycket av charmen med Spagettioperan är att sångarna rör sig bland publiken som blir ett med skådespeleriet, ofta är det humoristiska inslag.

Det blev lite rörigt och sångarna fick svårt att röra sig fritt mellan scenen och ute i salongen efterson det var så många bord och stolar. De sjöng vackert som vanligt.

 

 

Söndagen den 6 december 2009 kl. 10:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Lördagen den 5 december

Gick upp och väckte Axel och gjorde ordning frukost. Han blev väldigt snopen att vi skulle gå på Spagettioperan ikväll. Han hade räknat med att sova hos oss en natt till. Det är matcher även i morgon. Mats körde honom till Tingvalla inomhushall.  Pratade med Mats i och de ska spela vidare till final i morgon. Axel är målvakt.

Jag är så trött... är inte van att vara ute och festa längre. Sov dåligt i natt. Önskar vi hade valt en annan dag för Spagettioperan. Tyckte lite synd om Axel för jag tror att han blev besviken att vi inte skulle vara hemma ikväll.

Han vill ju inte vara själv i så många timmar. Nu ska jag laga lunchför Axel har spelat klart sina matcher vid ca 14.00

Det var önskemål om våfflor och så får det bli.

 Vi kör hem Axel på väg in till teatern. Han frågade om vi kunde hämta honom efter teatern för han ville sova en natt till hos oss. Han sa att det är mysigt att vara hos er. Jag förklarade att det blir sent,men det gjorde inget. Han ska inte spela match förrän vid kl 14.00 i morgon.

Idag fyller min syster på demensboendet 83 år. Jag önskar att vi kunnat ta med henne, men då skulle hon bara bli orolig. Min syster och svåger som vi ska träffa ikväll var där igår och hälsade på och gratulerade henne. Syrran trodde att hon fyllde 100 år.

 

 

Lördagen den 5 december 2009 kl. 13:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Myskväll på Stekpannan

Fredagkvällen började med att Mats hade åkt och handlat en myspåse och kom hem och sa att det skulle bli en riktig myskväll med Chips och godis. Jag fattade ingenting och sa, har du glömt att jag är utbjuden på middag. Han hade däremot glömt att berätta att barnbarnet Axel skulle sova hos oss i natt.Axel ska spela match tidigt på morgonen i Haninge och då tyckte han att det var bättre att sova hos oss. 

 

Jag hade svårt att hitta till Stekpannan. Letade efter nr 14 på Fatbur Brunnssgatan. Kom 15 minuter för sent. Ingen hade mitt nya mobilnummer och jag hade inte deras kvar längre för att meddela att jag var försenad.

 

När jag steg in på restaurangen hördes ett jubel. Där är hon ju. Oj vad många kramar jag fick och pussar på kind och hand. Jag kände mig verkligen välkommen. Hela gänget från styrgruppen i Handslaget numera Idrottslyftet var där.

 

Det blev en helt underbar kväll med många skratt. Jag fick en unik medlemsnål av Boxningsklubben Örnen. Jag hade varit tveksam att ta med boxning som "pröva på verksamhet i skolorna". Då fick jag biljetter till SM och satt där fastklistrad och såg på boxning i två dagar.

 

Maten var god, men sniglar är lite sega och det hade jag glömt. Beställde rumpstek för det hade jag inte ätit sedan 70-talet. Jättegott kött som var grillat och lite rött invändigt.

Vi avslutade kvällen på Soldat Svejk i hörnet av Åsegatan och Folkungegatan och tog en öl.Jag hade varsin flaska vin med till Totte och Lasse som jag jobbat mest ihop med.

 

Mats och Axel kom och hämtade mig med bilen och det var jag tacksam för.

 

Lördagen den 5 december 2009 kl. 06:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Inget bäst före datum på skönhetskrämen

 Inget bäst före datum på skönhetskrämen

Igår skrev jag att jag skulle göra mig vacker inför kvällens övningar.

 

Jag köper rengöringskrämer i en specialaffär på Kungsgatan i Stockholm som säljer tvålar och krämer av egen tillverkning. Idag tog jag en av burkarna i kylskåpet för att lägga en ansiktsmask. Hade inte glasögonen på mig och tänkte vad grön krämen är.

Det var ett bra tag sedan jag använde den sist. Tog på mig glasögonen. Jag hade smörjt in hela ansiktet med mögel som bildats i burken.

 Både Mats och jag skrattade gott

 

Mats hade tagit fram burken vid ett annat tillfälle då han var sugen på dessertost.

Han trodde att det var en exklusiv ost liknande stilton, men förstod när han smakade att det var en av mina krämer. Det hade smakat pyton. Han såg inte heller att det var mögel. Det berättade han idag.

 

 

Fredagen den 4 december 2009 kl. 16:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Regntunga skyar

Regntunga skyar över Vendelsö och grått, grått.... .

Ingen frost och rosenspirean är inte vit och vacker som den varit i ett par dagar, utan återgått till att vara brun igen. Nedan tre bilder på rosenspirean, men från olika datum .

Bilden nedan 9 juli 2009

 

 

3 december 2009

4 december 2009

 

I almanackan står det att det är den 4 december idag och jag har namnsdag.

Tänkte ta några bilder på koltrastarna, men det blir bättre bilder då det är ljusare ute. Blev bara en bild på den bruna spirean.

Jag ska så småningom göra mig "vacker" inför kvällen. <om det går.Det man fixa på 5 minuter förr tar tid idag, minst 1 timme och då med mindre smink än förr. Ändock blir resultatet sämre. 

 

Ser fram emot att bli bjuden på Restaurang Stekpannan ikväll.

Googlade på Stekpannan och det ser gott ut med en trerättersmeny.

 Tar nog sniglar till förrätt.

  Det blir svårt att välja fisk, eller kött.
sedan blir det

Hoppas att ni också får en trevlig kväll!

 

 

Fredagen den 4 december 2009 kl. 13:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Stort engagemang. Vad ska valpen heta?

Mats dotter har skickat en förfrågan till hela familjen, Salukivänner och andra som fått tycka till. Kerstin och Wivi på zoomin har har också haft synpunker. Tack för det! Ni stöder mitt val och dotterns val. Återstår fyra namn och  uppfödaren ska godkänna ett. Flest röster i nummerordning.

1 Dehlila ( Simpson & Dehlila känner många till)

2 Dahlia ( Ska uttalas Dal Yah)

3 Daniyah

5 Dhakirah

På söndag flygs valpen hem från Skåne och hon får flyga inne i  kabin så länge hon inte väger mer än 8 kilo.

På nyårsafton och tio dagar i januari blir vi valpvakt.

Vad som händer sedan står skrivet i stjärnorna.

Vi har barat lovat att ta hand om denna oemotståndliga valp då de är i Oman.

Tanken slog mig kanske vännerna i Oman kunde bli fodervärdar. En Saluki i sitt rätta element i Saud Arabien.

 

Torsdagen den 3 december 2009 kl. 21:36

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Tänk på småfåglarna

Ytterligare en vacker dag med lite sol och rimfrost på träden.

Rosenspirean fick nytt liv av rimfrosten.

 

Fyllde på fröautomaterna till småfåglarna. Det var massor av talgoxar, blåmesar och en nötväcka som lät sig väl smaka av hampfrön, solrosfrön och nötter.  Satte ut några fler talgbollar. Det kom en vacker hackspettshane, men jag hann inte hämta kameran

 

Är det inte min tur snart?

Koltrastarna tror jag är desamma år från år. De är helt

orädda och väntar på att få russin och äppleklyftor den här årstiden.

 

Jag förstår att det kan vara svårare att mata fåglar i städerna för det drar till sig råttor, även om man har en fröapparat så blir det lite spill.

 Tittut!

Får fåglarna mat så överlever de vintern och sjunger vackert då våren kommer.

 

Torsdagen den 3 december 2009 kl. 14:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Vad ska Salukivalpen heta?

Oh what a beautiful morning....

Vilken vacker morgon, sol och rimfrost på träden. Som penisionär njöt jag av att inte behöva skrapa is från bilens fönsterrutor och gå upp i mörka ottan för att åka till jobbet.  

 

Mats dotter skickade via mail lite förslag på namn till valpen och undrade vad jag tyckte och om jag hade några förslag. 

 

Fick lite fler bilder också.

Det ska vara ett arabiskt/persiskt flicknamn som börjar på D.

Suttit och googlat på "arabian and persian female name."

 

 Varför ska det vara ett arabiskt namn kanske någon undrar.

Salukin, är en arabisk vinthund. Rasen är sannolikt den äldsta hundrasen vi har. Fynd i Mellanöstern har visat att man redan för

6 000 år sedan höll salukiliknande hundar. Man vet att det i området fanns hundar som såg exakt ut som dagens salukis för 4 000 år sedan.

Mats mamma var den som hade en Saluki först i familjen som var Champion.

Mats dotter har haft Salukis sedan hon var tonåring och det är tradition med arabiska namn på Saluki.

 

En av Mats dotters första Saluki med det långa namnet

Wadir e. Ibenores Safir El Sanda Wir u. Ibenores Tanyah

det ska vara ett förnamn som man lätt kan förkorta. Efternamnet ska sedan läggas till förnamnet Xass Farah Daphne (bint=efter): Inte så lätt! Hittade dessa arabiska flicknam

Dejennah bint Daphne

 

 

Namn       Betyder

Da'd - Old Arabic name
Dahab - Gold
Dalal - Treated or touched in a kind and loving way
Daliyah - Grape vine
Daniyah - Closer, nearer
Dhakirah - One who remembers God frequently
Dhakiyah - Bright, intelligent
Dhuka' - Name of the sun
Dimah - Cloud which carries rainwater
Du'a' - Prayer
Duha, Dhuha - Forenoon
Dunya - World
Dunyana - Our world
Durar - Pearls
Durrah - Pearl
Durriyah - Shining, bright
Persiska flicknamn:
Darya - Ocean
Daria
Delara
Iranska flicknamn:
DaryA Sea
DelArAm - Quiet-hearted
Delbar-  Charming, Sweetheart, heart-ravisher
Delkash-  Fascinating, attractive
DeenA/DinA Dinah; also means judge
DonyA World
Dorri A sparkling star glittering like a gem

Danyal 
Dalia -is pronounced DAL-yah. It is of Arabic and Hebrew origin, and its meaning is "gentle; slender branch, tendril". See also Dahlia.
Daria - is pronounced DAR-ee-ah. It is of Greek and Persian origin, and its meaning is "maintains possessions well". Feminine form of Darius, a Persian royal name. Darya also means "the sea" in Persian. Variants may also be feminine forms of names like Daryl and Darin.

 

Onsdagen den 2 december 2009 kl. 18:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

En hyllning till svärsönerna.

Mats och jag fick en skriftlig inbjudan av svärsönerna helt oväntat till fest på Restaurang Elverket måndagen den 14 december. De bjuder på mat,  dryck och musik med DJ

 

 

 

 Vill verkligen hylla svärsönerna. De tar så mycket ansvar och delar på arbetet då det gäller barnen och alla vardagssysslor i ett hem. Det var annorlunda med mina barns fäder.

 

 Min egen svärson är också fantastisk.

 På bilden bjuder jag på Nässelsoppa då båten rustas. Nu har min dotter och svärson varit ett par i nästan 20 år. Han är den bästa pappa man kan önska för sina barnbarn.

1991 då bilden togs  kunde jag inte ens drömma om att få så fina barnbarn födda 1994 och 2000.

 

 

 

Tisdagen den 1 december 2009 kl. 23:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Valpvakter

Vi har lovat att ta hand om valpen då de åker till Oman och det var dottern glad för. En valp behöver ju mycket passning.

 

 

Idag känns det mindre stressigt. Mats dotter Pia ville att vi skulle komma till dom på annandagen och det tackar vi ja till. Förra året var vi hos min dotter på julafton. Dottern jobbar denna jul. Vi kommer att ta det väldigt lungt och vara hemma på julafton. Då kan vi ta en snaps till sillen.

 

Det är bara synd att våra döttrar inte träffas så ofta. De har mest kontakt genom Facebook. När de väl  träffas har de så mycket att prata om. De har många gemensamma intressen.

 

Vi bestämde Mats och jag att vi bjuder hem våra barn och barnbarn i början på nästa år och lagar en stor gryta som jag kan förbereda så vi hinner umgås allihopa. Julen är en så känslig högtid där hänsyn ska tas till döttrarnas respektive svärföräldrar etc. Återkommer med ett förslag på en riktigt god och kryddig gryta.

 

 Nu ser jag fram emot att gå på Spagettioperans julshow på lördag tillsammans med min syster och svåger nyss hemkomna från Spanien. De ska fira jul och nyår i Sverige. Därefter åker dom till Kanarieöarna i sju veckor.  Min svåger är tjugo år äldre än jag och kanonpigg  och alltid på alerten, knappt så min syster hänger med som är tio år äldre än jag.

 

 

Systern och svågern hemma hos oss

 På fredagen är jag utbjuden på restaurang på söder av en rektor och några lärare samt representanter från ett par idrottsföreningar.

När jag gick i pension bjöd de mig på restaurang Skrapan i gamla skattehuset. En restaurang med spektakulär utsikt och mycket god mat. Den här gången blir det en annan restaurang.

 

Tisdagen den 1 december 2009 kl. 09:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>