Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Sopsortering

 Del 1 Söndag

Idag känner jag mig trött och vissen. Kunde inte sova på hela natten eftersom jag kom sent i säng. Jag ska aldrig mer dricka kaffe sent på kvällen. Somnade vid sju tiden på morgonen och sov till tolv på dagen.  

 

Jag fick för mig att det var måndag idag. Började gallra i vårt skafferi. Började med hyllan matoljor, grilloljor, senap och ketchup,chilesås med mera. Grilloljorna och slattar av matolja som luktade härsket, dessa hällde jag i en liten plastdunk. Ska sedan lämnas på miljöstationen. Det fanns en hel del att slänga med gamla bäst före datum.

Sorterade glasflaskor och hårdplastflaskor. Diskade flaskor och glasburkar. Då säger Mats att det är väl onödigt att diska och hälla ut innehållet. Du är nog den enda som gör det. Trodde att jag hörde fel. Mats sa när jag åker till sopstation så lämnar de glas med innehållet kvar. Det ska ju ändå brännas.

Är det så folk gör i allmänhet??? Jag kände mig riktigt upprörd. Var tvungen att gå in på nätet och läsa sopsorteringsregler.

Där stod det att glasflaskor ska vara tömda på sitt innehåll rena och torra. Det gällde all annan förpacking av metall och hårdplast också.

                                §§§

Del 2 Födelsedags middag i lördags

Det var trevligt igår på middag hos dottern & svärsonen. Svärsonen fick mest presenter i flytande form. Han köper aldrig själv Whisky och Gin. Av brorsan fick han en extra fin olivolja och en förnämlig maltwhisky. Vi hade köpt flytande vi också. Han började att öppna paketet med en burk gröna oliver och han såg snopen ut. Sedan fattade han vad det var i paketet, en flaska Tangueray hans favorit Gin och en flaska extra dry Martini.

 

Det är alltid trevligt att träffa hans mamma och broderns familj. 

Till förrätt fick vi  chapignonhattar fyllda med vitlöksmör och finhackad persilja bakade i ugn, fint upplagda och med en liten bit vitt bröd och lite grönt på tallriken.

 

Lammsteken var perfekt och dottern hade gjort en sås på svart trumpetsvamp och trattkantareller och potatisgratäng med en god sallad.

Vinet som serverades var från Australien med Pinot Noir druva.

Kaffe och tårta.

 I morgon kväll blir det fest igen på restaurang Elverket. Då tar vi inte bilen tror jag. Jag tror att Mats svärsöner har abbonerat hela restaurangen för sin firmafest. Deras företag fyller 10 år. Ett stabilt företag med många stora kunder.

 

Söndagen den 13 december 2009 kl. 19:06

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>