Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Trettondagsafton 2010

Det hade gått mig förbi att det var trettondagsafton ikväll. Snurrigt med alla helgdagar, som pensionär märker man snart ingen skillnad.

 

Mats och jag tog en flaska mouserrande från Alcase. Flaskan fick jag av några arbetskamrater då jag gick i pension. Vi åt en avocado med rom.

Nu orkar vi bara lite ost. Vi åt en sen lunch med kycklinglever.

Förr brukade jag alltid titta på Nils Poppe varje trettondagsafton. Ikväll är det soldat Bom med Eva Rydberg. Vi orkade inte titta på det. 

 

Stackars Dalia som måste kissa ute. Nu har vi -18 grader. Donna vill inte gå ut idag. Hon nöjer sig med kattlådan.

 

Jag tänker alltid på en trettondagsafton på Dramaten som Ingmar Bergman satte upp 1975. En granne på Lidingö tog mig med, som i sin tur var närmsta granne med Bibi Andersson som spelade Viola i Shakespers pjäs. Jag tror inte det var en trettondagsafton för det var senare kanske mars som vi var på teatern. Minns det väl för det var en så trevlig kväll.

Önskar er en trevlig trettondagsafton för nu pockar En lite valp på all uppmärksam som är pigg efter all sin skönhetssömn idag.

 

Tisdagen den 5 januari 2010 kl. 21:57

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Idag är det kallt om tassarna

Vaknade tidigt vid sextiden att det var kallt i rummet. Jag sover i ett rum där vi förvarar växter som ska stå svalt under vintern. Därför har jag aldrig någon värme på i det rummet och i vanliga fall stängd dörr. Nu har jag en springa öppen så Donna kan gå ut och in. Det var skönt att ha en katt och duntäcke i sängen. Jag gillar att sova i svala rum. Vid normal temperatur har vi sovrumsfönstret öppet en aning.

 

Mats skulle till St Göran och träffa en narkos- och operationsläkare och tog bussen tidigt in till Stan. Koltrastarna satt och väntade på att få russin. Bytte ut talgbollarna som var frusna mot nya till småfåglarna och fyllde på med hampfrön och nötter i fröautomaterna. Nu tar fågelmaten fort slut. Det var -15 grader hos oss. Mycket snö i skogen så rådjuren fick sina morötter slantade.

 

Da-Lia var så sömnig idag och hon låg i sin hundsäng och jag la på henne min stora schal och hon gillar att sniffa på den. Tog in korgen i arbetsrummet som är varmast tack vare datorerna och hon verkade att njuta av att dåsa. När hon vaknade lyfte jag ut henne och hon kissade, med en gång och sedan snabbt in igen. Berömde henne och hon fick en hundgodis. Två gånger var hon duktig och förväntade att hon skulle få en godis. Hon fick även godis då hon gick på tidningarna vid dörren eftersom det var så extremt kallt ute. 

 

Läste lite bloggar och någon hade ätit Lever Anglaise. Jag blev så sugen så jag ringde Mats att han skulle köpa lever, helst kalvlever, eller kycklinglever. Kokade hälften av kycklinglevern i buljong och Donna och Dalia fick dela på sin hälft. Blandade till valpen en portion med lite ris, kycklinglever och valpfoder. Givetvis plockade hon ut det godaste först. Kycklinglever gillade hon.  Donna är lite mer kräsen. Själv stekte jag min hälft och gjorde en god sås med råris till. Till och med Mats åt lever för en gångs skull.

 

Hamnade på den mest besökta hemsidan på zoomin. Läste recept på hundgodis och ett av recepten innehöll vitlök, skrev i hennes gästbok att jag läst på frågor och svar av veterinären på Agrias hemsida att lök var giftigt för hundar och att hon skulle utesluta vitlöken i receptet. 

Nu har Dalia och Mats somnat i gästrummet. Idag är det en riktig sovdag för både människor och husdjur.

 

Tisdagen den 5 januari 2010 kl. 18:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>