Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Skogens djur och våra husdjur

Vilken fin morgonsol och -11 grader kallt. Jag tror att hela Ramsdalens koltrastar 15 stycken satt samlade hos oss och väntade på russin och äpplen i morse. Det kom stjärtmesar till fröautomarena och pickade i sig frön. Lyckades fånga en stjärtmes på bild. 

 

Råjuren har fått sina morötter. Nu har skogens djur besvärligt i kyla och djup skarsnö. Jag skulle inte kunna skjuta ett rådjur. Inte vargar heller för den delen. Vargjakten tyckter jag var ett skandalöst beslut. För några år sedan hade man sett ett Lodjur i vår skog.

 

Så var det fredag och vi är ganska slut. Det är jobbigt och roligt att ha en valp i huset. Det är tur att vi avgränsat huset. Hon rusar runt och hoppar upp i fullfart på sängen i gästrummet. Mats köpte en pipleksak och en mjuk boll i zoo affären. Hon tröttnar fort på leksaker. Min gamla fårskinnstoffel är populär. Hon kastar upp den i luften, står och hoppar på den i sängen. Vi skrattar åt henne.

 Vi har badrumsdörren öppen för hon gillar att ligga och värma sig på värmeslingorna i golvet.  Hon är en fena att ta toarullar och och rulla ut papper i långa sjok. 

 Vi säger ifrån då hon nafsar och drar i våra kläder eller vill nafsa på händerna.  Dragkamp är jätteroligt.  Går någon av oss ut från avgränsningen så gnäller hon. Hon har blivit duktig med att alltid uträtta sina behov ute trots kylan.

 Misslyckas hon är det vi som inte varit tillräckligt observanta.

  

Donna har det lite tråkigt. Hon sitter alltid nedanför trappen och väntar på mig. Igår hoppade Donna upp på biljardbordet. Hon brukar inte få vara där, men jag såg mellan fingrarna och sa inget. Om vi inte vill ha Donna där sedan så kan vi täcka över biljardbordet. Det låg några bollar på biljardbordet som hon började leka med och lyckades peta ner i ett av hålen. Sedan satt hon ner hela huvudet och kikade i hålet efter bollen. Sedan ville hon peta ner en boll till. Man kan säga att jag och Donna spelade biljard igår. Synd att jag inte hade inte kameran till hands just då.

 

Donna kan också sitta och titta på fåglar i fönstret. De kommer helt nära eftersom buskar skymmer en del fönster och där sitter det fåglar precis på andra sidan rutan. Idag fick hon syn på rådjuren.

Det är inte så ofta de kommer fram på dagen.

 

 

Fredagen den 8 januari 2010 kl. 18:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>