Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Ibland blir inte dagen som man tänkt sig

Resten av torsdagen den 14 januari

Stressade iväg till bussen i morse för att åka till tandläkaren. Vid slussen ringde mobilen och det var tandsköterkan som meddelade att de hade fått fel skruv, så de återkommer nästa vecka med ny tid. Nu saknar jag mina kindtänder och de ringer igen först nästa vecka. Det syns inte att jag saknar två tänder endast om jag gapskrattar ser man ett gapande hål längst bak i vänsterkäken.

Vi som ska till Pia och fira dotterns 19 årsdag och då brukar det bli många gapskratt.

Klev av tunnelbanan i Gamla stan och visste inte riktigt vad jag skulle göra. Försökte ringa Mats, men fick höra en röst som sa att mitt kontantkort var spärrat. Jag kunde alltså inte ringa på den, men ta emot samtal. Jag är inte van med kontantkort etersom jag skaffade det ganska nyligen. 

 

Precis då ringde Mats och sa att tandsköterskan ringt och jag kunde framöra till Mats att jag inte kunde ringa på mobilen. Tog en promenad i gamla stan, men det var -kallt om fötterna. Risk för ras från tak och lätt att halka på knaggliga gator. Gick Västerlånggatan fram och tillbaka och tittade i skyltfönster om jag eventuellt kunde hitta någon varm mössa. Det skulle jag behövt idag.Köpte ingenting. Tänke att jag skulle kanske unna mig en lunch på något trevligt ställe, men hur kul är de att sitta ensam och käka.

  

Hungern började kännas i magen och på Stora Nygatan låg en korv och hamburgerkiosk som man kunde gå in och värma sig i och ta en hamburgare med pommes. 

 

Gick in och tittade i Gamla Stans modebutik på stora Nygatan, Snygga kläder, men dyra. Det var rea och jag såg en innejacka som var rätt snygg men den skulle ändå kosta 1300 med 30% rabatt och så snygg var den inte. Expediten sa att hon hade Maud Olofsson som kund som om det skulle vara någon reklam.  

 

Nu var det dags att åka till Brandbergens centrum för att få slingor i håret. Kom i sista minuten och jag hann inte ta ut kontanter innan och frissan sa det kan du göra sen. Håret blev ljusare än jag tänkt. Det finns två bankomater i Brandbergens centrum och ingen fungerade.

Det har aldrig hänt tidigare. Får inte glömma att betala frissan i morgon.

Det var fler grejer som gick snett idag, men då skulle skrivandet bli ändå längre och det är alldeles för långt redan.

 

 

Torsdagen den 14 januari 2010 kl. 18:36

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Torsdagen den 14 januari

Klev upp från sängen i ottan för jag kunde inte somna om. Kollade temperaturen utomhus som sjunkit till -7,3 C. Skönt att ha gubben hemma igen.

Ibland känns det inte så roligt att åldras för åldrandets sjukdomar undslipper vi nog inte utan var och en av oss kommer att känna av lite krämpor någonstans i våra kroppsdelar.

Vaknade kl.04.00 efter att ha sovit oroligt. Mats har också sovit oroligt. Han har gjort en operarion som kallas TURP. Varannan man  över 60 år och fyra av fem män över 80 år, har prostataförstoring.

Att ha en godartad prostataförstoring innebär oftast att man får problem att kissa. Förstoringen kommer med åldrande.

Män kan få stora besvär och då behövs behandling. Om inte mediciner hjälper kan en operation lindra besvären. Efter en noggrann undersökning så ansåg läkaren att en operation var befogad för Mats. Efter operationen sätts en slang, kateter, genom urinröret och upp i urinblåsan under någon dag. Vanligtvis får man stanna kvar på sjukhuset under den tiden, men min gubbe ville åka hem. Han ska tillbaka på måndag. Stränga förhållningsregler absolut ingen sex de här dagarna.

Han fick åka taxi hem, det var väl billigare än att han skulle vara kvar och uppta en sängplats. Fick en biljett vid utskrivningen som berättigade honom att åka taxi. När taxin var framme så lämnade han biljetten som berättigade honom resan hem. Taxichauffören säger att den gäller inte och Mats får betala i kontanter. Det där måste vi kolla upp med Taxikurir och sjukhuset. Det var ju en sjuksköterska som beställde taxin.


 

Jag ska tillbaka till tandläkaren idag igen. För nästan två år sedan gjorde jag ett inplantat av två kindtänder. Tidens tand hade gjort att de gamla kindtänderna hade lagats så många gånger med amalgan så  fyllningarna höll inte längre. I tisdags skulle jag på kontroll och röntga och inplantaten såg bra ut och hade växt fast i käkbenet.

Det var något som inte stämde eftersom tanden verkade vara lite lös tyckte tandläkaren och ville ta bort skruven som höll själva tanden kvar i inplantatet.

Skruven hade gott av och han fick jättestora problem att få bort skruven. Därför skulle jag dit igår. Han hade aldrig varit med om något liknande. Idag ska det gå på 5 minuter för han var tvungen att beställa en specialskruv.

 

Efter det ska jag till frissan och bleka slingor. Igår när jag var i stan tänkte jag titta på kläder. Jag har inte köpt några nya kläder sedan jag gick i pension. Gick in på PUB, men vad besviken jag blev då det var en massa småbutiker i hela PUB. Det fanns absolut ingenting som som jag ville köpa. Väntar med att köpa kläder till våren istället.

Känner att jag inte har riktig kontroll i hemmet. Skulle behöva storstäda, rensa garderober och lådor. Passa på att rensa och frosta av frysen och kylskåpet när det är så här kallt. Det finns mycket att ta tag i. Konstigt att jag hann med sådant då jag jobbade heltid.  

Det finns mycket att glädjas åt. Det blir ljusare och ljusare för varje dag. Snart kommer det vårtecken. På Lördag ska vi till Pias familj på 19 årskalas och då får vi träffa valpen igen.

  

 

Torsdagen den 14 januari 2010 kl. 06:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>