Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Främmande katt försöker ta sig in till värme och mat.

I går kväll då jag publicerade mitt senaste blogginlägg smällde det till i kattluckan. Sedan hörde jag ett förfärligt morrande från Donna som satt och stirrade på kattluckan. Jag kollade ut genom fönstret och såg en katt. Kattmaten var uppäten efter att det blivit mörkt så det kan inte vara skatorna som ätit upp kattmaten.

 

Är det så Fia klarar sig att ta sig in hos oss på natten. Donna ligger oftast i en annan del av huset och sover djupt i vanliga fall.

Nu har Donna full koll så ingen annan främmande katt kan ta sig in i vårt hus. Nu har hon lagt sig att sova vid kattluckan.

Nu har Donna koll att ingen katt som inte bor här kommer in genom kattluckan. Tittade ut på trappen där jag ställt ut en skål med torrfoder och en skål med tonfisk i går kväll och tonfisken var uppäten. Då var kl ca 05.00. Vaknade av en otäck dröm att jag blev ormbiten. Tittade ut igen ca 05.20 och då satt en katt på trappen och åt upp torrfodret. Lyste med en ficklampa och såg att katten hade vita tassar. Den såg för övrigt ut som den efterlysta katten på bilden. Tassarna syns inte på bilden. Jag får ringa ägaren till katten och fråga om Fia har vita tassar. 

 

Fredagen den 22 januari 2010 kl. 23:06

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Inget fredagsmys.

Inget fredagsmys ikväll. Fick besked att min dotter får morfin och har ont efter en operation. Mats dotter har tagits in med ambulans idag och fått smärtor efter en operation och får morfin. Här sitter vi oroliga föräldrar ikväll. Hoppas inte de är felbehandlade, men min misstanke finns.  

Jag gick upp ganska tidigt i morse hämtade tidnigen och noterade att någon lagt ut hö mellan vår tomt och den gamla ladugården där rådjuren trampat upp en stig. En rejält fång hö låg på den den upptrampade stigen. Ramsdalens gårds ägare brukar fälla videsly som rådjuren tycker om att gnaga på.

Misstänker att det är dom som har lagt ut hö. Det var bra tycker jag.

Undrar om vi får ha tulpanerna ifred i vår för rådjuren. De brukar hålla sig kvar i skogen då våren kommer. De är otroligt skygga rådjuren här i skogarna.

När klockan var runt kl. 10 började jag undra varför Mats sov fortfarande. Jag väckte honom försiktigt och han sa att han var totalt utmattad och mådde inte bra. Han ville fortsätta att sova. Klockan 13.00 hade jag gjort vitkålssoppa med fläskorvsbitar med surbrödssmörgås. Han kom upp och åt lite, men gick och lade sig igen och somnade. Nu började jag bli orolig.  

 

Tänk så bra det var på den tiden när man kunde ringa en jourhavande läkare som kom hem och avgjorde om man skulle åka till sjukhus eller inte. Få ett recept utskrivet etc. Jag har hört att man kan få urinvägsinfektion efter den operationen som han gjort, men det trodde inte Mats.

 

Såg en hel rådjursfamilj mamma,pappa och barn  från fönstret Bocken var bufflig och körde bort fru och barn från morötterna. De fick äta av höet. Tog bilder men när jag skulle ta ut minneskortet så fanns det istället i Mats dator. Så det blev inga bilder snopet.

Den bortsprungna katten har vi inte sett på två dagar.

Min väninna i Florida ringde och kände behov av att prata. Hon var pratsugen och vi pratade i en timme. Hon kommer hit i maj igen. Hon har en sprillans fin och ny dator som hennes man köpte till henne innan han dog. Jag bad henne installera den och att någon lär henne att handskas med den så kan vi ha kontakt varje dag. Typiskt att bästa vänninan bor i USA.

 

Ikväll blev det ingen middag bara lite mer soppa. Nu ska jag ringa min dotter och höra hur hon mår.

Önskar er andra en mysig fredagkväll!

 

 

Fredagen den 22 januari 2010 kl. 21:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>