Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Pling igen på dörren om katten Nala.

Klockan 22.00 ringde det på dörren och då var det en syster eller flickvän eller kompis till brodern som ringde idag. Hon hade gått här ochlockat på Nala och letat.  Hennes föräldrar bodde i området. Killen kommer och letar vid 12 på natten. Vi kommer åter igen stänga kattluckan enligt önskemål så att katten kan komma in men inte ut. Forts, i morgon...... Jag undrar om hon vågar sig in igen med en morrande katt och två hundar och stängd kattlucka som går inåt men inte utåt. Kattvärnet är också engagerade.

 

Det här med bortsprungna katter och hopp att finna sin katt har engagerat många.

 

Kl 23.00 igår var det som jag tror samma katt som satt på entretrappen och åt ur skålen. Försökte ringa och få tag i ägaren till Nala. Gick ut och såg henne på vägen och ropade hennes namn. Katten tvärstannade och svarade med ett högt mjau varje gång jag sa Nala. Hon vände och gick tillbaka. Ringde tjejen som ringt på dörren tidigare som kom och letade, men då var hon borta.  

 

Torsdagen den 28 januari 2010 kl. 22:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Kanske vilsna katten får komma hem snart!

Fick samtal från Kattvärnet att någon hade sett i zooaffären att en katt var efterlyst som försvunnit från Tyresö Centrum för en månad sedan. Ägaren till katten hade fått min bild mailad där bara huvudet på katten syns bakom kylskåpet.

Hon ringde mig att det ser ut som hennes katt.  Hoppas att det är den här katten.

Vi öppnade kattluckan i går och på kvällen var hon inte kvar. Ägaren befann sig ca 50 mil härifrån just nu och skulle gå in på min hemsida och titta på bilden där man ser hela katten. Resten av beskrivningen med vita tassar stämmer överens. Brodern ska ringa mig och åka hit och ropa på katten. Hoppas att det är rätt katt den här gången! Den är öronmärkt, men jag hade inte en chans att ens få se katten, mycket mindre ta i den. På kattvärnet sade de att det finns människor som roar sig med att flytta på katter. Låter osannolikt om man kan vara så grym.

 

Torsdagen den 28 januari 2010 kl. 13:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Skönt att sova i svala rum

Jag har sovit med Donna i natt i vårt kylrum, eller orangeri som vi kallar rummet där en del av våra uteväxter får stå svalt. Växterna ser för ynkliga ut och jag undrar om de  någonsin kommer att ta sig. En av Azaleorna på stam såg ut att dö, men igår till min förvåning var det stora vita knoppar fast bladen var vissna. Pelargonerna liknar ingenting. Den blommade i somras också på bilden nedan. Citronträdet fäller blad.

 

 

 

Donna låg och väntade nedanför trappen på mig och hon jamade på ett sätt som jag tydde är det dax att komma nu. Jag hann inte mer än krypa ner under täcket förrän hon hoppade upp i sängen och spann sövande så jag somnade snabbt. Jag har sovit hela natten utan att vakna och det är ovanligt.

 

Vi är totalt insnöade igen. Våra bilar syns inte under snön. Jag gick upp vid sjutiden och hundarna höll på att ta ner mig och båda ville pussas. Nu orkar vi inte hålla på och skotta längre. Vår snöslunga går inte. Vi vet inte riktigt vad det är för fel. 

 

Ut och pulsa i snön med hundarna är ingen höjdare och så ska dom kläs av och på. Valpen kämpar emot och tar det som en lek när hon ska ha på sig sin hundtröja.

 

Jag längtar så mycket till våren, men istället kommer det minst 2 dm snö ytterligare.

 

 

I morgon tror jag hundarna ska hem igen. Då tänkte jag vi kunde ha det lite mysigt. Bada bastu och tänk att få rulla sig i snön efteråt, men Mats ska nog vara försiktigt som fortfarande äter pencillin.

När jag flyttade till Mats fick jag aldrig med mig mina längdskidor och det har inte blivit av att jag köpt nya. Det är fint att åka skidor där vi bor nu.

 

Jag ska försöka hinna med att städa idag. Igår åt vi regnbåge och jag försökte hitta mitt recept i bloggen, men det fanns inte. Jag har sett tidigare att många googlat på det. Ikväll blir det Bruna bönor och fläsk och i morgon kalkonfilé.

 Önskar alla en trevlig dag och ta det försiktigt utomhus i snön och se upp för istappar.

 

 

Torsdagen den 28 januari 2010 kl. 10:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>