Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Katt bakom frysen blir en följetong

 

 

Ingen katt i tvättstugan i morse och maten var kvar trots att jag inte ställt mat utomhus på trappen i natt.

Tänk om det är en katt som sover hemma på dagarna och smiter ut på natten och smyger in genom andras kattluckor och skaffar sig ett extra mål mat. Det kan inte uteslutas. Kanske är det en sport för den här katten att ta sig in i främmande hus.

 

Nej jag tror inte en katt går ut i -20 grader frivilligt. Om jag vore katt skulle jag stanna kvar och värma mig i vår tvättstuga. Varför fick katten sån panik då jag stängt kattluckan så den inte kom ut. Öppnade kattluckan då vi konstaterat att det inte var någon av de efterlysta katterna. Den vågade sig inte ut från sitt gömställe förrän vi lämnade tvättstugan.

 

Nalas ägare ringde och undrade om jag sett till katten och jag fick numret på öronmärkningen. De tror att det är deras katt. Jag hoppas det. Katten fortsätter och gäcka oss.

 

En kvinna hade läst och sett bild på katten via nätet och ville ta hand om katten utan inblandning av katthemmet om det inte fanns någon ägare. Katten är inte här förklarade jag. Jag sa att ägaren måste hittas och katten identifieras. Om ägaren inte vill ha katten så får du prata med ägaren eller vända dig till Haninge katthem om det inte går att hitta ägaren.

Redigerade bilderna idag som jag tog på måfå bakom frysen utan att se katten.

 

Måndagen den 1 februari 2010 kl. 18:36

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Allt kan man inte läsa i en broschyr då man väljer gymnasieskola.

 

Wiktors uppdrag till mig var svårare än jag trodde. Mailade till rektorn för det gymnasium som barnbarnet vill välja i första hand och ställde 5 frågor som han var intresserad av att veta. Begärde läskvitto. Mailet har inte öppnats än. Ringde rektorns skolsekreterare, men det var en tillfällig vikarie som sa att rektorn inte var på sitt rum.

 

Ringde till Utbildningsförvaltningen för att prata med ekonomichefen och avdelningchefen för Stockholms gymnasieskolor. Ingen fanns på plats. Svårt att få information. Satte mig och läste kvalitetsredovisningar, arbetsplaner och inspektörsrapporter via nätet. Båda skolorna får bra omdömen. 

 

2008 hade 20 av 28 av Kommunens gymnasieskolor stora underskott att hämta hem. Underskotten förs över från år till år för skolan. Kanske är det inte så för den här gymnasieskolan. Talade tidigare med en rektor som sa att skolan inte var någon resultatenhet och det gjorde att jag undrade. De har jättefina broschyrer och det ser så bra ut, men om en skola har haft underskott brukar det bli besparingsbeting och då drar man oftast in lärare först. Kärnfrågan är om det finns stora sparbeting eller inte. Det kan man inte utläsa av en brochyr. Lovar de mer än de kan hålla är frågan.

 

Svaret kom från rektorn kl. 20.00 i kväll och var ett mycket trevligt svar och jag var tacksam för att han svarade. De hade haft obalans i budgeten och har det fortfarande, men de lovar aldrig mer än de kan hålla och att de kan upprätthålla kvaliteten i verksamheten och lärartätheten kan de behålla. Alla får tillgång till en bärbar dator som de får låna hem, men det framgick inte av arbetsplanen för de vill inte marknadsföra det för att de vill inte att eleverna väljer gymnasium bara för en bärbar dator. Smart tycker jag. Egentligen bryr sig Wiktor inte om det för han har en bärbar dator. Wiktor var nöjd med svaret och tackade så mycket. Han söker dessa två gymnasieutbildningar som han tänkt. Mitt uppdrag är slutfört till belåtenhet. 

 

Måndagen den 1 februari 2010 kl. 17:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>