Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Kära systrar om demens

Vilken vacker dag det har varit. Det är ju onekligen fint med gnistrande snö i solen och en klarblå himmel.

 

Fick ett vykort med en hälsning från syrran från San Augustin där de har varit i fyra veckor och stannar i tre veckor till.
Jag trodde att det varit dåligt väder, men det var varmare än förra året skrev hon. Nu är det länge sedan jag var på Kanarieöarna och vi tre systrar har haft mycket roligt tillsammans i San Augustin och i Skärgården.

 

 

Här uppvaktar jag min syster på 80 årsdagen i december 2006 och då bodde hon hemma. Maj blev änka i december 2008 och kunde inte klara av att bo själv. 

Min systers och svågers vackra hem såldes och sonen handlade lite möbler på Myroran till rummet på demensboendet och syrran som alltid har varit intresserad av att ha ett vackert hem och van med stora ytor. Det gillade inte jag.

 Jag ska lägga upp några bilder för de hade utsikt från alla fönster i sin lägenhet mot inloppet av båtar till Stockholm.

Jag har lite dåligt samvete att jag inte hälsat på min äldsta syster på demensboendet.  Det är så ledsamt att hon blev sjuk och fick demens när hon är så vital fysiskt. Jag tycker inte att demensboendet är bra. Nu har hon bara ett litet rum och jag har tyckt att personalen verkar snälla , men okunninga om demens. De bara sitter där de boende utan aktiviteter varje gång jag hälsat på. 

 Kommunen ska ju följa upp så att de de privata vårdgivarna följer Socialtjänsttjänstlagen och Socialstyrelsens kvalitetskriterier. En uppföljning av demensboendet har inte gjorts sedan 2006 och jag har efterfrågat en rapport. I höstas fick jag svar att de påbörjat en uppföljning och att rapporten skulle tas i nämnden den här månaden. När jag kontaktade kommununen var rapporten inte inte klar och skulle inte offentligöras förrän i juni fick jag till svar igår.

När jag talade med dem begärde jag de senaste utvärderingarna, men fick till slut en inspektionsrapport som Länstyrelsen gjort i november 2009.

Det var en hel del kritik som kommunen fick som skulle åtgärdas. Nu kommer jag att hålla koll att de verkligen utbildar personalen. Jag har en hel del kunskap från Gärdets sjukhem. Jag och sjukhemschefen jobbade med kvalitetsutveckling i tre år och sedan konkurrensutsattes sjukhemmet och en privat vårdgivare tog över. Efter ett par år fick kommunen ta över igen. Jag har så mycket som jag skulle kunna berätta hur det fungerar. Diskuterade med min dotter ikväll som är mer expert i ämnet än vad jag är.

På min systers avdelning är chefen undersköterska som inte har utbildning om demens. Det kände jag på mig. Nu är jag så förbannad på dessa privata vårdgivare inom äldreomsorgen som bara vill tjäna pengar.

Jag älskar min syster och vill att hon ska ha ett bra liv trots sin demens. Mina stora systrar har varit min mamma sedan min mamma dog då jag var 29 år.  

 

Onsdagen den 24 februari 2010 kl. 23:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Sega pizzor är inget för mig.

God morgon alla pigga läsare! Jag vaknade kl 03.00 och kunde inte somna om. Så jag har varit uppe och läst era bloggar och kommenterat. Nu är klockan 04.14 och jag har kollat om någon var inloggad och kanske tittade på OS. Min dator var så seg igår så jag skrev inget i bloggen, men nu har den piggnat till. 

 

Mats ville ha Pizza igår och pröva vad vår nya lokala pizzabagare kunde åstadkomma. Jag beställde en Quattro Stagione och åt knappt hälften. Den var så seg och jag blev än en gång besviken och ska inte äta Pizza mer. Det sa jag för tre år sen också och har inte ätit Pizza sedan dess. Jag minns dessa Pizza jag åt på Sicilien på 70-talet som var så goda, eller har mitt smaksinne förändrats kan man undra. Hur ska denna stackars Pizzabagare kunna överleva.

 

Jag köpte för en månad sedan på Coop i Högdalen ett nytt bröd som lanserades från Labans Kvarn på Gotland som var jättegott. Mats letade på Coop efter brödet i Haninge, men det fanns inte. Ett surdegsbröd helt i min smak. Googlade på Labans kvarn och där fanns receptet på limpan så jag får väl börja baka igen som jag gjorde förr i tiden. Det där med surdeg tar ju lite tid, men har man gjort grunderna kan man spara en bit och baka nytt igen.

Hoppas vi får en fin morgon, men nu ska jag försöka somna om. 

 

Onsdagen den 24 februari 2010 kl. 04:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>