Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Lokala väderkameror

 

I morse när jag googlade upptäckte jag att vi har en väderkamera precis där vi bor så vi kan få en utförlig väderrapport och prognoser för Ramsdalen timme för timme och prognosen stämde bra idag. På onsdag nästa vecka var det en stor sol kl 07 och -11 grader, men det blir mulet under resten av dagen och temperatur på -1 till två-2 grader.

Det innebär att idag har det varit en plusgrad och det bildas mer is på taket som kommer att frysa.

Det finns en massa lokala väderkameror i hela landet.

Om du vill kolla var närmaste väderkamera finns där du bor så gå in på www.vackertvader.se

 

När jag satt och googlade i morse kom en av kissarna och lade sig vid tangentbordet och somnade. Ibland brukar jag lyssna på Sveriges radios sida på olika fågelläten, för att lära mig vad det är för fåglar. Jag började lyssna på blåmes och katten for upp och kollade bakom skärmen, upp i taket, lade huvudet på sne och tittade på mig. Var är fågeln?

 

Idag har Mats och jag varit lika lata som våra katter. Det finns inget mer rofyllt än tre sovande katter i ens närhet. Det smittar av sig. Vi läste tidningen i lugn och ro vid frukosten och sedan löste vi korsordet. På familjesidan läser man numera bara dödsannonsera. Det kan man nog inte på nätet förstås.

 

 Egentligen tycker jag att man inte behöver en papperstidning för man får mer aktuella nyheter om man går in via nätet och läser tidningarna. Korsordet kan man också skriva ut. Redan då  Mats hämtade tidningen kunde jag läsa på nätet att Tsunamivarning utfärdats i hela Stilla havsområdet. Otäcka nyheter och Chile hade drabbats av det kraftiga skalvet.  

 

Vi tittade på reprisen på våra duktiga curlingtjejer. Vad glada dom var för guldet och man såg hur besvikna den canadensiska publiken såg ut. Det var verkligen spännande även fast vi visste att de skulle vinna. Alla som tar medaljer gör bra PR för Sverige.

Sedan blev vi sittande en stund och tittade på hockey Canada mot tjeckerna. Plötsligt dök ett minne upp från 1954  då vi med klassen skulle åka skridskor och då hade Sovjets ishockeylag precis tränat på gamla Johanneshovs IP. En av spelarna gav mig sin hockeyklubba och några av spelarna skrev sina namn på klubban. Killarna i klassen var jätteavundsjuka och jag gav bort den till en av killarna. Sedan vann ju Sovjet VM det året på Stadion över Canada i finalen. Undrar var den hockeyklubban finns idag. 

 Mats har somnat i gästrummet och han som skulle fixa middag idag.

Ni som kikar in önskar jag en skön och avkopplande kväll, kanske ser ni på melodifestivalen för det kommer jag att göra. Det blir nog en sen middag idag. 

 

Lördagen den 27 februari 2010 kl. 18:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>