Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Lurad igen på Hötorget.

Onsdag och jag hade tid hos tandhygenisten igen. Mitt tredje besök idag. Första besöket fick jag lära mig vilka fel jag gjorde då jag borstade tänderna och djupet på tandfickorna mättes. Det kostade rund 800 kr. Nästa besök togs tandsten bort och det kostade ca 800 kr. Idag skulle tänderna borstas och slipas och tandhalsarna lackas. Det kostade också ca 800 kr. Dyrt , eller behövdes det delas upp på tre besök?

 

Mats och jag strålade samman i den stora staden Stockholm som vi bestämt. Gillar verkligen inte att vara i stan. Längtar hem hela tiden. Mats och jag gick till Hötorget. Blev sugen på färsk vit sparris som såg lockande ut. Försäljaren ropade ut att det var halva priset för sparrisen. Idiot som jag är blev jag lurad igen. Halva priset var 7,90 kr dvs 8 kronor för ett hg, Köpte också en klase vindruvor för halva priset 6 kr per hg och jag köpte två hg.

 

När han räckte över sparrisen och vindruvorna skulle han ha 120 kr. Blev lite chockad och betalade utan att protestera.

När jag kom hem vägde jag  mina inköp och hade jag fått 4 hg  sparris och 2 hg vindruvor. Hur mycket blev jag lurad på?

Nu tänker jag att aldrig mer ska jag handla på Hötorget. Det värsta är att jag har bara mig själv att skylla på att jag blev lurad.

Varför bad jag inte att få se vad sparrisen vägde och likadant  med vindruvorna. Varför står vågen inte inom synhåll för kunden. Hur flat får man vara egentligen. Varför ifrågasatte jag inte priset.  Undrar om det är fler än jag som känner sig lurade ibland.

 

Onsdagen den 31 mars 2010 kl. 21:42

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Påskpyntat

På fredag kommer våra döttrar hit med sina familjer, förutom ett barnbarn som har åkt till Grekland i Påsk. Äldsta barnbarnet kommer med sin dotter. Vi är ju en stor familj när alla våra barn och barnbarn samlas. Vi fick bära upp extra bordet. Tog fram mina påskdukar som jag fick stryka lite.

 

Fortsatt påskpyntat och jag blir nostalgisk då jag plockar fram ett påskägg med en hare i keramik. Gick en jätterolig kurs en kväll i veckan för ganska många år sedan. Jag tyckte det blev dötråkigt på jobbet med alla dessa papper och byråkrati. Gjöt keramik i formar och filade, brände i ugn och det roligaste var att måla. Producerade allt möjligt. Det blev uppskattade presenter i form av muggar,fotoramar, ankor, katter och mycket mer. Alla människor har nog behov av att skapa. Om det så är att baka, eller laga mat och sy.   Själv började jag som ung som guldsmedselev och gick på konstfack på kvällarna.

Den här katten gjorde jag på kursen och hade min katt Frisse som förebild. Han ligger högt upp på en hylla i köket och tittar

ner. Både människor, katter och hundar reagerar då de upptäcker katten på hyllan. Nu hinner jag inte skriva mer i bloggen och jag önskar er alla en avkopplande kväll.

 

Tisdagen den 30 mars 2010 kl. 19:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Släpp lökarna loss det är vår!

Idag tog vi bort frigolit och presseningar som täckt blomlådorna. Kom inte ihåg först om jag hade satt krokusar och tulpaner i höstas, men jag hade sparat framsidan på påsarna så jag kunde se vad som kommer var i lådorna.  Det var ganska torr jord så jag lade på ordentligt med snö i lådorna som får smälta ner i solen på ett naturligt sätt.

Sedan brukar det gå fort för lökarna att sätta fart.

 

Vi hade altandörren öppen och Fridolf tog chansen att gå ut på baksidan för första gången. Han hade fullt sjå att nosa på allting. Fritz vågade bara stå i dörren och vädra vårluften. Han kände inte för att gå ut idag.

  

 Höganäskrukans Japanska dvärglönn hade knoppar och överlevt och det var fukt kvar i jorden.  Penningbladen som täcker jorden  var gröna och fina.

 

På eftermiddagen gjorde jag fint på entrésidan och torkade av krukor. Gjorde en påskkrans som jag gjorde om av julkransen  och satte på entrédörren. Satte påskris i en kruka. Nu återstår en påskkärring att sätta upp som en av Mats döttrar hade gjort till oss en påsk samt lite påskliljor. 

 

På eftermiddagen tittade jag ut genom fönstret och såg att vi fått besök på baksidan.

 

Bocken åt blåbärsris och stensöta.

Sedan tog jag honom på bar gärning. De gröna Penningbladen blev en för stor frestelse och han hann med att ta sig en mumsig bit, men det bjöd jag på. Knackade på fönstret och han försvann i ilfart tillbaka in i skogen.  

 

 

Måndagen den 29 mars 2010 kl. 19:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Uppe med tuppen

Vaknade av väckarklockan som stod på sju och var fortfarande sömnig och fattade inte varför den ringde. Fy jag hade nästan glömt hur det är att vakna till en ilsket ringande väckarklocka. Mats hade ställt väckarklockan igår kväll. Han sa att vi måste upp och köra en av bilarna till plåtverkstaden. Jag fick ta andra volvon och följa med för att skjutsa Mats tillbaka.

Vi hade fått en bula och positionljuset förstört av en bjässe som sparkade på bilen för en tid sedan. Fick hålla i Mats den gången så att han inte gick ut ur bilen.  Vem vet han hade ju själv kunnat bli sparkad. Helt oprovicerat och så onödigt.

 

Det är ju skönt att komma upp tidigt och få på sig kläder. Det var en fantastisk morgon full av fågelkvitter och vår i luften, trots det mulna vädret

 

Nu körde vi inga svenska bilar längre utan kinesiska. Konstig känsla. Geely tänker behålla tillverkningen i Sverige har de aviserat. Då får man hoppas att efterågan blir stor i Kina så personalen och underleverantörer inte mister sina jobb.

 

Två självmordsbombare har utlöst bomber i centrala Moskvas tunnelbana. Alltid eländes, elände på Nyheterna. Skönt att bo här i skogen och inte behöva flacka runt längre i världen som jag gjorde ett tag. Det är oro på många platser på vår jord.

 

Socialsekreteraren som hade handlagt ärendet i en grannkommun till Stockholm ringde mig i morse och förklarade sig, men höll med om att rutinerna var bristfälliga och att hon var inhyrd av kommunen. Katarina kommer att få pengar så hon kan betala hyran i tid. Hoppas bara det inte strular med postgången. ( Beskriver ärendet på min webbsida)

 

Igår påskpyntade jag lite inomhus och tog fram min fina handmålade tupp. 

 

Idag ska täckningen på mina blomlådor tas bort så krokusarna ska ha en chans att få ljus så de kan börja spira. Spännande att se om den japanska dvärglönnen har överlevt vintern i Höganäskrukan.

 

Måndagen den 29 mars 2010 kl. 09:42

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Snart april!

Igår satt jag och skrev ett blogginlägg och när jag var klar med texten skulle jag ladda upp ett par bilder. Hade inte sparat som det som utkast och hela inlägget var borta. Sedan var det att börja om efter middagen.

 

Vaknade av att Donna krafsade på sovrumsdörren i morse. Vi stänger kattluckan på nätterna och då vill hon gå ut genom sovrumsfönstret på morgomen, men det var en mulen morgon och lite kyligt så jag ville inte ha fönstret öppet tills hon behagade komma in igen. Gick och öppnade kattluckan för fri passage in och ut.

 

Satte mig vid datorn en stund och trodde klockan var fem, men klockan var sex. Jag hade glömt att det var sommartid. Jag blev klarvaken och började sortera bilder i mina album på zoomin och ändra texter.

 

Vi lagade frukost och Mats som är god man för en man i min ålder som haft en hjärnblödning och inte  kan sköta sin ekonomi längre skulle få besök av Mats idag. Min kära sambo tar sitt uppdrag på största allvar och  är utsedd av en överförmyndare. Mats gör mer än vad som ingår i uppdraget.

Samtididigt skulle han besöka sin dotter i Vallentuna och sin gamla arbetskamrat som bor på Gärdet.

 

Jag har varit ensam med våra katter idag och försökt locka ut dem på terassen, men de ville gå in igen.

Tagit bort en massa snö där vintergäck, snödroppar och krokus brukar komma upp.

Fick en hostattack och kom på att jag glömt att jag glömt att ta kortison.

 

Den 2 april fyller Mars år och då får vi räkna med att barn och barnbarn kommer hit och grattar på långfredagen. Vill gärna veta hur många som kommer.

 

Det är trevligt att så många brukar vilja komma. De brukar  åka till sina landställen på påsken om det är fint väder.

Imorgon ska bilen lämnas in på plåtverkstad. En okänd person ställde sig och sparka på bilen då vi stod på ett övergångsställe. ( Vi stod inte på själva övergångsstället så personen hade fri passage) Det blir en dyr historia för oss och så onödigt.  

Mats hade kommit över en bit oxfilé relativt billigt, När jag putsade filén kom Donna springande alldeles vild och jamade som en tokig. De andra katterna började också jama. Skar av "svansen" på filén och skar i bitar till katterna på var sitt fat. Donna kastade sig över det råa köttet och åt glupskt. de andra katterna luktade bara och såg undrande ut. Donna kastade lystna blickar på deras tallrikar och undrade säkert varför dom inte åt. Lade de andras portioner i en plastpåse till Donna i morgon, så hon inte skulle föräta sig på godsakerna.  Stekte två tjocka skivor till Mats och mig och köttet var perfekt. Räcker till mat imorgon också.

 

Söndagen den 28 mars 2010 kl. 19:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Idag såg jag en Kungsfågel i vår enbuske.

Började denna mulna morgonen med att läsa och besvara 28 systemmeddelanden vid halv sju i morse.

 

Igår hade jag inte tid för en stor del av dagen gick åt att hjälpa en bekant med att få ändring på ett myndighetsbeslut. Det skriver jag om i en wordfil på webdisken. Kanske någon kan lära sig något av det om man en gång i livet skulle hamna i en sådan situation, eller någon man känner. Allt behöver inte vara hopplöst.

 

Läste bloggar och förstår att det är full vår i södra Sverige. Lyckliga vänner på zoomin som på bor i Skåne som hade 17 grader varmt igår. Jag tänkte att jag får hjälpa våren på traven med att ta bort snö där jag har mina första vårblommor som brukar titta fram. Min julros brukar blomma så här års.

För att se hur julrosen mådde under ett täcke av snö på 30-50 cm fick jag vara försiktig och där fanns den under snön alldeles platt och full med stora vita knoppar som satt fast i snön så jag vågade inte peta så mycket med risk att knopparna skulle trilla av.

 

 

När jag stod där och försiktigt skottade vid vår stora enbuske  så kom det en liten fågel mindre än en blåmes och satte sig helt nära mig alldeles orädd. Man borde ha kameran runt halsen jämt. Då såg jag att den lilla söta fågeln hade ett gult streck på huvudet kantat med svarta streck. Det är inte så vanligt att man får se Sveiges minsta fågelart, en Kungsfågel. Den satt alldeles stilla och tittade på mig. Vilken bild jag hade kunnat få. Skyndade mig in för att hämta kameran. Stod där en bra stund med kameran runt halsen och hoppades den lilla fågeln skulle komma tillbaka.

Hittade några krokusar och snödroppar intill husväggen där snön smält. Jag borde också hjälpa vintergäcken och ta bort snö så de har en chans att få blomma den tid de är vana att blomma.

 

Här om dagen såg jag vårt ringduvspar som kommer troget varje år och häckar i en gran en liten bit från vår tomt.

 

Vi har namn på två av våra råbockar som troget kommer varje vinter. Råger dvs Råggan är yngst och kommer oftast själv. Igår kom Råbert dvs Råbban, den äldste som börjar få större horn. Han stod med frugan och tre barn och åt foder som läggs ut under en stor gran nära vår tomt. Vi såg honom komma med bestämda steg till vår tomt och frun och barnen gick in på grannens tomt mitt emot. Råbban är så stilig, men nu såg han litte ruggig ut. Det ser ut som han har en grann mustach. Fick en riktigt bra bild på honom genom fönstret. 

Jämför med bilden på startsidan med Råggan så är det stor skillnad på storleken på hornen på Råbban.

Jag är så lyckligt lottad inser jag som har möjlighet att leva så nära naturen.

Önskar er alla en solig och fin vårhelg till alla som läser bloggen och var ni än bor.

Ikväll står Mats för middagen och då blev det Sushi från vår nya sushibar i Vendelsömalm.

 

Lördagen den 27 mars 2010 kl. 18:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Det går att få ändring av ett myndighetsbeslut utan att överklaga.

Idag hann jag inte skriva något vanligt blogginlägg för jag har hjälpt en person att få ett negativt beslut ändrat till ett positivt beslut då det gäller försörjningstöd, vilket lyckades till slut då socialtjänsten insåg att deras beslut inte var hållbart. Det kostade på och många samtal blev det. Jag kan skriva några rader om det i morgondagens blogg. Jag har hjälpt henne tidigare och haft fullmakt som ombud då det gällt myndighetsbeslut som FK fattat. Detta har jag gjort som privatperson utan att ta betalt för min hjälp. Min belöning idag var hennes glädje och lättnad och att hon får en helg där hon inte behöver oroa sig för att inte kunna betala hyra eller försörjning för henne själv och sin 7-åriga son. Hon är så otroligt ambitiös och vill göra rätt för sig, men hon har inte haft det lätt  och det är även svårt att förstå myndighetsskrivelserför oss infödda svenskar. Nu måste jag laga middag så i morgon återkommer jag. Då kommer jag att titta på mina systemmeddelanden och läsa era bloggar. Ha en trevlig helg alla vänner på zoomin.

 

Bestämde mig för att skriva ner berättelsen om beslutet som ändrades i en wordfil på webbdisken istället om någon skulle vara intresserad att läsa.

 

Fredagen den 26 mars 2010 kl. 19:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Sovit en hel natt utan hosta.

Det var underbart att vakna i morse utsövd och jag hade lätt att andas. Fick behålla maten igår utan hostattacker som framkallade kräkreflex. Kände energi som jag inte gjort på ett tag. Ofattbart att dunderhostmedicinen och kortisonet kunde göra så mycket. Dottern sa att det jag inahalerade från tuben syrgas också brukar innehålla medicin.

 

Läkaren ringde och frågade hur jag mådde och jag kunde glädja honom med att jag var bättre och hade sovit hela natten. Han frågade om jag tagit dagens dos av kortisonet.

Känner mig väldigt omhändertagen.

 

Vi stänger kattluckan på kvällarna för att inte få in främmande katter. När jag skulle gå och lägga mig satt Donna vid kattluckan och tittade ut. Kattluckan var stängd sedan tre timmar tillbaka. Utanför satt en Birma och ville komma in. Stackars Fridolf tänkte jag. När jag skulle öppna katt luckan försvann Birman och jag ropade från dörren Fridolf och då förstod jag att var den "vilsna birman" som jag nu vet heter Lukas, så jag ropade Lukas istället och katten tvärstannade och tittade på mig en lång stund och sedan sprang han vidare. 

 

Idag satt han där igen och luckan var öppen, men han vågade inte komma in. 

 

Skickade iväg Mats till systemet för att köpa ett nyutsläppt vin som finns på hyllorna från och med i dag som kostar 49 kr flaskan som Munskänkarna rekommenderat som ett fyndvin till sitt pris. Vi fick tag i nio flaskor av Palazzo Rosso.

 

I kväll blir det soppa och våfflor, men vinet passar nog inte så bra till. Det får vi pröva i morgon kväll. Nu måste jag göra våfflor.

 

Torsdagen den 25 mars 2010 kl. 19:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Vendelsö vårdcentrals engagerade personal

Ringde vårdcentralen i morse. Kände panik i natt då jag tyckte det var svårt att andas och jag fick hostattacker så jag kiknade och kräktes. Fick genast en jourtid så det var bara att snabbt ta en dusch och tvätta håret och ge sig iväg. Behövde inte sitta i ett väntrum och vänta utan fick komma in med en gång och bli undersökt.

 

Det pep verkligen i mina luftvägsgångar och jag behandlades med inhalator och fick syrgas. Det stod AGA på tuben.

Fick två behandlingar med en kvarts mellanrum och sedan lyssnade två läkare igen på andningen. De tog blodprov och sänka. Fick kortison idag och de skrev ut kortisontabletter i fyra dagar till. Distriktsläkaren sa att hon jobbar på Handens sjukhus tills kl. 21.00 ikväll om jag kände mig sämre var det bara att komma dit.

För att jag skulle kunna sova fick jag dunderhostmedicinen Cocillana.

 

Läkaren skulle ringa i morgon och om jag inte är bättre på fredag ska jag höra av mig och komma tillbaka. De ägnade en  en och halv timmes vårdtid på mig. Blodtrycket var lite förhöjt.

Jag blev oerhört respektfullt behandlad och jag måste säga att vi har en väldigt bra vårdcentral med engagerad vårdpersonal här i Vendelsö. En eloge till läkare och sjuksköterskor och övrig personal.

 

De kommer att följa upp så det inte är cool, men det trodde dom inte eftersom jag har inte rökt en enda cigarett på 16 år. Det är jag glad för.

 Det känns lite lättare att andas nu tack och lov.

 

Onsdagen den 24 mars 2010 kl. 16:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Vad är det för virus som härjar.

Idag har jag legat i sängen och har ont i kroppen, dålig i magen  och en förfärlig hosta. Saknar aptit, drack bara te med skorpor i morse och blåbärssoppa till lunch. Har fått ont i magmusklerna av allt hostande. Har ju vaccinerat mig för svininfluensa och vanlig influensa. I natt svettades jag och frös om vartannat och kunde inte sova för hostan. Kunde inte behålla hostmedicinenen . Usch och fy vad är det för virus som härjar. Jag orkar inte skriva mer. Fritz har njutit att få ligga i sängen hela dagen.  Kan inte ens tänka på att varken äta eller laga middag. Om ni undrar varför jag inte läser och kommenterar vänners blogginlägg så vet ni varför. Ville bara att ni skulle veta. Hoppas ni alla mår bra för det här var inte roligt. Mats kom hem och hade handlat en packe böcker på rea som han lade på mitt nattduksbord. Orkade inte ens se vad det var för böcker. Jo en som inte var en reabok "Ögonen i Gaza"

 

Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 18:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Om missarna och krukväxter.

Nu har Birmapojkarna hittat kattluckan och går ut och utforskar alla nya lukter. De vågar bara gå någon meter från huset och sedan rusar de tillbaka in genom kattluckan igen.

 Det är ju fortfarande massor av snö så det är ju inte så mysigt att gå ut än.  De går ut och in och känner frihet, men om det är kallt som i morse sätter de bara ut nosen och lägger sig och snusar på sina favoritställen. 

 

Fridolfs ögon blev så vackert blå där han stod i solen och tittade på mig och jag försökte fånga ögonblicket men just då fick han syn på något och han vände bort huvudet.

Lyckades inte ta någon bra bild.

Det var första gången han gick ut själv genom kattluckan för han ville det. 

Kom att tänka på att jag måste kolla så jag inte har giftiga växter för en del katter tuggar gärna i sig blad. Jag känner inte de här missarna tillräckligt bra än.

 

Plötsligt idag upptäckte jag att orkiden som jag fick  då jag gick i pension blommade. Den har stått i fönstret och sett tråkig ut bakom en gardin så jag har glömt att vattna tills för två veckor sedan. Ett tag tänkte jag slänga den, men gav den en chans. Det är flera stänglar som är fulla av knopp.

 

Det är enklarare att fota blommor som inte rör på sig hela tiden som katter och fåglar.

 

Många av mina växter har tagit stryk den här vintern. Mest de växter som har stått i samma rum som julgranen. Mina hibiskusar tappade alla blad och likaså citronträdet tappade  blad som gulnade och trillade av. Duschade hibiskusarna ordentligt och det såg ut som spinn. Klippte ner två som såg helt döda ut. Trodde att jag skulle behöva slänga dem.

De har varit otroliga under årens lopp och blommat nästan året runt. Tidigare hade jag Hibiskusarna i mitt rum på jobbet.

 

Nu har det kommit massor av små skott på de nedklippta växterna.  Mest ledsen var jag över citronträdet som såg dött ut så jag klippte bort en hel del. Nu har det kommit nya blad på kvistar som ser döda ut. Det var nog dumt av mig att klippa ner det. 

 Mats trösta mig att vi kan köpa ett nytt Citronträd.

Citronerna var jättegoda. När jag tog in trädet i höstas då det blev risk för frost var trädet översållad med vita blommor.

 

Växter är oftast dyra så det är inte bara att köpa nytt. Krukan med citronträdet var så tung så vi orkade inte sätta den i vårt svala rum en trappa ned. Trädet hade säkert mått bättre av det. Jag tog en flaska och sprayade med såpvatten för krukan var för tung att lyfta  till duschen. 

 

Måndagen den 22 mars 2010 kl. 18:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Pions lek med mina bilder

I Söndags var jag inne på Facebook där min vän på zoomin  Pion hade lekt med två av mina bilder och gjort en riktigt  härlig bild. Det var roligt tycker jag. Ni är många som är duktiga på att leka med bilder och göra bakgrunder. Är jätteimponerad  av allas fina hemsidor på zoomin.

Pions lek med bilder kan du se mer av på min sida på Facebook. Tack Piuu för bilderna

 

Jag har fått en ny vän på zoomin som flyttat från Vendelsömalm där jag bor nu till Möklinta där jag hade mitt barndomshem tills jag fyllde sju år. Då flyttade min familj till Stockholm. Alla sommarlov tillbringade jag hos min bror som var 18 äldre än jag och hans familj och på en bondgård i Möklinta. Mina rötter i Möklinta sträcker sig tillbaka i många generationer. Min brorson tog över en stuga som min farmor bodde i då jag var liten och min svägerska bor kvar i min brors hus.

Nya vännen har en hund Griffon som heter Fido och en helt underbart vacker hund som jag inte kommer ihåg vad det var för ras som heter Easy och har lika vackra blå ögon som mina Birmakatter. Lämnar ett fång  för det var roligt att få en ny vän på zoomin.

 

Måndagen den 22 mars 2010 kl. 02:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Bofinkarna såg jag idag

Vaknade och tittade ut och det föll stora snöflingor och så har det hållit på hela dagen. Ingen skymt av solen. Dessutom har jag fått skrällhosta och det river i halsen och jag känner mig matt. Ingen bra start på dagen. Lika bra att det inte var sol för då slipper man se att fönstren behöver putsas och bli stressad av det.

Hackspetten är alltid en trogen gäst 

Det var mängder av fåglar idag för koltrastarna har lärt sig att putta ut hampfrön från fröautomaten och sedan kan de plocka frön på marken.

 

 

 

Tog fram kameran för jag ville få en bild på stjärtmesarna. De är så otroligt söta. Det är svårt att fota genom fönstret och bilderna blev inte så skarpa som jag önskade. Svårt att få skärpan exakt på fågeln. Stjärtmesen har en opropertionell lång stjärt till sin lilla kropp.

 

Är det min tur snart?

 

Tog en bild på blåmesen

Plötsligt såg jag en hel flock med bofinkar som gästade oss både honor och hanar. Det var de första bofinkarna jag sett i år. Kanske ett vårtecken trots snöfallet.

 Jag hann ta en bild på en bofinkhane innan de flög iväg. De verkade vara på väg någonstans för de kom inte tillbaka. 

 

Söndagen den 21 mars 2010 kl. 18:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [15] Kommentera detta inlägg

 

Dags att sätta fröer

Vi trodde att det regnade ute, men det är snön och isen på taket som smälter. 

 

Nu har det gått fort i två dagar med snösmältningen, men än är det mycket snö kvar. Det är andra dagen  det skvalar som en dusch utanför fönstren.

 

Det är tolv dagar sedan jag tog  bilden nedan från samma hörna av taket.

 I slutet av februari brukar jag sätta frön  i små krukor för att sedan plantera ut i större krukor. Tomat, paprika, chili, gurka, dill, ärter med mera. Jag brukar också ta kärnor från  physalisfrukt. Jag har kvar frön från förra året, men jag tror inte de har så bra grobarhet. Nästa vecka ska jag titta på fröer och sätta i små krukor.

 

Eftersom vår tomt är en skogstomt så är det enklast att sätta i krukor. Brukar få plantor ibland från döttrarna som har riktiga växthus.

Själv håller jag till godo med detta "växthus" på bilden. 

Bilden är från 7 juni 2008. Växten i mitten är physalis som jag satte frön från en frukt. Fick massor som var godare än de man köper i affären. Gurkor både slang- och västeråsgurkor samt massor med tomater.

 

 

Lördagen den 20 mars 2010 kl. 15:18

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Screening för tjocktarmscancer på nyheterna.

 

 Idag har det talats om screening för tjocktarmscancer på nyheterna. En forskare ansåg att det borde tas ett nationellt beslut att alla borde få möjligheten lämna ett enkelt prov i förebyggande syfte. I Stockholms län fick alla mellan 60-69 år ett erbjudande om att lämna ett enkelt prov. Skrev om det i min blogg för ett år sedan. Tack och lov så låg min dotter på mig och ringde varje dag och frågade om jag skickat in proverna. Skickade in prover till slut. Det var busenkelt.

 

 ( Mer om det i bloggen i slutet av mars 2009 och 5 april 2009 i arkivet)

 

Döm om min förvåning då jag blev kallad till koloskopi på Södersjukhuset. För att göra en lång historia kort så hittade man cellförändringar i polyper som togs bort och läkaren ringde och sa att jag hade hafr tur och jag skulle med säkerhet ha utvecklat en tjocktarmscancer inom två år. Så nu går jag på kontroll.  

Jag hade verkligen inte haft några problem och skulle aldrig kommit på tanken att kolla tjocktarmen. Alla borde få den chansen som jag fick.

 

Tänkte prova nya vågen i morse och se min vikt och fördelningen av fett, muskler och vatten och se om diagnosvågen fungerade. Det var krångligare än jag trodde. Den skulle ställas in för ålder, längd och kön etc. Jag hade duschat och inga blöta fötter på vågen stod det. Vågen var känslig för värme. Kanske inte så lämpligt att ha den på värmeslingor. Jag avstod i dag från att väga mig och vi får läsa instruktionsboken hur man ställer in vågen senare.

 

Fredagen den 19 mars 2010 kl. 18:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Onödiga eller nödvändiga prylar

"Gubben" stack iväg och sa att han skulle handla.  Vi hade inte ens talat med varandra om vad som behövde handlas. Han frågade inte om jag skulle följa med. Då blir jag misstänksam. Då förstår jag att han åker och köper något som jag tycker är en onödig pryl. Jag är ganska återhållsam så det blir inga prylar köpta då jag är med.

 

Den här gången blev det en diagnos våg.

 

Vågen fastställer enligt den bioelektriska-impedans-analysen (B.I.A.) kroppens vikt, det vatten och fett, som finns i kroppen och hur stor andelen muskler är.

 

Vill jag verkligen veta hur stor andel fett och muskler jag har. Jag hade aldrig hört talas om en sådan våg. Vi har redan två vågar en i badrummet och en vid bastun, men det är ju vanliga vågar förstås. Det var ju vågat av Mats att komma hem med den.

 

I början av veckan kom det stora lastbilar som sög upp alla snöhögar som låg på båda sidor av vägen. Mats och jag sa att det kanske behövdes fräsch vit snö vid slottet för skidloppet i onsdags. Tänk om det faktiskt var vår snö som fraktades in till staden. Haninge kommun är ganska framåt så de sålde nog snön till Stockholm.

 

Idag såg jag hela rådjursfamiljen, mamma, pappa och tre fjolårs kid. Jag gladde mig åt att hela familjen fanns kvar.

Sju rådjur hade hittats döda i skogen mellan Svartbäcken och Ramsdalen. När jag sprang och hämtade kameran var de borta.

 

 Det är trängsel på mitt skrivbord varje dag. Tänk att det är så poppis att ligga vid datorn. De turas om och oftast är de två katter på vardera sidan om tangentbordet.

 

Mats hade köpt en bit  kallrökt lax så nu ska jag laga stuvad kokt potatis med dill. Då kanske det kan bli ett glas kallt vitt till.

 Ikväll blir det Halv åtta hos mig och sedan Antikrundan.

 

Torsdagen den 18 mars 2010 kl. 18:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Bloggtorka

Redan onsdag och jag har egentligen absolut ingenting att skriva. Vaknade före kl fyra i morse och kände mig kanonpigg och hungrig.Smög upp och tog en smörgås och ett glas mjölk.  Kollade termometern som visade -7 grader. Trodde alla sov och plötsligt satt det tre katter vid mina fötter som jamade och pockade på min uppmärksamhet, men jag tyckte att det inte var dags för blötfoder än så de fick hålla till godo med Royal Canin torrfoder och vatten.

 

Sedan kom gubben tassande och undrade vad jag gjorde uppe. Han var också sugen och kokade varm korv. Han ville inte ha mjölk så han skulle hämta en lättöl i källaren, men det var slut. Han kom upp med två starköl och där satt vi och mös och och åt varmkorv och surdegslimpa. Vi gick i säng klockan sex och tittade på Nyhetsmorgon. Sedan somnade vi om.

Vi hoppade över frukosten idag och åt en sen pajlunch. Sedan tittade vi på en film vi spelat in "Underbar och älskad av alla" med Martina Haag. Sådant kan pensionärslivet vara.

 

Onsdagen den 17 mars 2010 kl. 18:57

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Dagsmejan tar på isen

 

Det är vackert när solens strålar träffar istapparna mot den blå himlen. Bilder man kan ta fram en het sommardag och svalka sig med.

Det ligger en driva med hård snö på vår terass och det dröjer nog länge innan vi kan ta ut utemöblerna. Över julrosen och snödropppar och krokus är det fortfarande  drivor av snö som bildats i blåsten.

 

 

 

Vi har tre stora lådor mot husväggen som jag snart kanske kan ta bort frigolittäckningen och jag hoppas att tulpaner och påskliljor kan börja spira.

Den stora Höganäskrukan är också täckt med frigolit skivor.

 

 

Jag är nog inte ensam om att längta till våren och sommaren.

 

Tisdagen den 16 mars 2010 kl. 18:17

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

En alldeles vanlig måndag

Måndag igen och jag behöver inte gå till jobbet. Det är så skönt att vara panchis.  Har svårt att fatta att jag bestämmer själv hur jag vill disponera dagen. Mats sov länge för han och jag har nog inte riktigt hämtat oss från lördagens festligheter.

 

Mitt lilla tidiga måndagsnöje är att läsa DN på nätet. Mats får hämta SVD i brevlådan senare. Jag kan inte låta bli att spela ett spel varje måndagmorgon som heter ORD PÅ ORD på DN;s hemsida då det är nya kombinationer av bokstäder varje ny vecka. Där  ska man bilda ord, helst ord på sju bokstäver vågrätt och lodrätt. Man spelar mot andra och skriver en signatur. Idag låg jag etta bra länge. Ikväll åkte jag ner till åttonde plats och då brukar jag tröttna.  Jag är ingen vinnarskalle.

 

Försökte locka ut Fritz och Fridolf.  Nej de kände inte för det. Tog en liten promenad och träffade ägaren till ladugården och beklagade att taket rasat in. Vad jag förstod tänker de inte riva ladan utan det verkade som den får stå kvar. Inte så bra tycker jag. Ägaren trodde inte resten av ladugårdens tak skulle rasa in.

 

Mats har spelat in alla avsnitt av Solsidan på TV. Vi såg alla avsnitt idag och det var verkligen underhållande. Det var det bästa jag sett på länge och den typen av humor gillar jag verkligen.

 

 

Måndagen den 15 mars 2010 kl. 18:36

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

18 års firande

 

Lördagen den 13 mars firade jag ettårs jubileum på zoomin. Vi firade också ett barnbarn i lördags som fyllde 18 år. Middag för 25 personer hemma hos barnbarnets föräldrar. Det var trångt vid borden och hög stämning. Farmor, morfar, gudfar, gudmor, mamma och pappa höll underhållande tal till födelsedagsbarnet.

 

Lilla salukivalpen hade växt och hon fullständigt överöste oss med pussar och ville sitta i knä, men nu hade hon blivit för stor för det. Det var helt klart att hon inte glömt bort oss.

 

Vi missade melodifestival finalen. Ungdomarna kunde inte låta bli att kika på vem som vann, men höll det hemligt för oss som inte visste.

 

Barnbarnet var väldigt glad för presenten hon fick av oss på bilden. När barnbarnen fyller 18 år och blir myndiga  ger vi en present som blir ett minne för livet. Det var en trevlig fest för både unga, medelålders och gamla. Vi kom inte i säng förrän strax efter två på natten. 

 

 

 

Söndagen den 14 mars 2010 kl. 13:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Ögonen i Gaza

 Idag har jag haft skrivhjälp som framgår av bilden. Missarna  ger mig mod att skriva vad jag känner. Skäll på Donna och Fritz om någon blir uppretad. Nej, det var fegt av mig att försöka skylla på de små missarna.

 

När jag skrev om Gaza våren 2009 var det flera som googlade och hittade bloggen och blev upprörda och kallade mig antisemit att jag var inte värd att bära ett judiskt namn.

 

Vaknade vid sextiden och satte på datorn samtidigt som jag såg på nyhetsmorgon åt en macka och drack te.  Kvart i sju kom ett inslag som fick mig att rysa och känna mig väldigt illa berörd. Länk till inslaget i slutet på den här sidan.

 

En ny bok på svenska presenterades om Gaza-kriget 2009, skriven av två norska läkare på plats under invationen, Erik Fosse och Mads Gilbert. Boken heter "Ögonen i Gaza". De intervjuades i Nyhetsmorgon och visade bilder. Jag tvivlar inte på att det de skriver skulle vara osanning. Måste köpa boken.

 

De jobbade på Al-Shifa sjukhuset i Gaza under Israels invasion där de blev Gazas ögon ut till resten av världen.
Nära 500 palestinska barn dödades under operation Gjutet Bly och de sa att vi som följde invationen på plats kommer aldrig att glömma bilderna på de mördade barnen.

 

Jag zappade mellan TV4 och TV 1 för jag är fruktansvärt trött på de långa reklaminslagen och såg på nyheterna i TV 1

och fick närapå teet i vrångstrupen och jag tänkte vad sysslar dom med våra folkvalda politiker i Riksdan.

Jag tänkte att här blir det problem om riksdagen börjar fatta beslut om när det begicks folkmord runt om i världen. Då blir varje ställningstagande ett ställningstagande om huruvida det begicks ett folkmord eller inte och om riksdagen inte har fattat beslut om folkmord på en viss plats vid ett visst tillfälle så blir slutsatsen att riksdagen inte tycker att det begicks något folkmord. Hur långt tillbaka i tiden ska man gå? Är detta en uppgift för riksdagen kan man fråga.

 Möjligen kan en internationell folkrättsdomstol fatta sådana beslut. Detta är arbetsuppgifter för historieforskare och inte politiker anser jag.

 

Kontrasten mellan intervjun med läkarna och nyhetsinslaget blev för mycket. I januari 2009 var det inga politiker i Sverige som satte ner foten och fördömde invationen när  civila och barn dödades i Gaza. Det kan inte rättfärdigas att Israel har rätt att försvara sig mot hemmagjorda raketer. Israel har enligt folkrätten inte rätt att försvara sig mot Hamas genom att skjuta barn och civila. 

 

Riksdagen borde ägna sig åt saker som händer i Sverige och i världen  idag, inte saker som hände i Turkiet 1915. Alldeles oavsett hur oerhört hemska de senare kan tänkas vara. Jag tycker dessutom att det luktar röstfiske.

Länk till inslaget i Nyhetsmorgon

http://www.tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1551163

 

Fredagen den 12 mars 2010 kl. 17:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Kattlek, eller lek för panchisar

Testade att lägga upp en filmsnutt med ljud, men det går bara att titta på filmen om man klickar på bilden.

Man kan undra om det är vi eller Fritz som har roligast.

Det är Fritz som spelar huvudrollen. Vi testade vår nya lilla digitalfilmkamera.

 

Torsdagen den 11 mars 2010 kl. 12:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Sorgligt med raserade tak

 

Idag tycker vi synd om våra grannar i gården. Vi gillade att ha de gamla byggnaderna  i vår närhet för det påminner både Mats och mig om vår barndom.

 Det var så sorgligt att se förödelsen i morse. Det var ju märkligt att precis när Mats gick ut med soppåsen 19.50 i går kväll så rasade taket.

 Jag är så glad att inte taket rasade fyra timmar tidigare då Donna var där inne en bra stund. Nu vågar jag knappt släppa ut henne med risk att resten av taket rasar. Alla katter dras till den gamla ladugården.

 

 

Nu har jag överlevt utflykten till Kungsgatan i Stockholms stad och tandhygenisten. Tänk att det tog 67 år att lära sig borsta tänderna på rätt sätt.  Det var vår i luften och vid en restaurang satt folk och åt lunch utomhus.

 

Dottern ringde och sa att det låg ett rådjur på deras tomt som verkade utmattat. Hon bor också vid en stor skog. Hon undrade vad de kunde göra. Jag sa att hon skulle lägga ut äpplen och morötter. Läste i Metro igår att 50% av rådjursstammen har dött denna vinter. Det stod också att det var markägarens och jaktinnehavarens skyldighet att stödmata viltet.

Dotterns bild på rådjuret.

 

Mats hade köpt en liten kamera att spela in film digitalt. Vi prövade den i förrgår och det blev en kort snutt där vi leker med Fritz och då Donna går in i ladan. Jag lyckades inte ladda upp filmen till zoomin för jag kanske har för litet utrymme i galleriet. Sitter uppe och klockan är 03.46 och nu måste jag försöka somna om.

Ha en bra torsdag önskar jag er alla.

 

Torsdagen den 11 mars 2010 kl. 03:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Bild på det raserade taket

Idag kunde vi se att det var halva taket på ladugården som rasat in.

 

Det är det högra husets tak som rasade som skymtar bakom husbilen

 Idag ska jag in till Stockholms city och det är nog risk för ras

från taken så man får se upp.

 

Onsdagen den 10 mars 2010 kl. 09:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Taket på den gamla ladan brakade ihop ikväll

Ännu en solig och vacker dag med takdropp från taket.

Fångade en droppe med kameran, men fokuset var inställt på träden och det var fel objektiv som satt på kameran idag. Jag borde ha beskurit halva bilden. Det ingick ju en kurs i priset när kameran köptes förra året. Nu känner jag att den kursen  vill jag gå nu. Det går långsamt med snösmältningen i dagsmejan.

Idag lyckades jag locka ut Birmapojkarna för första gången. De följde försiktigt Donna till tomtgränsen, sedan vände de och gick tillbaka till entredörren så det var bara att gå tillbaka och släppa in dom.

Jag tror att de tyckte det var kallt om tassarna. Jag hann bara ta en bild när de var på väg tillbaka.

Donna ville nog visa dom ladan och den gamla ladugården som hon slank in i. Hon satt och väntade och kollade att de följde efter. Tror hon tyckte det gick långsamt för killarna skulle nosa på allt.

 

När jag fotade Donna stannade grannen som bor vid Svartsjön sin bil. Det är han som plogar den privata vägen till sjön. Han tog ut en låda med grönsaker och frukt och fyllde på ensilage till rådjuren under granen dit han tidigare plogat en väg. Vi pratade en stund och jag berättade att vi gav morötter till rådjuren, vilket han tyckte var bra.

 

Han berättade att sju rådjur hade hittats döda i vinter i skogen mellan Svartbäcken och Ramsdalen. Det var skidåkare som hittat döda rådjur och några hade dött nära bebyggelsen i Svartbäcken. Han är med i jägarförbundet. Han sade att allt fler har trots allt matat rådjuren i det här området i år.

 

Mats skulle ikväll under reklaminslaget till Halv åtta hos mig gå ut med soppåsen då han ropar på mig och vi hör ett stort brak. Vi tog en ficklampa och rusade ut. Halva taket till den gamla ladugården hade rasat in. Tur att det inte var tidigare idag då Donna var där inne en bra stund. Nu kanske  brandkåren får bränna ner ladan. Tråkigt att det hände, men det var inte oväntat. De som bor i Ramsdalens gård var inte hemma ikväll.

I morgon ska jag ta bilder på ladans inrasade tak. 

 

Tisdagen den 9 mars 2010 kl. 20:14

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Ont om vårtecken

Dripp, dropp och äntligen plusgrader och sol. Det droppar från isen i takrännan på den södra sidan av vårt hus.

 

 Det är is under all snö på taket som hänger ut över stuprännan som jag inte vill få i huvudet. Det droppar och är vackert när solen skiner på isen.

 

 

Bättre att ta sig till sjön med skidor idag än cykel

 Tog en promenad för att se om det var några vårtecken i omgivningen.  Vandrade ner mot sjön och vid det här lilla huset

 växer syrener.

Syrenknoppar

 Det var en skön promenad, men ont om vårtecken. Det går knappt att ta sig fram för all snö så jag fick hålla mig till den lilla plogade vägen. Såg fältharens spår i snön då har han i alla fall överlevt vintern. Kanske tack vare morötter som vi lagt ut.

Det går inte att se att det är en sjö här.

 

 

Det finns en praktfull gran full med kottar, men ingen ekorre

satt i granen.

Inte lyckades jag locka ut missarna de är riktiga soffliggare och nu kan Fridolf och Donna till och med sova i samma soffa. Det går framåt.

 

Mats kom hem med tulpaner och grattade mig på kvinnodagen.

Till middag blir det Broccoligratäng och marinerad kassler i tunna skivor. Tittar på en gammal svensk långfilm från 1938.

 

Måndagen den 8 mars 2010 kl. 15:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Vårtecken efterlyses

 

Lite vår i luften är det idag. Vi har haft en stor sol som lyser från en klar himmel i Vendelsö. Det tar nog på isen och snön på taket. Det är minusgrader fortfarande  och ganska kallt på nätterna. Nu rasar det ner snö och is när som helst från taket.

 

 

Fåglarna kvittrar, men än har jag inte sett någon bofink och koltrastarna har inte börjat sjunga än.

Det lär nog dröja innan de första vårblommorna tittar fram under drivor av snö.

 

 Mars brukar vara katternas tid. Våra missar är inga marskatter och de är ju kastrerade. Våra missar sitter helst i fönstret och tittar och vill inte gå ut. De gillar inte all snö. Sedan Birmapojkarna flyttade in har de förbrukat två stora kartonger med kattsand. Vi är inte vana vid att behöva ha kattlåda eftersom vi har haft utekatter som bara i nödfall går på kattlåda.

 

Det finns mycket spännande att titta på ute,

men tryggast att vara inne.

 Vi har en fjärde katt som hänger på väggen som jag tycker är så fin som Mats dotter gjort till oss.

Nästa vecka och ett myrsteg närmare våren

 

 

Söndagen den 7 mars 2010 kl. 17:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Värmande bilder i kylan

Vaknade kl 06.00  täppt i näsan och med ett kliande myggbett på halsen. Hur kan jag ha fått ett myggbett den här årstiden. Obegripligt, gick upp och baddade med Salubrin och det sved som bara den. Mats tyckte också att det såg ut som ett myggbett.

Vad kan det annars vara? En vampyr som varit framme? Vägglöss kan uteslutas.

 

Det var en kall morgon -14 grader och klockan sju var det strålande sol. En väldigt vacker morgon.

Min dotter hade skickat bilder från Egypten. Hon hade fridykit med en guide och sett en Murena, en stor korallfisk komma ut ur sitt bo. Nu ska hon ta dykarcertifikat skrev hon. Familjen tyckte det var fantastiskt att snorkla i Röda  Havet

 .

Jag ska delge er några bilder från värmen i den här kylan så kan ni drömma er bort en stund till Hurghada och Röda Havet.

 

 

 

Lördagen den 6 mars 2010 kl. 10:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Om demens.

Host, host och fräs,fräs och jag har fått en dunderförkylning.

Jag lyssnade på nyheterna om fartyg och färjor som sitter fast i packisen och isbrytare Oden är uthyrd och är i Antarktis och så var det bara Ymer kvar som kan bryta isen. Då undrar jag vem som ansvarar för bristen på långsiktig planering. Trots allt är det vackert när isen ligger i Skärgården.

 

Idag har jag ägnat min tid åt att scanna gamla bilder och sätta ihop ett dokument till min syster. Hon har inte ens ett album på demensboendet som är viktigt för att aktivera hjärnan. Oftast är det barndomen och ungdomen som de som har demenssjukdom minns bäst och som aktiverar minnet.

 

Systerns svägerska ringde igår och tyckte att hennes boende var rena rama förvaringen. Svägerskan bor i närheten av demensboendet och besöker min syster varje vecka. Hon gav mig en tankeställare då hon sa att min syster är mångmiljonär och att hennes bror  hade inte velat se sin hustru i den miljö hon lever i idag. Ja inte har hon någon glädje av dessa pengar. Jag har inte tänkt på det för det är klart att försäljningen av huset i Sälen och sommarhuset på Västkusten och försäljningen av bostadsrätten på 125 kvm med sjöutsikt mot stora farleden in mot Stockholm inbringade en hel del miljoner. Sonen övertog deras hus med sjötomt på Lidingö.  Svägerskan tyckte det var skamligt när både min svåger och syster jobbat hårt för att få ett bekvämt liv. Hon tänkte prata med sonen att hon borde få bo på ett bättre sjukhem även om det är dyrare. Hon ville ha mitt stöd för vi kan inte göra något.

 

Jag känner mig så frustrerad och syrran skulle ha fått ett bättre boende från första början för det är kanske svårt att flytta nu. Det skulle skapa oro för hennes del.

 

 Sista bilden från systerns hem innan bostadsrätten såldes och mycket var bortplockat.

 

Våra katter börjar vänja sig med varandra, men ingen får nosa Donna i baken och det får kattpojkarna finna sig i.

Donna sov i godan ro i sin lilla korgstol och Fritz tog chansen och försökte komma bakom stolen för att kolla baken, men då vaknade Donna och han smög försiktigt iväg. 

 

 

Fredagen den 5 mars 2010 kl. 19:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Duvhök tog en koltrast

Burr idag kändes det kallt. Det blåser 6 m/s och det är 7 minusgrader. Vi hade ingen lust för ens en kort promenad idag. Ut snabbt som ögat och matade koltrastar och fyllde på fröautomaterna och hämtade tidningen. Vinden blåser snön i drivor. 

 

Bevittnade ett drama idag när jag stod och talade i telefon, utanför fönstret kom en Duvhök och tog en koltrast mitt framför mina ögon. Det är nackdelen då man matar koltrastarna att det samlas så många på samma ställe.

 

Mats köpte en DVD här om dagen som vi tittade på, Brölloppsfotografen som vi tyckte hade både djup och var humoristisk, helt enkelt en bra film.

 

Jag hade ett mycket långt samtal med min systers svägerska idag. Hon hade en hel del synpunkter på min systers demensboende.

 

Torsdagen den 4 mars 2010 kl. 15:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Sannolikheten att få del av 75 miljoner?

Damp ner två kuvert från postlotteriet som omgående brukar gå till återvinning. Nu har breven legat några dagar oöppnade.

 

Mats och jag kommer inte ihåg när vårt postnummer slog till och rena grannyran bröt ut på vår väg. Det var ett tag sedan nu.

Min dotter ringde då och frågade om vi såg på TV. Upphetsad delgav hon mig att "Det pågår utdelning av checkar och en bil på er väg, nu ser jag ert hus i TV. Ni har väl en lott på postkodlotteriet. "Nej svarade jag snopet.

 Jag tror att det var första gången man fick kuvert hem och jag hade sagt till Mats att jag tänker sluta köpa skraplotter på fredagar och satsa på postkodslotteriet istället. Han tyckte det var en dum idé för chansen var så liten att vinna.

Jag var så arg på mig själv att jag inte gjorde som jag hade tänkt. Sedan tänkte jag att statistiskt är det så gott som omöjligt att vårt postnummer skulle vinna en gång till. Därför slänger jag breven. Googlade på postkodlotteriet och hittade att vårt postnummer vann i april 2008. Det stämde inte med min uppfattning om tiden.
Då undrade jag har vårt postnummer vunnit två gånger för jag var nästan säker på att det var december 2006.
Nu är frågan är det att slänga bort pengarna att satsa på en postkodslott.

 

Onsdagen den 3 mars 2010 kl. 11:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Snöslungan funkar igen

En vacker morgon med sol. Det harblåst i natt  så snön ligger i drivor och det har snöat ytterligare ca 2 dm.

 

Äntligen är drivremmen bytt på snöslungan och den gick igång. Idag skulle jag helst ligga kvar i sängen när man har en förkylning på gång. Jag undrar om Kangjang hjälper. Tur att jag har "gubben" som håller reda på tider och skriver upp allt. Vi har fotvård idag.

 

Birmornas försäkring har nu förts över på mig. I söndags  var det första gången Fridolf passade på att gå ut när Donna skulle ut. Det tog mindre än 5 minuter sedan kom de tillbaka i full fart. De gillar inte så här mycket snö. Med snöslungans hjälp behöver inte katterna pulsa i snön längre.

 

 

 

Tisdagen den 2 mars 2010 kl. 10:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

My Cats

 

Kategorier

Allmänt

Axel Lind Marinmålare

Brottstycken ur mitt liv

Dagboken

Dalmatiner

Film på DVD

Fåglar

Hundar

Hälsa och vård

Internt zoomin

Jazz

Kalvkött

Katterna

Katternas egen blogg

Katternas egen blogg

Koloskopi

Koloskopi

Konst

Krukväxter

Kultur

Kulturmiljöer

Kungahuset

Lidingö

lösenord

Matbröd

Matsvampar

Natur

Nöjen

Om mat

Politik

Recept

Resedagbok Prag

Reseminnen

Släktforskning

Svampar

Till minne av Joakim

Tips från Munskänkarna

Trädgård

Trädgård

Unicef

Unicef

Utflykter

Utmaningen

Våra vilda djur

Vävar, konsthantverk

Äldreomsorg

Örter/Kryddor

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

script>